Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "PS Vita pěje labutí píseň handheldům..." ano, handheldy zanikají. Kupříkladu prodeje 3DS byly v Japonsku v minulém týdnu pouze pětzinásobné oproti PS 3 a pouze desetinásobné oproti vitě. Jak neúspěšná konzole, v Japonsku se jí za jeden týden prodá jen 300 000, Nintendo by mělo s handehldy taky přestat, že, ať máme jen blbosti pro mobily...
  • Aris ty slovenska kurvo tahni.
  • eeeee
    Tak zaplatis vic, co je na tom spatneho? Tem kterym se hra libi zaplati vic a dostanou desitky az stovky hodán zabavy, tem kterym se libi mene, ty naopak zaplati mene. Ja v tom vidim spravedlnost.
  • Recenze jsou fajn, ale hodnoceni neumi, zvlaste to ciselne. Meli by ho prestat delat a odoroucet se z metacritics.com a nebo by meli zapracovat na jeho kvalite. Ciselne hodnoceni ma smysl, je urceno k rychle orientaci a rychlemu porovnani her v rozsahle databazi. Ciselne hodnoceni neni mozno sazet nahodne podle nalady, je nutno pridelovat systematicky ve vztahu k ostatnim hram. A to na games.cz nechapou a proto neumi.
  • OK, beriem to :) Koľko ľudí, toľko chutí *3*
  • Keen
    Naopak, kvalita recenzí je tady na opravdu vysoké úrovni. To, že se neztotožňuješ s verdiktem nebo verdikt neodpovídá názorům jiných recenzentů neznamená, že je recenze špatná. Já jsem s místními recenzemi vesměs velmi spokojený jak po stránce obsahové, tak po té slohové. Sice by Games neuškodilo, kdyby si najali korektora, protože překlepů bývá v textech celkem dost, ale není to nic, co by mi vyloženě kazilo zážitek ze čtení.

Tímto nechci říct, že se recenze na Games musí všem líbit, nicméně odsuzovat je jen kvůli tomu, že se ti nelíbí verdikt opravdu není v pořádku. ;)
  • Apropo: Games je celkom fajn server, dobre informuje ľudí o tom, čo sa vo svete hier deje. Z toho dôvodu sem aj ešte chodím. Ja poukazuje len čisto na fakt, že kvalita recenzií sa uberá divným smerom. Inak sú chalani šikovní, a želám im do Nového roka všetko dobré :)
  • Draxx, mike731 a spol. ... Názor som si vytvoril na základe skúseností s hrou...Ja poukazujem na fakt, že keď čítam recenziu, konfrontujem ju minimálne s 5-timi ďalšími servermi o hrách. Keď že verím vlastnému úsudku, a mám kvôli práci aj možnosť sa k novinkám ľahko dostať, hrám zväčša hry skôr ako výjde recenzia. Pracujem ako 2DArtis práve pri tvorbe hier. Ja sa snažím poukázať na fakt, že kvalitu recenzie nerobí výnimočne nízke hodnotenie, ako to niekedy pôsobí, pri čítaní, tu na Games. Keď popredné serveri udelia hre ako napr.: Miner Wars 2081 v priemere 4,5-10 a tu na Games 7-10 ??? A ešte k tomu je úplne totožné s výškou hodnotenie s Assassin Creed 3, čo je neporovnateľne kvalitnejšia hra ??? Tebe bude pripadať v pohode, keď tvoj kolega, ktorý bude mať totožné pracovné zaradenie, bude pracovať len 6 hodín denne 4 dni v týždni, ty 8h 5 dní v týždni, a šéf Vás finančne ohodnotí rovnako? Ale aby si sa nenaštval, tak prácu oboch pochváli :) Hodnotenie hier na mňa osobne nijako nevplýva. Ale na decká a rodičia, ktorí s rôznych dôvodov nečítajú recenziu, len verdikt a výsledné hodnotenie to vplyv má !!! Tu ide o zodpovednosť voči výrobcovi produktu ako aj kupujúcemu. Preber sa! Tiež by si sa nepotešil, byť na mieste vývojára hry, ktorú recenzent bez dôvodne potopí. Presne pre toto sa v umeleckých kruhoch, podpláca sa kritika...
  • Názor som si vytvoril na základe skúseností s hrou...Ja poukazujem na fakt, že keď čítam recenziu, konfrontujem ju minimálne s 5-timi ďalšími servermi o hrách. Keď že verím vlastnému úsudku, a mám kvôli práci aj možnosť sa k novinkám ľahko dostať, hrám zväčša hry skôr ako výjde recenzia. Pracujem ako 2DArtis práve pri tvorbe hier. Ja sa snažím poukázať na fakt, že kvalitu recenzie nerobí výnimočne nízke hodnotenie, ako to niekedy pôsobí, pri čítaní, tu na Games. Keď popredné serveri udelia hre ako napr.: Miner Wars 2081 v priemere 4,5-10 a tu na Games 7-10 ??? A ešte k tomu je úplne totožné s výškou hodnotenie s Assassin Creed 3, čo je neporovnateľne kvalitnejšia hra ??? Tebe bude pripadať v pohode, keď tvoj kolega, ktorý bude mať totožné pracovné zaradenie, bude pracovať len 6 hodín denne 4 dni v týždni, ty 8h 5 dní v týždni, a šéf Vás finančne ohodnotí rovnako? Ale aby si sa nenaštval, tak prácu oboch pochváli :) Hodnotenie hier na mňa osobne nijako nevplýva. Ale na decká a rodičia, ktorí s rôznych dôvodov nečítajú recenziu, len verdikt a výsledné hodnotenie to vplyv má !!! Tu ide o zodpovednosť voči výrobcovi produktu ako aj kupujúcemu. Preber sa! Tiež by si sa nepotešil, byť na mieste vývojára hry, ktorú recenzent bez dôvodne potopí. Presne pre toto sa v umeleckých kruhoch, podpláca sa kritika...
  • Proc by nemohl? Neni tvuj... Budto si tam vlep tvuj oblicej a nebo nehemzej
  • Trisska
    Hele moh bys mi vysvětlit, proč si dáváš můj obrázek?!!!
  • Dobrá, upřesním to:
    V mém pohledu je F2P obchodní model, který umožňuje hráčům hrát určitou hru zcela zdarma, pokud o hraní zdarma hodně stojí (tj. jsou ochotní hrát tak, aby jejich hraní vedlo k maximálnímu zrovnoprávnění s platícími hráči), případně hráčům umožňuje si hru vyzkoušet poměrně důkladně před rozhodnutím, zda-li do hry následně investovat reálné peníze. Neznám F2P (asi takové bude, ale já ho neznám), které hráčům umožňuje hrát zcela zdarma bez nějakého výraznějšího omezení. Pokud se hráči omezení chtějí zbavit, musí buď zaplatit, anebo se musí hraní té dané hry věnovat intenzivněji, případně jsou nucení dělat různé činnosti vedoucí k aspoň částečnému zrovnoprávnění s platícími hráči (např. grindovat herní měnu apod.). F2P model nelze zaměňovat s modelem B2P (koupím a pak hraju zdarma - třeba GW2), ani s modelem P2W (ačkoli špatný F2P model je skoro vždy P2W). F2P není hra zdarma, anebo je to hra, která sice zdarma je, ale lze jasně rozlišit mezi platícím a neplatícím hráčem - tj. platící hráč je nějakým způsobem ačkoli ne třeba nějak zásadně zvýhodněn.

