Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paul_cz
    Pro mne je GOTY Zaklínač 2 a ani DS to nepřekoná, protože prostě miluju skvělé herní příběhy. Ale DS je perfektní akce s prvky rpg, ne že ne :-).
    Dark Souls PC se teď dost rozebírá, uvítal bych to.

www.rockpapershotgun.com/2012/01/06/the-quest-for-dark-souls-on-pc/
    http://forums.namcobandaigames.eu/showpost.php?p=2331294&postcount=5
    http://www.youtube.com/watch?v=OUXw86Vn8ko
    http://petitionbureau.org/DarkSoulsForPC
    • Published 9 hours ago - 11,746 signatures
      -letí to celkem rychle nahoru
      • Paul_cz
        Je po tý hře na PC velká poptávka, a aby ne. Narozdíl od konzolí kde to je občas skoro nehratelnej sekhoror (blight town) by to na PC mohlo plně využít potenciál. Spousta lidí co to na konzoli už má by si to na PC koupila znova, už pro tu lepší kvalitu frameratu a grafiky.
    • smejki
      PC verze? <3
  • michaliuz18
    hneva ma ze v amerike stale musi vyhravat skyrim, naco by aj niekoho z polska brali vazne, zaklinac 2 bol, je , a bude stale naj hra roku 2011 a u mna aj 12 , lebo ta hra ma v sebe vsetko a mozte ju prejst aj 3x a vzdy zistite nieco nove ,to sa vidite malokedy, a tiez two worlds 2 uzasne rpg:) skyrim je na tretom mieste u mna sory skyrim:D
    • vlastik.plaminek
      V Americe musí vyhrát něco, kde zachráníš minimálně půl světa, nejlépe pak celý vesmír. Jo a taky to musí mít happyend buď jako jednu z možností a nebo jako jediný konec. Pokud něco bude jinak, amíci přestávají kupovat, protože nehraješ za supercool Johnnyho, který nekouří, nepije a nakonec všechno zachrání.
      • Zřejmě narážíš na sérii Halo ne? Můžu tě ujistit že to happyendem neskončilo.
  • Všechno beru, Dark Soul jsem nehrál, ale že Zaklínač 2 má NEOHRABANÉ OVLÁDÁNÍ to teda neberu, když má někdo levé ruce tak ať radši nehodnotí...
    • jó Dark Souls je díky debilní hratelnosti neohrabaná hra sama o sobě, v recenzi dokonce psali, že není pro většinu hráčů, tak jaképak RPG roku, směšné
      • hral si to nebo hodnotis podle recenze?
        • :D sry ale tohle je hodne pritroubla veta
  • Škoda že Dark Souls není RPG, ale akční RPG, no nic třeba se někdy redaktoři naučí svou práci a zjistí že vývoj nestačí k tomu aby hra byla RPG. Jinak je to moc dobrá hra.
    • Malleth
      DS není o nic míň RPG, než ostatní nominovaný.

Vyvýjíš si postavu, sbíráš nový vybavení, potkáváš zajímavý postavy, prozkoumáváš rozsáhlej a parádně navrženej svět plnej rozmanitých bytostí, odkrýváš tajemství a backstory toho světa a do jistý míry ho ovlivňuješ svýma činama. Co víc by si tam ještě chtěl?
      • Vybavení dnes sbíráš v kde jaké hře. ... hele tohle z wiki

"A role-playing game (RPG) is a game in which players assume the roles of characters in a fictional setting (Childhood games such as cops and robbers or acting in a play or movie is not the same as an "RPG"). Players take responsibility for acting out these roles within a narrative, either through literal acting, or through a process of structured decision-making or character development.[1] Actions taken within many games succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines"

V Dark Souls nemáš žádnej acting, žádnou zodpovědnost. Nemáš co ovlivnit, prostě jdeš zabíjíš hordy nemrtvejch a démonů a až to uděláš jako odměnu jich budeš moci zabíjet ještě více.

Ale neříkám že je to špatná hra, to vůbec, Dark Souls je pro mě jedna z nejlepších her roku, jen nesnesu srovnání třeba se Zaklínač 2, který splňůje všechny podmínky pro to aby byl RPG :-)
        • Malleth
          S tím že v DS, není žádnej "acting" bych tak úplně nesouhlasil. Jen tu funguje trochu jinak.
          Jsou tu přeci covenanty a podle toho jakej si vybereš zastávš svou roli ve světě předevšim v tom smyslu jak interaguješ s ostatníma hráčema. Budeš chránit les, nebo budeš lovit všechny hráče , nebo jim pomáhat z bossy....
          Ovlivnit tu můžeš taky lecos, i když ne do takový míry jako v jiných RPG, ale tvoje rozhodnutí mají hodně velkou váhu už jen pro to, že si hru nemůžeš uložit a pak zase nahrát, když se ti následky rozhodnutí nebudou líbit.

Podle mě do tý definice RPG z wiki zapadá.

To že je hra RPG, neznamená že by souboje měli záviset na hodu kostkou. To by pak podle tebe RPG nebylo ani Gothic nebo Risen. Statistiky postav tu ovlivňujou vstupní veličiny jako počet životů, staminy, sílu útoku a schopnosti, co mají k dispozici atd.
          Výsledek boje v realtime akčních soubojích, kde každej pohyb ovládá hráč by měli záviset hlavně na skillu.
        • Jenze ne v kdejake hre ma to vybaveni ruzne vlastnosti a je urcene jen pro postavy urcitych vlastnosti. Ne v kdejake hre se pocita s jeho vahou. Ne v kdejake hre si vybaveni muzes vyrabet a nebo ho mnohonasobne upgradovat. Zrovna prace s vybavou je maximalne RPG.

V dark souls mas co ovlivnit.
          • Ano můžeš ovlivnit jakou zbrani koho a jak zabiješ. 90% hry jsou souboje, souboje které jsou maximálně závislé na skillu hráče ne postavy. Staty jako takové ovlivňují nejvíce jen jaké vybavení můžeš používat, ale samotné souboje se odvíjejí jen od dovedností hráče. A tak je to akční hra. Vyrábění a upgradování výbavy nedělá RPG, stejně jako statistiky.

Z takového pohledu můžu klidně říci že COD je adventura protože obsahuje příběh.

V Pariah, či Jedi Academy si taky získaval upgrady, zlepšoval postavu, dělalo to ze hry RPG? Ne. Pořád akční hry.
            • S tim moc nesouhlasim. Ano, na skillu hrace zalezi, ale v podstate se staci naucit pracovat dobre se stitem a staminou a to neni zase az tak tezke. A ucinnost zbrani a ruznych taktik pak zavisi uz jen na tom jakou mas zbran a jake vlastnosti ma ta postava. Ktere rpg ma takovou soucinnost mezi statistikami postavy a statistikami zbrani? Ktera hra ma vubec takto propracovane statistiky zbrani? A ty statistiky nejsou bezvyznamne a bezucelne, naopak, projevuji se hodne. Pokud si myslis opak, tak si neleveluj postavu a zkus ji odehrat na zakladnim levelu. A uvidis hned, ze na tvem skillu hrace zase az tak moc nesejde.

Bohuzel tebou zminene hry nehram, abych je mohl posoudit, cod mi prijde spise jako interaktivni film, myslim ze neni moc o dobrodruzstvi a patrani.

Jestli ma Jedi nebo Pariah takto propracovany vyvoj statistik postavy a predmetu, nepratel a podobne jako dark souls (pochybuji o tom), tak to taky byly rpg. Jestli bych byl nekde na pochybnostech, tak u deus ex nebo mass efectu, a jestli ty jsou brany za rpg, tak u dark souls o tom nemuze nikdo pochybovat.
      • teď mluvíš o čem? o CODku?!
        • Malleth
          DS mi příjde spíš jako zkratka pro Dungeon Siege, když už teda...
          • @Mallet ... akorád sem to napsal blb vedle a reagoval na předchozí :-D
    • smejki
      subžánr je pořád žánr
      • Cahir
        Ok, nazvěme to úplně jinak a máme po problému.
      • Veskoslav
        Tak on je docela podstatný rozdíl mezi akčním RPG a klasickým RPG. Stejně tak můžeš řít, že poslední Tiberium je RTS, stejně jako Tiberoum Wars.
    • přesně tak, se divím že nejlepší RPG nebylo vyhlášeno Call Of Duty, možná za pár let
      • COD bude za pár let nejlepší hra všech žánrů. Protože je to prostě úplně nadčasové, technologicky vyspělé a naprosto úžasné že to musí mít každý minimálně 3x! Jednou na hraní, podruhé na pučování a potřetí na výstavu neporušené originální krabičky.
  • Dark Souls?? hanba, mali ste vybrat Zaklinaca. SLAVIC POWER!!!!!!!!!
  • Jak jsem byl Skyrimem na začátku unesen a očarován....na konci jsem byl zklamán a rozčarován, prostředek to zachránil (dal bych 8,5/10 ). Ále.... ! ! .... Deus Ex nebo Zaklínačka....hmmmm....jedno je nejlepší sci-fi RPG a druhé fantasy RPG. Šmitec.... BTW Temné duše jsem nehrál a tak mi ani nemůžou vadit :-) Pac a pusu *2*
  • Dark Souls nejlepší rpg?! tak to je EPIC FAIL
    • GT.CZ je totaluberbrutalmegahardcore cool server... takze proto
    • Yo Mama is so EPIC FAIL
      • poprosil bych o košík s ovocem (tj. hlavně plný banánů) pro tohoto výtečníka, ať tu máme chvilku pokoj od těhle ubohých příspěvků. když už, jsme v čechách, pišme do diskuze česky (či slovensky). já umím anglicky velice dobře a stejně by mě v životě nenapadlo tu spamovat moudra v angličtině... ani neumluvě o tom, že tu píše blbosti a uráží členy fora... *7*
        • Yo Mama is so angry she wants me to stop?
      • Veskoslav
        Si myslíš, že je to vtipné?
        • Yo Mama thinks its funny.
          • smejki
            Yo dawg. We heard u like mamas. So we put a mama into mama so you can point at mama while ur pointin at mama!
            • Yo dawg. We heard u like putting mama into mama. So we put a mama into mama into mama so you can point at mama while ur pointin at mama and at another mama!
          • Veskoslav
            Když se snažíš psát anglicky, tak piš tak, aby jsi to nepsal blbě.....Nevím, co v angličtině znamená YO a ne není to zkratka Your.
            • Yo Mama knows yo means your. We all nigga:) Yo, yo Mama, me *1*
  • walltar
    Hmm tak o Dark souls sem dodnes ani neslyšel .... Já bych asi vybral Deus EX ... i když pro mě Skyrim je lepší RPG, tak Deus EX se mi zál jako celkově lepší hra.
    Nebylo by špatné kdyby Dark Souls bylo na PC protože konzoli so určitě kvůli jedné hře kupovat nebudu. Dá se vlastně na konzolích dnes rozumě hrát s myší a klávesnicí? podporuje to každá hra nebo jenom některé?
    • hitokage
      Oficiálně podporuje klávesnici a myš snad jen Unreal Tournament III. Jde to rozchodit i jinde, ale většinou dost krkolomně.
      Pokud má někdo lepší info, tak mě opravte.
  • DarkHawk
    Jelikož je tu i Deus Ex tak toho volím ja. sci-fi rpg má přednost.
    A jinak sem věděl, že to bude Dark Souls to je pořádná hardcore záležitost.
  • Podle mě nám redakce chce tímto článkem sdělit toto (je to zašifrováno):

"Skyrim je nejlepší hra tohoto milénia, žádné strachy. Víme, že s tímto disclaimerem nesouhlasí jen jeden jediný organismus ve Vesmíru a pravděpodobnost, že by byl někdy tento počin překonán, se velmi blíží nule. Avšak když jsme si srovnali míru flamewaru, který by zde vznikl při vyhlášení Skyrimu s tím, který můžete vidět na diskuzi nyní při jeho nevyhlášení, volba zkrátka padla na Dark Souls. Peace, Vaše redakce!" *5*
    • Exactly!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší