Přejít na výpis diskuzí
Avellone načrtl detaily možného nástupce Planescapu
21.8.2012 | Adam Homola
51 příspěvků
-
Planescape Torment byl nejlepší. Co se mě týká tak nikdy nepřekonaný.
-
Planescape? Jediná hra, u které jsem na konci nemohl zastavit slzy. A to jsem normálně zapšklý cynik. Pardon... řekl jsem hra? BG je hra. IWD je hra. NWN je hra. Planescape je umělecké dílo. To není stejné hřiště, to není ani stejná liga, to není ani zasranej stejnej sport.
-
Nic tak kvalitního už bohužel nevznikne..... kam se na o hrabou všechny ty zabugovaný primitivní Skyrimy, obliviony a dragon age hry..
-
-
Skyrim? O mrtvých jen dobře...
-
-
Tak wasteland 2 jsem podporil 30$. Do planescape 2 bych klidne dal i 50$ pokud by to rozjeli na kickstarteru. Za to riziko ze to treba nedokonci mi takova budouci hra stoji. Snad to spusti. :|
-
Hra, která zůstane nesmazatelně zapsána v mém srdci.
-
Vedle Planescapu se se vztyčenou bradou může klidně postavit ještě opomíjený KotOR 2, mimochodem taky Avelloneho práce:).
-
-
Naprostý souhlas. KotOR2:The Sith Lords a NW2:Mask of the Betrayer jsou dvě naprosto vynikající a podceňované hry. Jsem rád, že existuje někdo, kdo má podobný vkus jako já.
-
-
Ho hó, jsem rád, že jsem na Games narazil na lidi, co sdílí můj pohled na Sith Lords a MotB! *1*
-
Mám to taky tak. Protrpěl jsem NWN2 a následně si datáč neskutečně užil.
-
-
ja som si zas neskutocne uzil NWN2 a datadisk som nedokazal dohrat lebo som prisiel o vsetkych mojich milovanych companionov a bol to sok ktory som nedokazal prehriznut
-
Rád by som ťa napodobnil, ale 60 hodín utrpenia by som asi nezvládol ... *9*
-
-
Tak si přečti příběh NWN 2 na wiki a začni rovnou s MotB.
-
-
-
-
Já bych ještě přidal Mask of the Betrayer, což je sice jen datadisk, ale příběh a postavy jsou typicky Avellonovské (čti vynikající).
-
-
obrovský palec hore za to že si to spomenul - jednoznačne jedna z najmenej docenených hier /hoci ide o datadisk pôsobý to ako samostatná hra/ vôbec!!
-
Dobrá připomínka, původní NWN2 jsem si hodně užil, ale až MotB byl naprosto vynikající.
-
Pravda, na to jsem zapomněl...Zatím se prokousávám pouze vanilla NWN2, a to jen proto, abych mohl vyzkoušet ten vychvalovanej datadisk:).
-
-
V jednotlivostech možná, po stránce kompozice, herních mechanik, hlavní zápletky a celkové "poladěnosti" nikoliv. Nechápej mě špatně, tu hru mám rád, ale je to prostě nedodělek, nedochůdče a promarněnej potenciál. V jednu chvíli to člověka úžasem zvedne ze židle, aby ho to za pár chvil totálně uzemnilo. A ano, znám okolnosti vývoje - to ale na věci nic nemění.
Uvidíme, co přinese ten community content. -
-
Já to hrál v oficiální verzi i s jednou z posledních verzí TSLRCM modu a žádný až tak zásadní změny tam nejsou. Sem tam nějakej dialog či scéna, co trochu vyjasní některý nedořešený věci, ale v zásadě je to pořád stejnej KotOR. Ovšem ani tak si nemyslím, že by to z pohledu herních mechanismů bylo o moc horší než PS:T. Celý je to trochu neohrabaný, je tam spousta zbytečnejch blbě vybalancovanejch soubojů atd, ale úplně totožnejma problémama trpěl už Planescape. Akorát tam bylo míň kritickejch bugů a nemělo to tak odfláklou vizuální stránku.
-
-
-
Tak tohle by byl jedinej projekt, kvůli kterýmu bych se i na ten Kickstarter přihlásil (možná by to byl býval i Wasteland 2, ale první díl jsem nehrál).
-
Torment a oba System Shocky jsou podle me absolutni spickou zanru a jediny co se jim osledni dobou dokazalo alespon trochu priblizit je Zaklinac 1/2. Poradny rpgcka potrebujou dobrej promyslenej a uveritelnej pribeh coz je mnohem slozitejsi nez udelat na pohled pekny, reklamou vyhypovany sr**** ktery dneska vychazej a maj tu drzost rikat si rpg. Na pokracovani Tormentu se tesim jak malej od ty doby co sem ho poprvy dohral :).
-
Nemůžu si pomoct, ale pro mě byla důležitá část toho uměleckého díla a skvěle fungujícího soukolí zvaného Planescape:Torment taky AD&D multiverse Planescape a Sigil-Město dveří jako takové, celé to pozadí teorie sfér AD&D, díky čemuž byla hra plná odkazů do dalších světů AD&D, včetně Torilu z BG, sfér různých bohů typu Bhaal známý opět z BG, nebo třeba Nilesovy knižní trilogie Moonshae atd. Prostě to propojení všeho s odkazy na spoustu známého, což pokud si vytvoří nový svět nesvázaný žádnými pravidly, tak tohle prostě mít nebude, historie a obsažnost AD&D za jeho existenci je obrovská a ani takové "úžasné" a "epické" Dragon Age todle navodit ani zdaleka nedokázalo i přes velkou snahu(navíc pak druhým dílem poslalo všecko do hajzlu) autorů.
-
Chris na Baldur's Gate nedělal... V současnosti opravdu dělá na Wastelandu2 a to "oběma nohama" pokud vím.
-
-
tiez som si myslel, ale na wikipedii ma BG spomenuty ze na nom pracoval
-