-
No, nějak se mi to s tím DS nezdá:) Jestliže má Lukáš jakožto patron celé kategorie hlavní slovo u výběru nejlepší hry a nezvolí Skyrim, dle něj "desítkovou" hru ze své milované série, opravdu člověka musí napadnout, že se tady někdo snažil o senzaci a šikovně se vyhnul agresivním flameům na téma "Skyrim". Trošku taky pokulhává zdůvodnění, že DS jako jediná hra nenutila k ústupkům a kompromisům - hodnotí se snad celkový dojem, ne? Nebo snad počet nenasíracích momentů a faktorů?:) Nicméně anketu respektuji, přeci jen jde o dost individuální a subjektivní záležitost. Aspoň se všichni shodneme,, že nejlepší RPG ever je BG2:) A neodmlouvat!!!
-
-
Ne, není, nejlepší je Baldur's Gate + Tales of the Sword Coast, ze kterýho některý mapy zrecyklovaly do dvojky, navíc v jedničce si můžeš po zabití Drizzta nechat jeho věci což ve dvojce bez importu nebo cheatu nemůžeš, jednička má lepší atmosféru, eat steel, scum! *4*
-
-
Ja si myslim, ze v jednicce je toho hodne malo co se tyce contentu a taky toho jak muzes ruzne postavy vyvijet vzhledem k omezenosti kouzel atd atd.... dal jsem si bg a hned na to bg2 a po projeti bg1 jsem si rikal to jsem zvedavy s cim prijde bg2 ... a ano prisel s mnohem vetsi zabavou a komplexnosti a vubec vsim co mi v bg1 chybelo... ale obe hry jsou proste perfektni
-
a hlavne jednicka neni takovy koridor.. za me taky BG1!
-
-
Přesně, daleko větší volnost pohybu, ale je toho mnohem víc, nižší rozlišení mi vůbec nevadí
-
-
Tak to je asi zase věc názoru, mě ta přílišná volnost jedničky moc neseděla...možná i proto že jsem prvně hrál dvojku...ale rozlišení m itaky nevadí, zrovna u série BG to má své kouzlo...
-
-
-
Jenže je taky jednička na dnešní poměry hrozně pomalá (TuTU nepočítám, kazí celou hru)...a spousta věcí je tam oproti dvojce nedodělaných...není ani tak epická, kvůli low level obsahu...a hlavně v jedničce chybi Valgyr s Yoshimem:)
-
-
No jo ale dvojku mám dohranou víc než padesátkrát z toho několikrát pokus o solo a nedávno se mi konečně podařilo solo Cleric/ranger znám to už totálně na zpaměť včetně pozic všech pastí, lokací všech artefaktů, dokonce i většiny svitků takže už mi dvojka fakt leze pomalu krkem, ale asi tak za 2 měsíce si jí zase nainstaluju *1*
-
-
No, koukám že jsme na tom prakticky stejně:) jen sólo hraji vždy dual fighter/zlodej, nejcasteji s kitem kensaie:)
-
-
-
-
Planescape Torment je lepsi jak BG2
-
-
ee, je určitě originálnější, ale až na animace vedle bg vypadá jak kupa hnoje, nemusím mít ultra rozlišení a super efekty, ale ta hra musí vypadat hezky, mám asi jiný vkus
-
-
Nejlepší je superlativ adjektiva dobrý. A dobrý je pojem, jehož intenzionální definici ještě žádný učenec v historii lidstva nedokázal uspokojivě podat. Dobré je prostě nejasné. BG2 je pro mě osobně nejatmosféričtější, nejepičtější a nejnostalgičtější RPG. Planescape Torment je zase podle mého nejhlubší RPG, jehož autoři měli nepochybně obrovské znalosti z filosofické tradice. Mass Effect je zase nejfilmovější RPG atd...
-
-
Hezky napsáno...P:T nemohu posuzovat vzhledem k mému štěstí na retardované verze kopie (origo) hry mi nikdy nebylo přáno jí dohrát do konce...
-
-
GoG by nepomohl?
samozřejmě s aplikací widescreen modu... -
-
Nevím, možná ano, dnes už se mi do té grafiky ale nechce:)
-
-
GoG verzi mám a šlape krásně
a s tím widescreenem to právě je koukatelné... něco ti uploadnu
EDIT-
http://madsmejki.sweb.cz/pt1.png
http://madsmejki.sweb.cz/pt2.png
... tohle přeci nemůže být považováno za nepohledné *14*
to už spíš to dýchavičné ovládání překáží víc.
-
-
-
-
-
"Patron" neznamená "protěžovat hry, který dotyčnej recenzoval" a jde o redakční anketu, ne soukromej žebříček. To hlavní zdůvodnění najdeš v naší (ostatně taky desítkový) recenzi.
(a na tom BG2 se neshodneme ani omylem, zapomeň!) -
-
Recenzi jsem samozřejmě četl, o kvalitách té hry nepochybuji (i když na mě bude asi příliš hard-core)...jen jsem totak pochopil z posledního podcastu, kdy Martin říkal, že poslední slovo má právě patron...logicky jsem tak předpokládal, že Lukáš vzhledem ke svému očividně "intenzivnímu" vztahu k sérii TES i Skyrimu zvolí právě toto... Chyba lávky - evidentně:)
A přestaňte mi stále nabourávat ty Baldury, hraji je už 10 let minimálně 2x do roka...:) -
-
Poslední slovo jsem měl. Jakkoliv to člověku bývá s oblibou podsouváno, sympatie k nějaký sérii neznamenají, že jí bude automaticky nadržovat.
-
-
Ale já přece vůbec nemluvím o nadržování, jen mi prostě přišlo z tvé recenze, videorecenze i z podcastů, že i přes chyby a debility, které ve Skyrimu jsou, jsi z něj naprosto unešen a astěží jsi kdy hrál lepší RPG (teď dost zveličuji). Ale enber to vážně, jde jen o můj dojem:)
-
-
-
-
Ne ne:-D Není:) Mně více bavil Morrowind:)
-
-
Chlapec ma pravdu... BG2 nic neprekona... ze startu jsem odmlouval a HATIL... ale pak me ta hra pohltila a nekolikrat jsem ji musel proste prejet skrz naskrz .... napaditejsi ukoly jsem snad nikdy v zivote v zadne hre nevidel... HAIL BG serii!
-
Jsem snad říkal "neodmlouvat",ne?:) Ale Morr mě taky bavil hodně...dvojnásob na grafice Oblivionu...
-
-
Taky musím odmlouvat :). S klidným svědomím prostě nemohu říct, že by BG série (beru společně BG1 i 2 s datáčema) byla to nejlepší na poli RPG her. Souhlasil bych maximálně s tvrzením, že se jedná o nejlepší skupinové RPG.
Morrowind je pro mě nejlepší sólo RPG.
Eschalon Book II je moje nejlepší indie RPG.
Akorát nevím, kam zařadit KotOR. Mezi skupinové se to moc nehodí, přece jen máte jenom jednoho spolubojovníka, ostatní tvrdnou na Ebon Hawku, sólo to taky není... Ale určitě je pro mě KotOR taky jedním z nejlepších RPG.
Z toho jasně vyplývá že BG není nejlepší RPG hrou ever. A neodmlouvat *1*
-
-
-
-
Příjde mi to od Lukáše divný v podcastu o hře vůbec nemluvil (jako by pro něj neexistovala) recenzi na ni nepsal a vůbec nikde nedával najevo že by ho nějak zajímala. Několikrát navíc říkal že hry na konzolích ve většině případů (když je nemusí recenzovat) nehraje. Důvod proč je to nejlepší RPG napíše do jednoho odstavce, sorry ale tohle je fakt divný.
-
-
není
-
Není jedinej co o tom rozhoduje
-
-
Pokud vím tak on je patronem téhle kategorie takže on má mít finální slovo. tak to aspoň říkal Bach v podcastu.
-
-
pokud vím, tak povaha patronace byla několikrát vysvětlena. poslední slovo není ten nejzásadnější nástroj, jímž patron disponuje
a zaměňuješ poslední slovo a jediné slovo -
Finální slovo neznamená jediný slovo.. Když pět lidí z redakce řekne, že vyhrává dark souls, tak ani finální slovo tohle nezmění..
-
-
v tom případě nemá nějké patronovství cenu...
-
-
No pochybuju že prostě jako jedinej řekne bude tu Skyrim a ostatní si můžou huknout. Prostě se shodli na Dark Souls. Není to tak hrozná hra aby bylo to rozhodnutí k nevíře.
-
-
aha a proč teda Bach v podcastu říkal že by nejlepší akční hru Gears of War 3 za žádnou cenu nedal a že by to dal Batmanovi navíc pochybuju že to Lukáš vůbec dlouhodobě hrál.
-
-
-
-
-
Čeští PCčkári, svojí zaslepeností a falešným, neopodstatněnym odporem ke konzolím se sami připravujete o herní klenoty ! treba jako dark souls, nebo výherci kategorií závodní/akční hra roku... OTEVŘETE OČI !!!
PS: Sám taky hraji na PC, ale to co tu někteří interpretují nedokáži neokomentovat *16* -
-
asi takhle: až půjde dělat na konzole to samé, co na PC, asi si taky tu konzoli koupím. Takhle je to jednoduché: Chvíli pracuju na svém PC. Poté chvilku hraju na svém PC Skyrim. Dobrý relax. Pak zase práce. Pak BF3 opět na svém PC. Celý znechucený si vážím toho, že se vracím k práci - dobrá motivace k práci. Pak zase Skyrim a u něj už zůstanu práce nepráce. *3*
-
-
To je jako bych rekl, ze si koupim pc az na nem budu moci delat to, co na konzoli. Kazde zarizeni umi neco, co to druhe neumi.
-
-
co umí konzole navíc oproti PC? nenapadá mě vůbec nic...
-
-
Tak v prvni rade jsou pro ni hry, ktere si na PC nezahrajes. S PC ti nebude fungovat treba ani move ovladac a ze nektere pohybove hry jsou bezva zazitek.
Konzole ma taky vynikajici pomer vykon/spotreba/cena, ktery na pc nedosahnes. Schvalne si zkus poridit pc s vykonem/funkcnosti/hlucnosti/velikosti/spotrebou PS3 za jeji cenu.
Tebe to mozna nezajima, ale ja si hodne potrpim na nizkou spotrebu pristroju a v tomhle PC na konzole nema a z podstaty veci ani nemuze mit. Konzole ma jednotny hardware a proto jsou na ni hry podstatne lepe optimalizovany, takze abys dostat z pc to same co z konzole, budes muset pouzit vykonnejsi pc se vsemi dusledky co to nese.
Vyhodou konzole je i skvela ergonomie pri pouzivani s televizi, lze pohodlne ovladat bezdratovym gamepadem v kresle, vejde se na televizni stolek a nijak neprekazi. Zkus si postavit bezhlucne herni PC o velikosti konzole, abys ho mohl soupnout do televizniho stolku a mohl na nem hrat soudobe hry. A zkus windows ovladat bezdratovym gamepadem z kresla. Jejich UI na to neni staveno.
Konzole se pocitacem neda nahradit, protoze konzole je specializovane zarizeni na rozdil od vice ci mene univerzalniho pc, ktere toho obecne dokaze vic, ale specializovane zarizeni po vsech strankach nahradit nedokaze. -
-
solidní argumenty +1
-
-
-
-
-
Ja bez hry prezijem, ale vyvojari bez penazi nie. ;)
-
Konzole brzdí vývoj nových her:)
-
-
Jedna perla za druhou od tebe.
-
Yo Mama's so stupid she stole a free sample.
-
-
To Vás ve zvláštní škole učí jenom CTRL+C a CTRL+V?:)
-
-
Yo Mama is so fat that she can press CTRLV and yo brotha is here.
-
-
-
ty ses zabrzdenej.
Konzole vylepsuji optimalizace her, vem si XBOX hry pred 4 rokama a dneska , a PC hry tenkrat a dneska -
-
Takže vlastně ono je v pořádku, že se dělají staré enginy, staré hry, protože je to optimalizované?
-
-
A co rage, co BF3 to vse na konzolich je a zdime to max a vypadaji skvele, ano na PC mozna lip ale jestli hry osudis podle polygonu a velikosti textur je mi te lito. Ne v soucasne dobe jsou konzole tahounem herního vývoje, a vis proc, protoze zadny vyvojar neni charita. I Cd projekt to moc dobre vi a dela zaklinace na Xko !
-
tento argument je mimo a nemá opodstatnění ... Svoji tvrdohlavostí a lpenim na tvem zpatecnickem názoru sám sobe ublizujes, ale tak prosim neplácel spínu na základní kámen herního průmyslu
-
-
Nemá opodstatnění? Takže vlastně můžeme děkovat konzolím za tak skvělé hry a skvělé enginy, co se nemění?:)
-
-
jsou i nove enginy , vem si RAGE a BF3 co dokazali na starickych konzoli, nebyt jich tak tady vladne doba tepna jak driv a musel bych si kazdy rok koupit novy PC na novy hry
-
-
Radší o té sra**e Rage ani nemluv. Aby hra ani nefungovala a originální a člvěk musel čekat na patch....A pokud rozjedu BF3 na svém pc na plné koule a pak to hodín na XBox, tak i tam už je znatelný rozdíl.
-
-
-
-
-
-
skyrym nejlepsy hra fakt supa , us sem to dohral trykrad :)
-
A poslední věc. RPG, co má checkpointy a hraje se s gamepadem, není RPG:)
-
-
Dark souls ale nema checkpointy :-). Tys tu hru vzivote nehral i kdyz tvrdis, zes ji hral hodiny :-).
-
Yo Mama's so stupid she can't read an audio book.
-
Hm, pak je nejspíše Skyrim závodní hra. Teda aspoň pro některý, kteří tu vytrubují, že hru dohráli už x krát. *1*
Nevím, před dvaceti lety bychom se možná popichovali kvůli ovládání jen klávesnice vs myš a klávesnice. Za dvacet let už stejně bude jen něco na způsob gamepadů. Faktem prostě je, že zatímco gamepad je vyroben k tomu, aby se na něj hrálo, klávesnice a myš tenhle primární úkol většínou nemá (platí spíše obecně a vynechávám herní klávesnice - což je pěkná blbost a herní myš - což je vlastně taky blbost, protože člověk, který dělá s PC má prostě kvalitní myš a ta je prkaticky stejná jako tzv. herní myš). *4* -
-
Klávesnice sice nebyly navrženy na hraní her, ale nakonec tomuhle účelu slouží u většiny her líp než desítky různých verzí gamepadů. Gamepad má obrovskou nevýhodu v přesnosti oproti myši a v počtu tlačítek oproti klávesnici. Je mi jedno, že akční hry se dají hrát i s gamepadem, s klávesnicí a myší se to hraje líp.
-
-
Nesouhlasim, rada her se hraje lepe s gamepadem. Pro radu her je mnohem ergonomictejsi, ma i vyhodu dvou analogu a podobne. Je pravda, ze ty analogy maji mensi citlivost a presnost, takze pro nektere jine hry je ergonomictejsi zase mys. Proste to nejde pausalizovat. Akcni hry jako treba batman nebo dark souls se na gamepadu hraji mnohem lepe.
-
-
To se teda nehrají kamarádíčku, tak zalez zpátky do díry.
Gamepad vs. keyboard & mouse a natřel bych ti prdel, že bys ten svůj "sjůpr" gaympad vyhodil z vokna. -
-
Tak o tom dost pochybuji :-).
-
Např. v tom tvým "meganagaympad" Batmana (já ho taky hraju, ale ne na té "věci")
-
Ja hraju s obojim, na rozdil od tebe mam zkusenosti a nejsem hatersky omezenec :-). Counter strike je lepsi hrat s mysi, dark souls nebo batmana s gamepadem.
Gamepad navic cloveka i lepe vtahne do hry, protoze do hrani zapojuje dalsi smysl, hmat.
Tvoje vyzva je detinsky nesmyslna, kdyz neuvadis o jakou jde hru.
-
-
-
-
Pravdu díš:)Ale já jsem staromódní. RTS hraji s myší, RPG myš+klávesnice, závody hraji na klávesnici, bojovky, plošinovky hraji na gamepadu:)
-
-
Já jsem na tom stejně, jen jsem neměl tu sílu vyhodit peníze za ten gamepad tak i plošinovky hraju na klávesnici + myš *1*
-
Já gamepade držel v ruce snad dvakrát. Všechno teda hraju klávesnice + myš. Jen to beru dle "logiky věci" a myslím si, že gamepade je nejspíše k mnoha hrám vhodnějším ovladačem.
-
-
-
Volala Earthbound a vzkazuje, že jsi pako.
-
-
Už zase?
-
-
-
Osobne neverím, že najlepšia RPG bola vybraná objektívne a podľa toho, ako sa ľuďom v redakcií páčila. Skôr mi to pripadá ako šikovná ťah, ktorým sa diskusia vyhla hádkam na tému Skyrim vs. Witcher 2.
-
-
Žádný tenhle žebříček není tvořen objektivně. Kdyby to měli udělat objektivně, museli by napsat studii o x stránkách, kde by museli popsat metodologii hodnocení, kritiku hodnocení ze všech možných úhlů atd. atd. a nakonec bych to četl jen já, abych tu zase mohl napsat nějaký "inteligentní" žvást. *1* *3*
-
-
To je fakt, trochu som to zle sformuloval, jednoducho som to myslel tak, že spravili kompromis, ktorým zabránili zbytočným urážkam a hádkam a vybrali hru, ktorá by v prípade, že by tento rok jedna z dvojica Skyrim-Witcher 2 nevyšla, vôbec nevyhrala.
-
-
souhlas. jejich hodnocení je přijatelný kompromis. každopádně diskuze zase bude předlouhá. *1*
-
-
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=OUXw86Vn8ko&feature=youtu.be&a
http://tinyurl.com/darksoulspc
forums.namcobandaigames.eu/showthread.php?t=96407 -
http://petitionbureau.org/DarkSoulsForPC petícia za Dark Souls PC verziu.. viem že to ľudí nudí a otravuje niečo takéto, ale samotní výrobcovia by chceli vedieť, že koľko ľudí by chceli PC verziu.. tak nádej tu je :)
-
Není Lukáš náhodou písíčkář..?
-
-
To už spíš písničkář.
-
-
Dobre, vy! Nejdriv clanek od Fuky, ted nejlepsi RPG roku 2011 na Games ... si to Dark Souls mam cim dal vetsi chut koupit a zahrat.