-
* Broken Age (ale vlastně i Broken Sword 5-2 :)
-
Jasný vítěz, Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure - prakticky dokonalý přáklad zdařilého KS projektu. Mezi povedené adventury lze řadit i The Last Door: Collector's Edition, J.U.L.I.A.: Among the Stars, ruské VN překvapení Everlasting Summer, Consortium a Shadowgate.
Naopak Broken Sword se zcela nepovedl, stejně jako je i Ether One a Moebius zklamáním. -
Letos u mě rozhodně vyhrál Kentucky Route Zero Act 3. Pak The Vanishing of Ethan Carter a Blackwell Epiphany. Broken Age byl také skvělý, ale ta druhá polovina prostě chybí.
-
Já myslím, že to není o zaujatosti. Pátý Broken Sword skutečně není špatný.
-
Za mě Murdered: Soul Suspect. Graficky ani animacemi to sice nijak neoslní, ale herní náplň a už jen ten námět (vyšetřování vlastní smrti) tuhle malou, nenápadnou hru vytahuje u mě dost vysoko. Hlavní dějová linka chytlavá, vyšetřování zábavné, vedlejší úkoly též a dokonce i sbírání collectibles mě bavilo.
-
Jenom škoda, že těch případů není ještě o pár víc. Nebýt toho častýho vracení a nekonečnýho načítání lokací, tak to mám dohraný celkem rychle. Jinak s volbou souhlasím, ještě bych zařadil nový Broken Sword, i když to celkem schytal, tak já jsem se bavil. No prostě George a Nikol jsou moji oblíbenci, jsem zaujatej :)
-
hm, dobra volba...
-
pardon, švába se "logicky prostě nabízí ho sebrat" - ne sehnat:)
-
mno v tomhle jsem kritičtější, absurdnost typu šváb se podle mě v BS 1 nebo 2 neobjevila, těch x kroků, co musí člověk províst, když se logicky nabízí prostě ho sehnat.. u toho jsem neměl slov. lokace v jedničce a dvojce mi prostě přišly o dost líp navržený, kombinování předmětů nápaditější atd.. vím, že se o to Cecil a spol. pokoušeli opět, ale právě že mi přijde, že se jim to tak dobře jako v originálech nepovedlo ani omylem. a hele Moebius - návod jsem začal používat někde v Benátkách, kde mi to všechno prostě přišlo zoufale neintuitivní a ta hra mě prostě, na to že je od JJ, silně zklamala..
-
Tak to já jsem v Moebiovi neměl žádný problém, návod nebyl potřeba. A pokud si dobře vzpomínám, u BS 5 taky ne. Konkrétně u BS 5 Cecil chtěl vytvořit hru plně v duchu prvních dvou dílů, což se mu, podle mého názoru, podařilo. A podobně ujeté úkoly jako šváb byly i v právě v těch prvních dílech (i když já osobně bych si takovéto nepříliš logické puzzly odpustil). Co se týče Le Serpent Rouge, série Gabriel Knight je moje nejoblíbenější a nedávné dohrání remasterované jedničky mě navnadila už poněkolikáté si zahrát dvojku a trojku. Ale to jsem zatím odložil, mám spoustu dalších restů.
-
částečně určitě jo, na druhou stranu nedávno při hraní Moebia nebo Broken Swordu jsem se po návodu po chvíli moření se podíval - a nelitoval jsem, protože řešení z hlediska logiky dávalo pramalej smysl. naproti tomu mě dodnes mrzí, že jsem při luštění Le Serpent Rouge v Gabrielu Knightovi 3 byť jen jednou (ve skutečnoti mnohokrát) návod použil..
-
Za mě opět o parník hra, která není ve výběru; Blackwell Epiphany!
-
Sherlock je pecka. Pro mě taky nejlepší adventura za rok 2014. Původně jsem byl k té hře celkem skeptický, ale jak jsem to začal hrát, už jsem se nějak od toho nemohl odtrhnout. Pokud jde o nejlepší případ, tak za mě vražda v lázních *3* .
-
S tímhle naprostý souhlas. Mám za sebou zatím dva případy a sem naprosto spokojen *4*
-
Nojo, tak já si ho tedy zapařím když ho... vyhlásily jako vítěže. Jsem zvědavý na obsolutní hru. Snad to nebude Far cry4 nebo GTAV. Ne že bych jim to nepřál ale prosím vás ty jsou jak GOTT respkt GTA navíc gta už je starší hra. Dejte prostor i hrám ostatním vždyt oni si to zaslouží víc. *4*
-
To je podle mě největší problém adventur - v současné uspěchané době na ně není dostatek času. Adventura je postavená na příběhu, kde je potřeba pamatovat si souvislosti, vztahy, co se událo. Když na to člověk nemá čas a vrací se ke hře po pár dnech, už si přesně nepamatuje, co se událo. Zato u takové akční střílečky stačí přijít a rubat...
-
S volbou víceméně souhlasím, Sherlock si to skutečně zasloužím. Já sám jsem se kromě toho nejvíc bavil u Broken Age, remasterovaného Gabriela i nového Broken Swordu. Naopak do těch "alternativních" her se zatím moc nepouštím a po úspěšných humorných Telltalovkám (Sam a Návrat do budoucnosti) jsem se nějak nemohl odhodlat k vážnějším kouskům. Až teď jsem se pustil do první sezóny Walking Dead, tak uvidíme...
-
Na adventury vůbec nejsem, ale Sherlock mě docela během roku zaujal a tahle volba mě jen utvrdila v tom, že bude potřeba si ho zahrát.
-
Tak potom nejsou zvláštní adventury, ale ty. *3*
-
To je přesně můj problém. K rozehrané adventuře se po vypnutí jen horko těžko vracím. Nejideálnější je dohrát takovou hru na jeden zátah, což ne vždycky jde.