Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TAK ZA TOHLE ROZHODNUTI MATE MUJ RESPEKT

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • Trol.internetovy
    I ty jeden vědmáku, jak to že jsi to nevyhrál?! *7*
  • taky souhlasím s redakcí, hraju hry 20 let, ale jako mě chytil DARK SOULS, to se snad žádné hře ještě nepodařilo, nehraju ji každý den, ale určitě každý den o ní přemýšlím, jak dál jít, kam se vydat, jaké zbraně používat, vylepšovat, jaké kouzla pořídit, jak dostat bosse, jestli mít těžké a odolné brnění, ale být pomalý a nebo naopak. prostě HRA o které jsem si naštudoval a nastahoval tolik materiálu, že bych mohl vydat knihu. NA TAKOVOU JSEM ČEKAL 20 LET, ALE ČEKÁNÍ SE VYPLATILO, DÍKY FROM SOFTWARE, LIDI NEVÁHEJTE A POJĎTE SI PRO TEMNÉ DUŠE.....
  • Mám rád Skyrim a jeho otevřený svět, ale pro mě RPG je děj a hlavně příběh a to má Zaklínač II. (DS neznám nemohu soudit)
    • Děj a příběh je podle mě adventura. Zakladem rpg je pro me vyvoj postavy nebo jeste lepe cele party.
  • Jak jsem byl Skyrimem na začátku unesen a očarován....na konci jsem byl zklamán a rozčarován, prostředek to zachránil (dal bych 8,5/10 ). Ále.... ! ! .... Deus Ex nebo Zaklínačka....hmmmm....jedno je nejlepší sci-fi RPG a druhé fantasy RPG. Šmitec.... BTW Temné duše jsem nehrál a tak mi ani nemůžou vadit :-) Pac a pusu *2*
  • Všechno beru, Dark Soul jsem nehrál, ale že Zaklínač 2 má NEOHRABANÉ OVLÁDÁNÍ to teda neberu, když má někdo levé ruce tak ať radši nehodnotí...
    • jó Dark Souls je díky debilní hratelnosti neohrabaná hra sama o sobě, v recenzi dokonce psali, že není pro většinu hráčů, tak jaképak RPG roku, směšné
      • hral si to nebo hodnotis podle recenze?
        • :D sry ale tohle je hodne pritroubla veta
  • Dark Souls mi přijde jako takový hráčský snobismus typu "řeknu, že je to dobrá hra, abych ukázal, jaký jsem überhráč ze staré školy". Nevím, zkusil jsem to, nezdechl jsem ani u prvního, ani u pátého protivníka, jak všichni věštili, ale při zasekávání o podivné překážky a nemožnosti sebrat klíč, který byl na plošince, na kterou by postava normálně mohla vyskočit, kdyby chtěla, jsem to otráveně vypl.
    • Uplne sa na tebe smejem....prvych 5 protivnikov boli tutorialove lahke zombie, ziadny kluc na plosinke nikde nie je, ziadne zasekavanie o prekazky. Z Demon Souls mam dve platiny a Dark Souls som si objednal z Japonska a i tak som prvych 20 hodin plakal ake to je k.rva tazke a chcel tu hru vyhodit z okna! I na tretom playtroughe na lvl. 200 a s najlepsim equipom som sam nevedel dat niektorych bossov a platina nabehla po 200 hodinach....ziadna tazsia hra tento rok nevysla, tak sa nestrapnuj *5*
      • Musim vyjadrit nesouhlas. Ja nemam platinu ani z jedne hry, ale obe jsem hral a myslim si, ze dark souls je jednodusi. Ani ne tak co se tyce souboju, ale spis co se tyce ostatnich hernich mechanismu.
      • Asharak
        Nejobtížnější hrou je hra s naší myslí. Pokud vyhraješ, je možné si všechno užít naplno téměř jakýmkoli způsobem, ať už na samotnou nejlehčí nebo nejtěžší obtížnost. Ale pokud prohraješ, nemůžeš nic než blbě koukat a mrmlat, jak je libovolná hra pitomá, nebo se jen necháš ovlivnit tím, co měli v plánu vývojáři.
        Čili hádat se o obtížnosti je někdy směšné. Konkrétně u RPG. Sám si určíš, jakým stylem to budeš hrát a o co se budeš snažit. Jestli hledat jen to nejlepší nebo hrát podle pravidel, hrát roli hrdiny ve hře. A tak podobně, od pohybu dopředu, přes hltání příběhu/designu po plnění každého možného questu. Blablabla.

Ale určitě sem nepleťte kvalitu hry. To je zase jiná kapitola a jiná úvaha *7*

Jinak věřím, že redaktoři ví, co je dobré a která hra dostala nejlepší ohodnocení, tudíž je cena právem.

Have, fun! *4*
      • Já jsem neřekl, že vyšla těžší hra. Ale myslím si, že vyšlo hned několik lepších. ;)
        Jinak ano, první protivníci jsou tutoriáloví, ale přečti si recenze "umřete na první obludě" atd. Nedal mě ani první boss. A plošinka - první patro ochozu plácku, kde byl save point před první větší obludou, před kterou je nutné utéct.
        • Jenomze to byl porad tutorial clovece. Rekl bych, ze ses do hry vlastne ani nedostal :-). A pred tou obludou neni nutne utect, klidne ji muzes zabit, zkuseni hraci to delaji.
  • Veskoslav
    Nevýhodu u Dark Soul vidím v tom, že je pouze na konzole a její cena neklesá, tudíž to vidím jako mínusy. Navíc jsem asi staromódní, ale hrát s gamepadem RPG mi přijde malinko zvrácené (ne nezvykl jsem si na to ani u Dark Soul:))
    • njn dokud budou PCckari krast je to pro vyvojare mene prioritni platforma :( to vidim kolem sebe, kdyz si nekdo koupi originalku je skoro za blbce ze si to nestahl
      • smejki
        je to trochu jinak. Ne dokud budou krást, ale dokud si budou kupovat málo -> méně než na konzolích.
      • to jsou jen výmluvy. vývojáři jsou líní vytvářet hry pro PC, protože je to náročnější než vytvářet hry pro konzole. Konzole jsou dva druhy (okrajové Wii vůbec nepočítám), zatímco co počítač, to unikát. A dělat hru tak, aby fungovala na všech PC aspoň zhruba, to je pěkná fuška. Takže to raději zaobalí tak, aby se hráči styděli a mluví o krádežích a prodejích a na PC hráče se prostě vykašlou. A všimni si, dobré hry se dobře prodávají i na PC a jsou vždy ziskové a to výrazně. Takže jen výmluvy a nic více. Bohužel pár blbů jim na to skočilo... *7*
      • Veskoslav
        Ty jsi dobré střevo....Konzolisti kradou naprosto stejně......A když máš blbce ve svém okolí, tak se ani nedí divit, že máš takové názory jaké máš.
        • no a proto sepodle statistik krade na PC asi tak 4x vic nez na konzole ?
          Dyt tohle je naprosto znamy fakt , proto toho cim dal vic je xbox , PS3 exclusive
          • To se pletes. Na pc se ukradne 4x vice her v poctu kusu. Ale to nema zadnou vypovidajici hodnotu, protoze kazda platforma ma jinak pocetnou clenskou zakladnu. Musis to porovnat s prodejnosti tech her. A pak uvidis, ze na PS3 se nekrade prakticky vubec, na Xboxu je piratstvi asi 10 % a na PC je piratstvi pres 80 % .
          • Veskoslav
            A jaký je počet pc oproti konzolím? 4krát? Tudíž se krade +- stejně.
            • Nikoli, Xbox - ukradeno je 10 % her z celku, PC - ukradeno je 80 % her z celku.

A pro vyvojare z ekonomickeho hlediska vic nez piratstvi jsou zajimave prodeje. A ty jsou na kazde konzoli zhruba 10x vetsi nez na PC.
        • :D ty si ale chytrí počúvaj:D kto ti nedáva za pravdu tak je trotl alebo dieťa :D ty si druh človeka ktorý by sa nemal zúčastňovať diskusí pretože ty nechodíš diskutovať...
          • Veskoslav
            Takže když někdo napíše naprostou lež, tak je to v pořádku? To u Vás tak chodí na Slovensku?
            • njn dokud budou PCckari krast je to pro vyvojare mene prioritni platforma - toto je klamstvo? pozri si články... nehovorím, že konzoláci nekradnú ale v porovnaní s pc je to zanedbatelné číslo. Ubisoft dokonca chce prestať robiť hry pre PC... a obľúbený príklad CoD:MW3 - vadšina zisku z konzolového trhu
  • michaliuz18
    hneva ma ze v amerike stale musi vyhravat skyrim, naco by aj niekoho z polska brali vazne, zaklinac 2 bol, je , a bude stale naj hra roku 2011 a u mna aj 12 , lebo ta hra ma v sebe vsetko a mozte ju prejst aj 3x a vzdy zistite nieco nove ,to sa vidite malokedy, a tiez two worlds 2 uzasne rpg:) skyrim je na tretom mieste u mna sory skyrim:D
    • vlastik.plaminek
      V Americe musí vyhrát něco, kde zachráníš minimálně půl světa, nejlépe pak celý vesmír. Jo a taky to musí mít happyend buď jako jednu z možností a nebo jako jediný konec. Pokud něco bude jinak, amíci přestávají kupovat, protože nehraješ za supercool Johnnyho, který nekouří, nepije a nakonec všechno zachrání.
      • Zřejmě narážíš na sérii Halo ne? Můžu tě ujistit že to happyendem neskončilo.
  • Umaroth
    '' úspěšná moderní hra se nemusí klanět marketingem cílenému hráčskému průměru a může být výsostně svébytná a originální '' krásne řečeno, kez by takovych her bylo více...

Skyrim to nemohl vyhrát, neprinesl nic nového a aby hra byla zabugovaná na vsech platformách sorry, to proste neni OK, a argumenty jako rekl Lukas G. v podcastu ''je to TES a tes bylo vzdy zabugovane, takze je to vlastne ok'' to nelze snad brát vázne, jak rekl Dan Vávra, vydat bugklou hru na pc to se dá pochopit, ale vydat buglou hru na unifikovany hradware to proste ne. Za to bych vesel za koule do pruvanu... *12* i Kdyz skyrimu nic neberu spatna hra to rozhodne neni !

Zaklínač by si to dle me zaslouzil, ale je tu dark souls tak neni o cem diskutovat¨)

PS: zacnete nekdo zase mektat ze je to konzolovka a exploduje mi hlava *1*
    • Menší intelektuální cvičení: Které RPG bylo těžší udělat? Dark Souls nebo Skyrim? Kdo odpoví DS, měl by se zamyslet znovu. *3*
      • Přátelé: Udělat = vyrobit. Nenapadlo mě, že někdo dělá hry a myslí tím, že hry hraje. *3*
        • No, tezko rict, skyrim je rozsahlejsi, ale dark souls propracovanejsi. Treba soubojovy system ve skyrimu a dark souls je prakticky neporovnatelne. A skrz to pak bylo v dark souls daleko vetsi piplacka s tvorbou kazdeho monstra, aby ten soubojovy system dobre fungoval. Nebo treba design lokaci, ten ma dark souls famozni.
      • Myslel som, ze si DS nehral, tak ako mozes porovnavat obtiaznost Skyrimu a DS? Okrem toho sa vraj dneska RPG uz ani nedaju porovnavat, tak preco vyvolavat takyto nezmyselny flame war?
        • Malleth
          Obtížnost ve Skyrimu je prakticky stejná jak v Oblivionu, ale s tím rozdílem, že už se tam nepřátele tolik nepřizpůsobují tvýmu levelu. Můžeš tam klidně potkat nepřítele co tě sundá jednou ranou jako nic. Souboje v jsou ve Skyrimu dost strašný a tak pro mě byl dost frustrující, protože za většinu smrtí jsem ani nemohl. Dá se naštestí ale kdekoli uložit.

Když zemřeš v DS, je to valnou většinou tvoje chyba, protože ta hra má skvěle navržený a zpracovaný souboje.
          Dark Souls je co se obtižnosti týče dost náročná hra. Nejlepší slovo jakým ji popsat je "unforgiving" (neodpouští chyby). Dílčí potyčky nejsou většinou moc těžký (s výjimkou většiny bossů), ale když v DS zemřeš, nemůžeš si hru loadnoat před posledním soubojem. Hra se totiž ukládá neustále na pozadí.
          Oživíš se zpět u chcekpointu kde si naposledy odpočíval, příjdeš o všechny duše (což jsou zkušenosti i platidlo v jednom) a všichni nepřátelé (na pár vyjímek) zase obživnou. Pokud dojdeš na místo kde si zemřel a dotkneš se svý krvavý skvrny, všechny duše zase získáš zpět.
          Tahle obtížnost je základním pílířem hry. Hráč má díky ní pak opravdu velkej strach ze smrti a tak musí hrát hodně opatrně a je tak mnohem víc vtaženej do herního světa než v ostatních hrách.
          • Zda sa mi, ze nepriatelia v Skyrime su vysoko ovplyveny aj nastavenim, ake si clovek zvoli, teda je rozdiel ked hraje na "Novice" a ked hraje na "Adept". S tym, ze si to clovek moze kedykolvek ulozit, mate samozrejme pravdu, no ja som na to vacsinou zabudol a ked som zomrel niekde v polovicke mapy, musel som to ist cele od zaciatku. (lebo autosave to ulozil, ked som vstupil do zony) Co sa tyka DS, nemozem povedat, a musim priznat, ze hru som nehral, ale sposob, akym to funguje si opisal dost presne. Dufam, ze mi odpustis nehanebny zasah do tvojho prispevku, ale kedze som na taketo veci dost haklivy, nemozem si to odpustit. Co sa tyka toho, ze hra neodpusta chyby, slovicko unforgiving sa mi tam hodi lepsie, ale mozno to nie je ani tvoja chyba, ale len preklep. :>
            • Malleth
              Jasně, překlep, díky *3*
      • Malleth
        Samozřejmě že Skyrim, vždyť je tam to ovládání a souboje celkově tak zprzněný a hlavně neskutečně nevyvážená obtížnost.
      • Umaroth
        Samozrejme ze skyrim, obcas kvuli bugum to bylo dokonce nemozne dohrat !
        • Tak to zas přeháníš..ba co víc, dokonce pořádně lžeš. :/
    • Cahir
      Já mám spíš tendence mektat, když slyším žvásty o tom, že hra by měla přinášet něco nového. To je snad největší bullshit v oblasti kritéria hodnocení.
      • No, spousta hatteru codu by s tebou nesouhlasila :-).
      • Malleth
        Nový věci by hra přinášet měla už jen proto, že nikoho asi nebaví hrát do kola to samý.

A hra, která obsahuje nové fungující prvky (což je právě Demons Souls a Dark Souls), by měla dostávat rozhodně větší ocenění, než ty co stojí při zdi a opakují zajetý koncepty. Takový hry totiž posunují hry jako celek vpřed.
        A to nemluvim o tom, že přijít s něčim novým a zapojit to do hry není zrovna jednoduchý a levný.
      • Asharak
        Správně!
        Hra by měla být hlavně hrou, a měla by se dobře hrát. *2* = měla by splňovat jisté body (hratelnost, bugy, design...) (a podle toho by se měla hodnotit)
      • Přesně tak, a možna proto to vyhral Skyrim ve většině ostatních herních magazínech a webech po celem světě *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit