-
to vážně nic lepšího krom uvedených RPG letos nevyšlo ? jsem ani nevěděl, že to letos bylo tak špatné
-
-
No co letos vyšlo a nějak jsem o tom veděl: Diablo III, Final Fantasy XIII-2, Games of Thrones, Kingdoms of Amalur: Reckoning, Risen 2: Dark Waters, Torchlight 2, The Last Story, Xenoblade Chronicles, The Secret World, SW ToR, GW 2, TERA, King Arthur II: The Role-Playing Wargame, Tales of Graces F. Ale to jsou jenom, co já vím a co jsem sledoval:)
Hry s prvky RPG: Mass Effect 3, Borderlands 3, pak vyšli datasisky ke Skyrimu, taky vyšel Zaklínač 2 na Xbox, -
-
Borderlands 3? Hmm to chci.
-
-
já fakt ne...
-
Ja bych bral ty datasisky :)
-
-
jen tak pro zajímavost, jaké bylo to FF? Sám jsem hrál maximálné díly VII, X a XII. Jsou ty tituly na PS3 tak zajímavé, abych si kvůli nim pořídil "jeté" PS3? Tyto starší díly pro mne osobně skrývály jakési těžko definovatelné kouzlo, kterým si mne dokonale podmanily (také doba hratelnosti byla na kdejaká jiná tehdeší rpg opravdu nadprůměrná).
-
-
Ten díl jsem měl možnost v rámci psaní recenze hrát cca 15 hodin a můžu říct, že rozhodně ne. Díl jako takový není vyloženě špatný, ale není to pravé FF, přišlo mi, že ten díl vznikl jenom proto, aby vyždímali peníze.
-
-
-
-
a já čekal, že to vyhraje Zaklínač 2...pak jsem se kouknul na datum kdy vyšel a už to bylo minulej rok sakra toto letí :)
-
-
kdyby vyhrál zaklínač 2, tak by život už neměl vubec smysl... diky bohu že to nevyhral
-
Ale mohl by teoreticky být ve výběru, však letos vyšel na XBOX 360 a na pc rozšířená edice.
-
-
Myslím si, že MMORPG by si zasloužili vlastní kategorii. Každopádně, Dragons Dogma jsem nehrál, proto hodnotit nebudu.
-
-
Jo a co mi opravdu chybí v nominaci je Torchlight 2. Ta hra je mnohem zábavnější než monotóní Diablo 3. Tak to bývá když žák překoná mistra.
Pro mě jednoznačně RPG roku.
-
-
hm, letos to byla na pc s rpgckama docela bída *9*
-
Prosím,prosím nechte v nějaké sekci vyhrát Mass Effect 3,to bude legendární diskuze. *1*
-
-
ME3 je bezkonkurencni vitez v sekci Epic Fail *1*
-
-
Ta sekce ale existuje jen ve tve hlave, mozna jeste v par dalsich, ale rozhodne jich nebude moc ;-)
-
-
Trochu se divím, že se do tohoto výběru nedostala. I když ono je to asi už střílečka - takové ukecanější Borderlands ;]
-
-
Spíš Gears of War
-
-
-
Na RPG byl letošní ročník celkem chudina... Grimrock je supr, ale že by z něho slejzaly nehty na nohou, to zas ne, Diablo je svoje vlastní kategorie v rámci níž je... ušlej (ve všech významech slova), Mass Effect 3 je RPG jen "z tý menší půlky" a pokračování Risenu celkem zklamalo. Možná se hodilo zmínit Kingdoms of Amalur? Sám nevím, nehrál jsem. A možná by se tam dal vecpat i SW:TOR, vyšel na úplným konci minulýho roku a nestihl promluvit o loňskýho bestofu.
Jestli je v roce 2012 něco významného pro RPG, je to dění na Kickstarteru. -
-
Amalur je veskrze průměrnej a po chvilce hodně stereotypní. Škoda, ten svět a rasy jsou dělaný s citem, ale hra na to nabalená je už bohužel horší. Risen 2 mě překvapivě bavil tenhle rok s Grimrockem z RPG asi nejvíc. Snad to bude příští rok lepší.
A MMO bych do toho vůbec nepočítal, ty hry fungují uplně jinak. S Kickstarterem máš naprostou pravdu, to snad trochu pozvedne RPG v příštích letech. Příslib tam je :)
-
-
Ono zkrátka slovo RPG znamená pro mnho lidí mnoho lidí mnoho různých věcí.Někdo za RPG považuje hry kde lze zlepšovat statistiky postavy,pro někoho jsou RPG hry s otevřeným světem-pískoviště kde si můžete dělat co chcete,Pro někoho je RPG nelineání postup hrou (tj. můžu se daným levelm proplížit,promlátit,prostřílet...atd) a pro někoho(pro mě) to znamená nelineární postup příběhem,možnost určovat směřování děje,ovlivnovňovat chování hl.postavy,více způsobů jak splnit zadaný quest a to opět z dějového a ne herního hlediska tj.nikoliv výběr mezi tím jestli se budu plížit nebo střílet ale výběr mezi tím jestli např. v daném qestu pomůžu Pepovi nebo Frantovi...
-
-
RPG = riadne pojebana gamesa
-
A všichni mají vlastně pravdu. RPG je skutečně široký pojem. Vpodstatě to znamená "hra na hrdiny" a většinou je to spojené s nějakým příběhem a nějakým vývojem postavy a to splňují i všechny ty nenáviděné hry jako skyrim nebo diablo 3.
-
Co znamená zkratka RPG nevědí často ani lidé, kteří o tom polemizují :)
-
No já myslím, že dost bordel v tom dělá fakt, že nálepka rpg se stala vyhledávanou a je to fakt pojem! Takže mnohdy stačí do hry šoupnout strom schopností a už se může vesele na steamu napsat v žánru na steamu: Action, RPG.
-
-
Dnes nic? *9*
-
-
A co bys chtěl?
-
-
Asi dalsi kategorii ne?
-
-
Aha, já myslela, že tohle je dnešní... To je fuk, beztak se jejich doporučeníma neřídím! Vždycky je lepší používat svou vlastní hlavu, ale chápu, že někdo by s tím moh mít trochu problém... *6*
-
-
Co to placas? Ja sem chodim abych cetl clanky, tak chci dalsi clanek. Myslis, ze jsem vsechny hry ktery se tu nominujou uz nehral, nebo jako na co ze od nich cekam? Na povoleni si neco zahrat. Back to the kitchen! *15*
-
-
To si asi nerozumíme...kdy jsi mě utírala, ja to asi promeškal *8* *13* Za celej tenhle topic muzes ty, ja se normalne zeptal jestli dnes bude dalsi clanek a ty hned ze asi neumime pouzivat vlastni hlavu... Typicka zenska panove, co si budem povidat *5* Takze bohuzel musi panove udelat svoji cast: Omlouvam se Trissko, byla to moje chyba, jsem posetilej muz, myslim rozkrokem a nevsimam si te a kytky ti kupuju jen kdyz si neco chci vyzehlit... Snad jsem neco nevynechal, to bych musel zacit odznova *9* *5* *5*
-
Miserius - Tak tohle už je ale fakticky ubohý! Neustále se tady chvástáš svým věkem a tvý ego nedokáže přenýst přes srdce, že tě setřela holka, tak začneš vytahovat sprostý lži že sem nějakej trol!? Ehm, měla jsem o tobě původně vyšší mínění, už nemám, dobrou noc!
-
Doktore, nevim kolik ti je let a radsi nebudu ani hadat abych te neurazil, ale prosazovat si to, ze zenam se ani neodmlouva a jen se pritakava muze budto poradnej podpantoflac nebo dítě. Nevim jak si to predstavujes, ze tady bude holka naznacovat ze tu ctenari nepouzivaj mozek a ja ji jeste podekuju a koupim kytky abych splnil nejakou tvoji kvotu? Radsi toho nechme, mysli si ze jsem treba neomalenej vuci zenskejm a ja si budu myslet ze jsi ťunťa co tady skočil na špek trollovi co se vydava za Trissku
-
GlaDOS - A už je to tady! *7* No nic radějc jdu spát!
-
Dát si v internetové diskuzi ženské pohlaví ještě neznamená, že žena opravdu jsem. Neberte ty diskuze tak vážně proboha.
-
Jenze ja tu kuchyn psal jako vtípek, šprým! Já jsem totiz šprýmař *1* . Proto jsem za tu vetu dal smajlika *3* Stejne je ten ťunťa Doctor ale roztomilej... Anyway...nic z tohodle by se tu "neresilo" kdyby jsi nezacla rypat do mojeho zadani o dalsi clanek
-
Miserius - Hele ty mě tady posíláš do kuchyně a druhýmu budeš vyčítat, že je sexistický? *15* Vždyť o žádným nošení na ramenou a plusování příspěvků vůbec nemluvil! V tom seš dobrej akorát ty, něco napsat a hnedka si dát plusko! *15*
-
Prosimtebe *15* To me ty chces poucovat jak se chovat k holkam? Ale uvedomujes si ze tohle je jen nejaky forum o hrach? Tak nebud sexistickej....A pokud si na tohle chces hrat, tak vuci me chovej respekt a vyhrady si nech pro sebe, jsem starsi... Stejna logika jako ta tvoje ze tu holku musime nosit na ramenou a obětovat kazde rano drubez pro vice plusek pro jeji prispevky
-
11th_Doctor - Děkuji, sem ti fakticky vděčná, že ses mě zastal, ale tady to nemá žádnej smysl, teď se to obrátí proti mně a přijdou urážky, uvidíš... *7*
-
Trisska: I ty naivko *3* *14* *14*
Tyjo, mam vlastniho stalkera... -
Proč hned o posteli, třeba je to jen slušně vychovanej kluk, i když je fakt, že takoví sou tady velká vzácnost! A ten vysmátej smajlík tě teda moc neomlouvá, to by pak moh říct každej! *7*
-
Ale no ták, takle ji prece nedostanes do postele *3* A kdybych to myslel vazne, nedal bych tam toho smajlíka
-
Já tím nemyslela přímo tebe, ale určo se najdou i takoví... *15*
-
-
-
Já bych řekl, že si dneska kluci na games dají oddech z pochopitelných důvodů *1*
A konečně proč ne, že jo *4* -
-
Vsechny clanky jsou stejne uz urcite napsany, a prave o volny den jim tu sem poleze nejvice lidi, takze proc ne?
-
-
-
-
-
Dvě pro mě nejlepší rpg-cka ( a potažmo hry celkově) minuleho roku byli Risen 2 a Mass effect 3 ,ani jedna to nedotáhla ani do nominací.Jinak je to sice everegreen ale Mass effect podle mě je RPG hra (na rozdíl od akčního klikfestu Diabla)...
-
Teprve letos tak nějak naplno cítím, jak moc jsou žánrové škatulky omezující, resp. nevypovídající.
BTW, Souhlasím s názorem, že MMO mělo mít vlastní kategorii.