Já se na F2P model koukám nejvíce jako právě na cosi jako mnohem lepší trial, který mi dává možnost si hru pořádně vyzkoušet. Pokud ale chci danou hru opravdu "pořádně" hrát, vždy si nakonec zaplatím. Např. nyní zkouším Planetside 2 a ještě jsem nezaplatil. Hraju taky LOTRO a tam jsem už mnohokrát zaplatil, abych od hry dostal opravdu vše, co jsem chtěl. Je to ale jen můj osobní pohled na tento model. Těch F2P modelů je nejspíše více typů a každý má své výhody a nevýhody.
  • Napisu jenom co me zaujalo:
    Bioware: konec rozhodne nebude jen A,B,C jako v jinych hrach, ale dustojne zakonceni epicke trilogie. Vysledek? Konec je A,B,C a vesmir ovlada kluk v priposranych teplakach.

Vita: Ta je mrtva. Kdy by na to taky vydaval hry, kdyz se vubec neprodava ani Vita ani hry na ni.

E3 je uz dva roky nudna jak sanky v lete.
  • Ty píšeš, že: "Problémem je, že řada hráčů si myslí, že F2P je prostě hraní hry zcela zdarma a pak jim vadí, že to tak mnohdy není." Takže se tě ptám znovu, co podle tebe Free to play znamená? Vem si, že jsou lidi kteří se o hry a jejich marketing až tolik nezajímaj. Co si tedy mají myslel když se nějaký produkt chlubí nálepkou F2P.

A nebo jinak. Přečti si znovu svůj příspěvek a moji reakci. A pak znovu. A pak mi konečně odpověz.
  • Článek hezky shrnuje některé momenty tohoto roku, nicméně s některými názory, které jednotlivá témata doprovází, se ztotožnit nedokážu...
  • přečti si to znovu..
  • Nejlepší DLC roku a hodnocení 5 se nevylučujou, záleží na tom jaká je konkurence. Třeba ty ostatní prostě byly ještě horší.
  • Je fakt, že některá hodnocení byly mimo, na druhou stranu některá se mi moc líbila (např. AC3 a 7/10 + pádné argumenty).
  • KokyMetalGear
    Škoda pánů z Bioware.
  • Takže podle tebe si řada hráčů myslí, že Free to Play neznamená Zadarmo ke hraní (vím že je to kostrbatý, ale když je to doslova...) ? Co to tedy podle tebe v překladu znamená?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit