Přejít na výpis diskuzí
Aukce Diabla III spuštěny, ban už zasáhl tisíce hráčů
13.6.2012 | Aleš Smutný
382 příspěvků
-
nekolik poznamek:
1/ lidi co si koupili diablo 3 jsou na hlavu padli - smlouva o uzivani produktu je nevyvazena a vyrazne ve prospech provozovatele (Blizzardu)
2/ Nonstop online nikomu nepomohlo - cheateri tu jsou stejne (proc by jinak davali ty bany?) Ano piratu se zbavili, otazka je jaka je prodejni skoda diky tomu, ze nedali prostor to "vyzkouset zdarma"
3/ Komu ban doopravdy vadi? Koho poskodi?
Ten kdo doluje gold nebo jede nejakou lokalitu stale dokola, aby mu vypadl unikatni mec, ktery proda na aukci za 500 USD se asi bude sotva rozcilovat - blizzard mu da BAN. A on si koupi hru znova:
50 USD nakup hry, 500 USD vytezeno z aukce (dolovanim goldu) => ban a nepoctivec je 450 USD v plusu. A tak stale dokola.
Az dostane ban 10x tak bude v plusu 4500 USD a Blizzardu vysoli (jen) 500 USD za ucty.
---
Pak prijde chudak, prepne si grafiku pomoci nejakeho modu, aby se na to dalo vubec divat a Blizzard mu da ban. Ten nestastnik je -50 USD.
Dava to opatreni nekomu smysl? Me teda ne. -
-
ad 1) To platí obecně, ne jen pro Blizzard. Pravdou je, že dneska jsou téměř všechny podobné smlouvy (obchodní podmínky) vždy formulovány hlavně ve prospěch prodávajícího, na zákazníka se zvysoka kašle a za to patří dík naší legislativě, respektive těm šmejdům nahoře.
-
Farmit lokalitu nieje zakazane. Zakazane je predavat predmet, nemylim sa?
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming#cl-privacy
"Rules and enforcement
-------------------------------
Most game developers previously banned gold farming in the game's EULA or terms of service[17]
Game developers such as Blizzard and ArenaNet are combating gold farming by including real-money transaction systems within the game environment itself. [18][19] This makes it more difficult for third-party gold farming companies to compete with the in-game market, but individual players still work as gold farmers (especially in developing countries) by trading game items for real money. [20]"
-
-
Ad 2 ti logicky skripe. Online neni opatreni pro znemozneni cheatu, ale pro zvysenni ucinnosti boje proti cheaterum.
-
-
A jake argumenty tedy blizz konkretne mel, ze "always online" je jakoze pro hrace vyhoda? Podle me to melo prave zamezit cheatovani.
-
-
Cheatovani se zabranit neda, ale pri boji proti cheaterum je dobre mit nejake paky. Blizzard ma hru vice pod kontrolou, teoreticky tak muze zajistovat vyssi kvalitu a z toho by teoreticky mohli tezit normalni hraci.
-
Jakapak vyhoda pro hrace. Byt stale online ma mnohem vetsi vyhodu pro Blizzard, protoze v takovych hrach jsou data spojene s chovanim uzivatelu, hracu strasne cenna a oni podle toho pak mohou designovat jednak porad jeste Diablo 3 a i dalsi hry, ktere budou vyvijet. O takova data se dnes firmy uplne perou, kazdy je chce mit a co nejpodrobnejsi a nejkvalitnejsi. A Blizzard je ma jednoduse....
-
-
Online je hlavne opatrenim pro Blizzard, jak ziskat od hracu cenna data, jak hru hraji a co ve hre delaji.
-
-
boze chran!
-
-
Ale tak samozrejme, vzdyt o to de. Ja myslel, ze to kazdy vi? :)
-
-
-
-
ad 3/ muzes mi prosim vysvetlit proc dostane ban nekdo kdo doluje gold nebo jede nejakou lokalitu stale dokola aby mu vypadl unikatni mec a co je na tom nepoctiveho?
update - Tak je chyba na mem prijimaci protoze jsem nejak vynechal ze ten nepoctivec ma prodavat goldy za realne penize. Omlouvam se. -
-
Nici to ekonomiku te hry. Parta specializovanych borcu ti proda za 100 EUR goldy, ktere bys ty (neprofik) ziskal treba za 3 mesice hry => blizz prisel o XX EUR na mesicnich poplatcich
-
-
uz nehul jakejch poplatcich? u diabla se zadny neplatej
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_farming
-
-
Jde v diablu prodavat penize za goldy? Jedine nejak pres aukci ne? Protoze jsem uz nekolikrat chtel poslat penize nekomu z party a nedalo se.
-
-
ja myslim ze to jde jen tak ze se dva hraci potkaji ve hre daji trade a vymeni si treba 1M goldu za sedivej mecik... tak treba tak se daj predat zakoupeny goldy
-
-
-
-
Mě jo. Blizzard holt jede tvrdě na prachy *4* . Vsadím se, že nejvíc na téhle hře stáli právníci, kteří zjišťovali, jak vlastně tu aukci udělat, aby byla v souladu se všemi zákony.
-
-
inak akoze sila. taketo obmedzovanie by som nestrpel. hru sice nemam ale planoval som si ju kupit. blizzardom kvapka na mozog. keby tak kazdy kto zo srandy pouzil cheat v simsoch alebo v GTA dostal DOZIVOTNY ban tak by sa tym viliecilo zo zavislosti plno hracov. *14* *4* *5* . na jednej strane su tu skyrimy kde je to absolutne otvorene pre moderov, cheaterov, hracickarov, na strane druhej tu vidim zakuklene diablo, kde mozete akurat tak polozit tazitko na klavesnicu wsad, zapnuteho robertka na mys a prejde sa to samo. DIABLO 3 MY ASS!! warezova verzia by mohla byt normalne ze lepsia.
-
-
Jako já s Diablem 3 taky nejsem zcela spokojen, ale zrovna to na co tu většina lidí mrčí, mi příjde jako dost malé věci....
Obzvláště kritika lidí, co si to ani nezahráli je úsměvná. -
prezradim ti tajomsto - wasd v diablo 3 nesluzi na pohyb.. Si ako katolicky farar, co dava poucenie manzelom do manzelstva.. obaja o tom hofno viete... :-)
-
Opět člověk, co nechápe, že Diablo III není singlaplayer hra. Smutné.
-
-
Skor je smutne to, ze si blbec, kupil to a naletel, ze to singlepayrova hra nie je...Na trhu je kopu hier, ktore su cisto "singel" a kedykolvek pocas hry mozes v settings dany singel zmenit na online coop bez vypnutia aktualnej hry, hrania a hra to online s ludmi..Vsak povedz mi, co na tej hre nie je singel? Je taky isty singel, ako AC2 zo zaciatku pri svoje ochrane, akurat teraz nestahuje zo serveru len misie ale aj pohyb NPC, intemy atd...Drviva vacsina dat je na klientovi, ty odbornik.
Vlastne, ak to chapem spravne, Diablo singel ani nema, mal ne multiplayer, ktory mozes hrat aj sam, ze :D -
I ten fakt, že Diablo III není singleplayer hra, je sám o sobě smutný.
-
-
Ako pre koho, ked viem co viem teraz a mam odohrate stovky hodin, a mohol si vybral single ci multi, jednoznacne berem multi opat a vsetkymi desiatimi.
Hras hardcore a dostanes sa do sraciek, kedze tvoj follower(npc) je tupy ako rura, tak sa na teba len pozera, kiezto, clovek, ktory ma v hlave nieco ine ako hnedu smradlavu hromadku ti zachrani postavu a cas do nej vrazeny. -
-
Sorry, ale teď si řekl naprostou ptákovinu. O D3 se dost dlouho vím že bude online - když něco kupuješ, tak nevíš jestli to má vady. Kdyby D3 bylo nejřív offline a pak najednou pouze online tak určitě by to šlo reklamovat.
Vadí -> nehraj je hodně dobrý důvod. Když vím že je to takové a takové a nelíbí se mi to, tak si to NEKOUPÍM a NESTĚŽUJU si. -
Stovky hodin odohratych denne, 12 hodin denne to hrajes, ked to len nedavno vyslo? *15* Skus vyjst aj na slnko, ale pozor, aby ta nespalilo
-
-
To denne prve tam nema byt, len keby to niekomu nedoslo *2*
-
-
-
Vadí? Nehraj. Lehké řešení.
-
-
Princip - Vadí? Nehraj. Promiň ale tímhle výrokem zabíjíš právo na kritiku. Jen by mě zajímalo jak bys reagoval ty když by ti u reklamace (forma kritiky funkce) řekli: vadí ? tak to nekupuj.
Určitě by ses oháněl ochranou spotřebitele. Nebo snad kupuješ věci co jsou 100% funkční a vždy přesně dle tvých představ? -
Vadí, nehraju (a ani mě to zvlášť nemrzí). Chápu však ty, které to že si nazahrají či že jsou při hraní buzerováni různými on-line funkcemi štve.
-
-
-
-
-
Blizzard je tovarna na penize a ojebavani hracu (tedy stada ovci ze).
-
-
Která firma není na peníze? To někdo dělá zadarmo? I ten tvůj pitomý League of Legends je továra na prachy. (beru podle tvého Avatara)
-
-
Vsechny firmy jsou tovarny na penize, jde o pristup ke hracum a podani cele veci komunite
A k LoL, hrajes jej zdarma, funguje, nebanuji bez oznameni a je to MMO. Takze vuci D3 funguje lepe a pristup ke hracum je sakra lepsi.
-
-
Chudáku. :)
-
-
Tak už aukce běží i v Evropě a jeden čech našel asi nejlepší obouruční kuši, ktreou jak se zdá už prodal za €4000
viz http://www.diablofans.cz/465-forest-serpent-pravdepodobne-nejlepsi-obourucni-zbran-v-eu.html -
-
Co trepes, riesi sa tam akurat to, ze to za to CHCE predat a to je sakra rozdiel.... uz vidim niekoho aku mu za to dava 4000 euri :-)
-
-
Nejlepší hra ve svém žánru. Hands down. Nikdo vás ke koupí nenutí. End of story.
-
-
Nejlepší hra v žánru cash'n'slash online-auction masturbation agony! F*ck yeah! *5*
-
Nikdo vás ke koupí nenutí - přesně tak. Většina lidí tady nadává na Blizz, jaký jsou to svině, který vykořisťujou hráče, přitom si D3 nekoupili a nikdo je k tomu nenutí. Tohle je fakt zmrdismus mixlej s komunismem a okořeněnej těžkym hipsterstvím. Prostě pokud vyděláváš velký peníze, tak jsi pro tenhle plebs vždycky jenom nepoctivej hajzl.
-
-
Hlavne je to vsechno kriptofasisticky! :)
-
-
*1* Óhm.
-
-
jdu si to hned pustit :-D
-
Jo to je hitovka *1*
-
-
Presne tak,kriptofasisticky burzoazni skvar. *1*
-
-
-
Pokud myslis akcni RPG, tak je to jedna z tech horsich, to uz i Diablo 2 nebo Titan Quest jsou mnohem lepsi. Pokud myslis online singleplayer buzeraci, pak je to jedina hra ve svem zanru, a tedy jak nejlepsi tak i nejhorsi. End of story.
-
-
Titan Quest? lmao
-
-
Tak to je pravda, také jediná hra ve svém žánru.
-
-
Nieco pre tunajsich haterov :-)
http://www.mmo-champion.com/threads/1146068-Diablo-3-gt-2-Reverse-Patch-Notes -
-
A něco pro změnu z druhé strany (mimochodem nalezeno v tom threadu co linkuješ)
-
-
Kdo mi smazal ten link? Chci zpátky svůj link!
-
hehe, ak myslis to d4, tak som sa pobavil pri oboch prispevkoch. Totiz oba su brane s nadsazkou... co v tejto diskusii celkom chyba .... je to predsa len hra... nie som funboy ani hater, ja tu hru proste hram ako kazdu inu pred nou... ked u niecoho stravim viac ako 20 hodin, je to podla mna skvela hra...ci uz ma blizz zdiera alebo nie... V minulosti som zaplatil za tituly ktore som neskor odinstaloval po 3 hodinach hrania a tie ma mrzia viac....
-
-
-
Modlete se k Veskoslavovi, má vždycky pravdu.
A tím vždycky myslím nikdy. -
-
Veškoslav je prostě znalec k pohledání!
-
-
Já považuju za zakázání cheatů v singleplayeru za dobrou věc. Aspoň nás to nutí hrát poctivě... Taky jsem si v D2 dupoval rejuv lektvary a zbraně, aby měl i pomocník, ale pak jsem z toho měl blbý pocit :D
Na druhou stranu někteří si rádi zachetujou, ale zrvna v D2 to nepovažuju za nutnost, protože tam cheaty nikdy nebyli zábavné, jako třeba v DOOMovi, nebo GTA... -
-
Jak píše Black_Hand - proč diktovat hráči jak se má chovat v singlu? Jsem zásadně proti cheatům v multiplayeru, ale tenhle diablovskej systém se mi vůbec nelíbí.
Sice to asi není úplně případ diabla, ale úplně to vylučuje fanouškovské mody. Jen doufám, že se nebudou ostatní moc inspirovat... -
proc chces diktovat hracum jak si mohou prizpusobit hru dle svych chuti v singleplayeru, kde nikoho jineho neovlivni?
-
-
on možná bude problém v tom že D3 single vůbec nemá - má jenom MP , kterej můžeš hrát i sám
-
Staci se nad tim logicky zamyslet, v diablu je singl provazany s public hranim takze to co udelas, nasbiras, nebo nahrajes v singlu, muzes pouzit i na publicu o aukcich nemluve. Takze tezko muze blizard tolerovat jakekoliv modifikace singlu. Proste by to bylo nefer vuci ostatnim hracum, kteri holt nemaji potrebu si neco ulehcovat.
-
protože by se pak každá noob chlubil achievementama na který bez cheatů nemá skill *1*
-
Protože musí nějak obhájit rozhodnutí Blizzardu nemít singleplayer a cheaty.
Jako správný BlizzDrone, kterým je. *3*
-
-
-
Online hry vubec nehraju, ale kdyz to tak vidim, jak se snazi potirat cheatovani a ruzne lidi korigovat, meli by zkusit udelat server a verzi hry, ktera by byla urcena hlavne pro cheatery. Protoze cheetovat je taky urcita schopnost, pri ktere clovek musi neco zvladnout, mozna i nad ni premyslet, provest a nekteri lide v tom mohou byt lepsi nez jini, napsat si i vlastni programek na zlepseni neceho ve hre. Podle me nejde ani tak o to, pachat nejakou spatnost, jako se predvest, hele, ja jsem lepsi nez ty, dostal jsem se na nejakou uroven, ze jsem cheetoval, to uz je vedlejsi. Kdyby byl server vylozene pro cheatery, to bych mozna i sam zkusil si to zahrat, i kdyz me Diablo 3 nebo jiny online veci jinak nezajimaji :)
-
-
Hihi, ty jsi naivka *15*
-
-
Vysvetli proc.
-
-
Lidi co tohle delaji nechcou vlastni server, ale nasbirat bez prace (cheatama) goldy a ty pak za skutecny penize prodat. Na naky cheat server by nechodili, tam by pro ne z toho zadnej zisk neplynul. Tva predstava, ze to delaji pro nejakou radost z hackovani je bohuzel opravdu nainvni. Drtiva vetsina si pouze stahne hotovy nastroje, co udelalo tech nekolik malo opravdu schopnych jedincu a pouze je pouzivaji.
-
-
A pak samozrejme predvest se, sve schopnosti. Vsechno tohle potirani jen znamky neceho nekaleho podle me musi vyustit v to, ze onlinovky budou vzdy zavisle pouze na tom, ze schopnosti hrace a jeho sila bude vzdy primo umerna s tim, jak dlouho s hrou stravil casu = kolik zaplatil firme penez, aby se na tu urcitou uroven dostal. Coz me presne absolutne odrazuje od jakehokoli hrani online her.
-
-
I kdyz ted asi spis uz myslim hry jako WOW, u Diabla 3 to predpokladam je trochu jine...
-
-
Z me zkusenosti hackovani nejvice lidi dela jednoduse proto, ze je to pro ne vyzva.
-
-
Cheaty stejně napíše pár lidí a banda blbců se to akorát naučí nainstalovat. Jestli chce tady kolega závody v hackování, tak to by si podle mě měli vybrat trochu jiný prostředí a netahat to do multiplayerovek.
-
-
Prostredi hry ale muze byt primo prizpusobene takovemu cheatovani, ze i lidem, kteri by jinak nemeli znalosti si vytvorit nejaky vlastni cheat a jen by ho pouzili, tady by tu moznost meli. Vsude co vidim online hry, tak vsude tvrde stihaji cheatovani, ale ze by nekdo na tomhle postavil hru, to by bylo teprve zajimave.
-
-
Myslím, že ta hra se jmenuje internet a lidi, kteří uměj cheatovat se snažej obvykle vyhnout publicitě, těm nikdo nemusí spouštět online aukce, když mají online bankovnictví.
-
-
-
-
-