Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wasteland 3 dobrej. Ale padalo mi to častěji než C2077. Nemělo by to být tedy staženo s obchodů a popliváno? Nebo u téhle hry to nevadilo?

• Derp_1337

To máš pravdu. Tady lidi nadávají a pláčou, jak je C2077 špatný, ale úplně ignorujou jiné hry, které byly v mnohem horším technickém stavu při vydání. Bohužel C2077 je teď "in" a haters gonna hate.

• On by taky moh hrát roli fakt, že Wasteland třikrát neodložili, aby ho "doladili". I když taky měl snad původně vyjít někdy na konci 2019, jestli se nepletu. Pak taky inXile je relativně malý studio a Wasteland 3 poměrně okrajová záležitost, takže očekávání nebyly zdaleka tak vysoký, jako u Cyberpunku. No a v neposlední řadě Wasteland nevyšel v horším stavu, než CP. I když to taky nebyla žádná sláva. Ale to vim jenom z doslechu, já žádný extra problémy neměl. Co-op byl prej slušně rozbitej.

• maros.goc

máš pocit, že Cyberpunk bol stiahnutý z obchodov lebo padal?

• Paul_cz

Haters gonna hate, ale Cyberpunk je RPGčko Bloodlines/Mankind Divided stylu, akorát na větší open world škále, ale při zachování smysu pro detail. Rozhodně zasloužené a těším se na druhé hraní někdy za rok a půl, až budou vydány aktualizace a datadisky.

• surlys

tak to by sis ty hry měl vskutku zahrát ASAP. Tam mají tvé volby opravdu dopad na hru, vylepšovaní postavy ti umožní hru hrát jinak, můžeš se specializovat, tady prostě ti ani hra neumožní vystealthovat sen ven ventilační rourou. Ne, ta hra není RPG. Ta hra je scriptovaná adventura ve stylu Telltale her v otevřeném světe a průměrným FPS modulem. Deal with it!

• Cyberpunk je skutečně nejlepší RPG co vloni vyšla.. 🙂 

Potože Role Playing je o hraní rolí. A soudě podle zanícených komentářů (nejen) pod tímto článkem o CP2077, tak se diskutéři velmi silně vžívají do těch často nejzábavnějších rolí - vlastních osobností 😀

CP prostě budí emoce, a to je pro RPG dobře.. 

Na všem špatném něco dobré - aspoň se ostatní trochu chytí za nos a donutí to někoho radši odložit projekt, než jej vydat ve špatném stavu (jako např. CP). Navíc je to jen videohra, takže si v klidu počkám půl roku, než to opraví, a zatím půjdu hrát mraky jiných skvělých her.. 😀

edit: krom vyjmenovaných, taky Outer Worlds mi přijde, jako dobré rpg

• LessPh

Tvuj popis je naprosto spatne. Podle tveho popisu je RPG treba FIFA , kde hrajes roli obrance, utocnika i treba goalmana a vem jed na to, ze fotbal vyvolava sakra emoce, proste Fifa nejlepsi RPG tisicileti:D Nebo taky Flight Simulator, tam je perfektni role pilota:D

Proti CP77 nic nemam, ale tys tomu nasadil korunu borce;-)

• Tady někdo nepochopil nadsázku.. 😉

• CP není RPG ale akční adventura ,sami tvůrci to změnili po vydání, tohle má do pořádného rpg daleko aneb 2% šance na crit....

• Tak podle tyhle logiky je RPG doslova kazda hra😂

• Jevo83

Podla tejto definicie je RPG kazda videohra vratane Raptora a Jack Jazzrabbita😀

• o žádné definici jsem nepsal

• triptich

RPG žáner tento rok naozaj trel biedu, praktivky vyšla len jedna slušná RPG hra a vy ju vrazíte na druhú pozíciu? no dobre, váš názor. pre mňa Wasteland 3 jednoznačný kráľ. zvyšok hier, ktoré sa dajú označiť škatuľkou RPG som nehral, takže súdim len podľa recenzií a nejakých gameplayov, no pochybujem, že niečo je schopné zosadiť kráľa :)

CP2077 neoslnil tak, ako Wasteland 3, v ktorom sa viac odzrkadľuje moja predstava RPG.

• omiklon

Sucker Punch to dokázal. Pokud tedy nepatříte mezi majitele Xbox a PC. Ovšem hráči na modré konzoli se dočkali vynikajícího RPG. To je třeba podtrhnout třikrát: RPG, ne tichomořská akce, protože tou Ghost of Tsushima není. Tady jde o příběh a velmi svobodný rozvoj postavy.

Chcete být potulný samuraj bez pána, který se prosmýkne houfem nepřátel a přitom všechny roztíná katanou. Raději se proplížite až k cíli a nepříjemnosti po cestě likvidujete kombinací kunai a kouřových bomb? Nebo prostě čapnete dlouhý luk a k cíli se prostřílíte? Je to jen na vás.

Ale jak bylo řečeno na začátku, hlavní je pořád příběh, respektive příběhy. Jsou jich desítky a doplňují povedený hlavní quest. Ostrov Cušima těmito příběhy a vaší účastí v nich žije a spíš než na obyčejného zachránce světa si zde můžete zahrát na dobrodince, na cynického odpadlika… prostě svého Jina. Pak vás Cušima pohltí a vy si vyryjete svou cestu ke slávě, ať už si pod ní představujete cokoliv.

Tsushima je monumentální, je speciální, má svoje chyby a je zaslouženě kontroverzní, ale faktem je, že takhle hutné RPG jsme tu už dlouho neměli. Za všechny svoje úchvatné kvality si to zlato prostě zaslouží.

• Jasně, jasně, vim, že tady v komentech dost obhajuju Cyberpunk. Ale teda RPG roku za mě Wasteland 3 s velkym předstihem. Ta hra má všechno, co by správný RPGčko mít mělo. RPG systém, kterej dovoluje vytvářet dost šílený buildy. Prima taktickej soubojovej systém. Zábavný questy, dialogy a postavy. Volby, který opravdu mění herní svět, a to už v průběhu hry, ne jenom ve slideshow na konci. Humor, ještě o pár stupňů černější a praštěnejší, než ve starejch Falloutech. Trpaslíky s panzerfaustem i sochu Reagana střílející lasery. Letos jediná hra, kterou jsem po dohrání okamžitě rozjel znova, jenom abych zkusil jiný volby a vyústění příběhu.

• WalkingWad

CB77 je super hra, pokud jí odpustím bugy, sem s tím pohodě. Ale RPG to fakt není ani smykem, v podstatě je to looter-shooter, sice s RPG prvky, ale ty kdyby tam nebyly, tak se vlastně nic nestane.. 

• Doporučuju hrát na hard, tam už je znát, jakou cestu zvolíš. Já třeba jel stealth/hacking a přímej útok prostě nebyl varianta, kterou bych si moh dovolit. Protože kvůli nízkýmu maximálnímu zdraví, stamině, malýmu dmg (pokud to nebyl crit headshot ze stealthu s tlumenym revolverem, tam jsem pro změnu dával 220k) a nulovejm bonusům do armoru mě každej matlák sejmul na jednu ránu, zatimco on klidně rozchodil celej zásobník.

• aspa

tady jsi prase přesně popsal, proč CDP neumí dělat hry, obtížnost a obecně gameplay. Oni si myslí, že obtižnost=hp. 

CDP=UBI=EA. Nevidím rozdíl mezi těmi firmami k přístupu ke hrám.

• michaelfoucault

RPG roku? RPG dekády? Disco Elysium.

Koukám že vyšlo už loni, nicméně stále je nejlepší RPG od té doby, takže fair. 

• Souhlas. Jak jsem byl skeptickej vůči kecům o duchovním nástupci Tormentu, tak... jo, je to tak.

• victor

Docela bída na poli RPG . Ještě že mám Cyberpunk a Wasteland právě nainstalované ....a ten soundtrack Wastelandu 👍

• aspa

Hele chápu, že hatuje se úplně vše, ale zase není od věci si připustit fakt, že ne každá hra se povede. Vznikají hodinové analýzy, proč je to špatná hra na rok 2020. Magazíny jako PCGamer, Gamespot, The Edge udělili 78%, 70% a 70%.  Samozřejmě se recenzovali PC verze a ne nebylo to kvůli bugům.  Chápu, že patříme do Východu Evropy a je potřeba si pomáhat. Ale čeho je moc.....

Z osobního hlediska musím říci, že grafické pozlátko a nasvícení je prim této hry a vše ostatní je průměrné. Nejvíce mě dostávají ty slova o neobroušeném diamantu. To je neskonalý nesmysl. Ta hra je z hlediska herních principů naprosto směšná konzolovka, při které nemusíš projevit skoro žádný skill. Na nejtěžší to dle mého dohraje úplně každý. Dle mého je to spíše než diamant obyčejné bižu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit