-
Pokud se podíváte na statistiky Steamu, tak 5.6% DX11, 56.36% DX10, 16.76% DX9 a zbytek jsou nižší DX ;) Takže rozhodně není pravda, že skoro nikdo nemá DX10, je to přesně naopak! *1*
-
-
a když se ty podíváš na ten graf pořádně, tak zjistíš, že je z května 2010. proč to neaktualizují, nevím, když ta data mají. Nicméně pokud cca 16% lidí má DX11 grafiku a 72% DX a zároveň Win7/WinVista má dohromady 70% lidí (a to se tam počítá i Apple, takže v rámci Win only platformy má Win7/Vista ještě větší podíl lidí) a pokud přepokládáme, že jen hovado si koupí DX10/11 HW a k němu nacpe DX9 OS (XP), pak můžeme s klidem předpokládat, že DX11 systém má tak 13% lidí a DX10 60+%. Vzhledem k tomu, že DX11 hry lze provozovat na DX10 HW/OS (jen nepojedou některé efekty), je zřejmé, že že vyvíjet jedenáctkové hry není pro PC nic kontraproduktivního, neboť je na ně připraveno téměř 80% uživatelů.
-
-
No, je pravda, že od května má Win 7 obrovský nárůst. Ale to je především zásluhou firem, a steam mají jen hráči, takže tak velký podíl to nebude, každopádně nějaký nárůst oproti těm číslům z grafu tam asi bude.
-
-
já to sleduji právě od toho května +- a Win 7 tam začínaly na nějakých 12-15%. dnes mají 35+%. A i kdybys měl pravdu (což nemáš, protože drtivá většina kanclů jede na XP), pak z logiky situace jasně vyplývá, že trend přechodu na Win7 bude ještě nějakou dobu rostoucí. Až bude mít XP kolem 10%, tak se teprv jeho úbytek bude zpomalovat
-
Vetsina firem ma prave stale XP, protoze pouzivaji programy primo delane na miru a novejsi win na nich nejede(jak ve firme kde delam). Popripade nemaji duvod prejit na win7(nic zasadniho jim to totiz neprinese)
"steam mají jen hráči"- a o kom se asi bavime *1* *2*
Takze podil Win7 je opravdu v dnesni dobe velky(mezi hraci).
PS: A steamu verim, pac ma tolik registrovanych lidi az je to nepekne *2* (sam steam vyuzivam)
-
-
"Nicméně pokud cca 16% lidí má DX11 grafiku a 72% DX"
opravička
->
"Nicméně pokud cca 16% lidí má DX11 grafiku a 72% DX10"
-
-
-
Proboha jeste aby to vydavali na directx 9, vzdyt je to snad 7 let stara technologie, ktera uz nevede vubec nikam *8*
-
-
Nevím, co na tom všichni vidí, já používám pořád devítku(mám xp...ne, nic vám necpu) a nemám námitek a to jsem jednu dobu jel sedmičku, ale nové dx mi nepřipadá jako velký skok k lepšímu.
-
-
v tom případě o DX11 moc nevíš. DX10 nebylo nic moc, ale 11 je sakra skok. Problém je ouze v tom žádná DX11 nativní hra ještě nevyšla
-
-
a hádejte proč.. ano ten kdo si myslí že kvůli konzolim tak ma pravdu
-
-
kvůli konzolím je nástup DX11 jen zvržděn. DX11 totiž vyžaduje vývoj zcela nových enginů a to taky nějakou dobu trvá a na několika se již pracuje.
-
Ano za všechno můžou ty zlé konzole které ničí celý svět a všichni nemohou dělat nic jiného než na ně vyvýjet hry jinak by s nima byl konec.
-
-
No asi to lidem tak vyhovuje ne? Když jsou prodeje větší na konzolích. Konzole tu jsou už dlouho ale až v posledních několika letech se začalo dít to co se děje. Vše je jen o lidech když něco chtějí tak to chtějí. Kdyby se lidem hry na konzolích nelíbily tak je nebudou kupovat a vývojáři zase přejdou na PC. Vše je jen o lidech a nějaký spotřebič na tom nic nezmění. Je úsměvné jak pořád někdo brečí jak moc konzole ničí hry ale přitom si nechce přiznat opravdový důvod. Podle mě jsou některé hry v obsahovém úpadku a za to nemůžou konzole ale vývojáři snaží se šetřit a opakují jen pořád stejné věci. Nezáleží mi na grafice jsou důležitější věci ta co je na konzolích mi bohatě stačí a velice rád se i vracim k hrám na PS2. Faktem zůstavá že nejvíc brečí PCčkáři pořád se jim něco nelíbí a na něco nadávají.
-
Tady nejde o to,ze nemuzou delat nic jineho nez vyvijet hry na konzole.Ale ze se to vetsinou nevyplati,protoze na konzolich jsou prodeje zpravidla vyssi a extra vynalozene usili a finance na extra vyvoj pro PC s plnym vyuzitim dnesniho PC hardware se vetsine vyvojaru proste nevyplati.
Udelat hru pro konzole a pak udelat port na PC je pro ne mnohem vyhodnejsi.
Ale najdou se samozrejme vyjimky jako metro2033,crysis apod
Takze ano,konzole svym zpusobem muzou za to ,ze se od vydani soucasne generace konzoli graficka uroven her nikam vyrazne nepohnula.
Samozrejme za to nemuzou konzole jako takove,ale fakt,ze vetsi cast hracske komunity proste hraje na konzolich :-)
-
-
-
-
-
nevede nikam? to každá starší technologie.. ale pořád se na tom dají udělat moc pěkné tituly, viz. Zaklínač 2..
-
-
Zaklinac 2 bezi na Dx9? Ja myslel ze uz taky na Dx10+
-
-
No jasně. *1*
-
-
to my ale uz dlouho vime. na pc je vsecko lepsi. diky *3*
-
Ja bych byl co se tyce ocekavani opatrny. V prvni rade by DICE meli zapracovat na destrukcnim systemu, protoze pokud ho tam daji ve stejne podobe jako tomu bylo v BC2 tak budou pro smich. Sice byl osvezujici a efektni ale realite na hony vzdaleny. BF3 by mel byt vic nez jen obycejna akrada. No a jestli medikovi opet vrazi do ruky kulomet tak sbohem a satecek.
-
Tak toto se mi zda jako jedine rozumne reseni. Na vsech platformach vytriskat co nejvice. Na pc i na konzolach. Do doby nez vyjde nova generace se mi to jevi i jako jedine mozne reseni jak umlcet hlasy nespokojenych hracu te ktere platformy. Me jako majitele konzoli a pracovniho notebooku to zcela vyhovuje. Nechapu proc by mela jedna platforma za kazdou cenu trpet na ukor druhe, tedy pokud na to jsou finance samozrejme. Takze, at se DICE ukaze, co z toho vymackne. Jinak, posledne jsem si chtel zahrat Hellgate London a i na minimum se mi to sekalo az hruza, takze jsem si radej oszvezil pamet HalfLifem 1....ooooo to byly leta. Takove hry uz asi nevznikaji. Kazdopadne podle vykonu meho ntb to vypada, ze BC3 budu hrat zase na konzoly :D A ze bych se citil nejak osizen, ani nahodou....
-
nebyla jsem nalezena ?
-
V jinych clancich pisou, ze je doporuceno mit Dx11 a staci kompatibilita s Dx10. Tady je nutnost Dx11. Nevite jak to teda je?
-
-
Bych rek ze hra pojede pod Dx10 a DX11(Vista a W7)
-
-
To jen doufám protože né každej má grafiku s podporou DX11...
-
-
-
nefunguje mi odkaz na clanek .... :(
http://games.tiscali.cz/clanek/-54613 -
Podle mě je Dx11 blbost, moje GK podporuje akorát Dx10 a DICE moc dobře ví, že DX11 GK má opravdu malé procento hráčů. A to s tím 64bit? Je mi to putna..
-
-
DX11 hry lze spustit na DX s oželením pár technologií. DX11 není blbost
-
Tak si koupíš zase novou grafiku, přece tak to na PC chodí. Konzolisti si zahrajou skvělou verzi i bez takovýho zbytečnýho kupování. Že bude mít vaše verze 5x víc polygonů na kameni v Arice? No a? :-D
-
-
proc jsi vlastne nezustal na PS1 ? fakt vtipny jak v prubehu starnuti konzole konzolisti meni nazory :)
-
-
Hele tahle honba za super extra špičkovou grafikou jakou tu někteří přednáší je pro většinu k ničemu. U hry záleží i na jiných důležitých věcech. Skvělá grafika ještě nedělá skvělou hru proč myslíš že pořád lidé hrají na PS2?
-
-
"640K ought to be enough for anybody." - Bill Gates, 1981
-
-
Já nerozumět.
-
-
-
Jak nezůstal? Proč pořád hraju hry z PS1? Možná proto, že hraní není jen o grafice? Konzole se vyvíjej a zlepšujou grafiku. Jenže nemusíš jako blbec každý dva roky kupovat novej stroj.
-
-
Ty proste budes jako blbec hrat hry, co jsou technologicky deset let na stejny urovni. Hratelnost jde ruku v ruce s grafikou, fyzikou a AI. Kdo si mysli opak, at si hraje stale dokola hry na ps1, nikdo ho k nicemu pokrokovejsimu nenuti *3*
-
-
Bohužel v dnešní době to spíš vypadá, že grafika jde proti hratelnosti, protože místo toho aby se tvůrci zabývali herními mechanizmi řeší, jak bude vypadat ten list na stromě, jestli ka krychle spadla fakt realisticky a podobný hovadiny...
-
-
abych se vratil k puvodnimu prispevku.. tim jsem chtel jen rict ze hraju DX11 hry a zaroven hry jako dwarf fortress a nemusi me omezovat zastarale a omezene konzole
-
-
Popravdě mě osobně je uplně jedno jestli to bude DX7, DX9, nebo DX11, pokud je ta hra zábavná tak ji hraju. Na vynikající atmosféru nepotřebuješ tuny polygonů ani mexa efektů. Kdo hrán např původního Heretica potvrdí ;-)
-
-
zvlastni je ze to rikas o konzolich na ktere se musi zjednodusovat hry aby to nebylo moc slozite pro masy.. dwarf fortress si tam asi tezko zahrajes :)
-
-
Nechápu co řešíš. PSX měla obrovské množství vynikajících her a třeba takovej Crash Bandicoot byl sakra těžkej, dodnes si tam rád něco zahraju a zbožňuji edici PSONE Classics na PSN. Opájení grafikou je pro chudáčky, co se potřebujou vytahovat, nikoliv pro opravdové hráče...
-
Zjednodušování na konzolích? To sis asi trochu poplet. DW by tam klidně vyjít mohlo, kdyby po tom někdo toužil. Asi netouží, protože dětem to stačí na PC.
-
-
-
-
-
-
Nejsem si tim jistej, ale DX11 je zpetne kompatibilni s DX10. Akorat lidi s DX10 ozeli par efektu a funkci, pripadne par fps. Prechod na 64-bit je asi hlavne kvuli pameti. Ostatne kdo si koupil 4+GB pameti a ma porad 32-bit system je trouba. A 64-bit CPU uz ma kazdej, kdo chce aspon teoreticky uvazovat o hrani nejake nove hry.
-
-
ano, DX11 lze s oželením pár efektů spustit i na DX10 platformách. Trochu pak tedy zaráží semtam omílané info, že DX11 hry stále nebudou protože DX systémy má asi 15% lidí. Jenže DX10+DX11 systémy (10/11 grafika + Win Vista/7) má už cca 80% lidí, takže DX11 hry mohou s klidem nastoupit.
-
-
Nemuzou konzole ho nepodporuji, tudiz vyvojari na to serou.
-
-
konzole mi můžou *4*
-
-
-