-
proc jsou na tech kverech kolimatory? boze to bude blbost....
-
Vždyť je to jednoduché. Nekoupim protože je to od ea. Jiné důvody nepotřebuji
-
-
Mám to stejně.
-
-
Vzpomínám jak EA LA svého času dostalo za uši za pokus o vzříšení značky Medal Of Honor. Ve světle singlu nového BFV byli oba díly ještě luxusní.
-
tvl. já už fakt nerozumím tomu, že se tu ta historická přesnost řeší až tak do mrtě... je to pod*laná videohra, kde se můžou lidi po práci vyblbnout, roztřískat nějaké modely, postřílet virtuální cápky a mě osobně fakt netankuje, že se tehdy Tiger nevyráběl, nebo že Spitfire tak daleko nedoletěl. Ve War Thunder se taky potkávají tanky a letadla, které se na bojišti nikdy nesetkaly. Jestli chcete historickou přesnost, existují jiné alternativy, kam za něčím takovým zamířit a nejsou uplně špatné. Tohle je arkádový mišmaš, který nemá za úkol někoho učit dějepis. Jestli se někdo učí dějiny z videoher, tak je to jen jeho blbost. Jestli se ale někdo začne o tu dobu a události díky tomu zajímat a začne si ta historická fakta vyhledávat, jedině dobře.
Pořád je tu ta možnost se na celou tuhle hru vykašlat a nekupovat ji, když s tím máte nějaký osobní problém... Naposled jsem hrál BF3 a nemám potřebu na tom nic měnit, už jsem na tohle starý a u čeho strávím volné chvíle si musím vybírat. Ten finální trailer pro BFV ve mě ale probudil spící vzpomínky na hodiny strávené s BF1943.
-
-
Pošlapat, poplivat a zneuctít památku padlých a dětem ještě snažit se nacpat do hlavy že druhá světová taková přece nebyla"
Ne opravdu to je na zblizí tohleto, kdyby jsme byli ve válce na válečný soud🤮
Výsměch jak hráčům, historikům tak všem kdo nejsou ... úplně mimo.
Nečekal bych že to kdy řeknu ale oproti tomu BF1 je věrnej válečnej simulátor!
-
-
S tím souhlasím
-
"Pošlapat, poplivat a zneuctít památku padlých"
2. světová válka je ještě relativně "čerstvá" událost, protože ještě žijou lidé, kteří ji zažili, takže odpor k deformaci její historie je pochopitelně silný.
Kež by takhle lidé bojovali proti tomu, jak Hollywood a herní vývojáři przní třeba Antické Řecko a nebo středověk v Evropě.
-
-
Pleteš si dva pojmy, Realističnost a Historickou přesnost. O realističnosti se tady nebavíme. Souhlasím s tebou. Je to arkáda a má být zábavná. Ale když se začne hra pouštět do reálný událostí jako je sabotáž "těžké vody" v Norsku, Boj v Africe a Senegalské jednotky ve francouských řadách tak nemůže očekávat, že se lidi neozvou když to zpracuje špatně. Nebavím se tady o detailech jako jsou sumky nebo jestli tahle pistole je MK IV nebo MK VII. Ale ta hra má takové faktické chyby jako kdyby ji dělal někdo bez znalosti vojenské historie. A to je prostě moc. Nehledě na kompletně rozbitý Singleplayer z hlediska technické stránky. A tuhle hru nedělá pár nadšenců v dílně u maminky...ale AAA společnost s milionovým obratem. A podobně tragická byla už kampaň v jejich Battlefrontu 2. Ale tam to tolik nevadilo protože to byla fantasy. Ale přesto z toho byl cítit, recyklaci assetů z MP a šetření na všem.
Publikum téhle hry jsou fanoušci série a druhé světové...co cěkáš? Že všichni tihle lidé co mají v malíku data o kdejaké bitvě ti řeknou, že tohle je ok? Spoustě lidí tohle rozbije jakoukoliv atmosféru a herní "uvěřitelnost světa". Plus sami DICE a EA nazvali své fanoušky nevzdělanými...well well well...ukazuje se, že nevzdělaný je tady někdo jiný.
Mediá nás nejen baví ale i nepřímo vzdělávají. Díky filmům/hrám/seriálům si většina z nás umí představit jak vypadalo oblečení/život nebo třeba architektura v určitém období naší historie. Ne nadarmo se zvou odborníci přes techniku, oblečení, nebo taktiku k válečným filmům, hrám a seriálům.Pokud nedodržuji historická fakta tak není důvod udělat hru z historického prostředí druhé světové.
-
-
Vzdyt ted uz vis, ze jak Statecne srdce, tak Nepritel pred branami jsou fikce inspirovane skutecnymi udalostmi a stejne je kritizovat nebudes, ale u BF V nemuzes porad vydychat, ze se autori historii pouze inspirovali a scenar hry se od skutecnosti lisi, ikdyz je to pripad jako v 99% filmu a her inspirovanych skutecnou udalosti.
-
-
Tebou zmíněné filmy možná nejsou úplně historicky věrné, ale v porovnání s Bf5 jsou to diplomové práce absolventů studia moderních dějin. 😀
Spíš bych to přirovnal k teď chystanému filmu Robin Hood, který má s anglosaskou legendou společné jen jména postav...
-
-
Ta hra neni dokument, takze ikdyz se autori inspiruji skutecnou udalosti, je ciste na nich, jak to celkove pojmou. Urcite nevadi, ze nekdo poukazuje na nepresnosti, ale z poukazovani prejit na hate a ostrou kritiku uz je mimo a je to na urovni nesmyslneho hnidopišství. Filmy inspirovane skutecnymi udalostmi se v 99,9% taky mene, ci vice rozchazeji a nektere jsou pritom prvotridni kousky.
-
-
hate je tady proto, že EA a DICE se ke svým zákazníkům chová s neuvěřitelnou arogancí a ještě se jim za zády směje.... a když někdo tuto směšnou agitku překrucující historii napadne, dostane PR oddělení amok a rozjede hate na své vlastní zákazníky.
EA si za to co poslední roky dělá nic jiného než hate a pošpinění na každém kroku nezaslouží...
-
-
Nepokoušel jsem se tu říct, že je to všechno v pořádku. Okolnosti kolem Singleplayeru uplně neznám a ty události o kterých píšeš do detailů taky neznám, jen vím, že se tam a tam něco stalo, ale pokud mě pak ta hra donutí jít a o té události si něco zjistit, ať už je realita jiná, tak to za takovou hruzu nepovažuju... film Statečné Srdce je taky historicky totálně mimo, Nepřítel před Branami jakbysmet, ale jsou to oboje skvělé filmy, tak jaký je v tom potom rozdíl?
-
-
Oba filmy se drží historie alespoň co se vzhledu týče.A drží se, i když místy měně, hsitorických událostí. Představ si, že by ve Statečném Srdci měl William Wallace katanu (protože jeho otec byl Samurai) a Angličanům by velela černoška... Zdálo by se ti to ok? Nepříšlo by ti to divné?
A Nepřítel před branami je velmi věrný událostem a poměry v rudé armádě za druhé světové. Opravdu existoval odstřelovač Vasilij Zajcev a opravdu bojoval jako odstřelovač u Stalingradu. Uniformy, postavy, akce a události. Vše je uvěřitelné. Jistě, je tam určitě mnoho filmových berliček a některé věci nejsou potvrzené, že by se stali ale jinak je film naprosto věrný historii. Opět, zkus si představit že Vasilij byl tako dobrý odstřelovač, protože měl magické umělé oko a v mladí na něm čarodějka provedla rituál a on díky tomu dokázal zpomalovat čas. Jo a nacisti nebudo mít německé uniformy ale ehhh třeba japonské...najednou se ten film zase rozpadá co?
Suspension of disbelief (bohužel mě nenapadá český ekvivalent) je alfa a omega u jakéhokoliv filmu/hry/knihy apod.
-
-
Promiň, ale co to tady furt plácáš za blbosti? V BFV běhá černý Adolf Hitler s katanou a Eva Broun je židovská asiatka... něbo nějaká podobná kravina? Něco jsem minul? Wolfensteina jsi taky takhle řešil??
Braveheart je mimo co se dobových kostýmů týká, neexistovaly kilty, armády neměly "stejnokroje", meč, který ve filmu Wallace používal, byl historicky přiřazen k Robertu Bruceovi. Se skutečným Williamem Wallacem to má společné snad jen jména a Skotsko. Historici se z toho obracejí narubu a rodí koťata.
Nepřitel před branami. Jo Zaitsev existoval, König možná taky, ale ten mohl být i výtvorem sovětské propagandy. Ten film se ale nedá brát jako Zaitsevova biografie. Je to postavené na knize, která se prezentuje jako "non-fiction", ale je pouze vzorem pro daný film, který se přizpůsobuje hrané formě a mění narativ. Ruská hymna je špatně, prezentace propagandy skrz Danilova je zkreslená, rusové zničili železniční systémy,ale König si přijede vlakem, který veze jenom něj... data ve filmu taky uplně nesedí... z toho bych se dějepis neučil. Možná bych se podíval na uniformy, techniku a zbraně.
Chápu, že někoho nepřesnosti štvou, ale nikde jsem nenapsal, že bych tohle všude praktikoval. Divám se na BF jako na odreagovací válečnou řezničinu, kde všechno teatrálně vybuchuje a lítá vzduchem a není to něco, kde bych požadoval stoprocentní realismus. Senegalci do nějaké míry mezi francouzské jednotky patřili, tehdy to ale mám dojem ještě nebyl Senegal, ale jmenovalo se to jinak, ale někdo tohle nemusel vědět, teď to díky kampani zjistí - ať už je fiktivní nebo ne - a může si o tom pak něco dohledat. Tak bych to udělal já. Nepřijde mi divné, že na tomhle faktu někdo postaví fiktivní scénář, který je do tohoto období zasazený. To.. je... celé...
-
-
Wolfenstein- Fikce. Fantazie z alternativní historie BF V- Hra z reálné války v našich dějinách. Sama odkazuje na reálné události. ♪ Jen z těch věcí, není jak ta druhá. ♪ A znovu, Realismus vs Historická přesnost. Není to zaměnitelné. Realismus nechci, historickou přesnost ano.
V MP běhají Asiatky v řadách Anglie apod, Němci mají v první linii také ženy(i v letadlech kde jsou tuším by default)...ale dobře koukejme jen na Single. Jak je možné, že hry z roku 2000 měli víc věrné prostředí, postavy i celkovou kampaň než tohle? Na téhle hře není nic historicky správně (tedy kromě toho, že byla druhá světová) Zlodějíček co sám vystřílí celou základnu Luftwaffe? Náctiletá Norka co se svou mamkou sama zníčí veškere zásoby těžké vody v Norsku? A Senegalese Tirailleurs jsou tady vyobrazeni jako největší oběti rasismu.Takže jestli jsi o těhlech věcech nic nevěděl tak tahle hra ti kompletně nastavila křivé zrcadlo tomu jak to bylo opravdu. A ruku na srdce. Kolik lidí si pak půjde zjišťovat jak to bylo doopravdy...
-
-
Reakce na příspěvek:
rozepsal jsem slušnou odpověď, ale pak jsem si řekl, že to nemá cenu. Tak to přestanem hrotit, Honzíku a půjdem radši zpátky do práce. Co ty na to... tohle nikam nevede.
-
-
-
-
-
-
-
- podívejte se na tohle protože tu 7 nechápu?:https://www.youtube.com/watch?v=W2OWhp4WwQ4
-
-
A jaký má mít význam to tvé video?? To se jako chlubíš, že jsi našel člověka, jehož subjektivní názor na hru je odlišný od recenzenta na Games.cz ?? GOOD JOB!
Sorry, ale tohle není žádné objevení Ameriky. Ještě nikdy v historii nebyla hra (nebo film), která by se líbila úplně každému!!
Jestli ti BF5 není po chuti a chceš něco reálnějšího, tak doporučuji jít hrát hry jako Post Scriptum, Red Orchestra, Verdun, Tannenberg, Rising Storm. Nikdo tě nenutí hrát BF5.
-
-
milé děcko našel jsem video které ukazuje jen to že EA lže nic víc.ty si to přeber po svém
-
-
Sice jsem neměl náladu sledovat 1h24min dlouhé video a spíš jsem ho rychle proklikal, ale připadalo mi, že většinu videa zabírají stížností na nedostatečnou realističnost a úplné zkreslení dějin.
Kdo ví, třeba tam někdo v tom videu byly nějaké stížnosti na EA, ale já je nenašel. Přišlo mi to, že autor videa si spíše konkrétněji stěžoval na vývojaře DICE.
-
-
Stěžoval si na předělávání faktů,vymejšlení zbraní,na techniku-zbraně v letech kdy neexistuje,na fyziku hry,na krátkost a repetitivnost kampaní.....atd. ;-)
-
-
-
-
-
Po letech jsem zkusil a koupil hru od EA. Po spuštění mě uzemnila (v negativním slova smyslu) ta úvodní část, kde vojáci dokonce umírali bez příčiny (respektive skript jim to řekl). Hru jsem pak hned v menu vypnul.
Naštěstí jsem se pak do hry ještě vrátil a zkusil multiplayer. Musím říct, že jsem vcelku mile překvapen. Baví mě to, hra roku to nebude a jsem zvědav, jak moc to přeženou s kosmetickýma předmětama, ale musím říct, že multiplayer jako takový baví. Není to bez chyb, ale určitě nakonec nelituju. Alespoň zatím
-
-
Hmm uz chapu proc tyhle spolecnosti porad vydelavaji. Kvuli lidem co si o hre nic nezjisti, nekouknou ma video pripadne nezahraji demo/warez a koupi jen kvuli jmenu spolecnosti nebo hry.
Doufam ze sis k tomh koupil zopar lootboxu at to mas kompletni.
-
-
Single jsem v BF ještě nehrál a ani se na něj nechystám, kvůli prznění určitých věcí, ale ten MP je tam fakt super.
Zhruba za 2 týdny má přijít dost velký update/balance patch a hratelnost v MP bude ještě lepší. Co se týká ženských, nebo černých v MP, tak těch si na bojišti ani nevšimneš, protože je to dost rychlý na to, abych rozeznával, kdo jak vypadá, tudíž je mi to i v tomhle případě jedno.
-
-
mno ja nevim ja hral betu a moc se mi to nelibilo, prislo me to hodne jako call of duty. Celkove ty vozidla a tak. Battlefield 1942 me prisel lepsi :/
Jsou v plne verzi nejake vetsi mapy?
edit- uznavam ze nejakej cernoch nebo zenska sniper me nevadila fact vubec
-
-
Vůbec nevím jestli je tam něco víc co bylo v Betě, tu jsem bohužel nehrál. Ale s tím velkým updatem mají přidat další těžkou techniku a novou mapu, kde půjde převážně o tankové souboje.
Navíc ničitelnost prostředí je tam fakt luxusní, když na nějaké mapě začínáš tak postupně vidíš, jak se z vesničky stává jeden velký kráter. A když tank projede barákem, tak to tě vždycky potěší.
-
-
tka to jsem teda myslel ze bude spis dlc, neco jako pro BF3 ten armored warfare.
Jo a znicitelnost je super no :D Jsem stravil velkou cast bety strilenim do budov ^^
Mrknu na ten update az to vyjde, ale staci battlefieldy me prisly takovy vic jako bitva proste spis nez maly potycky. Ale zase, soudim jen z bety.
-
-
Reakce na příspěvek:
Asi se to může brát jako DLC, ale ty naštěstí nejsou placený a všechen update pro BF V bude free (Snad jim to vydrží a nebude tam nějakej háček), což je taky příjemná změna. 🙂
-
-
-
-
-
-
-
Nechápu jak tohle může Ea projít (taky ne na dlouho) a že to ještě někdo bude obhajovat třeba. Mohli udělat všechno možné ale podkopat hroby historie top už je dost silná káva😈
-
Chválím že byla udělena odpovídajicí známka🙂
-
-
Mohla být nakonec i o stupínek nižší🙂
-
-
2 sv nema co v rychlych arkadovych hrach hladat. Vyzera to divne, krasna realisticka grafika, beha tam rychlo jak v blackops4
Taky blackops4. Nikomu tam nevadia zeny, cernoch, zlate, diamantove skiny zbrani, nerealny grapplegun apod. Preco ? Lebo je to rychla videohra a hrat s grapplegunom je zabava.
Hracov bavi hrat, odomkynat nove skiny a zbrane, robit progress. Toto by malo byt sucastou kazdej rychlej fps. 2sv vyzera divne s takym obsahom, naopak v bo4 to vobec nebije tak do oci. aj grafika je stylizovana a farebna tak aby to spolu ladilo.
Takze do rychlych fps sa hodi najviac prostredie MW, Blackops, alebo uz fantasy, scifi ako overwatch. 2sv je fail ci uz v cod ww2 alebo bfV
-
Já tomu dám kvůli singlu šanci určitě. Ne teda teďka při vydání, protože tolik peněz za to dát nechci a stejně toho teď mám nakoupené dost, ale do roka určitě.
Naštěstí nejsem hnidopich, co by řešil nedůležité detaily - jestli nějaká zbraň se používala či ne a jde mi čistě o zábavnost, takže s koupí nemám problém.
-
-
Já taky ne ale tohle už v podání EA bije přímo do očí 🤮
-