-
Ok - pribeh neni moc silny. Co NPC - jak ty jsou vykresleny, co s nimi kecat? Jak funguji rozhovory? Muzu je uplacet? Muzu je pozadat, aby bojovaly se mnou? Jsou tu nejake vztahy? Proc tohle neni popsano v nejake recenzi? Promin, ale jako puzzle zabijeni nestvur neberu a hledani klicu mi jako velky brain training neberu. To se snad dalo povazovat za logickou hadanku ve starickem DM. Zkus ty puzzle srovnat s nejakou hrou napr. s BG?
-
Pribeh neni v ds nijak dulezity. Ostatne, nevybavuji si, ze bych cetl neco o pribehu ve skyrimu. Adventurni prvky hledej v adventurach. Interakce s npc? Asi jsi prehlidl zminku o covenantech, jsou tam kovari, obchodnici, pribehove npc, npc zadavajici questy. A hadankou je v podstate samotna hra, protoze te nechava samotneho odhalit jeji tajemstvi, nenapovida, nevodi za rucicku ani ti nerika co mas delat. A je jen na tobe, jestli chodid nevsimave kolem nebo je odhalis a vyuzivas ve svuj prospech.
-
Ale v blizkej buducnosti to bude pre hry povinnost. :P
-
Pribeh tu je ale neni to nejsilnejsi stranka tehle hry priznavam.Co se tyce NPC vetsinu jich musis zachranovat aby se s tebou bavili nebo obchodovali a jsou dobre schovani nebo se s tebou bavi jen kdyz jses u urciteho covenanta nekteri te chcou zabit protoze jsi jejich covenanta zradil atd,atd ,souboj z nekterymi bossy je puzzle samo o sobe navic sposta dveri potrebuje klice ktery byvaji dobre schovany a je jich vic nez v kdejaky adventure
-
Promin, ale vynikajici popisek a co ostatni prvky RPG? V cele recenzi - a to jsem cetl uz treti, se nikdo nezminuje o pribehu, o adventurnich prvcich - interakce s NPC a o logickych hadakach. Kde to je? To ze ma neco vynikajici soubojovy system a levelovani postavy, to z nej nedela RPG. Pro ty mame specialni kategorii "Akcni RPG".
-
Neni pravda. Protože jsou věci jako vzdálenost, překrývání, apod. které se ve 3D řeší daleko snáze než v isometrickém enginu, kde je vše napůl.
To tvé 2.5D je porad 3D akorád místo modelů se používaj sprity, což jediné co to ovlivní je rychlost a nákladnost vývoje protože se nemusí modelovat a animovat 3d modely ale jen nakreslí 8 pohledů obrázku. -
Ach jo prosim te zahraj si to a neplacej - zadny skripty a cest jak dojit (obejit) cile je dost hra se da dohrat i bez toho abys zabil 6 bossu proste se tem lokacim da uplne vyhnout
-
Hadat sa tu o tom, ktora hra je viac rpg a ktora menej je uplna blbost, jednoducho preto, ze ziadna pocitacova hra nie je (a ani technicky byt nemoze) co i len vzdialene podobna pen&paper. To totiz predpoklada, ze kazde jedno NPC (a samozrejme aj PC) reaguje na kazdu jednu malickost ktora sa v danom svete udeje a v podstate si zije vlastnym zivotom. Ale "skutocne", nie tak ako v Skyrime. Jednoducho, pokial za to NPC nehra nejaka mysliaca bytost (obvykle GM/PJ), tak nie je mozne vytvorit "skutocne" RPG.
A je uplne jedno, ci ta hra ma alebo nema akekolvek staty, classy, whatever. Povedal by som to tak, ze momentalne to, co sa najblizsie priblizuje pen&paper RPG je SILNE modovany Morrowind. Ked tak nad tym rozmyslam, tak mozno skor (opat modovany) Mound & Blade: Warband. Uvidime, co moderska komunita spravi za 4-5 rokov so Skyrimom, pac ten ma vacsi potencial jak Morrowind imho. A hlavne som zvedavy na Guild Wars 2, aj ked je to MMO, s tym svojim plne dynamickym svetom, ktory reaguje na hracov vypada, ze bude asi najvyraznejsie podobny pen&paper RPG, nez cokolvek ine.
BTW, ked hovorim o pen&paper, tak nemam na mysli zrovna DrD ci AD&D. Skor systemy, ktore sa nespoliehaju tak moc na staty/hadzanie kockov (samozrejme v niektorych situaciach sa tomu neda vyhnut)... -
To si ale vetsinou zvolit muzes, nekdy lze i obejit a ignorovat.
Cesta v zadnem pripade neni naskriptovana, kazdy hrac si hru prochazi po svem. -
Tak v prvni rade jsou pro ni hry, ktere si na PC nezahrajes. S PC ti nebude fungovat treba ani move ovladac a ze nektere pohybove hry jsou bezva zazitek.
Konzole ma taky vynikajici pomer vykon/spotreba/cena, ktery na pc nedosahnes. Schvalne si zkus poridit pc s vykonem/funkcnosti/hlucnosti/velikosti/spotrebou PS3 za jeji cenu.
Tebe to mozna nezajima, ale ja si hodne potrpim na nizkou spotrebu pristroju a v tomhle PC na konzole nema a z podstaty veci ani nemuze mit. Konzole ma jednotny hardware a proto jsou na ni hry podstatne lepe optimalizovany, takze abys dostat z pc to same co z konzole, budes muset pouzit vykonnejsi pc se vsemi dusledky co to nese.
Vyhodou konzole je i skvela ergonomie pri pouzivani s televizi, lze pohodlne ovladat bezdratovym gamepadem v kresle, vejde se na televizni stolek a nijak neprekazi. Zkus si postavit bezhlucne herni PC o velikosti konzole, abys ho mohl soupnout do televizniho stolku a mohl na nem hrat soudobe hry. A zkus windows ovladat bezdratovym gamepadem z kresla. Jejich UI na to neni staveno.
Konzole se pocitacem neda nahradit, protoze konzole je specializovane zarizeni na rozdil od vice ci mene univerzalniho pc, ktere toho obecne dokaze vic, ale specializovane zarizeni po vsech strankach nahradit nedokaze. -
Zajímavý článek, dočetl jsem do konce. Ale přesto si myslí, že RPG, kde člověk nemůže zvolit, že nepřítele obejde a napadne ho zezadu a jediná cesta je ta naskriptovaná a k tomu checkponts, si nezaslouží vyhrát.
-
Smutne je, ze dark souls tu odmitaji predevsim lide, kteri tu hru neznaji, poradne nehrali a ani nevi o cem je. Prectete si treba aspon tohle: http://spokojeny.blogspot.com/2011/11/dark-souls.html
-
To se těžko posuzuje, ale těch mých příspěvků tady moc není, řekl bych... Nepočítal jsem to, ale i když jsem používal dva nicky (viz výše), tak dvouciferné číslo to není ani zdaleka *4*
-
Přesně *1* jak neni v RPG gps navigace tak to stojí za houby *1*
-
Víc ROLE Playing GAME je první varianta, co si napsal. Hra kde dostaneš ránu a ležíš je spíš definice pro pořádnou akční FPS hru.
Takže pokud byla Dark Souls hrou, která se nejvíce blíží realitě, pak by měla podle některých příspěvků, co tu popisují hru zapadat do nějaké podsekce Psycho-hororového-RPG-čka. *4* -
Fascinuje me, jak nekteri lidi z celyho prispevku dokazou vypichnout jen to negativni (nebo si to aspon mysli), navic bez toho, aby znali podstatny skutecnosti. Ani nevis, jestli jsem hral na konzoli nebo PC, pripadne jakou konfiguraci mam (na nekterych k rapidnimu zrychleni nedoslo). Loadovani jsem navic daval do srovnani s ostatnimi RPG, napr. s takovym Skyrimem, kde clovek ceka par sekund (nekdy ani to ne).
-
Takze kdyz mas na auto tak mas i na barak? Uzasna logika. Navic nekdy to neni otazka penez jako spis duvodu (kupovat si konzoli kvuli jedne hre).
-
Me obtiznost DeS a DaS prisla skoro stejna rekl bych ze uz jses z DeS tak vycvicen ze uz ti to neprijde
-
A jak velkým dílem (hodnotně) si k tomu přispěl ty, když už si to tu načal? *4* Pochlub se.
-
Teda tady se člověk nezavděčí. Kdyby to vyhrál Skyrim tak tu bude spousta ubrečánků naříkat, že to neni možný, když je to tak zabugovaná hra.
Spousta čtenářů games by se měli chytit za nos a uvědomit si, že to, že vaše oblíbená hra nebyla první v nějakém žebříčku redakce, není důvod nadávat redaktorům do ho*ad a jiných věcí.
jo a ještě jedna věc: proč by nemohlo vyhrát konzolové RPG? Odkud berete tu jistotu, že RPG by mělo být PC only...