Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PreidaQ
    Pokud já vím, tak teď hrozně dlouho probíhá přechod na novou verzi Unity enginu (KSP v1.1), který by měl přinést zlepšení běhu hry a potom by updatování mělo opět tak nějak průběžně pokračovat.
  • Chim
    Nejlepší hra pro mě určitě ne, ale určitě kvalitní věc na kterou by bylo škoda zapomenout.
  • Jj presne! Pes ma taky podle definice ctyri nohy, hlavu a ocas ale ja tak rikam pstrosum. Nejsem prece ovce.
  • Docela bych i souhlasil, kdyby na této hře ještě pracovali. Bohužel hru vydali a od té doby vůbec nic... Škoda.
  • Nezávislý je jen opravdu ten, co hru potají vyrobí někde doma na koleně. Celá ta dnešní "rádoby nezávislá" herní scéna je k smíchu. Točí se tam obrovské prachy (a ne že ne) a kolikrát do toho fušují vyloženě videoherní celebrity. Přijdete pak obrovský marketing ze strany herních webů a časopisů, youtuberů a já nevím čeho a máte tu sice low-budget hru, nicméně nezávislou jen tak na oko. Asi stejně, jako když "indie kapely" vydají placku pod Sony records...
    A to mluvím z pozice člověka, kterého letos nejvíce pobavily právě tyhle "indie hry".
  • fandové indie nejsou to samí jako v minulosti. Všichni dneska brečí po kvalitě, kterou bez nějakého finančního základu nemůžeš dosáhnout (viz. náš GGG troll co tak rád porovnává indie hry AAA tituly). +většina lidí opomíjí, že vývojáři jsou taky lidi co musí z něčeho žít. A když rok makáš na hře, nikdo za tebe nic platit nebude.
  • mluvím o jakési "absolutní nezávislosti", tedy o stavu kdy indie hry jak je známe dnes začínaly. říkám jen, že se to trochu zvrtlo a že dnešní indie proud už v porovnání s minulostí není indie.
  • takže když si většina společnosti vykládá slovo nezávislost jako nezávislost na kravaťácích a high managmentu, musím si ho tak taky vykládat? to tě naučili rodiče nebo učitelé ve škole že máš automaticky přijímat každý názor společnosti a řadit se do stáda jako ovečka? nezávislost neznamená jen finanční nezávislost - nezávislý jsi tehdy pokud se nikomu nezodpovídáš - vůbec nikomu, ani vydavateli, ani investorovi (který ti dá peníze ale přesto ti zanechá tvůrčí svobodu) ani backerům kterým jsi slíbil hru.
  • To co píšeš nedává smysl. Kdyby to fungovalo tak jak to říkáš tak by mezi nezávislé projekty patřilo například WoW, protože vývojáři si to platily ze svého... Mám takový pocit, že tam někde máš v té úvaze chybu. Být tebou tak se znova zaměřím na slovo "nezavilí" a jeho význam v tomhle kontextu.
  • asi nechapes, v cem spociva ona nezavislost, je to nezavislost na kravatackym diktatu z vrchu, ze si to nekdo preplati je nijak nezavazuje, leda vlastnimi sliby
  • Taky mi to příjde celkem úsměvné, zvlášť když Undertale vyšel v září. Mám takový neodbytný pocit, že narychlo sepsali recenzi, když zjistili, že by Undertale v téhle kategorii vítězí :D
  • PreidaQ
    Kerbal Space Program!
  • myslel jsem celkově crowdfunding (vlastní měl třeba Prison Architect) plus samozřejmě early access - zde vývojáři taky dostávají peníze dopředu a tudíž jsou (měli by být) závislí
  • Hmm to já letos z indie jen Darkest Dungeon, ale ten ještě nevyšel, Do not Starve Shipwreked a Terraria 1.3... expert mod. Undertale jsem nechtěně zkouknul to nejdůležitější, takže už to nemá cenu dokud nezapomenu.
    Sunless Sea jsem měl možnost zkusit, ale je to hrozně pomalá záležitost.

Je toho prostě hodně. *1*
  • Kolik z tech her v seznamu bylo na Kickstarteru?
  • většina těch her ani nezapadá do tradiční koncepce "indie", ale jde o čistou o komerci. Už jen pokud hra projede kickstartem, nemůže jít o tu pravou "nezávislost", protože vývojáři jsou závislí na darovaném obnose za který hru vyhotoví. Indie pro mě znamená si splácat hru zadarmo doma ve volném čase a pak ji bez vydavatele vydat třeba na steamu. Co chci říct je, že dnes už je ta hranice "indie" někde úplně jinde a skutečných indie her je fakt minimum - tím neříkám že ty hry jsou špatný, to naopak, úroveň se zvedá, ale jen tak nějak slovíčkařím - možná by se těmto hrám mohlo říkat např. "AA hry" namísto nezávislých?
  • Nemůžu si pomoct, mám pocit, že každý rok vycházejí lepší a lepší hry. Jen mně mrzí, že si jich nestihnu zahrát víc.
  • mikezz
    Her Story si zahrám na 100%, Undertail ma brutálne odradzuje grafikou, a to mám pixelart celkom rád. Total Biscuti ma takmer presvedčil, ale teraz po prvenstve na Games dám hre určite šancu.
  • taky do toho asi půjdu, vypadá to skoro stejně jako Avernum, Avadon nebo Geneforge - typické ukázky, kde obsah vítězí nad formou.
  • Kozy
    Naopak, ta hra je stylem vyprávění, silou příběhu před většinou her.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit