-
Já bych se teď neuměl rozhodnout mezi prvním a druhým místem... Obě jsou geniální
-
Ne, FF16 fakt není RPG, to je prostě akční adventura.
Ve skutečnosti by byl souboj o nejlepší akční adventuru letos mnohem zajímavější než nejlepší RPG. Bylo by to vyrovnané mezi Jedi Survivor, FF16 a Lies of P, všechno fakt vynikající kousky.
Pokud jde o RPG, na uvolněné třetí místo by mohl leckdo dát Sea of Stars, Octopath 2, Hogwarts, Colony Ship nebo Lords of the Fallen. LotF by byl můj osobní tip.
-
-
dá se souhlasit, za mě to taky FFXVI zlomilo vaz. Na druhou stranu, pokud Final Fantasy není kontroverzní, pak to není Final Fantasy, v tomhle směru je to ryzí FF.
Sea of Stars by dostal můj hlas.
-
-
Tak BG3 je oproti Rogue Trader hra která vezme hráče za ručičku a polaská ho po vlasech i na úroveň tactician 😄 Rogue Trader jsem hrál na Daring obtížnost a myslel jsem že mi vylezou oči z důlku během entré záporáka na konci první kapitoly a došlo mi že nemám nejlepší buildy 🥲 Především atmosféru má Rogue Trader prostě lepší, osobně mám tedy první a druhé místo prohozené.
To FFXVI vyšlo na PlayStationa ne ? Počkáme až to vyjde na PC, třeba to bude stát za to...nyní je čas se vrátit do grimdark světa.
-
-
Předevčírem jsem rozehrál BG3 a musím říct, že mě to fakt baví, souboje nejsou nejtěžší (hraju na prostřední obtížnost což možná byla chyba) Ale svět a jeho otevřenost, možnosti... je to snad poprvé co nehraju RPG ve stylu tahle odpověď/rozhodnutí mi dá největší odměnu ale tahle odpověď se mi nejvíce líbí. Co mě třeba vytrhává z imerze je to pitomé házení kostkou :D
-
-
BG3 je fajn a přiznám se že na první ("skoro" 🥲😄) průchod mě taky opravdu hodně bavila. Skončil jsem kvůli tomu že jsem čekal na patche zlepšující chod hry, a když jsem se chtěl do hry vrátit znovu tak už mě to z nějakého důvodu až tolik neoslovilo.
U Rogue Trader mě baví ten pocit že člověk může rozhodovat o osudu planet v jednotlivých galaxiích, právě ty náročnější souboje kdy člověk musí přemýšlet a taktizovat - i když přiznávám že jde spíš o mou chybu jelikož jsem si nevytvořil správný build který by byl reaktivní s ostatními společníky v mé družině, no a hlavně mě baví ta atmosféra - perfektní hudební doprovod, hezké a brutální animace.
Jedna z věcí co bych Rogue Traderu vyčetl je že člověk musí u abilit dopočítávat jaký bonus/poškození dostane na základě atributů které má...moc nerozumím proč Owlcati už neimplementovali mechaniku která tyto počty udělá na pozadí a hráč pouze uvidí reálné poškození/bonusy a například když myší najede na konkrétní číslo poškození tak se otevře okno kde bude kalkulace z jakých atributů se počítá (myslím že jsem to tam dokonce na nějaké abilitě viděl, tak moc nechápu proč to neudělali pro všechny).
-
-
Nevím proč to množné číslo ale FFXVI si může každý zahrát už teď a na nic čekat nemusí. Tedy ne že by bylo o co stát, je to tak 7/10 hra s odřenejma. Moc nevím co tam mezi BG3 a RT dělá. To už fakt lepší ten Octopath Traveler 2 nebo Star Ocean Second Story R, když jrpg.
FFXVI přesně zobrazuje co je s SE AAA tvorbou špatne. O tom ze z mého pohledu jde o dehonestaci série radši pomlčet.
-