Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak mám 2 hodiny v MP a asi 4 v SP a zatím si chrochtám. Grafika je o hodně lepší, než v BF3, není to generační skok, ale pořádnej hup kupředu jo. Modely i nasvícení jsou lepší a voda je nádherná. Když se na Paracel Storm zatáhlo a přišla bouřka, tak sem zahodil flintu a šel sem si zaplavat, protože těm vlnám se nedalo odolat :) Atmosféra je výborná. Efekty počasí rovněž super. Animace postav jsou silně upgradovaný a obličeje postav v SP jsou taky kapitola sama pro sebe.

    Co se týče SP, tak se nedá s BF3 vůbec srovnávat. Mnohem lepší. Abych byl upřímnej, tak ho po dojetí asi už nezapnu, protože MP je prostě super, ale fakt to jde. Po čtyřech hodinách jsem neviděl jedinou obrazovku "vrať se do boje", neviděl jsem jedinej quick time event, zkrátka svižná střílečka v nádhernejch kulisách. Velikost koridoru je asi jako v Crysis 2, občas větší. Příběh je asi největší překvapení. Je to místy sice cliché, který nezapomene v ten "správnej moment" zahrát tu "správnou melodii", ale není to dementní, není to přeamerikanizovaný a ostudu hře nedělá. AI nepřátel bohužel neoslní a hra to kompenzuje jejich větším počtem. AI parťáků je dvojího typu. Aktivní, nebo kulisa. Pokud označíte nepřátele, parťáci na ně začnou pálit. Pokud to neuděláte, hra vám je nechá všechny. Alespoň nemůžou umřít, nepřekáží a nelezou na nervy.

    Level design map v MP je opravdu solidní, levolution někde funguje, někde míň. Bouřka na Paracel Storm je hukot a opravdu změní hratelnost. Jednak je hůř vidět, jednak se změní část mapy a jednak jsou přes vichr hůř slyšet kroky nepřátel, atd. Na Golmud Railway to už tak slavný není. Po mapě jsou rozsety nálože, který můžete odpálit. Děláte tím díry do země na otevřený pláni, takže se v nich dá schovávat před snipery a tankům to taky zrovna nepomáhá. Celkovej důsledek je ale mnohem menší. Každopádně bych levolution neodmítal, nehledě na to, jak škrobeně ten jejich pojem zní. Netcode je solidní. Servery nepadají. Na bugy jsem zatím žádný nenarazil.

    K optimalizaci. S MSI 760 HAWK jedu vše ultra, full HD a 2x MSAA. Stabilních 60 fps s vsync. Bez něj se to houpe mezi 60 - 80. Vzácně to sleze v nejnáročnějších situacích k 50, ale jednak jsem kartu už nataktoval (tenhle HAWK si vysloveně říká o to potrestat *1*), a případně stačí snížit post-proces efekty. Ty se zdají mít na výkon největší vliv, větší než třeba MSAA, a přitom z krásy hry moc neubírají.

    Pro majitele nVidie ale doporučím naistalovat poslední drivery. nVidia předposlední WHQL verzi podělala a po zapnutí mi hra blikala jak diskotéka. Už jsem proklínal DICE, ale pak jsem zjistil, že mám zastaralý ovladače. nVidia vydala dvoje WHQL drivery s odstupem asi 3 dní, což je fakt divný, takže chyba byla nejspíš u nich a museli to napravovat. Každopádně teď už to frčí nádherně. Zatím se vezu na vlně wow momentu, chyby jsem nenašel. To chce v BF vždycky čas, spoustu jich odkrývají až samotní hráči, jak se otrkají (balanc zbraní apod.). Koho trojka bavila, nevidím důvod proč neupgradovat. Snad kromě HW omezení. BF3 ultra jedu mezi 100 - 120 fps, BF4 ultra 60-80. V kampani bylo pár přeefektovanejch míst, kdy to spadlo na strašnejch 30, ale MP má framerate fakt stabilní. Optimalizace není špatná.
    EDIT: Vlastně jo, jedna věc už mě štve. Loading. Než se poprvý hra načte, tak si stihnete přečíst knížku. Ještě horší než BF3, a to jsem myslel, že to ani nejde...
    • Okomentuji jen "silny" upgrade animaci postav. Postradam byt jen naznak toho ze postavy a jejich vybaveni neco vazi, stejne tak zcela chybi setrvacnost pri pohybu, nemluve o tom ze "panaci" nejsou pri behu schopni vykrouzit kruznici, porad je to trhavy pohyb v uhlech.
      Prubnul sem betu a presto ze mi poskytla par hodin solidni zabavy, tak si tento BF 3.5 poridim az casem. *6*
      • Skoro ho vykrouzi. A vaha tam oproti předchozím dílům cítit je. Není to holt arma. Na základě tvý logiky je BF3 jenom BF BC2,5 :)
        • A není snad ? ;)
    • Mám opačný názor: SP tragédie - některé scénérie byly sice úžasné, ale pak přišla totální parodie z dnešních FPSek (nebudu spoilovat)
      , horší skripty, horší AI, grafika je lepší o propracovanější AO, o obličeje, které nepasují ke zbytku těla (patrný velký rozdíl v kvalitě) a o nereálné (hrajete za člověka, ne za kameramana) Lens Flares (což je jen tak mimochodem VADA čoček) (alespoň jsou "simulovány" reálně narozdíl od nového Splinter cella) a hlavně podivná fyzika (9/10 stromů nešlo rozstřelit, blbá dřevěná překližka nešla rozstřelit protože tvořila okraj mapy), bugy z pre-beta BF3 atd.

      Celkově totální zklamání, Levolution kde spadne (změní se) jedna věc na mapě je prostě málo (zbytečně málo, hra a stroje na kterých běží by zvládly víc) z tohohle pohledu mě bavil víc Split/Second, stejně je pořád fyzika lepší v BF:BC2

      SPíš bych to nazval BF3.5 a považoval za nevýhodnou koupi pokud vlastníte BF3 :)
      • Lens flare mě taky otravuje, ale alespoň se poučili a na všech mapách v MP není slunce přesně 3 metry nad obzorem. Takže vyjma pár map (zrovna Paracel Storm tuším) ti z jedný strany nesvítí pořád do ksichtu. Jako SP je klasický akční béčko, o tom žádná, uvedu pár obecnejch příkladů: lanovka? Utrhne se. Most? Zřítí se. Prostě víš, co se v další vteřině stane už dopředu a u toho přežiješ stovky pádů na beton z několikametrových výšek, v krátkým rukávu přejdeš hory atd. Prostě styl John McClaine a další. Těla postav jsou náhodou pěkný, vyjma rozkroku. Nechci vypadat jako úchyl, ale několikrát se leze po žebříku za některým z parťáků a ty kalhoty vypadaj divně, jak kdyby s sebou nesli bobek :D Že by se nedalo něco zničit jsem ještě nenarazil. Srovnat mapu se zemí nejde, ale kam střelím, tam je po mě spoušť. S granátometem se regulerně probourávám skrz stěny a vytvářím si uličky v uličkách a sledovat, co dělá s materiály M82 je taky zábava. Kupovat to kvůli SP je jednoznačně blbost, ale narozdíl od trojky mě neurazil, což je něco, co jsem vůbec nečekal. A ten levolution je jak kde no. Už jsi hrál Flood zone? Tam má docela dost podstatnej vliv, po zatopení nejenom že mapa vypadá jinak, ale jinak se po ní hýbe, do baráků je spousta vlezů pod vodou, kam se jde potopit. Zatím asi moje nejoblíbenější mapa. Když jsme u mapy, tak ta hnusně nepoužitelná minimapa je pryč. Konečně něco ukazuje a člověk nemá na výběr vidět 3 metry před sebe, 300 m před sebe, nebo rovnou kilometr před sebe, ale ty měřítka jsou mnohem líp nastavený. Těch relativně banálních změn je tam spousta, ale často dost potěší. Nic, jdu hrát, dokud je to železo ještě žhavý :)
        • A co mapy? Je tam od každého druhu něco? Mam tím na mysli Metro-Kanaly-Firestorm?
          Tedy co se zahuštění technikou týče?
          • Jo, to je. Paracel Storm nebo Golmud Railway jsou mapy uzpůsobený pro spoustu techniky. Tanky, vrtulníky, stíhačky, lodě. Třeba Shanghai nemá stíhačky, ta je osetá technikou míň. Ještě míň techniky je ve flood zone. Tam má každej tým 1x APC a 1x transport helinu, zbytek jsou čluny a čtyřkolky. To je především pěchotní mapa. A pak je tam jedna mapa Čínskýho vězení (ještě tak vědět, jak se jmenuje), a ta je čistě pěchotní. Narozdíl od Metra je ale víceúrovňová a člověk si může ve zdech vytvářet další cestičky. Na 64 hráčů to nebude, ale 32 si na ní zahraje, aniž by to byl bullet fest. Ještě jsem nehrál vše, tak nebudu dělat definitivní závěry, ale zatím jsem s mapami velmi spokojen. Od Flood Zone se nemůžu odtrhnout. To je nejlepší mapa, jakou jsem snad v jakýkoli fps hrál. Tam to není jen o skillu co se míření myší týče, tam se člověk musí umět hejbat v prostoru, protože je všude spousta skříší, rohů, oken, pater. Nejmíň se mi líbí Golmud Railway. Moc otevřená, něco na styl Gulf of Oman. Ale pro tankysty jak dělaná.
            • Vyčerpávajíci, každopádně děkuji. Musím koupit nové železo a pak se na to vrhnu. Jinak přesně tohle jsem chtel slyšet.
      • Jack1947
        A az tady napisou Recenzi, proc to asi bude tak mit 8-9/10. *7* Porad radsi trillion Battlefieldu, nez milion recyklaci CODu. Neni dokonaly ale sve priznivce si najde co ho umeji patricne ocenit.
        SP se neda nijak moc hodnotit svemu ucelu poslouzi, naopak u COD hra co stavela po vzoru MOH na sp a stalo se z ni co se stalo.
    • Veskoslav
      Děkuji za pěkné shrnutí. Ale stejně mě to nepřesvědčilo. Dal jsem přednost Titanfall, tak snad nebudu litovat. Navíc u Bf4 čekám na Premium a asi nebudu sám.


      Jinak electroworld má zajímavou akci na Bf4, nechci dělat reklamu, ale pro zájemce je to více než dobrá nabídka: http://www.electroworld.cz/search?WFSimpleSearch_NameOrID=Battlefield+4+-+hra+pro+PC
      • nechápu ten počet mínusů ? velkoslav dobře poukázal na levnější verzi .... *4*

        jinde je to o min. 300 dražší ?!
        • Veskoslav
          Joe, tak si už ksakru vyber. Jednou si podle tebe naklikávám plus, pak zase mínus atd. Tak už se rozhodni, co vlastně dělám. Ale chápu, že tvé trolí IQ Bublajícího bahna to asi nepochopí, ale neumím psát tak, aby jsi to pochopil i ty;)
        • vzdyt si ty minuska klika sam
        • MrSanta
          Veskoslav má zřejmě několik "inteligentních" fanoušků, kteří mu frkají mínuska ke každému příspěvku. Musí to být velmi zábavná a povznášející činnost *7*
          • Tilwaen
            To beztak bude dělat jen jeden člověk.
      • Není zač. Ještě mě napadla jedna výtka. Je málo serverů bez rotace map. Člověk by se rád ty mapy nejdřív naučil nazpaměť, ale jde to těžko, když mu tam po každým kole skočí jiná. Je to dost vidět na všech, že běhaj a tápou. Až servry přibudou, tak to bude ok.
        • Presne tak to me taky stve ! A taky s hodne malo Tickets, BF3 mam odehrano kolem 400h , ale tady pri vyberu serveru nejde mi rozkliknout abych se podival kolik tam je tickets,dalsi mapa atd..
          Mozna sem se prehlidl nebo sem moc na kaši *1*
  • GTX670, Intel Core i7 3820, 8GB RAM a jsem rád, že na medium settings mi to jede na 60fps. Tak co je toto za b*rdel?
    • GTX670, i5 760,8GB RAM,SSD DISK a stabilnich 60fps na HIGH
      • Děláš mě čím dál šťastnějším.
        • Poslední ovladače máš? nVidia vydala dvoje WHQL ovladače s odstupem asi třech dní, takže v těch prvních něco evidentně podělali. Mně způsobovali neskutečný blikání textur jak o diskotéce. Ty druhý to opravili a hra běží nad očekávání dobře. SP občas zalaguje, tak efektama nešetřili, ale v MP to musí na týhle sestavě valit na ultra i kdybys nechtěl...
          • Ovladače mám nejnovější. V SP mi to jede na High víceméně pohodově, ale v MP zase je framedrop hned, když stojím pod lampou nebo něčím jiným, co vydává světlo. Aby toho nebylo málo, vypadávají mi textury v MP a Battlefield je spíš Bugfield nemluvě o tom, že servery padají. Samozřejmě jsem si všecko zkontroloval, měl bych jed v pohodičce, ale očividně to nemají vychytané.
            • Shenkster
              Máš asi v PC bordel *1* Zkus přeinstalovat DX, vypni nepotřebné procesy, a přeinstaluj ovladač HD audia
        • Kamo mas niekde problem. U mna Phenom 965 BE @ 4.0 GHz, GTX 660, 8 giga RAM, Okna 7, 1980x1020, vsetko HIGH ( AA vypnute ) v priemere okolo 65 fps.
  • Mno, ano... to vestko je uplne UZASNE. Svojho casu, pred 2. rokmi, som utekal do obchodu hned, ako vysiel BF3 a okamzite ho kupoval. Nasledne som to tak robil aj s dalsimi DLC (kupil som komplet vsetky). Lenze... jasne vidim, ze este i BF3 nie je doteraz uplne bez bugov... 2 roky po vydani hry!!! Prave z daneho dovodu neplanujem kupit BF4 hned po vydani, nakolko dana verzia je zarucene este plna vsemoznych bugov, ktore bude DICE postupne ako-tak opravovat. Z daneho dovodu si BF4 kupim najskor niekedy pocas buduceho roku, kedy by uz najzasadnejsie bugy mohli byt viac menej opravene. Ti, co kupuju BF4 hned teraz bud nevlastnili BF3 (takze nevedia ako sa veci maju) alebo si skratka povedali, ze to risknu. Ja uz vsak riskovat nemienim. BF4 rozhodne nie je zadarmo a nie je ani z najlacnejsieho kraja. Ak si Electronic Arts mysli, ze tato ich taktika im vyjde na kazdeho hraca, tak su na omyle. EA sux!!! *11* Osobne dufam, ze skor ci neskor skrachuju... *16*
  • Prostě jsme si mysleli že nám dají hru, avšak dostali jsme skoro nic a dokup si blbče...
    • co to meleš? 10 map, 54 zbraní (nepočítam pistole, granaty, nože, raketomety), 8 tipů techniky (pozemní i vzdušné). Na základní hru je toho víc než dost.
      • 10map vic nez dost urcite neni imho. Spis je to dost malo. *9*
      • Jack1947
        Furt lepsi nez COD GHOSTS kde bude 50DLC, map a buhvi ceho vseho mozneho. TadY kdo nerad ceka koupi, pak dokoupi par DLC, nebo nekoupi vubec kdyz nechce muze take pockat na Premium/Deluxe. *4*
        • Co to trepes ? Tych DLC je zhruba rovnaky pocet a Activision na rozdiel od EA aspon neotravuje vanilla userov roznymi obmedzeniami!!!! Si najprv over neajke fakty ( alebo aspon zahraj obe hry ) nez ty zacnes kvakat nezmysly.
  • Ristoro
    Jak jsem si prvně z videí myslel, že je to stejné jako BF3, tak jsem se spletl. Minimálně grafika a zvuky se posunuly na další level. Mise v Číně, kde tryskají fontánky a prší na dlážděnou cestu, to je pastva pro oči. Skoro jsem to nerozeznal od reality. Neskutečný zážitek tahle hra.
  • Je to parada ! Super to vyladili, fakt hracska nirvana tato hra *1*
  • doufám, že si BF4 přetáhne tupou lůzu z Red Orchestry. Ta hra je díky abnormální d_e_menci hráčů naprosto nehratelná.
  • No vidíte 75 tisíc kusu se prodalo a 200 tisíc kus se stáhlo z warezu ,vyvojáři mají penez jak šlupek stačí se podívat na serii Call of Duty která má každý rok zisky v miliardách a to je hra co vychází ročně oni si s těma prachama musí vytírat prdeele jak se v tom topí .Nebo serie Assainu též zisky v miliardách dolaru .Nebo nové GTA 5 sotva to vyšlo už to vydělalo 750 milionu dolaru a je to na trhu skoro měsíc tak že nějaký jouda jestli si stáhne hru z warezu tak určitě nezkrachují . *1*
    • VonHayek
      Nepleteš si náhodou VYDĚLAT a UTRŽIT..? (zisky, příjmy, výdaje)
      • hele hra Call of Duty vychází na nějakých 100 - 150 milionu dolarů a zsik jen předešlých dvou dílu vydělal více jak 2 miliardy dolaru a to je nejstáhoavnější hra tudiž oni mají za hru nějakých 800 milionu dolaru plus každý rok .Ano GTA 5 trvala nějakou dobu a hra vyšla skoro na jednu miliardu ale to hra která vydělá 2 krát tolik co státla jen předochzí díl jednou z nejvydělečnějších her vůbec o tom si jen hollywoodské vyskororozpočtové trháky můžou jen nechat zdát nevím kolïk to přesně vydělalo ale vyděalo to 5 krát víc než hra stála .A když si vezmeš že GTA 5 jen za jeden den vydělal skoro půl miliardy dolarů a je světě jen měsíc a už má 750 milionu tak je to otázka týdnu kdy hra půjde do plusu .Si myslíš proč UBISOFF jak vydali hru novinku ted nevím co to byla za hra a říkali že mají proti nelegálnímu stahování zbraně a zrobili hru od které si slibovali že to bude revoluční a je jen otázka času kdy to ostatní studia zavedou taky ve hrách že hru bez netu nezpustíš a ano hra byla venku 2 měsíce a pořád se nedala stáhnout protože nebyl na to crack ale UBISOFF díky tomuhle opatření od kterého si slibovali že jim stoupnou zisky jim naopak o 50 procent ty zisky klesly tak že na tom ještě pordělávali a o 3 měsíce později to zrušili úplně tohle opatření protože místo zisku co si slibovali spíše prodělávaly .A pak prohlasili že už nebudou hráče šikanovat takovou protipirátskou ochranou .Hru sice nikdo nestáhl ale zisk jim klesl protože poctivý hráč který si hru koupí aby byl šiaknovaný jejcih protipirátskými nesmysli si lepší rozmysli jestli si to koupí a UBISOFF tohle zjistil až bylo pozdě a každý se jim pak vysmál. Slibovali obrovské zisky že jejich hry nepůjdou stahovat a¨le místo obrovských zisků šli do ztrát .
    • trepes trosku od veci - BF si clovek kupuje hlavne koli multiplayeru
      • Ano přesně tak k vůli multaku, jen hlupák si koupí bf 4 k vůli singlu.
        • true,200 tisic prejde singel za 3dni a tych 75 tisic hrava online *2*
      • Kdybys chapal o cem mluvi, ... *7*
  • zdravym vsetkych, chcem sa opytat tych, ktory vlastnia uz Battlefield 4 a hraju ju na GTX 470 ako na nej slape multiplayer, respektive na akych detailoch to ide na priatelnom framerate (v 1080p popripade 1680x1050), uvazujem o kupe a rad by som vedel ci sa mi to oplati, diky moc
    • Mam GTX460, pri rozliseni 1680x1050 a detailech na medium mam 45-65 fps, pricemz nejvice vidim zhruba kolem 58 fps.
      • diky za reakciu, nejake ine skusenosti?
        • i5 2500k, GTX 560, 16 GB RAM - 1920x1080 high detaily, naprosto plynulý (60+). Ultra high sem nezkoušel, ale to už nebude taková pohoda.
  • Tak sup sup, stadecko, nakupovat znova totez ... pristi rok vam prodame petku ... v ty pridelame vojakum antenky a nazveme to ufounem ...
    • keby bol dalsi BF o 2roky v zneni BF1942 ci 2142 velmi rad si ho kupim znovu *3*
    • Nechci ti brát iluze o tvé matematické zdatnosti, ale není 2013-2011 dva roky? Já jen, že ti to pak početně nesedí nebo opět meleš blbosti.
      • Kdyz je nekdo negramot jako ty, tak samozrejme nemuze pochopit ze o minulosti nepadlo ani slovo ...
        • Nuti Ta to niekto kupovat s pistolou pri hlave ? Ked na to nemas alebo sa Ti to nepaci tak zavri tu dieru pod nosom a ukaz mi jednu lepsiu FPS MP hru. Budes hladat velmi dlho a s vopred negativnym vysledkom. Ja si rad zaplatim 80 EUR za 2 roky zabavy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit