Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A proc mi to riaks, ja DS povazuji za nejlepsi hru 2011. A zase tak tezka neni. Demon´s souls byl obtiznejsi.
  • Malleth
    To máš pravdu, ovšem každej hráč to vnímá trochu jinak.
    Jsou typy lidí, kterým zdolávání překážek moc neříká. Já třeba nehraju DS kvůli tomu.
    Obtížnost je tam založená hlavně na tom, že smrt je opravdu všudypřítomná, má velkej dopad a pokud se hráč nenaučí hrát opatrně, nemá šanci se někam dostat.

Nejvíc mě už v Demons Souls dostalo jakej zážitek je díky tomu prozkoumávání jeho světa. nejen že je originální a skvěle navrženej, ale díky strachu ze smrti člověka mnohe víc vtáhne. Cítí se opravdu jako hrdina v krutým fantasy světě. To si myslim, že zajímá hráče RPG mnohem víc.

Některý lokace navíc díky tomu měli až hororovou atmosféru. Tower of Latria anyone ?
  • Dark Souls? To to jako vyhrala hra ktera nejni na pc?no kde to jsme?.Já vám dam že se tam Nevešel Two Worlds II !!! *15*
    Dark Souls Může to být dobrá hra ale taky jsem pcčkář takže nemam možnost vyzkoušet a to možná pcčkáře mrzí.
    a Deus Ex Human:Revolution Beru spíše jako střílečku.
  • Jeste jednu vec -Portal 2 - vidim, ze sveho pohledu. Mam zbran, kterou likviduji nepratele, strili se tam po me, mohu zemrit. A prece to neni FPS, je to logicka hra, protoze 90% casu resim logicke problemy. To ze vznikla kategorie akcnich "RPG" je dano historicky tim, ze vznikla nutnost z ekonomickym duvodu zpristupnit RPG pro sirokou verejnost, aby i oni byli cool, ze RPG hraji. Proto RPG vykastrovali (dali pryc logicke prvky, adventurni prvky, nekde i inventar, zjednoduchsili "vyvoj"), a nechali pouze zabavne prvky - souboje, ktere zabiraji 90% casu hry. "Akcni RPG" je proste eufemismus pro masy.
  • Amylee.Anderson
    Bludišťák pro tebe :D
  • Promin, ale hra ve, ktere se 90% casu bojuje pro me neni RPG, je to nejaka akcni hra s prvky RPG. Co se tyce FPS, tak to jsou rozhodne akcni hry - urcity druh. Plosinovky jsou vetsinou akcni riznute s logickou hrou. A akcni RPG je pro me napr. zaklinac. Veci typu Diablo, DS proste RPG nejsou, coz je dano stylem vyvoje RPG. A mit dve kategorie akcni "RPG", jak to mainstream rika a RPG asi smysl ma, uz jenom aby si lide uvedomili, ze nektere hry maji do RPG proste daleko. A ty pokud jsi hral/a hry od 8-bitu bys to mohl/a chapat.
  • Ja som celkom rad, že to na Tiscali nevyhral Skyrim, aspoň sa do toho teenegeri, ktori neznesu iny nazor ako ten svoj, zbytočne nenavažaju, neflejmuju a mne sa nedviha tlak, môžem v klude pariť.
    Ja som PC gamer, takže Dark Souls nemôžem sudiť, môže to byť skvela hra, možno ak to vyjde na PC tak vyskušam -Hard RPG. Čo sa ale mne na Skyrime pači je to, že preživam dobrodružstva, pribehy, ktore sa mi vytvaraju pred očami, a vytvaram si ich sam, v otvorenom svete, nejde mi len o killing all...u mňa Skyrim.
  • Ale Dark Souls = kvalitní titul. Tady si člověk po zdolání bosse opravdu připadá jako by ho porazil sám a nejednalo se o naskriptovanou bitvu. Tomu pocitu se nic nevyrovná.
  • Malleth
    Dobře a smysluplně nastavená obtížnost je ale pro kvalitní titul nutnost.

Neřek bych, že se dá nějakým způsobem srovnávat obtížnost DS a W2 na hard.
    Obtížnost Dark Souls stojí na úplně jiných principech než většina her a je základním stavebním prvkem hry.
  • Tak o tom dost pochybuji :-).
  • Těžká obtížnost nerovná se kvalitní titul.
  • Drak Souls je hra kterou nehraješ. Tu musíš musíš každým krokem zdolávat:) A i když si dáš Wyedžima 2 na hard tak se tomu stejně nemuže vůbec rovnat.
  • pierre: Co je to akcni hra? Copak fps nebo tps neni akcni hra? A co uncharted, to je taky akcni adventura. A co plosinovky, treba trine nebo rayman, ty snad nejsou acni? Akcni hra neni zanr, to je styl hrani napric ruznymi zanry. A akcni rpg je porad rpg. A mit zde dve kategorie, akcni rpg a neakcni rpg nema smysl. Stejne tech neakcnich rpg, kde nezalezi na akcnosti hrace (tedy rpg s tahovymi souboji, nebo rpg kde postava bojuje sama), moc neni, vetsinou to jsou mmorpg. Deus Ex i Skyrim jsou rovnez akcni. Deus Ex je dokonce zarazen do kategorie FPS, na rozdil od Dark Souls, ktery je zarazen do Role Playing.
  • No jó:D Jsem úplně zapomněl, že jsem si Avadon o vánocích na Steamu kupoval...díky za připomenutí:)
  • matty-the-gamer
    Skyrim sice byl super (ostatní RPG 2011 kromě DX:HR jsem nehrál, takže nevím zda byl nejlepší), ale stejně mám radši Oblivion. Ten příběh a atmosféra byly takové lepší a poutavější.
  • Kdyz ma sanci, tak proc isometricke rpg hry, ktere vychazi nejsou uspesne? Ve skutecnosti tyto hry pro vetsinu hracu zajimave bohuzel nejsou.
  • Ja bych rekl, ze odjakziva. Hra musi predstavovat vyzvu, aby bavila a zaroven musi jit hrat, aby prinasela uspokojeni. Prilis snadne hry jsou nudne a prilis narocne frustrujici. ZKus si zahrat hru pro petilete deti a uvidis, ony u tohy vydrzi dlouho, tebe ty primitivni jednoduche mechanismy omrzi asi po jedne minute :-).
  • Neni zac, ruznych her vychazi spousta. Ale lidi vetsinou vi jen o masovych top titulech u kterych se do marketingu nacpe strasna spousta penez a dostanou se tak do podvdomi hracu (coz bohuzel ukazuje, ze ty naklady na marketing smysl maji). Zajemci o okrajove nemasove zanry holt musi byt trochu aktivnejsi, tem nikdo informace na talir nenaserviruje a musi je sami aktivne vyhledavat. Treba u avadonu je skoda, ze se nedostal ani do nominaci. Protoze vetsina lidi podleha predstave, ze kdyz hra nema drahy marketing a hodne se o ni proto nemluvi, tak ani nemuze byt dobra. A vlastne ten avadon ani nezkusi hrat, bez ohledu na jeho kvalitu. Jsme otroci reklamy.
  • Ja vubec nepopiram, ze DS muze byt vynikajici akcni hra, ze muze byt zabavna a ze ma vymakany soubojovy system. Ale pokud tam chybi rozhovory s postavami, logicke hadanky, vymakany pribeh, tak to pro me neni RPG v pravem slova smyslu, protoze to vsechno k RPG proste patri. Tak at si udelaji kategorii akcnich her a daji to tam, proboha, at to nedavaji do RPG.
  • A odkdy platí přímá úměra mezi náročností hry a její zábavností?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší