Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 1 bude historicky autentický, ale ne na úkor zábavy
10.5.2016 | Aleš Smutný
122 příspěvků
-
Ha takže už tu máme první info že to nebude 1svétová - jak se patří *5*
-
-
Lol nehcapu co jsi ty a vsichni lidi co ti dali palec nahore mysleli to jsi jako cekal od battlefieldu nakou super realistickou strilecku z 1 svetove ?? To vas jak fakt prekvapilo že to nebdue realisticky bože :DDD
-
-
To neni vic lidi, naklikava si to sam..
Jinak samozrejme z tyhle zpravy nemuze bejt prekvapenej snad vubec nikdo.
-
-
Jestli jsi už někde stihl naklást vajíčka, dej zavčas vědět, kdy začne invaze, obávám se, že to bude horší jako tisíce Vetřelců.
-
-
Díky bohu, autentičnost ničí filmy, hry a vše ostatní už moc dlouho...
-
-
Tak ne uplne. To je jako rict "dikybohu za Baye". Staci, kdyz to bude uveritelne tak, aby se s tim hrac ztotoznil a muze to byt klidne fantasy, scifi, cokoli...
-
-
Díky bohu za eméérickej trashbuster - *1*
-
-
a za brakový seriály a komiksy ala TWD, nad kterýma každý den tak zuřivě slintáš ty jeden anti-američane...
-
-
-
Co? *8*
-
-
Hráč Codka, zapomněl si lehnout a autoheal nefunguje:)
-
-
hlavně zase nepočítej, jestli maj vojáci správnej a historicky přesnej počet dírek na tkaničky, mohlo by ti to zničit zážitek ze hry....
-
-
-
-
ja si to proste neodpustim *1* kdyby se udelala hra treba z prostredi americkeho otroctvi a na obalce by byl beloch v retezech (urcite se tam nejakej bilej otrok nasel v dejinach) na bavlneny plantazi... to by slo nejspis i k soudu *1*
-
-
tak to by anarcháči a neo-liberálové to vývojářské studio asi zapálili...
-
-
zadnej rasismus, ale cernoch na hlavnim posteru/screenu/nevimjaktonazvat pro hru z prvni svetove valky? asi tam nejaky prece jen byly, ale asi tolik jako ve stredoveky evrope, ze vavro *3* no holt to musi by rasove vyvazeny a prilakat i US zakazniky.
-
-
No, náhodou, ve Francii od začátku války bojovalo přes 135 000 Senegalských střelců, což byli černí vojáci z afrických kolonií.
Ale ten černoch na obálce je stejně Amík z Harlem Hellfighters, i když ti dorazili až v březnu 1918. -
-
To je však Francie. Američani jsou trošičku někde jinde. Jak jsem zmínil jinde v diskuzi, nemám zájem o "svaté" Američany, kteří budou mít ve hře míšené jednotky, protože to tak historicky nebylo. To už by bylo historičtější narvat tam někam bělocha který každým druhým slovem bude pomlouvat rasisty.
-
a v pomeru ku zbytku ne-cernoskych vojaku zucastnenych v prvni svetove valce je to asi kolik procent?
-
-
Když vezmu jen Francouze, tak těch bylo mobilizováno kolem 8,4 milionů. Senegalských střelců bylo přímo ve Francii nasazeno 135 000.
Když pak vezmu v úvahu, že část Frantíků bojovala i v Africe a na Blízkém Východě a že ve Francii byla poměrně početná černá menšina už od začátku 19. století, především emigrantů z Louisiany po odprodeji USA, tak by se dalo tvrdit, že z každých 100 francouzských vojáků mohli být až 2 černí.
Ale to je samozřejmě jen čistě matematický odhad, protože teď vážně nemám ani chuť, ani čas hledat přesnější počty vojáků a jejich rozmístění. -
10? *1*
-
-
-
-
Tyhle PR kecy jsou mi samozřejmě ukradené. Je jasné, že aby udělali jakýkoli konflikt herně zajímavý, musí ohnout dost věcí. To mi tolik nevadí. Záleží ale hodně na schopnosti a chuti autorů vytvořit aspoň nějakou atmosféru.
Místo PR hovadin si všímám detailů. Např. taková hudba k traileru mi řekla, že hra bude v podstatě to samé jako předchozí díly. Možná je to detail, ale z tohoto to klidně odvozuju.
Pro mě osobně byl vrcholem série Battlefield 2, který splňoval vše, co jsem od takové hry očekával:
výborné ozvučení a hudba (na svou dobu, moderní díly mají lepší zvuky ale někdy až přehnané a otravné), svou atmosféru dodávalo i namluvení vojáků, kdy číňan mluvil čínsky, rus rusky atd., velké mapy, podpora modifikací, přehledné non ala facebook statistiky, přehledná mapa a jasný herní koncept - žádné přidávání nebattlefieldovských herních módu a hlavně žádný stupidní single player, který ani u jednoho moderního dílu battlefieldu nebyl ani dobrý.
Moderní díly battlefieldů šly až příliš na ruku CoDkařům. Potvrdilo se mi to mnohokrát, kdy jsem hrával s lidma, co předchozí battlefield hry ani neznaly a přicházeli z koncepčně jiného (podle mě ne horšího) Call of Duty.
Já bych si tedy hlavně přál očištění battlefieldu od toho, co tam podle mě nepatří. Lehké ohýbání reality neřeším. Kdyby ano, je první světová válka nejhorší herní téma. -
-
přesně můj názor!
-
já singleplayer hrál ve všech nových dílech a bavil se dost... víc než u takového half life určitě... kvalitní story jako v BF3 a 4 si klidně zahraji znova...
-
Bohuzel autori prakticky vseho jsou retardovany stejne, jako vetsina hracu. Proto zmrvej na co sahnou. A dokud to nekdo bude kupovat, tak to tak bude fungovat porad dokola. Tohle nebude nic jinyho nez reskin.
-
-
Historicke realie nevyzaduji. Ale at to ma MP jako BF2. Navic prave Red orchestra ma sve kouzlo prave v tom, ze samopal je jen na blizko a s puskou je treba najit kryt, zacilit a jednou ranoubez optiky sejmout.
-
No Amíci opravdu na úplném konci války nevstoupili a i tak, to díky jim byl ten konec války v onom roce, bez nich by se to řezalo ještě kdo ví do kdy a rozhodně o výsledku rozhodnuto nebylo. Eskadra Laffayette existovala od roku 1916.
Jako jestli tam budou Italové a Rakušáci tak to bude super, jestli tam budou i Češi, tak si to snad i zahraju :D -
-
Oficiálně USA vstoupily do války v roce 1917, ale do bojů v Evropě se reálně americké jednotky zapojily až v roce 1918. Že existovaly dobrovolnické jednotky nic neznamená. To by ve hře rovnou mohly být československé legie.
Jestli vstup USA do války uspíšil její konec je tématem debat. Pravdou je, že Ústřední mocnosti nebyly poraženy vojensky, ale hospodářsky. Vojáci z USA sice byli čerství a bylo jich hodně, ale zase neměli zkušenosti a často ani vybavení, které jim musela dodávat Británie s Francií. -
-
Myslim, ze je trochu nefer ubirat na vojenskem vitezstvi spojencu a hazet to jen na hospodarskou vyhru. V moderni valce, jakou 1. sv. v. byla, to zaprve oboje jde neoddelitelne ruku v ruce, zadruhe pak Stodenni ofenziva bylo vitezstvi za vitezstvim, prolomena linie za prolomenou linii, na jejichz konci byl absolutni kolaps armady a houfy kapitulujicich Nemcu
-
-
O absolutním kolapsu armády bych nemluvil. Navíc i přes ten postup se Spojenci stále nacházeli na svém předválečném území. Prostě faktem zůstává, že hospodářství v té době už bylo úplně v háji. V téže době s tím měli problém i Britové a Francouzi a to ani jeden z nich nemusel čelit úplné blokádě, jako Rakousko s Německem.
-
-
Tak celá Ludendorffova ofenziva byla o tom, aby Dohodu porazili před tím, než se USA pořádně konsolidují.
Jako, opravdu to nebylo o tom, že si v roce 1917 řekli - Oh guys, ti Prajzi už dostávaj pořádně na prdel, teď tam vlítnem a ukážem jim jak se to dělá!
V roce 1917 opravdu válka ještě nebyla rozhodnuta, kor když z války vystoupilo Rusko. -
-
Však ano, jen říkám, že se Německo a Rakousko-Uhersko rozložily v důsledku hospodářských problémů a ne porážek na frontě. Po porážce letní ofenzivy se Němci stahovali ke svým hranicím, a Rakušany Italové slavně porazili u Vittoria Veneta až po kolapsu monarchie. De facto tam "porazili" již rozpadlou armádu neexistujícího státu, tolik k tomu oslavovanému vítězství.
-
-
To mi připomíná pomalu jak jejich slavný vylodění vv normandii, ( aspon v Eu do té doby ani nepáchli nebo jo ? ) ale abych jim nekřivdil byli tam i britové a emíci si zabojovali podstatně více než v první.
Amíci příjdou až když je pomalu dobojovánoo jak trefné, na ně *4* -
-
víš vůbec kolik nácků bylo na západní frontě? Američani to tam rozhodně jednoduchý neměli.
-
-
Zase z nich nedělej, nějaké machry - kdyby chtěli mohli nás osvobodit ale né oni nás nechali napospas Sovjetům že *7*
Dobře tak né poprvé ve eu ale na pobřeží normandie a v FRancii jsem si nebyl moc jistý no. *4*
-
-
dobojováno? Jacku, tvé znalosti o II světové válce jsou jako ostatně vše ostatní naprosto děravé a prázdné... že ty jsi se během výtání té bandy kriminálníků co si hrají na motorkáře nadýchal něco výparů z vodky...
-
Amíci před Normandií bojovali už celkem dlouho v Itálii a fakt nemohli tušit to, že tam zastaví jejich postup :D
-
-
-
-
Chci Battlefield 40 000!
-
No tak zatím podle traileru o hraní COD nebudu ani uvažovat.
-
To bude sranda sledovat, jak tam budou hráči střílet se 30kg kulometem Maxim od boku. Jinak jsem zvědav, jak chtějí zabezpečit vyrovnanost stran v tancích. Kromě Britů, Němců a Francouzů ostatní strany tanky neměly.
-
-
Američani i Italové taky měli tanky od Francouzů :P
-
-
Ano, od Francouzů. To tam budou všichni jezdit v jednom typu tanku? *15*
-
-
No, v RO je mapa, kde proti sobě stojí T-34 moje nejoblíbenější xD
Ale stejně pochybuji, že tam budou Francouzi nebo Italové. -
-
Minimálně Italové byli ukázaní v traileru (ti chcípající vojáci s horami za zády). A když tam budou Taliáni, tak proč by tam nemohla být Francie nebo i Rakousko? Samozřejmě tam určitě budou Amíci, co do války vstoupili až na úplném konci...ale to je holt už taková doba, no.
-
-
Takže radost ?
-
Britové tam budou.
-
Britové tam taky budou ? já jsem to teda nepostřehl z traileru ale byla by škoda kdyby ne.
-
-
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=8ljv0VZ1R8U Proč ne :)
-
-
Jo, určitě s tím předtím běžel x set metrů přes rozblácené pole... navíc tohle je už jeho speciální odlehčená verze, kterou používala úderná pěchota.
-
-
Battlefield potažmo EA/DICE si na realitu nikdy nehrála ani trochu takže proč by ostatní nemohli mít v jejím podání tanky taky... *3*
-
-
A jaký? Nějaký prototypy z rýsovacích prken?
-
-
Třeba *4*
-
-
Ruský tank: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/37/dc/45/37dc456718a293c822c7cea7192bae6d.jpg
R-U tank: http://www.tanks-encyclopedia.com/wp-content/uploads/2015/10/BurstynTankAustro-Hungarian2_zps43549cd1.jpg
Italský tank: http://www.tanks-encyclopedia.com/images/tanks-general_ww1_Italy.png -
-
Kujpodivu francouzskej krám no vidíš aspon něco dokázali dotáhnout do konce.
-
Tak nejlíp na svou dobu vypadal Renault FT-17, což je prapředek všech moderních tanků.
-
Nevadí, vypadá na tu dobu dobře i když asi by se hodil jen do BF1 *4*
-
Vznikl až na úplném konci války, takže je to vlastně meziválečný tank.
-
Ten taliánskej vypadá asi nejlíp a nejpoužitelnějc a to se ti sakra nelíbí ? *8* *7*
-
-
-
-
-
No, Německo mělo svých všeho všudy 20 tanků. Bojově nasazených jich však bylo více, protože to byly ukořistěné tanky spojenců *1*
-
-
No, alespoň měli něco, co může být ve hře.
-
-
Ten tank měl osádku 18 lidí, to je půlka serveru :)
-
-
Kdyby měli mít techniky v Battlefieldech tolik členů posádek, jako ve skutečnosti, tak by to byl problém už od Bf 1942, kde šlo ovládat i letadlovou loď. *3* I moderní tanky mají víc než jednoho posádkáře.
-
-
Jn jasný já tě plně chápu, prostě i BF1942 bylo dost omezené ale tak třeba na to bude nějaký mod který ti z toho udělá něco na způsob BF1918 - to byl jeden z nej 1sv modu vůbec.
Aby si nemuusel trpět tu unrealitu že je všechno one man show/army. -
Něco jinýho je chování zbraní při střelbě a něco jiného je potřeba ovládat zbraň ve více lidech. To první bych očekával věrohodný i v arkádě. To druhý se hodí jen do opravdu hardcore simulací.
-
Co je to reálná arkáda? To je něco jako mokrá voda? Buď je to reálné nebo arkáda. Ale reálná arkáda je stejný nesmysl jako chytrý Jack.
-
A co bys chtěl když nedostaneš pomalu ani tu reálnou arkádu ? *7*
-
RO je úplně jiná kategorie. To po DICE nemůžeme chtít. A ani bych to nechtěl. Battlefield byl vždy arkáda.
-
Red orchestra je na tom líp ne ? aspon co se reality množství posádky týče.
-
-
-
-
-