-
Ten nebyl špatnej, ale nějak mě po čase přestal bavit.
-
To je tvůj osobní názor, že Frostpunk 2 je "survival budovatelská strategie".
Oficiální zdroje (jako Wiki) hovoří jenom o "budovatelský survival" (city building survival). Vývojáři na svých stránkách dokonce používají "společenský survival" (society survival). O strategii nepadlo ani slovo.
-
za nastupce CaC muzes povazovat Tempest Rising, coz prohlasuji sami autori a jde to hodne videt i z videi
oproti tomu Stormgate je stylizovan vice to warcraftu/starcraftu/AoE
-
je to survival budovatelska strategie, a patri tam jiz spousta her
-
Co Supreme Commandery? Svého času to pro mě byl přesně ten step up z Red Alertu. Ty masivní bitvy a tak byly fakt skvělé. A do toho pár neotřelých mechanismů.
-
Za mne Total War: PHARAOH DYNASTIES ! Sice je to takovy zvláštní slepenec, ale to bylo super když nad tím zpětně přemýšlím...
-
Díky. Já bych právě rád nějakou jednoduchou, ale přitom komplexní RTS. Nějak mi přijde, že od dob Red Alerta 2 už nikdo s ničím podobným nepřišel. Je sice hezký, že se dá dobře hrát i dnes (a taky že ho dodnes hraju), ale už by to chtělo aby někdo rozčeřil vody.
Sice tu pár pokusů napodobit tuhle legendu bylo, ale vždycky mi v tom něco chybělo abych se do toho pořádně zažral. Řek bych že ani ve Westwoodu nikdo netušil jakej klenot tehdy tvořej. Je to takovej RTS Half Life. Oba už jsou technologicky dávná minulost, ale modeři a skvělá komunita se jich odmítá zbavit. Díky bohu za to.
-
Tak Frostpunk 2 je "city building" survival hra. Jen volně by to dalo brát jako strategii, ale fakt jen velmi volně.
Obzvlášť když v té hře člověk nemá prakticky skoro žádnou svobodu si zvolit nějakou strategii. K vítězství jednotlivých scénářů člověk musí provádět konkrétní kroky v určitém pořadí. (tj. teď zkoumej tohle a postav tomto, jinak ti chcípne půlka města)
Teda tak to aspoň platí na vyšších obtížnostech, v nich je to fakt lineární hra. Nižší obtížnosti mají trochu větší toleranci "chyb", takže hráč si může dovolit trošku větší iluzi svobody.
-
Jo, máte pravdu je to vcelku letošní bída, nic jako "super" se vlastně nedá označit. To, co by mohla být bomba roku, jako třeba hotový "Manor Lords" se neuskutečnila, Zeleného "Mašinky" také nic☹.... No, tak snad příští rok bude ve znamení strategií, počítám, že vyjde i paradoxí EU 5, což už ohlašují a měla by vyjet i ANNO 117, jsou i další ohlášky, ale nevím, jestli se jim dá vůbec věřit... Takže přeji letošnímu vítězi😉 této kategorie, slávu a čest, ale raději se koukám do budoucnosti....
-
TBA: Barkhan, D.O.R.F. Real-Time Strategic Conflict, ERA ONE, Global Conflagration, Kingmakers, MENACE, Tempest Rising, ZeroSpace, Falling Frontier
EA: New Cycle, Godsworn, Manor Lords
2024: Empires of the Undergrowth, Naheulbeuk's Dungeon Master, Stormgate, SHROT, Terminator: Dark Fate - Defiance, Songs of Conquest
Vše najdes na Steamu nebo Gogu.
Doporucuji sledovat YT kanal o strategiich: https://www.youtube.com/@perafilozof
-
To je bída to je bída...
-
Co bude?
-
pristi rok by mel byt ale super
-
a Frostpunk 2 nic?
-
Satisfactory.
-
Se strategiemi jako RTS je to vskutku bídné. AoM Retold udělal velkou radost. Za sebe ještě letos doporučim Terminator Dark Fate Defiance