Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    DA:I je pro mě po velmi dlouhé době hrou, u které jsem nedokázal překousnout totálně zprasené ovládání (PC). To bylo chvástání, jaký to bude skvělý port. Nepoužitelná taktická kamera a akční složka dělaná spíš pro gamepady. Ale nelituji, pro mě nejlepší NEkoupě loňského roku.
  • flash789
    vyhlasovat hry roku ještě v unoru mi prijde trochu divne, ale jinak s DA:I souhlasim.
    • Nič divné na tom nevidím. Podľa mňaje divné vyhlasovať hry roku v prosinci, ako to robia na iných weboch. Alebo ich vyhlasovať v lednu s tým, ze Assetto Corsa vyšla až na konci roka a tak do 2014 vraj vôbec nepatrí.. Únor je na podobné zhrnutie najlepší čas, kedy odoznejú všetky emócie a dá sa na to pozerať aspoň trocha triezvo.
      Predsa len porovnávať taký dragon age, ktorý som práve dohral a dark souls 2, ktorý som hral pred rokom by bolo inak nefér ;) Aj keď to dark soulsom bohužiaľ moc nepomohlo :D
  • sevastopol
    Trochu mi uniká proč vyhlašovat hrou roku něco, co naprostá většina lidí považuje za hodně špatnou věc. Názor se tím nikomu nezmění, vy si akorát snížíte kredibilitu a celkově to akorát lidi naštve. Hra roku, když už ji vybírá redakce herního média a herní novináři, není jenom o hodnocení nebo hlasování co se nejvíc líbilo, ale taky o kontextu a jak je hra chápána mezi hráči, jak moc byla proklamovaná a viditelná v tisku, jak byla oblíbená třeba ve stále populárnějším streamování, co změnila, a jak důležitá byla obecně, v širším spektru. To je kontext štamplu nazvaného Hra roku. Dragon Age je v tomto ohledu naprosto katastrofální, zoufalý výběr. Hra roku je pojem, který se musíte naučit chápat ve vyšším nadhledu, tak ja jsem popsal, a ne že si seřadíte hodnocení od nejvyššího po nejnižší nebo se zeptáte svých kolegů co si asi jako myslí, že bylo asi jako nejlepší. Tragédie, přátelé, ale ten seznam ještě ujde.
    • archie777
      promiň, ale odlišný pohled redakce na hru roku může naštvat jenom úplné idioty :(
    • "co naprostá většina lidí považuje za hodně špatnou věc" A proto to je hra roku podle redakce a né podle čtenářů. Jinak hra roku se neřídí podle popularity ale podle kvality/zábavy/hratelnosti kterou si s tou hrou užiješ. Neni to nejprodávanejší hra ani nej let'splayovaná hra. To by vyhrály takové "skvosty" jako mincraft nebo Fife nights at Freddy's. Je to SUBJEKTIVNÍ názor. Nelíbí se ? Tak napiš proč si myslíš, že ta hra je tak špatná a navrhni svojí. Nebo si sestav svoje pořadí. Já si třeba tu hru užil a všichni v mém okolí kdo ji mají ji dohráli už dvakrát (mě v tom brání nedostatek času). Má ta hra chyby? Jasně a nejednu ale zaroveň je to zábavné RPG s pěkný vyprávěním příběhu, zajímavými charaktery, a prostě celkově pěknou atmosférou. Je to nejlepší RPG všech dob? Ne, rozhodně ne. Ale podle mě to je RPG roku (Zatím jsem teda nehrál wasteland). A že to redakce vybrala jako hru roku? No a ? To je věc redakce.
      • sevastopol
        Napsal jsi přesný opak toho, co jsem napsal já, tudíž nemáš pravdu. Proto by se hodilo Označení Nejlepší hra. Označení Hra roku znamená něco jiného, a to už jsem popsal výše. Redakce a herní novináří nesou trochu více zodpovědnosti než nějaký davový výběr toho nejlepšího -- na to jsou čtenáři a třeba průměrné hodnocení ze všech recenzí apod. Z toho lze logicky vyvodit, že udělit ocenění Hra roku se nedělá pouze podle "redakce" nebo podle "hodnocení", ale podle širšího kontextu. To je nesmírně důležité si uvědomit. Je značný rozdíl mezi Nejoblíbenější hrou, Nejlepší hrou a Hrou roku. Doufám, že chápeš.
        • Aha tak co jsi napsal ty je prostě dogmatická pravda. *15* Není. Několikrát ve Fight Clubu se zmiňovalo, že je to REDAKČNÍ žebříček. Tohle není hodnocení podle Metacritic (mimochodem i tam má od kritiků hodnocení 85). Nezlob se na mě ale nějak tve argumentaci nerozumím "Redakce a herní novináří nesou trochu více zodpovědnosti než nějaký davový výběr toho nejlepšího -- na to jsou čtenáři a třeba průměrné hodnocení ze všech recenzí apod." Ano, novináři vybrali Dragon Age:inq. Dokonce i někteří renomovaní youtube recenzenti (např Angry Joe) vybrali Dragon Age:inq. Takže splnili tvoje požadavky. To že ty a místní elita jste s tím nespokojení na tom nic nezmění.

Čtenáři budou vždy volit jinak než recenzenti protože...nejsme recenzenti. Já třeba nesnáším Assassins Creed. Ježí se mě vlasy z každé nové hry z téhle série a nedal bych jí víc než 30% protože to považuju za odpad. Ale proto nedělám recenze. A když se koukneš na Metacritic a některé důvody proč lidé dají 0% některé hře tak zjistíš jakcí sudokopytníci jsou mezi hráči.
          • sevastopol
            Pořád mícháš hrušky a jabka dohromady. Hra roku právě nemá být podle hodnocení na Metacritic, ale naopak podle širšího kontextu (už to opakuji potřetí, snad konečně to pochopíš). Redakční žebříček znamená, že to není nějaký rychlý výběr toho, co bylo nejlepší. Znamená to, že se redakce zamyslí a vybere Hru roku, podle všech kritérií, které jsem napsal, včetně i hodnocení, samozřejmě. Pokud nechápeš rozdíl mezi Nejlepší hrou, Nejoblíbenější hrou a Hrou roku, tak tě mohu pouze politovat. Všechny tyto tři kategorie jsou naprosto, ale naprosto odlišné, kde Hra roku navíc kombinuje všechny tyto kategorie (a ještě další) dohromady.
            • :D Ale redakce se zamyslela (stejně jako jiní lidé) a vybrala Dragon Age. Tečka. Tady není o čem diskutovat. Koukej na to z jakých úhlů chceš ale prostě Dragon Age je (alespoň podle games) nejlepší hrou roku. Jinak pologice Nejlepší hra je přestě to co říká: Nejlepší hra nehledě na časové určení ani na jiná kritéria. A takovou hrou bylu tuším vyhlašeno Baldurs Gate před draho lety. Hra roku je ta nejzábavnější/nejlepší hra která vyšla tento rok. Nejoblíbenější hra pak je hra která nejvíc potěší dav (tady záleží kdo a kde ji vyhlašuje). Důležité ale je, že všechno to jsou subjektivní názory, které májí větší či menší váhu. Ale není nějaký overlord který určuje která hra je tou BEST OF.
              • sevastopol

Reakce na příspěvek:

Bože, ty jsi hloupý. Výběr Dragon Age je omyl, protože když se kdokoliv podívá zpětně na minulý rok, tato hra nebyla obecně ani dobrá, ani důležitá v jediném faktoru, který se u výběru Hry roku používá. Tudíž je naprosto nesmyslné ji udělovat hodnocení jako Hra roku. Smiř se s tím. Subjektivní názor v tomto výběru existuje pouze v měřítku "tato redakce vybrala toto, tahle redakce vybrala tamto", jinak se naopak jedná o objektivní výběr - protože tam přihazuješ jak oblíbenost, tak hodnocení, tak zábavnost a další všechny faktory které jsem už několikrát napsal. Dragon Age se ale do takového vyběru ani dostat nemůže, protože byl (a stále je) obecně vnímám jako špatný, a ne pouze z jednoho hlediska.
  • I approve. Greatly so.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit