Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • USER47
    Klidně bych zmínil ještě Amalur. Pokud člověk ignoruje ty mmočkový generický miniquesty a věnuje se jen větším questovejm linkám, je to velmi dobrá hra se specifickou atmosférou a vynikajícím bojovým systémem.
  • walltar
    Tak tento rok je na RPG takový slabší.... Minimálně na SP RPG. GW2 a TSW sou celkem potěšující podniky na poli MMORPG a u obou sem se celkem zabavil. Jediné co mi přijde, že už dneska nevychází MMO, které se snaží člověka udržet dýl než tak dva tři měsíce.

Ale SP RPG ... vzhledem k tomu, že nemám konzoli tak ty dvě asiské hry neznám. Když je tu D3 tak bych přidal i Torchlight 2, který mě přišel zábavnější a díky modovatelnosti čekám, že se k němu, narozdíl od D3, vrátím. Jinak si tento rok vůbec na žádné lepší RPG nepamatuju ... Doufejme, že 2013 bude na RPG lepší. Ale asi nejvíc se těším na návrat textových izo RPG v roce 2014 protože co se začali RPG namlouvat tak se z nich ztratilo tak 80% rozhovorů a možností jak ho vést.
    • Kingdoms of Amalur: Reckoning mě parádně zabavilo na čtvrt až půl roku. *5*
  • Jsem zvedav, ktery cesky server konecne sebere odvahu zarazovat tupou klikacku Diablo 3 mezi RPG :) A termin "akcni RPG" neberu.
    • hm, njn, mel jsem na mysli samozrejme NEzarazovat. Timto moje horka stiznost ztratila veskerou ostrost a britkost :)
  • smajdal
    Nehrál jsem nic z uvedených her, ale kdyby byla na PC Dragons Dogma, tak bych si ji rád zahrál...docela jsem i čekal, že to vyhraje. Letos byl na rpg hry slabší rok.
  • Zdravím. v jednom z podcastů se Lukáš nebo Petr zmínil o chlápkovi, který hraje všechna RPC, která vyšla za celou herní historii. Prosím, máte odkaz?
    • CartmanXxX
      Nejspíš tohle http://crpgaddict.blogspot.cz/
      • Jo to je ono. Perfektní. *1* Osobně bych ty hry již nehrál, ale přečíst si o nich, je zajímavá exkurze.
  • jestli je v nabídce diablo, tak se tam stoprocentně měl objevit torchlight, který pokládám za ještě lepší. asi by nevyhrál, ale i tak...
    • Veskoslav
      A proč by se měl 100% objevit?:) To mi hlava nebere, každý rok sleduji třeba zlaté Glóby a říkám si to samé, když je tento film nominován, proč ne ten druhý?:)
      • protože jsem tak řekl a tak to prostě je :).
  • už podruhý za sebou je nejlepší rpg console only:/ ... (dark souls jsem zkusil na pc, po půl hodině jsem to díky ovládání vzdal. i když nechápu jak může bejt těžký předělat ovládání na jiný čudlíky a myš.) kde jsou ty časy gothiků1-3 a risen 1 ... :/ ... asi si něco z toho zase stáhnu..
    • i když už si to asi nikdo nepřečte, všechny tyhle hry mám origo(nebo jako doplňěk k hernímu časopisu cd/dvd) bohužel už jse to celkem dlouho, +- 2 roky, co nemám na stolním pc žádnou cd/dvd/blueray mechaniku. stačí mi díra na usb a celkem rychlý internet. (vím že je možnost stahovat přes steam).. leč je pro mě pořád jednodušší, stáhnou si pirátskou verzi, co s návodem běží i na jiných winech a s jinou grafikou atd. než se potom pátrat na fórech výrobce a pokoušet se ho kontaktovat po dvou letech od vydání hry s tím, že mi něco nejede.
    • Kup si ovladač a nainstaluj si patch na lepší grafiku. Dark Souls je i na PC perfektní hra, navíc s datadiskem, a je to zhruba 90 hodin vynikající zábavy. I na PC jsme nuceni konzumovat polokonzolové hybridy typu Dishonored, tak proč si nezahrát skutečný konzolový klenot?
  • Kurňa..chci si prečíst diskuzi o nejlepším RPG a pět minut čtu bravíčko. Grimrok věčně druhý..,ale když se neprotlačil ani přes Hotline:), tak patří i za Dragons Dogma.
    • Ale jako je/byla to dost vostrá debata.
      Eliška začala psát blbiny a pak se diví, že jí to kluk ušatá Miserius vrátí :)
  • Pro mě nejlepší RPG co jsem kdy v životě hrál je Titan Quest. Tato hra mi přirostla k srdci a asi nikdy neopustí. Titan Quest jsem dohrál asi 5x + 2x datadisk Immortal Thorne a stále mě to baví. I když to je furt to samé a už víte o co půjde vždycky vás to bude bavit. Je tam spousta vzácné zbroje a zbraní, které jsem ještě ani neobjevil...

Titan Quest určitě doporučuji aspoň vyzkoušet, protože v tahle hra určitě za to stojí za odzkoušení. *3*
    • Veskoslav
      Nene. Nejlepší H&S RPG možná:) ale nejlepší RPG v klasickém pojetí je Zaklínač 2:) *1* Pak si ale mozek řekne, že SW KOTOR by taky mohl být, pak se něco vzbouří a připomene to staré Might & Magic VI, ale někdo by mohl namítnout Gothic by šel na to místo, někdo ale řekne ne, my tam chceme Morrowind, někdo si vzpomene na rok 2009 a vybere Dragon Age, jiný naopak Dark Soul. Pojem nejlepší RPG je docela ošimetný a myslím si, že se nejspíš nikdy neshodneme, co je nejlepší RPG.
      • yuri.sidius
        Nejlepší RPG byl a bude Fallout, teda pokud ho Wasteland 2 nepřekoná *4*
        • to teda ani omylem... bude to kraviny s dementní grafikou podle toho co sem zatim videl,
          • eeeee
            Bude s nizkonakladovou grafikou, tedy ne pro povrchni masy, diky cemuz muze byt designovan pro hardcore fanousky zanru a tedy komplexni a dobre propracovany. Ale tobe to asi opravdu nesedne, nic si z toho nedelej, vetsina her je optimalizovana pro tve potreby.
            • krasne jsi to napsala
            • nemam na mysli kvalitu grafiky ale její styl. Nechápu jak někdo muže dělat post apo RPG a dělat ho v neproporční grafice...
      • PreidaQ
        Na copak se hádat, když každý ví, že je to Planescape: Torment? *1*
        • Trisska
          Především Titan Quest a Planescape Torment sou úplně jinej typ RPG! Planescape je nejlepší RPG co kdy vyšlo o tom žádná! Dost možná nejen nejlepší RPG, ale celkově nejlepší hra vůbec...
        • Veskoslav
          Na ten jsem zapoměl:-D
          • Moje Srdcovka je Gothic 1 + 2 + datadisk to jsem hral toooolik hodin a furt me to bavilo *15*
    • Když už jsme u toho nejlepšího RPG tak těžko vybrat. RPG je můj nejoblíbenější žánr a v posledních letech až na vyjímky ani nic jiného nehraju.

Z těch starších co jsem hrál bych asi vybral Brány Skeldalu, to byla pecka a jedno z prvních RPG co jsem hrál. Dál určitě Gothic 2 pro svůj skvěle a realisticky fungující svět. Určitě bych taky uvažoval o Star Wars: Knights of the Old Republic kvůli super příběhu a dobře napsaným postavám. No a určitě taky první Zaklínač, především kvůli atmosféře a slovanskému pojetí.

Naopak nikdy mě nějak zvlášť nechytla série Elder Scrolls a ani přesně nevím proč. Možná mi to přišlo vždycky všechno až moc genericky udělané a umělé, bez života.

Za zmínku určitě stojí i Mass Effect, který měl sice fantasticky napsanou většinu postav, a super příběh, ale něco mi vždy k dokonalosti u každého dílu chybělo. Možná to, že to ani moc už RPG nebylo. Paradoxně nejlepší mi přišel ME2.
      Dragon Age: Origins byl taky fajn, ale pro mě to byl prostě jen převlečenej SWKotOR.

No a do budoucna se těšim určitě nejvíc na to co vymyslel Dan Vávra a samozřejmě Zaklínače 3.
    • už jsem myslel že na téhle hře ujíždím sám *1*
  • Letos na PC nic moc . "Akční taky RPG" zrovna nemusím a Grimrock ... přiznejme si sice to bylo příjemné zjevení ,ale .... cosi mi tam stále chybí a kdo viděl Yuleland tak ví přesně , proč prostě nemůže být best off .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit