Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Activision?
  • Vzhľadom na to že na D3 mám už slabý počítač (čo ma dosť prekvapilo), je moja voľba jasná.
  • "o.Ooooo Velký Blizzard, který skupuje všechno co se mu zlíbí" -> Mno to si vyblil peknou blbost teda, co Blizzard kdy skoupil prosimte?
  • Jo? A co je to? Diablo 1 je jednou z mych nejoblibenejsich her, ale to ciste na zaklade hratelnosti.
  • Jen pro predstavu. Koukal jsem na facebook stranky jak Torchlight 2, tak Diabla 3 a Torchlight 2 ma 3500 'to se mi libi' na facebooku, zatimco Diablo 3 2 miliony. *10*
  • Zrovna před chvílí jsem dostal Demon Huntera v D3 betě na 11. úroveň a řikám si: "Chudáci Runic Games." Oukej, ta hra třeba bude zábavná, to i jednička docela byla, jenže to Diablo má víc než jen hratelnost...
  • Orthank
    Jen doplním že ve studiu Runic Games dělá něco okolo 30 lidí (tuším přesně 31) což je v porovnaní s megalomanským Blizzardem markantní rozdíl.

Ovšem Runic Games nejsou žádná RPG ořezávatka, jak již IAczech psal níže, team tvoří matadoři z Blizzardu (Max Schaefer, Erich Schaefer,...) a WildTangent (Travis Baldree - RPG série Fate - řada nápadů byla použita v TL1, například zvířecí nohsled,...)

Bude to zajímavá konfrontace, na jedné straně team s propracovaným marketingem, zástupem designerů a na druhé straně menší team s fanatiky RPG žánru ;-)
  • ALe je zajímavé, že Torchlight 2 a Diablo 3 hrajou zatím vyrovaný souboj. A to si myslím je pro studio jako Runic Games, které nemá ani 1/40 rozpočtu jako o.Ooooo Velký Blizzard, který skupuje všechno co se mu zlíbí, neboť nato má, velká výhra.
    Určitě Diablo3 bude mít víc možností pro hráče, ale kdo ví.. třeba tu atmosféru Dungeonu zachová právě mladičkej Torchlight 2 :)

A co, i kdyby ne.. tak tu máme dvě hry, které si já osobně rád zahraju :-))
  • Orthank
    Trochu odbočím, u mě to souvisí s celkovým prožitkem při hře, možná se mi něco nelíbilo nebo mi fakt nesedlo a dal jsem to za vinu grafice. Ostatně aspoň u mě je to tak že nekladu důraz na grafiku, nýbrž žebříček priorit je postaven spíše na jiných pilířích, hlavně příbehu, hudbě (Uelmann v DII vyfiknul majstrštik kdy "tristramovský" motiv z D1 plus kytara v kombinaci s hobojem byl pro mě smrtící v dobrém slova smyslu.... paradoxně je tohle z Actu I který tady graficky haním) atd.

Jinak je pravda co píšeš, optikou doby a vlivem postupující sklerozy se vytěsnují ty smutnější dojmy a pak zbyde jen "to lepší". Jak tak matně vzpomínám tak třebas mi ten "kosmickej labyrint" přišel děsně zdlouhavý a debilní (a ten byl v Actu II kterej tady po grafické stránce glorifkuji k astrálním sférám).

Destrukce sloupů v pekle mi zůstala zapovězena, přikurtované hříšníky pamatuji. Mimo to zrovna nejsem ortodoxní uctívač tratolišť krve, tedy ve finále mě finále taky nějak super nenadchlo, ale každý máme rádi to svoje :-D

Rozhodně už jsem psal o vlákno hore, každá hra má něco (BG2 má jak zpětně koukám, hroší animaci postav - byť je postavené na starším enginu než D2) ale ve finále v obou případech zábavné hry a o to by mělo jít vývojářům především *4*

Netušil jsem, že se tady tak mentálně rozpumpuji... snad to dává aspoň trochu smysl a má to hlavu a patu *4*
  • http://www.strategyinformer.com/news/17459/pax-east-2012-torchlight-ii-will-be-released-shortly-after-diablo-iii
  • Mě se moc datadisk nelíbil... Nevím proč, ale nebavilo mě to tak moc, jak klasický "ďáblík".. animace příšer, prostředí mi prostě nesedla, až mi v některých případech přišlo, že některé postavy mají horší animaci jak v prvotním Diablu. Ale to je asi otázka vkusu.

Baldura mám rád, ale graficky bych spíše viděl natom lépe Diablo2..
    Jinak k aktům v D2... asi nejnepovedenější z klasické verze, byl akt III - bažiny.. Act II měl něco nového, na tu dobu nezvylého pár prvků 3D a různých objektů + tu vesmírnou prázdnotu v tom questu ohledně toho mága (hru jsem hrál před X lety, už paměť tak moc neslouží)... Act I byl zase pěknej v tom, že byl klasickej.. obyčejnej, ale když jste šli do těch katakomb - kláštera, tak se nato taky hezky koukalo (před - různé náboženské symboly, náznaky, uvnitř - hezky znetvořená těla, kaluže krve, v posledním poschodí před tou kozatkou dokonce krvavé díry v podlaze.. Act IV byl dělán určitě jako poslední a šlo to na něm vidět, nebo si na tom asi dali co nejvíce práce. Protože bylo v tom už zabudované 3D, různé posouvání schodů, famozní peklo, objekty ve kterých byly duše - postavy a když jste k tomu přišli blíže tak se pohnuly (nemyslím ty sloupy, co se daly zničit)
  • Orthank
    A poušť (Act II) byla taky povedená. Act I a Act III na mě působil jako něco blíže grafice Diabla I (myslím že grafika prostředí byla tvořena o něco dříve než u II a IV). O datadisku polemizovat nemíním, ten se povedl graficky (a globálně) ve všech směrech :-)

Ad grafika roku 2000, tak Baldur's Gate II byl s Diablem II přinejmenším stejně kvalitní dle mého názoru.
  • Tak to promiň, ale to musím reagovat.
    Diablo2 mělo na svojí dobu hodně dobrou grafiku. Efekty, prostředí, postavy všechno to bylo fakt dobré - na rok 2000.
    Řekni mi jinou hru na tu dobu, co měla "lepší" grafiku.

Moc dobře si vzpomínám na mojí reakci, když jsem doputoval do posledního aktu Diabla 2 do pekla... jsem si řikal, sakra ty animace těch padlých, ta láva.. :-))
  • Orthank
    Ne, neřekl, a propo já se nehádám, avšak tvrdit o nečem že je kopie a samo o sobě je kopií (nemyšleno nikterak zle na vrub Diabla - bráno v obecné rovině) je strašně moc ošemetné, což se snažím nějakým rozumným způsobem dokázat.

Obě z těchto her jdou trochu jinou cestou, někdy byl (bude) výsledek lepší jindy horší, někomu sedne ten nebo ten titul lépe, a naopak.
  • Torchlight team tvoří několik vývojářů z Blizzart NORTH, který byl po Diablu 2 rozpuštěn... Bohužel.
  • Copak jsem řekl, že je to špatně ? Jenom odpovídám na to najdi 5 rozdílů...
  • rami.cz
    Ja hraju, diky znamemu, D3 betu jiz nekolik dni a mohu te ujistit, ze to zklamani rozhodne neni!
  • Zapalte louče, flame přichází... Kopie nekopie, rafinace a recyklace nápadů není v herním (ani jiném průmyslu) žádnou novinkou (co plodí teď Hollywood je toho jen důkazem - remaky kam se podíváš). Vzhledem k tomu ze v Runic Games dělají někteří klíčoví lidé z Blizzard North, tak je celkem logické že stěžejní osa a charakter hry bude položen podobně, a zase tolik revolučních změn se v tomto žánru asi spáchat nedá (ačkoliv člověk nikdy neví). Mimo to i Diablo by se dalo považovat s odstupem doby za něco, co tu bylo před tím (Ultima,...) a tak dále.
  • Jasne :) do vydani Lord of Destruction se to hralo v rozliseni 640X480 :) a stejne je to do dnes pro me neprekonana klikacka :) Daiblo prekona jedine dalsi dil Diabla .)
  • Horší je že to animace,teren i kouzla vypadaj jak Diablo,dokonce i ta animace jmena na konci je hodně podobná Diablu.Nechci Torchlight pomlouvat ale fakt hodně zrcadlí Diablo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit