Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak to jsi číst mohl, ty názory co jsem četl já byly od youtube kanálů kterým věřím, podložené obrázky a videi, které mě naprosto a kompletně odradily od hraní.... možná tak s 50 mody, které by změnili řadu věcí, víc se o tom rozepisovat nebudu,  abych nedostal ban.

  • Derp_1337

    "četl jsem nějaké názory co mě od toho dost odradily"

    Já zase četl, že Deus Ex, Mass Effect 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines, Zaklínač 3, Half-Life 2 a Hades jsou nudné a otravné hry. 

    Představ si to překvapení, když jsem si ty hry zahrál a jsou to jedny z nejlepších her, co jsem hrál. 😉

  • Derp_1337

    "Zlaté období CRPG" a (relativně) "malý herní trh" se navzájem nevylučuje.

  • Sierra117

    No malý herní trh. Doba BG1-2 bylo zlatý období CRPG, takže tady bych o malém trhu asi uplně nemluvil :-). 

  • skaven

    tak to som rad aj za teba :)


     ja som mal z DAO tiez take pocity zo zaciatku, ale cim dalej tym viac som bol sklamany...dohral som to myslim za ten cas 2x(zopakoval som si to druhykrat po rokoch), ale prislo mi to, ze ta hra je plocha...chod z bodu A do bodu B

  • iSpirit

    dá se souhlasit, za mě to taky FFXVI zlomilo vaz.  Na druhou stranu, pokud Final Fantasy není kontroverzní, pak to není Final Fantasy, v tomhle směru je to ryzí FF. 

    Sea of Stars by dostal můj hlas.

  • Ne, FF16 fakt není RPG, to je prostě akční adventura.

    Ve skutečnosti by byl souboj o nejlepší akční adventuru letos mnohem zajímavější než nejlepší RPG. Bylo by to vyrovnané mezi Jedi Survivor, FF16 a Lies of P, všechno fakt vynikající kousky.

    Pokud jde o RPG, na uvolněné třetí místo by mohl leckdo dát Sea of Stars, Octopath 2, Hogwarts, Colony Ship nebo Lords of the Fallen. LotF by byl můj osobní tip.


  • tuco

    TLDR: BG jsem hral tak moc jako malokdo a podle mne patri do pomyslneho zlateho fondu video-her a DA:O se mi libilo. 

    BG2 jsem hral, pomerne intenzive, 2 roky nez jsem ji dohral. Vyzkousel jsem vsechny moznosti, vsechny partaky, solo s kazdou class i muticlass, mnoho ruznych kombinaci party (jen evil, jen muzi, jen zeny, ja a jen zeny atd.). Tu hru jsem znal nazpamet a stravil v ni nevim kolik (ale v tisicich to bude) hodin. Po cele dva roky hrani jsem vzdy skoncil na Tree of Life a rozehral znovu, protoze jsem se obaval, ze kdyz ji dohraju, tak to tim skonci a ja jsem nechtel aby to skoncilo. 

    DA:O vysel po relativne dlouhem suchu na poli CRPG. Nejen marketingove ale dle meho fakticky to byl duchovni nastupce BG, ktery mi dal podobny pocity a zazitky jaky mi dala BG. Degres nebo ne, osobne jsem byl spokojeny, coz zdaleka nemohu rict o DA 2 a ani DA Inquisition. 

  • BG3 jsem nehrál a vizuálně mě moc nezaujalo, plus jsem četl nějaké názory co mě od toho dost odradily, RT je pro mě jakožto fandu w40k dar z nebes, ale jsem zatím docela na začátku, FFXVI moc RPG není, ale jinak skvělý cinematic vizuální orgáč.

  • 0011

    Plně respektuju, že recenze je subjektivní útvar a že pro někoho může být 10 hra 7 a naopak, z nominovaných jsem hrál jen BG3, ale na svůj seznam bych určitě zařadil Hogwarts Legacy, kolem kterého vznikla úplně zbytečná kontroverze a nejvíc kritiky sklidila hra od komunity, která jí ani nehrála, jak neopomněla všude hlasitě zmiňovat. Jediná Vtuberka, kterou jsem občas zapnul byla doslova vyšikanována z platformy jenom za to, že zmínila že hru chce hrát. Ať si klidně kdo chce bojkotuje co chce ale ať to dělá peněženkou a neubližuje při tom ostatním.

  • Derp_1337

    To nejde objektivně srovnat. Když je (herní) trh ještě malý, tak je mnohem snadnější udělat "díru do světa".

  • skaven

    tak vidis, ty merias s tym, ci to sedi mainstreamu, a ja tym ci sa to paci mne  :) a DAO bol degres oproti BG, pacilo hlavne ludom, ktori BG nehrali, a take typy hier nehravali.

  • triptich

    porazený v zmysle, že tá hra (rogue trader) by bola jednoznačným kandidátom na víťazstvo a popredné miesta v koncoročných rebríčkoch. takto skončila v tieni behemota.
    u mňa jednoznačne BG3. pre všetky ostatné hry ostáva len druhé miesto (a že sa ich tam tlačí pekná kopa).

  • Poražený jak u koho 🥲 za mě je jasným vítězem. I přesto že u té hry občas trpím jak zvíře když zvolím špatnou taktiku - osobně bych Rogue Trader nazval spíš taktickým cRPG, takový důraz na promýšlení tahů jsem jinde neviděl - ani u BG3 to nebylo až v takové míře. Navíc každý item v Rogue Trader (dobře minimálně valná většina) má významný vliv jak se hráči bude v soubojích dařit - v BG3 je tuna zbytečných itemů které jsem nikdy nepoužil 😅

  • Sierra117

    Já nepíšu že to je špatná hra nebo že se mi to nelíbí, jen z hlediska doby udělalo BG1 větší díru do světa v době kdy vyšlo než DA:O1 :-), nic víc jsem tím říct nechtěl.


  • Derp_1337

    Hele, napíšu ti to stejně jako Skavenovi. Ještě nikdy se neobjevilo nějaké dílo, hra, film, hudba, která by se líbila úplně každému. Jestli se ti to nelíbí, tak ti to neberu.

    Ale DA:O má na Metacritic úplně stejné User Score a MetaScore (na PC) jako BG1. Takže absolutní většině hráčů se ta hra dost líbila.

  • Derp_1337

    Hele, ještě nikdy se neobjevilo nějaké dílo, hra, film, hudba, která by se líbila úplně každému. Jestli se ti to nelíbí, tak ti to neberu.

    Ale DA:O má na Metacritic úplně stejné User Score a MetaScore (pro PC) jako BG1. Takže absolutní většině hráčů se ta hra dost líbila.

  • iSpirit

    Jedi Survivor není akční RPG. Jedi Survivor je akční adventura. Ono už i FF XVI je jen o prsa činské běžkyně akční RPG a to tu hru mám rád. 

  • andre_4k

    Chtelo by to rozdelit na klasicke  (BG3) a akcni rpg (Jedi Survivor). Je to obtizne porovnat, i kdyz jsou obe technicky rpg. Jinak BG3 fantasticka hra, ale uprimne me treba ten Jedi Survivor pohltil mnohem vic.

  • Taronyu

    Baldurs gate 3 aj za mňa. Odohratých 360h a určite to ešte porastie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit