Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší hry, které nikdo nehrál
6.1.2013 | Redakce Games.cz
135 příspěvků
-
Mám ve vlastnictví Spec Ops a KoA a nelituji ani jednoho. Problém SO je přílišná lineárnost, ale příběh a to ostatní, to je šílené. Už jenom kvůli příběhu doporučuji zahrát. A KoA? Přijemné překvapení v rámci RPG her, místy sice trochu připomíná offline MMO a Origin taky může být překážkou. Ale vřele doporučuji. U ostatních titulů se přiznám, že jsem ani nezaregistroval jejich vydání.
Jinak teď zrovna "hraji" (zkouškové) otevřenou betu Hawken a můžu říct, že mnohem lepší než MechWarrior online, příjemně překvapil:) -
-
ta linearnost je cast pointy.
-
-
Spec Ops jsem koupil právě na základě dema, které neurazilo, a příslibu zajímavého příběhu v recenzích. Jo, tohle je podle mého zasloužené. Ta hra má koule.
-
Hráli jste hru? já ne...Hráli jste hru? já ne.......Hráli jste hru? já ano!!! A proto se tímto stává hrou roku v dané kategorii!!! Jaká to ironie, že byla vyhlášena hrou roku jediná co píšete že jste hráli a ještě v takovéto kategorii že? Upřímně by mě zajímalo kdo by vyhrál, kdybyste ani jednu nehráli a podle jakého klíče byste hodnotili ;)
-
-
nehrál to Lukáš, ale výběr je od celé redakce
-
-
Tim mi to nepříde míň vtipný ;) pořád tím ale není jasné jak to asi hodnotili..pro co asi hlasoval lukáš když hrál jen tohle? a jak na tom byli ostatní?
-
-
Zrovna v téhle kategorii jsem se hlasování zdržel. Obecně v anketě každý volil podle svého vědomí a svědomí.
-
-
-
-
Na Kingdoms of Amalur: Reckoning jsem se hodně třepal ale překlad hry skončil na bodu mrazu takže asi nic škoda, Sine Mora je moc dobrá ale k*revsky těžká .
-
-
K RPG žádný překlad nepotřebuješ!
-
hele a nenapadla tě třeba taková eventualita, že by ses místo věčnýho čekání na překlady třeba naučil anglicky? Ono se to dá celkem využít i mimo herní sféru
-
-
On je na to líný. On s češtinou otravuje i na českém torrentu.
-
-
-
amalur som si kúpil ale ešte som to nehral nakoľko nie je preložený češtiny
-
-
Překlad asi skončil jednu dobu na češtině udajně pracoval Mrazík ale jak to jde dál nevím na stránkách
http://www.amalur.websnadno.cz/Vzkazy.html
dostaly podporu od Mareka Tvrdého ale je to tam už dlouho mrtví. *9* -
-
Mrazík neumí ani česky, ani anglicky. Než hrát hru s jeho překladem, to už je asi lepší nehrát ji vůbec...
-
-
:-D tos vzal kde??? Jeho překlady jsou to nej co může neoficiální překladatelská scéna nabínout už nějakejch pár let
-
-
Měl jsem tu smůlu několik her s jeho překlady hrát. Stylisticky tragédie a o přesnosti překladu ani nemluvě. Spousta zavedenejch frází přeložená doslovně tak, že nedávaly v kontextu smysl apod. Ale už pár let se jeho překladům, a vlastně překladům obecně, vyhýbám, tak se za tu dobu třeba zlepšil. I když o tom pochybuju, překládá už spoustu let a žádný zásadní zlepšení jsem nikdy nepozoroval.
Ale ony i oficiální překlady jsou tragický, tak ti možná Mrazíkovo diletantství v porovnání nepřijde tak hrozný. -
-
Mrazíkovy překlady rozhodně mají daleko do dokonalosti. Ale co jsem od kolegů vod fochu slyšel, jakých je schopen výkonů, to už se blíží magii. Neznám rychlejšího překladatele.
-
mrazik preklqada docela dobre..a hlavne..RYCHLE...Divinity 2 prelozil bleskove a celkem slusne..kdyz vemu ty mantaky co to zacli prekladat spolu snim a maji prelozenou asi jen startovni lokaci (ti sami co prekladaji asi uz 5 let drakensang) tak je zlatej...
Co je me po tom ze tam obcas neco uplne nesedi , kdyz 95% prekladu je ok..lepsi nez cekat 5 let , kdyz uz nikoho ta hra nezajima...
-
-
-
-
-
-
Musim si tu trosku zahatovat na Amalur,hru som si kupil a nebavila ma a nedohral som ju a to som fanusik RPGciek a to uz nehovorim o tom,ze bola celkom draha(neviem preco,nic za tou hrou ani firmou take nestalo a celkom vtipne uz ani firma nie je a hra nebude) nejdem tu pisat recenziu ako ta hra bola cela zle lebo nebola ale kazdy,kto to hral musel citit,ze s nou nebolo nieco v poriadku,pravdepodobne to bolo nejake povodne prerobene MMO a okrem toho to bola hra dost velkych protikladov,vyborny subojovy system ale zalostne podanie pribehu,kvanta skutocne kvanta textu o nezaujmavom svete a nezaujmavom pribehu,hra bola velmi dlha a myslim,si ze na skodu,prestalo ma to bavit,povazujem kupu tej hry za vyhodene peniaze a odvtedy si davam 2x vacsi pozor co si kupim,aj prostrednictvom warezoveho ''dema''.
-
-
Tak sis měl zahrát demo, a nevim co bylo na tý hře drahýho, drahý jsou speciálky a hry od Blizzardu, jinak je normální cena kolem 1000 kč.
-
-
Demo som hral a celkom ma bavilo,zaciatok tej hry je relativne ok,je to pribehovo zaujmave a bojovy system ma bavil velmi,problem je v tom,ze takych zabavnych momentov ako zaciatok je v hre relativne malo,vacsinou su to uplne hlupo nudne vedlajsie questy,ktorych je take kvantum,ze sa to neda a k tej cene,ta hra stala 40€ na Slovensku,drahsie su len hry od Blizzardu inak vsetky nove hry stoja pod 40€ a to dost vyrazne,AC3 sa dal zohnat v den vydania za 30€.
-
-
Souhlas demo jsem taky hral a bavilo me to..tak jsem si ji koupil..nicmene netrvalo dlouho a prestala me bavit a uz jsem ji nezapnul..
-
-
-
Amaluru škodí spousta nudnejch sidequestů, který má důslednej hráč nutkání plnit. Přitom když je ignoruješ a jdeš pouze po významějších příběhovejch linkách, hře to dost pomůže, získá spád a aspoň nejsi neustále tak overpowered. Jinak příběh je v pohodě, přinejmenším v chabý konkurenci ostatních RPG se jedná o nadprůměr.
-
-
V tom mas pravdu,ale pre mna ako hraca ''completistu'' to neprichadzalo do uvahy,proste takym stylom hry nehram,ale ano tie hlavnejsie pribehovy linky boli vacsinou celkom dobre.
-
-
-
mozna by byl fajn napad dat ke spec ops screeny ze singlu, misto multaku, protoze ta hra je o singlu. ...jinak, fajn vyber :).
nicmene me trochu zarazi, ze si tam lukasi nesoupnul sword & sworcery. nebo pocitas prvni vydani? dal bych videl jeste waking mars, mcpixel, mark of the ninja, thirty flights of loving. ale nevejde se vse. -
-
Jinak jako u ostatnich kategorii - pise to konkretni clovek (tj. tady Lukas), ale vyber je celoredakcni.
-
-
jj, asi jsem mel zvolit jinou osobu z gramatickeho hlediska :)...
-
-
Počítáme první vydání.
-
-
tak fajn, tim se to vysvetluje. diky.
-
-
-
Asura's Wrath byl skvělý, někdy bylo hrozně těžké hrát, protože hudba a efekty byly naprosto strhující. Člověk by se nejraději je kochal.
-
-
Tak potom je si to nallepšie pozrieť ako 5 hodinový film na Youtube *4*
-
-
Mno taky se na steamu mohli v rychlovkách víc snažit . Side Mora jsem zaregistroval jak vyšla , ale ve slevách ji vidět už nebylo .
-
-
Ve slevách byla snad už několikrát a snad je stále ještě na Green Man Gaming za cca 2,5 $ a jestli ještě platí, tak je možné k tomu přidat ještě 20% slevový kupón.
-
Já ji měl ve wishlistu docela dlouho a jak byla ta první vlna slav tuším v listopadu, tak sem ji koupil za mrzkých (asi) 75korun nebo tak nějak. Moc se mi líbila. Hezká grafika a pro takovýho dřeváka jako já obtížnost tak akorát. Jediný co mě mrzelo, že byla krátká. Ale za ty peníze ... ;]
Tyhle hry mě baví, ale nějak je na steamu nebo na herních serverech nevídám. Sine Mora byla první, které jsem si všiml. Má někdo tip na nějaký dobrý kousek? -
-
Zkus se kouknout na Jamestown: Legend of the Lost Colony. Má moc pěknou pixelartovou grafiku a dobře rozložené stupně obtížnosti (jednoduché obtížnosti zvládne každý a ty těžší jsou vážně výzva).
-
Vídaný moc nejsou, protože se vesměs jedná o neznámé indie záležitosti s pro mě hnusnou pixelovatou retro grafikou a převážně s takovým tím milion střel na obrazovce herním systémem, kterej taky dvakrát nemusím. Obecně lepší SHMUPy jsou k vidění na konzolích; ještě že tu máme emulátory.
Od dob Steel Saviour a Jets'n'Guns jsem na PC vlastně nenarazil na SHMUP kterej by mě vysloveně zaujal, Sine Mora měl sice docela slušně našlápnuto ale kazí to ta divná obtížnost (dlouho dobu velmi lehká, poslední třetina hry zničehonic skokově svinsky těžká) a to otravný rozkouskování hry na miniúseky prokládaný snad milionem cutscén.
-
-
Ve slevách byla už někdy před vánocema. Ale upřímně, tahle hra je ve svým žánru spíš takovej průměr, záležitost hlavně pro fanoušky žánru.
Výjímečný je na ní především extrémní množství povídacích cut scén (jedna do minuty tu není nic výjímečného) s maďarským dabingem (opravdu, naštěstí jde ztlumit) a poněkud nevyvážená obtížnost.
Ale abych jen nekritizoval, bossové jsou celkem povedený a je jich ve hře opravdu dost.
-
-
Opravdu dobré nominace a dobrá kategorie! A když se nad tím zamyslím tak po spec ops se koukám už od vydání, ale ještě k tomu nedošlo, čekám asi na pořádnou slevu (cca 500) a podobné je to s Azuritem :-) Ale když se koukneme na obdobi od ted tak 2 roky nazpět, tak jsou tu mnohem lepší a ještě (bohužel) více nedoceněné hry, jako třeba brilantní Vanquish, Enslaved či Singularity nebo Castlevania.
-
-
no teď o svátcích byl spec ops snad za takových 10 Euro na steamu
-
-
no ale předpokládám, že myslíš asi na konzole, takže nic :D
-
Na Aukru v tuhle chvily dokonce steam klic za 129 kc
-
-
Jako 130,- je lákavé, ale mě se to na PC moc hrát nechce, i když ta cena je fakt velkej argument, ale viš co ja na to nechvatam, na poličce mi leží kopice her co sem ještě nehrál, tak si počkám až to na zavvi bude za 10 liber :-)
-
-
Na amazonu 10 dolaru a jako bonus k tomu oba Bioshocky.
-
-
-
-