Avowed – recenze fantasy RPG ze světa Pillars of Eternity
-
za 150 milionů si představuji hru o dost lepší
-
Hraje se to moc dobře. Explorace fajn. Souboják zábavný, ale arkádový. Grafika zbytečně pastelová, artstyle jak Veilguard a textury působí plasticky + většina věci nejde ani rozbit, což umocňuje takový ten levný indie dojem.
Sice kratší, ale bude stát za to dát minimálně good/evil playthrough. Kvalitu příběhu/postav nečekejte jako u PoE. Není to Outer Worlds. I tak si přidejte plusové body, pokud máte rádi ten svět. Mě to minimálně nakoplo rozehrát paralelně Deadfire.
-
Jojo, ale o to mi tolik nešlo.
Já vůbec Šárce neupírám, že by nebyla objektivní, ale čistě z toho, co říkala v Questu, to na mě působilo, jak kdybych já koukal na hry od Arkane - kvality tý hry vidim, ale vždycky jsem se do Dishonored/Deathloop musel nutit a po chvíli to vzdal, protože to prostě neni pro mě. A lehce zabarveně v tomhle stylu mi to přišlo i tady.
-
Výhoda pro mě je, že tam je dost zápavný spell combat, u KCD to vždy zůstane na rádoby pseudo-realistkým melee combatu, který mi přijde po x hodinách spíše směšný. Ale víš, jak 100 lidí 100 chutí. Jinak je KCD lepší hra, ale combat bych měnil hned.
-
Ono to máš těžký... když dáváš zase hry na recenze podle toho, koho budou bavit, tak se budou lidi vztekat, proč i průměrný hry dostávají 7/10 :-D
-
Viděl bych to podobně ale jak říkáš, recenze je subjektivní a fór je právě v tom, najít si autora, s kterým budeš mít podobný vkus a z toho vycházet :) Třeba já, co se RPG týče, nedám dopustit na youtube kanál Mortismal Gaming. To je totální RPG psychopat a třeba recenzi na Avowed vydával až dohrál hru kompletně čtyřikrát a otestoval co nejvíc možností.
-
no moment, naopak zamčený sekvence animací jsou naopak starší, viz As Creed 2 a klasické čekání na útok, pravá myš, autosmrt. Naopak volný boj a hitboxy jsou teď in.
-
jenom tak placat naprazdno jako pred 20 lety...to je teda uzasny
-
Zmiňovala jsi tyhle 2 hry v Questu, kde to teda vyznělo ještě přísněji než tady.
Pentiment je teda trochu od jinýho týmu, jestli se nepletu, ale já tim rozhodně nezpochybňuju tvoji profesionalitu nebo že bys neměla psát na Obsidian hry recenze, jen to na mě i z toho podcastu vyznělo, že tyhle hry vlastně nejsou tvůj šálek kávy.
Ale teď když nad tim přemejšlim, tak ta kontroverze by tu byla asi kdykoliv, takže whatever :D
-
Podle me warez uz ani neexistuje. Je to soucast Game Passu, takze jsem dal preload na xboxu.
-
Z čeho soudíš, že mě třeba PoE nebavily? Avowed mi přišlo horší než Outer Worlds, kterým bych za sebe dala asi spíš 7, ale v rámci “kontinuity” jsem od Obsidianu recenzovala Pentiment a hrála od nich vlastně skoro všechno.
-
Možná. Je to asi těžší, když jsou tam tři + externisté, a Aleš k tomu má vedení a jeho herněspolečenské komentáře;).
-
Možná hodně zbytečná úvaha, ale je otázka, jestli v rámci nějaký games.cz kontinuity měla hru recenzovat Šárka, kterou mimo FNV nebavila tvorba Obsidianu. Šárkou zmíněný PoE a Outer Worlds tu dostaly 9 a 8 z 10.
Recenze je samozřejmě subjektivní, ale možná by to tu nevyvolávalo tak podrážděný reakce, když to očividně nejsou moc RPG pro ní. Tim vůbec nic proti Šárce, její články mě bavej, ale přijde mi, že to není úplně nejšťastnější volba a možná tu lidi, který zmíněný hry bavily, očekávaj, že je to najednou mnohem horší. Just my 0.02$
-
Tady se normálně lidi chlubí tím že stahují warez :-)
-
change my mind. hra má tedy sakra do dokonalosti, ale ten souboják je lepší a zabávnější než v KCD2.
-
doporučená karta od výrobce a navíc největší výskyt na steamu, co vic si jako muze clovek prat pro recenzi?
nejak si pletes pojem recenze a benchmark
-
takze si maji porid PC z NASA? treba by pak rozjeli i starfield bez loadingu co? 😂
-
Takže hroznou optimalizaci UE5 her budeme řešit tím, že to recenzenti budou hrát na 4090/5090 a vlastně zavřeme oči nad tím, jak na to herní studia dneska zvysoka kašlou? Ok, jako asi je to názor.
-
myslím si, že je to nedodělané, co jsem viděl. Parádní exploring, parádní combat, parádní dungeony, na druhou stranu mrtvé NPC, ne moc dobrý writing a postavy. Dost možná bude hrát roli UE5, jelikož na tom naprogramovat funkční svět s NPC rutinami, je zatím věc nemožná.
-
Ach Albion.. Tolik vzpomínek.. 😀