-
Ja hraju hry uz od osmibitu a ruznych rpg a systemu souboju jsem videl tolik, ze si dovolim tvrdit, ze je naprosto nepodstatne, jaky system boju se zvoli, rpg na tomhle nestoji. Vzdyt si porovnej, jak rozdilne se bojuje ve hrach dungeon master, baldurs gate, gothic 1, wizardry VII, betrayal at krondor, neverwinter nights, final fantasy tactics nebo mass efect.
-
Zmeň si obtížnost ty jednoduchoučká hro pro malé děti.....
-
Např. v tom tvým "meganagaympad" Batmana (já ho taky hraju, ale ne na té "věci")
-
To je blbost, klasickej isometrickej engine je asi milionkrát jednodušíí než soudobej komplexní 3D engine. Dneska se to navíc dělá tak, že jde o kombinaci 2D a 3D tvz. 2.5D, ve 3D se nastaví kamera na isometrický pohled a např. pro terén a postavy se používá 3D model zatímco zbytek grafiky (předměty, dekorace na mapu - stromy, zdi) jsou statické 2D bitmapy.
-
S tim moc nesouhlasim. Ano, na skillu hrace zalezi, ale v podstate se staci naucit pracovat dobre se stitem a staminou a to neni zase az tak tezke. A ucinnost zbrani a ruznych taktik pak zavisi uz jen na tom jakou mas zbran a jake vlastnosti ma ta postava. Ktere rpg ma takovou soucinnost mezi statistikami postavy a statistikami zbrani? Ktera hra ma vubec takto propracovane statistiky zbrani? A ty statistiky nejsou bezvyznamne a bezucelne, naopak, projevuji se hodne. Pokud si myslis opak, tak si neleveluj postavu a zkus ji odehrat na zakladnim levelu. A uvidis hned, ze na tvem skillu hrace zase az tak moc nesejde.
Bohuzel tebou zminene hry nehram, abych je mohl posoudit, cod mi prijde spise jako interaktivni film, myslim ze neni moc o dobrodruzstvi a patrani.
Jestli ma Jedi nebo Pariah takto propracovany vyvoj statistik postavy a predmetu, nepratel a podobne jako dark souls (pochybuji o tom), tak to taky byly rpg. Jestli bych byl nekde na pochybnostech, tak u deus ex nebo mass efectu, a jestli ty jsou brany za rpg, tak u dark souls o tom nemuze nikdo pochybovat. -
Kolébku RPG? Tak ty máš dost. Ono ani Dragon Age a Witcher zrovna nejsou ukázkové RPG, spíš takové akční procházečky s vývojem postavy... Hrál jsi někdy třeba Wizardry nebo Might & Magic?
-
Ještě ve hrách kromě isometrie chybí ručně kreslená a detailní renderovaná grafika, od dob Age of Empires II případně Knights of Honor jsem nehrál hezčí RTS :/
-
Souhlasím. To že hodně (většina?) čtenářů nemá možnost si hru zahrát je jejich problém. Witcher 2 je v porovnání s tímhle jednoduchoučká hra pro malé děti. Skyrim se mi sice líbil, ale na titul nejlepší RPG roku neměl nárok.
-
Že forma není určující v případě kvality je jedna věc. A že je příběh v DS je okrajovou záležitostí je věc druhá. Jedno neimplikuje druhé. Já tvrdím, že mnou zmíněné aspekty dělající hru RPG jsou v DS okrajové a s formou jeho vyprávění to nemá nic společného - o tom začal psát až Lukáš.
-
@jejdasek: "le stavi na velmi propracovanem soubojovem systemu, imho nejlepsim, jaky kdy nejaka rpg mela" -- Promin ale tohle je soubojový systém akční hry ne RPG hry. Pokud ho považuješ za nejlepší měl by ses věnovat akčním hrám.
Ano soubojový system je nejlepší jaký jsem kdy viděl u akčních(RPG) her. To nepopírám. -
Ja hraju s obojim, na rozdil od tebe mam zkusenosti a nejsem hatersky omezenec :-). Counter strike je lepsi hrat s mysi, dark souls nebo batmana s gamepadem.
Gamepad navic cloveka i lepe vtahne do hry, protoze do hrani zapojuje dalsi smysl, hmat.
Tvoje vyzva je detinsky nesmyslna, kdyz neuvadis o jakou jde hru. -
Kolébku rpg?
-
Má šanci na úspěch. A slušnou. Jen moderních izometrických enginu moc není, a nikomu se to nechce psát, protože je to o mnoho náročnější než udělat nový 3D engine, a těch je na trhu spousta k použití. Jo jo infinity byl nej :)
-
Zkusím, dík *4*
-
Tak zkus treba Avadon.
-
S tím že v DS, není žádnej "acting" bych tak úplně nesouhlasil. Jen tu funguje trochu jinak.
Jsou tu přeci covenanty a podle toho jakej si vybereš zastávš svou roli ve světě předevšim v tom smyslu jak interaguješ s ostatníma hráčema. Budeš chránit les, nebo budeš lovit všechny hráče , nebo jim pomáhat z bossy....
Ovlivnit tu můžeš taky lecos, i když ne do takový míry jako v jiných RPG, ale tvoje rozhodnutí mají hodně velkou váhu už jen pro to, že si hru nemůžeš uložit a pak zase nahrát, když se ti následky rozhodnutí nebudou líbit.
Podle mě do tý definice RPG z wiki zapadá.
To že je hra RPG, neznamená že by souboje měli záviset na hodu kostkou. To by pak podle tebe RPG nebylo ani Gothic nebo Risen. Statistiky postav tu ovlivňujou vstupní veličiny jako počet životů, staminy, sílu útoku a schopnosti, co mají k dispozici atd.
Výsledek boje v realtime akčních soubojích, kde každej pohyb ovládá hráč by měli záviset hlavně na skillu. -
Zřejmě narážíš na sérii Halo ne? Můžu tě ujistit že to happyendem neskončilo.
-
Izometrický rpg v dnešní době nemá šanci na uspěch .
Ale i tak si myslim, že hry na infinity enginu sou pořád to nejhezčí a mám to radši než hnusnej plastovej unreal nebo ostatní 3D hry přepálený bloomem . -
Mimochodem:
http://twitpic.com/1u0zqb/full
http://edge.alluremedia.com.au/m/k/2010/08/deus-ex-human-revolution-bus.jpg -
1. V obrázcích se orientuje rychleji než textu.
2. Ano předměty tam jsou roztříděný do skupin, ale strašně tam chybí třídění dle váhy a celkem by se hodilo i dle času kdy si předmět sebral. Hlavně kvůli naprosto nesmyslnýmu váhovýmu limitu. Úplně běžně se tam stává, že sebereš těžkej předmět, kvůli kterýmu se přetížíš a pak je kolikrát dost problém ho dohledat.
To že si můžeš předmět prohlížet a rotovat je fajn věc, ale to je asi tak všechno.