-
Obávám se, že když nad DS slintají i kapacity v oboru, nedošlo k ničemu z toho, cos tu popsal. Osobní srovnání nemám, DS jsem nehrál.
-
OMG, hrál si to vůbec?
-
Nechci autorovi křivdit, ale opravdu vyhrála hra, jejíž jedinou znatelnou váhodou sou čísla v parametrech zranění a zdraví - tedy dělají hru těžší? Opravdu vyhrála hra, která je obyčejnou rubanicí, která staví na léta omýlanem klíšé "jdi tunelem, zabíjej potvory, za chvíli boss" - opakovat dle počtu levelů. Opravdu? Vážně vyhrála hra, jejíž svět je vytvořen stylem "hoďme tam co nejvíce pofidérních postav a potvor, které nemajá žádnou logiku, proč ve světě jsou a dělají jen kulisu pro to aby člověk řekl "fuj to je hnusný"?
Trošku se obávám že autor byl uchlácholen tím, že je na konzole nějaká hra konečně těší a vyžaduje něco jiného než tlačítko vpřed...samozřejmě zveličuju. Také neříkám že ostatní hry ve výběru jsou zaručeně lepší nebo mají ambice být nejelpším RPG roku, ale označit za RPG roku hru, která RPG VŮBEC NENÍ (RPG opravdu není o tom že si můžete měnit zbraň a brnění), a která naprosto absentuje na pojmy určující kvalitní hru (příběh, uvěřitelnost a logika světa,...) mi přijde krajně divné.
Spíše se mi zdá, že tu někdo nasedl na vlnu "Dark Souls je pekelně těžké, proto jsou ostatní hry pro děcka" a nic jiného ho nezajímá. Ono analyzovat hru z více stránek je úkol hodný pořádného redaktora, což se obávám v tomto případě lehce pokuhlává. -
Trolling Trolling Trolling nie, toto vôbec nie je teenegerske forum, vôbec, čosi, ani trochu, čo ja tu strašim...
-
Ty evidentne o dark souls nic nevis. Porovnavat diablo a dark souls je proste uplne mimo. Stejne tak jako rikat, ze jedine nad cim tam premyslis jsou resitence bosu. Nema smysl se o te hre bavit s clovekem, ktery o ni nic nevi a presto nejlepe vi, o cem je a co je to zac. Uzavreme to s tim, ze sis nekde neco precetl a nabyl jsi dojmu, ze to neni RPG i kdyz jsi to nikdy nevidel ani nehral a netusij jak funguje a jak se hraje. Ja naproti tomu tu hru znam velmi dobre a tvrdim o ni, ze je to nejlepsi RPG nekolika poslednich let.
-
zabedněnejch Skyrimistů?já sem taky Skyrim víš že za to to budeš mít dost mínusů *1*
-
Hmm, to je zajimavy. Me boje prijdou na stejno tezke. Ale zmena nekterych herni mechanismu dark souls zjednodusuje. Treba ze v dark souls sebou muzes tahat vsechnu vyzbroj a vystroj, v demon!s souls si ji neunesl. Nebo pritomnost spousty respawnovacich mist oproti jednomu v demon´s souls tu hru taky velmi zjednodusuje. A tak podobne.
-
Jeste jednu vec, pokud se u hry musi premyslet, jak sejmout nejakeho bose, a pripadne pokud ma nejake rezistence, tak nepouzivat na nej tyto zbrane, tak tomu ja nerikam premysleni. To je snad normalni. Naopak, ty detske hadanky jak rikas, je to to prave co vetsine dnesnich RPG chybi - napr. DA2 nebyla snad ani jedina a v DA jich bylo pouze par.
-
Ha haaaaaaaaaaa to jsem se zasmal ne ale tomu ze vyhral Dark souls protoze to neni nejlepsi RPG ale u me nejlepsi hra tohoto roku.Smeju se komentum zabednenejch Skyrimistu *1* *1* *1*
-
Všichni podepsat Petici *4*
-
http://petitionbureau.org/DarkSoulsForPC
-
Promin, ale ja nepopiram, ze boj je soucasti, nekde hlavni soucasti RPG, ale netvori jeho drtivou majoritu, resp. 90% hry. Hra kde se vubec nebojuje neni RPG,i kdyz nektere RPG umoznovaly takto hru dohrat (napr. F2). Tak jak se RPG vyvijela, tak RPG jsou tvoreny silnym pribehem, vyvojem postavy, souboji, kosatymi dialogy, logickymi hadanky, inventarem atd. Pak proste vznikla nova kategorie, kterou zalozilo Diablo - "akcni RPG" - kde polovina prvku chybi. Za me na pomezi stoji DA2, co jeste je akcni RPG a za carou Mass Effect. Nekde na care je pak Jade Empire. Z recenzi a videi gameplay mohu usoudit, ze DS zapada do dnesni kategorie "akcnich RPG". To ze je obtizne a ma dobry soubojovy system, jeste z nej nedela RPG. Nicmene pokud jednou vyjde na PC, tak jej zkusim.
P.S. NWN (dohrany oba dily vcetne 4 datadisku) nic krome 3 DND pravidel a 3D do RPG neprinesl. Naopak chybela mu kosatost subquestu jako v BG- nadprumerne byly pouze datadisky pro 1 - Hordes of under dark a pro 2 - Mask of Betrayer a to svym pribehem. -
Jim se nelibi fakt, ze pises neustale japanpositive hovna!
-
Boj je hlavni napln vsech RPG a zastava tam dominantni roli. Ukaz mi rpg, gde se nebojuje vubec, nebo minimalne. V RPG ale boj neni samoucelny, je to jen nastroj k prekonavani nejrozsirenejsiho typu prekazek. A pro toto prekonavani si musis pripravit postavu a vystroj s vyzbroji. A to plati i pro dark souls. Hlavni naplni dark souls je objevovani sveta a to opravdove a poctive objevovani, bez sipek, napoved a vodeni za rucicku, tak jak tomu bylo kdysi v poradnych rpg. A tim objevovanim nemyslim jen prochazeni prostredi, ale i hernich mechanismu, vlastnosti nepratel a dalsich moznosti. V dark souls je takovych veci mnoho, je to velmi komplexni zalezitost a kazdy hrac objevi jen neco z toho, kazdemu hraci proto poskytne odlisny nelinearni zazitek, jiny zpusob reseni problemu, jiny pruchod hrou a to je taky typicke pro rpg. V dark souls nejsou detske hadanky typu poloz kameny na tamhle ty dve plosinky, aby se otevrel pruchod, ale to neznamena, ze se v teto hre nemusi premyslet, naopak, v podstate cela hra je jedna velka hadanka. Dark Souls je RPG jako remen u ktereho jsem se vyborne bavil. Naposledy jsem se takhle bavil u neverwinter nights, a to uz je hodne dlouho. Pro me je Demon´s/Dark Souls nejlepsi RPG za nekolik poslednich let.
-
Rika nic:D
-
omylem poslany prispevek
-
Mě přislo teda Dark Souls o dost těžší. V Demons Souls sem hodně bossů dal na první pokus a zbytek tak na třetí kromě Armor spidera a Meneaters (f*ck em).
V Dark Souls sem měl (stejně jako všichni známí co to hráli) mnohem větší problémy. -
Taky berete všechno moc vážně *15* a jak jsem psal pcčkáře to zamrzí,mě to taky mrzí že nemam možnost ji vyzkoušet.
-
To že ta hra neni na PC je jako důvod proč by neměla vyhrát ? :D To snad nemyslíš vážně :D
-
Nic takoveho jsem nepsal, nemusis mi to vyvracet :-).