Avowed – recenze fantasy RPG ze světa Pillars of Eternity
-
Možná hodně zbytečná úvaha, ale je otázka, jestli v rámci nějaký games.cz kontinuity měla hru recenzovat Šárka, kterou mimo FNV nebavila tvorba Obsidianu. Šárkou zmíněný PoE a Outer Worlds tu dostaly 9 a 8 z 10.
Recenze je samozřejmě subjektivní, ale možná by to tu nevyvolávalo tak podrážděný reakce, když to očividně nejsou moc RPG pro ní. Tim vůbec nic proti Šárce, její články mě bavej, ale přijde mi, že to není úplně nejšťastnější volba a možná tu lidi, který zmíněný hry bavily, očekávaj, že je to najednou mnohem horší. Just my 0.02$
-
-
Ono to máš těžký... když dáváš zase hry na recenze podle toho, koho budou bavit, tak se budou lidi vztekat, proč i průměrný hry dostávají 7/10 :-D
-
-
Jojo, ale o to mi tolik nešlo.
Já vůbec Šárce neupírám, že by nebyla objektivní, ale čistě z toho, co říkala v Questu, to na mě působilo, jak kdybych já koukal na hry od Arkane - kvality tý hry vidim, ale vždycky jsem se do Dishonored/Deathloop musel nutit a po chvíli to vzdal, protože to prostě neni pro mě. A lehce zabarveně v tomhle stylu mi to přišlo i tady.
-
-
Viděl bych to podobně ale jak říkáš, recenze je subjektivní a fór je právě v tom, najít si autora, s kterým budeš mít podobný vkus a z toho vycházet :) Třeba já, co se RPG týče, nedám dopustit na youtube kanál Mortismal Gaming. To je totální RPG psychopat a třeba recenzi na Avowed vydával až dohrál hru kompletně čtyřikrát a otestoval co nejvíc možností.
-
Z čeho soudíš, že mě třeba PoE nebavily? Avowed mi přišlo horší než Outer Worlds, kterým bych za sebe dala asi spíš 7, ale v rámci “kontinuity” jsem od Obsidianu recenzovala Pentiment a hrála od nich vlastně skoro všechno.
-
-
Zmiňovala jsi tyhle 2 hry v Questu, kde to teda vyznělo ještě přísněji než tady.
Pentiment je teda trochu od jinýho týmu, jestli se nepletu, ale já tim rozhodně nezpochybňuju tvoji profesionalitu nebo že bys neměla psát na Obsidian hry recenze, jen to na mě i z toho podcastu vyznělo, že tyhle hry vlastně nejsou tvůj šálek kávy.
Ale teď když nad tim přemejšlim, tak ta kontroverze by tu byla asi kdykoliv, takže whatever :D
-
-
Možná. Je to asi těžší, když jsou tam tři + externisté, a Aleš k tomu má vedení a jeho herněspolečenské komentáře;).
-
-
Zvlastne nazory slecny (pani) Sarky, ale ved v pohode. Takmer vsetko, co bolo hre vytykane, sa mne paradoxne paci, cize Avowed bude zda sa hra pre mna. :D
-
-
proto je to subjektivní názor. Sice od někoho kdo ví o hrách dost a dost jich hrál a může porovnávat, ale pořád je to dojem z umění. Z pisoáru postavenýho kolmo může bejt jeden člověk u náboženskýho vytržení a druhej nechápe co je na tom tak úžasnýho. Tak pak napiš svůj dojem do komentů.
-
-
Recenzent by vzdy mal brat do uvahy aktualny stav hry. V takej podobe ho vydavatel dodal recenzentom a teda si za jeho kvalitami stoji a preto pozaduje plnu sumu za AAA hru.
Preco by sa mal niekto spoliehat na one day patch ? alebo dalsie opravy, ktore mozu trvat mesiace ?
Samozrejme, rad by som vedel o kolko bodov hra prisla kvoli technickemu stavu. 1,2 ci 3 ?
Ak postavy su lahko zabudnutelne, herna doba zbytocne natiahnuta a subojovy system zachvilu omrzi tak body musia ist rozhodne dole.
-
-
Sice zní logicky, aby se recenzovalo to, co autor dostane doruky, ale z jeho pohledu je to nepříjemné dilema. Recenzent chce, aby jeho práce vystihla hru co nejlépe, ale s masivním day-one patchem opravujícím ty nejhorší bugy může být zastaralá už v okamžiku vydání. To jako její autor úplně nechceš. Bohužel vývojáři se toho rychle naučili zneužívat. Rozumné řešení to asi nemá, ale pokud je to popsané v textu, tak mi to nepřijde až tak zlé.
-
-
Ten kombat na blízko a i obecně je k smíchu po KCD2, stejně tak svět
-
Nějak mi nejde na rozum, že tohle od Šárky dostalo miň než DA:Veilguard ale co už. Asi jí to prostě nesedlo tolik co ostatním :)
-
-
Podle mě spousta recenzentů, včetně Šárky, se nechala okouzlit grafikou a uhlazeností a vyleštěností Veilguardu, takže přes ty růžové brýle pak nějak přehlédli, jak je ta hra hloupá, repetitivní a jednoduchoučká. Avowed tyhle trojáčkové produkční kvality nemá, takže je na něm hned všechno vidět.
-
-
Já bych něco k té hře i napsal, ale dostal bych ban :)
Snad jen to, že další z mých oblíbených studií je mrtvé...
-
-
Ty už si jí hrál ? :-o
-
-
Fakt nemusíš hrát Condord, abys hned věděl, odkud a kam vítr vane.
-
-
Tak srovnávat Avowed zrovna s Concordem.... :D
-
-
Řeknu to jinak:
výtvarný ředitel této hry je rasista.
Tečka.
-
-
Brat to podle reditelu, jak by asi dopadl KCD2 :D
-
Tak to je pitomec.. A co to má společeného s hrou ?
-
-
Panenko na nebesích, to je ale skandál!
-
-
-
-
-
-
Hraje se to moc dobře. Explorace fajn. Souboják zábavný, ale arkádový. Grafika zbytečně pastelová, artstyle jak Veilguard a textury působí plasticky + většina věci nejde ani rozbit, což umocňuje takový ten levný indie dojem.
Sice kratší, ale bude stát za to dát minimálně good/evil playthrough. Kvalitu příběhu/postav nečekejte jako u PoE. Není to Outer Worlds. I tak si přidejte plusové body, pokud máte rádi ten svět. Mě to minimálně nakoplo rozehrát paralelně Deadfire.
-
Ako ja si nemôžem pomôcť ale mám pocit že keby to bola Playstation exkluzivita dostane od Šárky minimálne 8/10.
-
-
Ta hra má dost šestek po světě, výhoda Sony her, i když jsou to většinou šestkové hry v základu(Spiderman, Horizon, GoW), že mají perfektní technický stav a výpravu doslova za stovky milionů dolarů, takže zdání dost klame a může se promítnout do známky. Jednoduché blockbustery takhle prostě fungují.
Nedávno jsem se smál u GoW, kde hraješ za boha a hážeš sekyrkou, aby ses dostal přes směšné překážky, i když přitom doslova trháš borovice ze země pět minut zpátky. Ta hra v základu už je nesmysl :D
-
Vůbec bych to hodnocení její nebral v potaz. Metacritic aktuálně 80 % na základě 56 magazínových recenzí. Tady to je vždy jen "sranda" hodnocení.
-
Konzoloví vojíni ještě nevymřeli? Já se k nim každopádně neřadím a desítky i šestky si ode mě v průběhu let vysloužily exkluzivity pro Xbox, PlayStation a tuším, že i Switch. Co tam máš dál?
-
-
Mam v tom asi 7 hodin a do jisté míry souhlasím s recenzí. To lockování postupu za vybavení je blbý, neni tam tolik lootu kolik by mohlo bejt a herecký výkony nejsou úplně skvělý (Kai kterýho dabuje dabér Garuse je ale úžasnej), ale jinak to je plnokrevný RPGčko něco mezi Skyrimem a Gothicem a možná i těma Baldurama. Náramně si tam užívam průzkum toho prostředí (až teda na město, který je zbytečně velký a hodinu běhat a otvírat bedny prostě neni zábava) Souboják je tam naprosto v pohodě. Asi neni tak propracovanej jako v KCD, ale pořád mě každej souboj baví.
-
Pro vlastní dobro se zdržím komentáře a jdu si znovu pustit video Fextralifa, pravděpodobně nejuznávanějšího RPG/CRPG/SOULS LIKE/D&D hráče a odborníka současnosti, který má s přehledem nejlepší videa o RPG hrách a buildech postav v RPG hrách na světě. S hodnocením Avowed - 8.2/10. Ehm.
-
-
Není to ten člověk, u kterého se krapet provalilo, že si nechává platit?:)
-
Fextralife není uznávaný už několik let, nevím kde jsi to vzal ale zrovna podle Fextralife se už nikdo neřídí, max člověk využívá jeho stránky na dark souls serií, týpek se nechal podplatit a jeho skupina vůbec neví co píše na těch stránkách vč. recenzích
-
-
Nemyslím, že se nechal podplácet, pamatuju ale skandál, že uměle navyšoval sledovanost svých streamů, protože je nechal přehrávat i na té svojí wiki, která je hodně navštěvovaná. Takže měl na každém streamu desítky tisíc sledujících, ale když se člověk podíval na chat, tak tam bylo mrtvo.
Jinak to není ani kdovíjaký odborník na RPG, je to spíš typ Mortismal, který není moc vybíravý ani kritický a všechno spíš pochválí.
-
-