-
Hry, který měly tenhle rok větší reklamní kampaň než HR, bys spočítal na prstech jedný ruky. Proboha, ty sis nevšiml, že skoro každej tejden vydávali novej trailer/reklamu/komentovaný walkthrough video? Že se většina větších herních webů na čas převlíkla do DEHR skinů? Taky měli TV reklamy, billboardy, byli s tím na všech herních výstavách, vyšla kniha, prodávaj hromadu přidruženejch produktů od oblečení až po umělou končetinu atd.
Výraznější kampaň měl snad jen Skyrim/BF3/MW3. -
Osobně bych si přál nějakou pořádnou Izometrickou RPG stejných kvalit jako BG2, NWN, IWD a podobně, v lepším (novějším) designu a dalším skvělým příběhem a hodinami hraní. Chybí to tu. Pokud si vývojáři myslí, že čas isometric skončil a máme se přeřadit na pohled ze třetí osoby, tak to jsou podle mě vedle. (Diablo3 se nepočítá *4* )
Ale komu by se chtělo v dnešní době do něčeho takového pouštět? :/ -
Jo a zapoměl jsem na Diablo 3 kolébku rpg....jaký to jsem rpg milovník když jsem pozapoměl na tuhle klasiku, tak dodatečně přidávám. *1*
-
Kdyz se podivas na jejich repertoar: http://en.wikipedia.org/wiki/From_Software tak zjistis, ze je to velmi, velmi nepravdepodobne.
-
RPG - pod těmito třemi písmenky se schovává tolik možností, příběhu a hlavně zábavy. Minulý rok byl tímto žánrem narvaný. Nejdřív Dragon Age 2 (kde je?) sice nedosahoval kvalit svého staršího bratříčka ale i tak to šlo hrát potom herní orgie s Zaklínačem 2 po kterém jsme zavítali do "neradostné budoucnosti" s Jensem a nakonec na podzim nám severské větry přivály Skyrim takže hráč s touto krevní skupinou vlastně celý rok nědělal nic jiného než "rozhodoval o budoucnosti světu a tvořil své vlastní příběhy" *4* . Teď se dostnu k vítězu i když jsem ho nehrál věděl bych, že by mě ta hra chytla a jen tak nepustila. Znovu bych měl depky z toho, že nemužu porazit bosse ale jakmile bych ho heroicky udolal měl bych o to větší radost, že se mi to s vynaloženým usilím podařilo. Už kvůli U3 a Dark Souls bych si PS3 pořídil...ehm pokud neudělá nikdo port na PC, což asi nebude *9* . Nicméně rok 2012 je před námi a s ním další rpg pecky alespoň pro mě jako třeba duchovní nástupce Gothicu, Risen 2 (rum a piráti dokonalá volba) a Mass effect 3 sice na sci fi moc nejsem ale i tak je to kvalitni hra. Už jen počkat na Dragon age 3, který doufám nezklame....tímto bych končil muj osobní názor na minulý rok a plný očekávání čekám na to, co nám přinese tenhle (možná poslední ) *1* *1* rok.
-
Nejvetsi prusvih je Duke, na tuto hru se cekalo 15 let a pak z toho byl naprosty propadak.
-
Nechci se Skyrimu moc zastávat, svoje chyby měl, ale inventář mi nevadil a naopak mě potěšilo, že si člověk může podívat na všechny ty krámy co vyluxoval. A save? Hrál jsem na gamepadu, takže podmínky jako u konzole a zvládl jsem udělat přes 2000 savů a to jen díky tomu, že se hra dala uložit pod vteřinu:)
-
Neni to bezducha mlaticka, bez pribehu a bez logickych problemu. Nevim co myslis temi adventurnimi prvky. Mel by sis to nejprve zahrat, nez to budes kritizovat.
Dark souls se rozhodne neda hrat bezduse, naopak je nutny rozvazny postup. Krome toho tam neni zadna sipka, ktera by ti rikala kam mas jit a co mas delat (ktera vecunu her dela bezdychymi, proste sledujes sipku). Naopak, jsi v otevrenem svete a musis ho prozkoumavat, premyslet o nem a sam se rozhodovat, co delat a kudy dal. Nestavi sice na pribehu, ale stavi na velmi propracovanem soubojovem systemu, imho nejlepsim, jaky kdy nejaka rpg mela. Boj je pritom esencialni soucasti vsech rpg, na rozdil od pribehu. Imho si pletes rpg s adventurama. -
Tak uplně bych to neviděl. Jako Dark Souls je opravdu dobrá hra. Pro mě se Zaklínač 2 jsou to asi nejlepší (ne indie) tituly které jsem hrál minulý rok. Příběh tam je, svět je otevřený procházet se dá pokud na to máš. Souboje jsou dobře propracované, ale kompletně manuální, tzn záleží více na skillu hráče než postavy. A příběh je dost lineární, bez možností voleb v rozhovorech. Proto to považuji za akční hru.
-
To co bylo zmiňovaný v tom komentáři, nebylo ani tak backstory, jako spíš zadání questu.
Pokud vim, tak jde o pasáž s Lautrecem. Jde po opravdu dlouhý době o quest, na kterým mě záleželo, protože se mě dotýkal.
Nemusel mi nikdo zdlouhavě vyprávět backstory jak ho přepadli banditi, ukradli mu svačinu a ty ji musíš dostat zpátky.
Tady je to mnohem přirozenější. Něco se stane a ty se s tím musíš vyrovnat.
Je pravda, že vyprávění příběhu pár větama z úst NPC nedělá lepší příběh, ale zaroveň z něj nedělá "okrajovou záležitost". Jak si psal jde jen o formu a každej má svoje preference. -
Ano mluvim. Kdyz to porovnam s jinyma reklamnima kampanema, tak nebyly nijak agresivni a nebyly uplne vsude. Nemuze se to rovnat hram, ktere kazdy tyden vydaji oficialni trailer s jinou pisnockou od rappera a na hlavni strance maji 4 clanky o tom, jak jejich hra bude uzasna.
-
Děj a příběh je podle mě adventura. Zakladem rpg je pro me vyvoj postavy nebo jeste lepe cele party.
-
Me taky inventar nevadil... proc by mi melo vadit, ze to je samej text? Vim jak se ta vec jmenuje tak ji najdu... tridit predmety? zbrane, brneni, ingredience... tohle trideni je stejny jako v Oblivionu
-
SPOILER... Ono to zas tak lehky nebylo. Hra jsem to na nejtezsi obtiznost a u Namira s vypnutyma schopnostma jsem se hodne zapotil
-
To jo, Demons Souls je taky úžasnej zážitek.
-
To ti nevadilo, že inventář je jenom samej text, v kterým se dost pomalu orientuje? Nebo že v něm není možný třídit předměty (to tuším šlo v Oblivionu takže WTF?).
Krom toho na save se (na konzolích) člověk musel proklikat asi přes tři okna.
Mapa je taky spíš na efekt, než že by byla nějak praktická. -
"Toto je pro me mnohem pritazlivejsi story (podana asi 5 vetami toho zleho NPC)" - Tím má autor evidentně na mysli onu dílčí story/zápletku/pasáž. Když odepíšu, že to pro mě není story, mám tím na mysli, že toto nic o kvalitě story nevypovídá - je to jen a pouze forma. Cut scény nejsou berličky a nejsou horší. O kvalitě/nekvalitě story nevypovídá jeho forma, ale konkrétní provedení. Je to to samé jako tvrdit, že určitý umělecký/literární/hudební styl je sám o sobě nadřazený jinému. To je přece blbost.
Myslím, že jsem to pochopil dobře. Psal jsem, že všechny mnou zmíněné aspekty jsou v DS obsaženy minimálně a tvoří jen kulisu, na čož Lukáš reagoval tím, že mi předložil formu, s jakou je DS vyprávěno. To on se podle mého míjí s tím, co hře vytýkám. Je to stejné jako napsat, že Dragon Age 2 nemá kvalitní příběh, který navíc není jedním ze základních pilířů hry, načež by mi odpůrce odpověděl, že to není pravda, jelikož je tam narativní způsob vyprávění - jedn o hruškách, druhý o jabkách, resp. jeden o kvalitě a zainteresovanosti, druhý o formě. -
Takze, abych to zesumiroval, za RPG roku bylo vybrana bezducha mlaticka s vyvojem postavy bez pribehu, bez adventurnich prvku, bez logickych problemu. To chce eufemisticky receno hodne odvahy od redakce . A za FPS roku mel byt vybran Portal 2, protoze se tam strili ;). No kdysi jsme povazovali lidi co maji "akcni" RPG za RPG za momentalne zabrzdene. No flame, ja si Jade Empire taky uzil - vynikaji hra, ale za RPG roky bych je opravdu nevybral.
-
Asi ne, protoze ted vznikla petice pro to, aby to vyšlo na pc *5* http://petitionbureau.org/DarkSoulsForPC
-
Bez masité reklamy? Opravdu mluvíš o Human Revolution?:-o