Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diablo III je nebezpečný precedens. Není žádný omluvitelný důvod, proč by singleplayer neměl být komplet spustitelný z počítače někoho, kdo si ho koupil bez dalších zásahů producenta. Cheateři jsou mi naprosto ukradení, s programem, který jsem si koupil chci mít právo dělat co já uznám za vhodné.

Žádné modifikace? No to už můžu rovnou přejít ke konzolím...
    • S PS3kou si taky nemůžeš nic dělat a i s většinou jiných HW věcí. Kdybys četl EULY her, tak Diablo vážně není jediné, které nesmíš modifikovat ;)
      • Cože? To, že Sony spor s GeoHotem nedotáhla do konce je jasný signál, že by se jim to ani nepovedlo. A PS3 si tak lidi hackujou dále. Jen si dej do googlu PS3 hack. Naopak se různými soudními spory de facto dospělo k závěru, že modifikace či hack jakéhokoliv hardwaru je legální. Ano, pokud máš hacklou PS3, tak tě Sony vyhodí z PSN, ale s koupeným HW si můžeš dělat, co se ti zlíbí.
        Možná jsi to myslel tak, že tě vyhodí z PSN, ale napsal jsi něco jiného. Modifikace SW je pak něco úplně jiného, protože může zasahovat do autorských práv.
        A EULA? Jak píše hm, pokud je v rozporu se zákonem, je to jenom cár papíru.
      • Trol.diskuzni
        Hele, to s tím "přejitím ke konzolím" byla z jeho strany ironie, chápeme?
        • Jo tak on to myslel takhle. *1*

Tak to jsem se nechal zbytečně unést ↓. Ale kdo by čekal, že se taková ironie dá nepochopit.
    • Diablo 3 ale nema single player...
      • Nemá singleplayer? *1*
        A když hraju sám, tak co to je? No singleplayer, samozřejmě.
        A je mi úplně jedno, jak tomu říká Blizzard, ať si to nazve třeba ferdamravenecplayer.
        • O tom, co to je, nerozhoduješ ty, ale Blizzard. Takže si to nazývej třeba singleplayerem, Blizzardu to je jedno.
    • Naprosto s tím souhlasím a proto taky o Diablo III nezavadím ani distanční tyčí. Jen bych chtěl poznamenat, že si nekupujeme programy. Kupujeme si pouze licence k jejich užívání. Tudíž s tím programem jde dělat jen to co je napsáno v EULE. Je to superšpatně, ale je to tak.
  • Banovat hráče kteří podvádí pomocí nějakých pochybných programů botů je asi správné. Ale moc se mi nelíbí nejednoznačné stanoviska k používání oficiálních programovatelných maker k herním zařízením. A to vzhledem k tomu že podle Blizzard fóra je zakázané používat i běžně programovatelné makra na klávesnicích a myších při hraní SC2 tak u Diabla 3 to bude asi podobné.
  • Zase sa prejavuje prava ludska povaha. Preco mat nieco ziskane vlastnymi silami, ked si to mozem ujebat?

Radsej sa o nieco snazit a mat dobry pocit, ze som toho dosiahol, ako najebat si godmode a prebehnut hru za 15hodin vsetky obtiaznosti a odisntalovat ju?
    • A proc by si clovek nemohl pouzit nejaky cheat a project hru za mnohem mene casu nez ostatni, kdyz se mu chce? Vzdyt to je jeho volba, jeho problem, a nebo vyhoda, kdyz mu to takhle vyhovuje. Ne?

Driv byly cheaty ve hrach neco velice zajimaveho a zabavneho. Chaety si do her pridavaly jako takove tajemne prikazy, o kterych se psalo na strankach casopisu, a ktere ve hre provadely roztodivne veci. Pak si prisel ke kamosovi, pustili jste hru a rekl jsi: "hele a znas tohle, kdyz zmacknes ctrl alt insert a dvakrat sipku nahoru?" Husty....

Tyhle hravy a zabavny cheaty uplne zmizely a diky online diktature uz se i singleplayer dostava na uroven musis projit hru presne jak chceme a ne jinak, a poradne pri tom otevrit penezenku.
      • GlaDOS
        Pleteš si cheaty a hacky. Cheaty do her nedávali vývojáři pro hráče ale pro sebe, aby mohli hry lépe testovat. To, že je pak zveřejnili ven je věc druhá. Dnes už si do her cheaty skoro vůbec nedávají. Pro testování mají komplexnější nástroje. Samotné cheatování bylo přimo ve hře a tudíž legální. Když si ale stáhneš nástroj pro přímé měnění souborů her, to už stojí proti EULA a Tersm of Use. Ale to bylo vždy.
      • Ja napriklad chcem auto hned, nechcem na to setrit, ani platit, takze natukam kod: rozbijem okno, pohram sa so startovanim a odidem na nom.... v poho.

Sme ale odbocili od toho, ze niekto cheatmi farmi veci, ktore potom predava na aukcii za realne prachy a za to ma ban. Co je presne tak, ako sa podvody maju riesit - pokuta vo vyske 50€ - nova hra. V zivote by sa kludne mohlo stat ze mu nepride len pokuta za financne podvody, takze to je este mierne riesenie.
        • Hry jsou ale virtualni svet, neni skutecny. Proc aplikujes v jedne veci realitu na hru a v jine ve hre delas presne to, co bys ve skutecnem svete nedelal. Treba bys urcite nezabijel lidi, jako v rade her?
          • Hairy_Ass
            Myslím, že vývojáře hry Defcon by měli pohnat k soudu do Štrasburku za zločiny proti lidskosti v jejich hře. *15*
          • Akcia za realne peniaze....

ak po precitani nepochopis, precitaj tie 4 slova znovu.
      • Hairy_Ass
        Hlavně dřív cheaty uvolňovali sami vývojáři, a jak říkáš, šlo často o různé úsměvné nápady.
    • Je to otazka svobodne volby, ze se to nelibi me nebo tobe neznamena ze to musime zakazovat to ostatnim. Obzvlast na single kdy tim nebudu nikoho otravovat. Ale v US o svobode nikdy neslyseli, takze jim to asi pripada normalni.
  • Black_Hand
    zrovna vcera jsem si s kamaradem u saints row 3 rikal, jak vsichni co jsem znal hrali GTA1 (2) s cheatama a prakticky ne jinak :).
  • there goes blizzard,... svojho casu uznavany developer, dnes snaziaci sa zaradit do zastupu tvorcov komercne ladenych ... hluposti.

kto zostava? valve? ti sa aspon popri komercnych sprostostiach snazia robit tie hry naozaj poriadne... a kto dalsi? indie scene nas snad zachrani.
    • -3 mi nevadi, skor mam pocit, ze som ostal nepochopeny.

chcel som povedat to, ze blizzardu ako takemu cheateri podla mna nevadia, vadia mu len preto, ze chce predavat vlastne "cheaty"... inak povedane, pokial im to nesiahlo na prijmy, bola im gamer experience ukradnuta... aspon tak mi to pride podla casovej postupnosti ich akcii -> ban az ked spustaju aukcie ... ergo, zenie ich zisk a nie snaha o co najlepsiu hru pre hracov. ci mate niekto iny nazor?
    • XorxoxTalarius
      Souhlas ...
  • Po rannim patchi to po me chce schvaleni nejakych novych licencnich podminek, ktere se mi vubec nelibi. Myslite, ze by to slo vratit a chtit zpatky penize s tim, ze se zmenily podminky uzivani oproti tem, kterym jsem to kupoval?

(Nejsem cheater, ale nemam rad alibisticke vycuranky jejich typu).
    • Ano, zmenu licencnich podminek muzes odmitnout. Jestli je pak hra nefunkcni, muzes na zaklade toho odstoupit od kupni smlouvy.
    • Určitě. Nikdo tě nemůže nutit přijmout nové licenční podmínky. Pokud jsi zaplatil za službu s nějakými podmínkami, máš nárok na vrácení peněz, nebo její využívání podle starých podmínek.
    • To by me docela tez zajimalo. Myslim si, ze by to melo jit, pokud ovsem presne tohle nemeli napsane v nejakem predchozim ujednani, ze to nepude, ktery jsi odklik jeste predtim :)
      • Takové ujednání není možné vytvořit. Porušovalo by majetkové právo, konrétně náležitosti kupní smlouvy licence na hru.
    • No podle práva by si s timhle argumentem měl uspět, ale kdo ví.
  • Autor opět nechápe na čem je ta hra založená. Ta hra jede pouze online only, tzn, že tady v podstatě není singplayer! dokud to hlupáci nepochopí a pořád si budou myslet, že hrajou Diablo 2, tak jim není pomoci.... Možná by to chtělo trochu toho technického vzdělání, nebo alespoň zdravého rozumu. Pokud tu hru hrát nechcete, nikdo vás nenutí. BLizzard nastolil a prezentoval pravidla hry hoooodně dloho před vydáním. Pokud se tomu teď ještě stále někdo diví, tak je s prominutím id1ot.
    • Trol.diskuzni
      Problém je v počtu lidí, kteří si tu hru koupili. Je jich už nyní tolik, že se do budoucna můžeme těšit na podobný herně-obchodní model ve všech hrách...

2014: "Singleplayer? LOL, you f*cking freak!"
      • To těžko :) Například u AC bylo to připojení nesmyslné a jen to byla DRM.....

u diabla je to sice taky DRM ale to online znamena i podstatnou čast ve hře a to generovaní předmětu....

Nevím která jiná hra by takovy system mohla mít...rozhodně nebude rozmach těchto her...ještě uvidime jestli se to podaří cracknout
      • septicflesh
        Jak zaseknutý gramofon *4*
      • Já nevím, co máte pořád s tím auction housem. Podíval jsem se tam jen jednou a nezájem. AH není důležitej. Spíš mě děsí online-only DRM i pro single, kvůli kontrole vývojářů. Tohodle se dost bojím.
      • Toto iste sa robi aj vo wowku, kde sice ingame aukcia za realne peniaze neni, ale zato mas zaspamovany trade chat tym, ako kto co predava za realne peniaze. Takto mas aspon isttou, ze to, za co si zaplatis naviac aj skutocne dostanes.
        • Trol.diskuzni
          Jenže WOWko byla od počátku klasická MMORPG onlineovka... Diablo však představovalo singleplayer hru s možností mulťáku. Bez nutnosti onlinu, bez aukcí.

Jasně, tady na Games.cz asi většina lidí mulťák hráli (a pro mnohé to třeba představuje podstatu této hry), v globálu však většina hrála singl a tím to pro ně haslo.

Když hraju single, proč bych proboha měl být připojený k internetu? Nic mi to nepřináší, akorát mě naštvou lagy a vykopávání ze hry při alt+tab či výpadku připojení...
          • šmarja Warcraft taky byla singl strategie a teď je z toho MMO nebo SWTOR byla taky nejdřív single hra. Bože berte to, že tak už to je kurňa furt si vztěžovat. Časy se měněj neřeknu kdyby to autoři jasně neříkali. Prostě berte diablo jako Online only hru bože. Neříkám, že se mi to líbí jelikož ve WoWku dostane člověk za to, že musí bejt online aspoň něco jako protihodnotu a tady ne, ale přestaňte si už vstěžovat na takový hovadiny jako, že je to Online only. Jako bych nadávaj, že v závodních hrách jezdíš jenom v autech a nemůžeš tam lítat letadlem.Tedy když je ta hra tak dělaná tak to tak berte a hledejte chyby kde sou a ne kde nejsou.
            • Trol.diskuzni
              Warcraft jo, ale ne World of Warcraft... Kdyby Diablo 3 vydali jako World of Diablo, tak by bylo jasné, že to bude MMOčko a tím by veškerá kritika hasla.
  • Ellendway
    Zcela Blizzard chápu. Pryč s cheatery, jen otravují život a dok*rvili aukci.

Jinak aukce už jede i v EU.

// Edit: Tak zase nejede. Během půlnoci se mi ukázala kolonka Battle.net balance. My bad.
    • Hairy_Ass
      Jak v SP můžou otravovat život? Á, já zapomněl, že v D3 žádný SP vlastně není... *7* *1*
      • XorxoxTalarius
        Bohuzel ... *9*
      • Přesně tak...
    • Anarcha
      Asi tak EU servery až 15.6.2012
    • jakto? mě to píše, že pojede až 15/6... nejsi na US serveru?
  • Ale žádný červík nikde nehlodá. Hra není movitá věc, je to služba jako každá jiná. Nikdo vám neprodá práva na hru = programový kód atd. Prodá vám jenom právo hru hrát a dodá vám k tomu potřebná data (která ovšem nesmíte dále zneužívat, upravovat, distribuovat atd.). Pokud chcete službu využívat, je třeba se chovat podle pravidel stanovených ve smlouvě. Kdo ty pravidla poruší, službu využívat nemůže, bez nároku na vrácení peněz. Blizzard to má nepochybně právně dobře ošetřené, takže žádné žaloby nemají šanci.
    • Argumentace: "Já jsem si hru přece koupil" (nekoupil, koupil sis maximálně právo hru hrát), "takže si s ní můžu dělat co se mi zachce" (nemůžeš, porušovalo by to podmínky smlouvy), je naprosto zcestná. Pokud by Blizzard chtěl, mohl nabídnout SP verzi Diabla bez aukce a pouze s LAN MP (není už něco takového, nebo se to alespoň nechystá?) a možností cheatovat a hrát offline, jak se komu zachce.
      • To by ale Blizzardu tu online verzi skoro nikdo nekupoval :)
  • Ac velice nerad, tak musim konstatovat, ze DIII v podobe tak jak vyslo, radeji vubec nemelo vyjit, fanboyove a ostatni nadsenci by alespon mohli byt hrdi na DI a DII ale tento sprominutim nedustojny paskvil, celou serii zazdil a korunu tomu vsemu dodava, tahle aukce za penize *13*
    • Alex81
      Moje poslední reakce na téma RMAH. Samí hráči chtějí nakupovat herní předměty za reálné peníze, je to vidět na těch stovkách webu, kde se prodává do mnoha her: goldy, předměty, sety, runová slova, power leveling etc. Pokud by to hráči nechtěli nenakupovali by tam a oni by zkrachovali. Tedy proč jim to nedat přímo do hry a bezpečně. Osobně AH nepoužívám, nevadí mi pomalejší postup hrou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit