Přejít na výpis diskuzí
Bethesda odmítla možnost dělat RPG Hra o trůny kvůli Skyrimu
15.9.2011 | Aleš Smutný
45 příspěvků
-
Ano, to jsou, ale zároveň jsou hodně špatní přesně v tom, v čem je naopak Bethesda dobrá - design světa. Jejich úrovně jsou nenápadité koridory, města si představují jako pár baráčků a různorodost prostředí taky za moc nestojí. Už od NWN brutálně recyklují prostředí i objekty - jedny a ty samé interiéry, exteriéry, lavičky atd. Lidi na to začali nadávat až v DA2, ale za poslední dekádu se z toho stal jejich trademark. Zdá se, že se situace změnila v TORU, což bude v podstatě první Bioware openworld. Jestli se jim to vydaří, pak bych je asi taky začal považovat za vhodné kandidáty na SoIaF.
-
Mají sice předlohu, ale museli by napsat vlastní scénář, vlastní dialogy, provázanost atd. A v tomhle jsou oni opravdu špatní. Jsou dobří v tvorbě světa a v designu světa plus mají zajímavé mechaniky (až na F3).
-
Přesně tak. CD Projekt má asi tak největší cit pro "realistické" fantasy světy. Musím se přiznat že jsem ještě nehrál nového Witchera 2, ale starej Zaklínač má stále čestné místo na mém HDD. Vlastně je to nejdéle nainstalovaná hra co tady mám *15*
-
Vtip je v tom, že postavy, příběh a celý svět už mají jaksi dokonale vymyšlený od Martina, pokud by se drželi předlohy, takže toho bych se nebál. Kdyby k tomu přidali otevřený svět v novém enginu Skyrimu, systém frakcí ala FNV a svobodu hráče, ke komu se připojit: Starkové, Lanisteři, Noční hlídka, Divocí, Stanis, Tyrrellové, Daenrys atd vznikla by pro mě dokonalá hra. No stejně si myslím, že to spíš ztroskotalo na penězích za licenci, spatlat něco o zavírání pekelných bran přijde přeci jen levněji *4*
-
si to vychytal riadne.. ale také bioware by na to možno že aj mali, tí sú (dovolím si povedať) na vzťahy dosť experti.. proti bethesde nemám nič, ich elder scrolls milujem, ale ako si povedal, vzťahy to nieje pre nich
-
Prvne sem se lekl, pak sem si odychl.Skoda ze na zapadu uznavaji pouze zapad :-) ,CD Project kvalitu ukazal a aji ji potvrdil.
-
Neříkám, že Fallout 3 a NV jsou špatné hry.. nejsou. A v případě F:NV to platí dvojnásob, ale co dělalo první dva Fallouty tak dobré? V mém případě to byla za 1. hutná atmosféra, kterou mám neoddělitelně spojenou s izometrickým pohledem a skvělým zvukovým doprovodem. Bohužel se tomu v případě F3 a F:NV pohled z třetí osoby nepřiblížili ani kousek. Za 2. to byl tahový systém soubojů, který byl skvělí a opět v nových Falloutech strácí jejich VATS smysl, pokud se hraje tak, jak se hraje. A za 3. dej, dějové linky a celková uvěřitelnost světa. Té se přiblížil F:NV , bohužel jen to nestačilo. Sem zkrátka jeden z těch, co považují stále Fallout 2 za posledního Fallouta. *3*
-
Nejlepší by bylo kdyby se CPR vrhnul na GoT po W3
-
hele fnv je docela slusny sice mi tam tak trosku chybi vice enklava a mohlo to byt mene jako 3D akce ale jinak pribehove chytlavosti si to z f1 f2 nezada. Me to teda prikovalo uplne stejne. FO3 sem vypl po chvilce ve meste z atomovou bombou... ALe tak tisic lidi tisic chuti snad se ti bude libit 4ka ktera je urco na ceste:}
-
Obsidian se zdá v současnosti nejvíce povolaný.
-
Nu, na to jsem právě myslel. Nechtěl jsem přímo říct, že by Bethesda neuměla pracovat s postavami, ale k BioWare má daleko...a tedy i k tomu, co by potřebovala AGoT. Na druhou stranu, byla by to výzva, udělat de facto sandbox do dostatečné hloubky odpovídající předloze.
-
Souhlasím, styl Mount & Blade by se k tomu skvěle hodil.
-
Souhlas.
-
Není tahle sága náhodou založená na propletených vztazích, intrikách, dějových zvratech a silných postavách?? To jsou prvky, v nichž je Bethesda absolutně nejslabší. Vůbec si neumím představit, jak by se s tím zrovna tohle studio dokázalo vyrovnat. Myslím, že pro tenhle "job" existuje spousta kvalifikovanějších studií a jsem rád, že od toho dal Howard ruce pryč. Ševče, drž se svého kopyta.
-
1) *NV
2) New Vegas je úplně jiná liga, tam ten svět a vztahy v něm aspoň dávají smysl, i když herní mechaniky jsou jen o trošku míň pitomý. -
New Wegas? *4*
-
:- ..nejdřív sem se zasmál, když jsem viděl mínus čtyři hlasy.. potom sem přidal svůj souhlas a konstatuji, že Fallout 1 a 2 jsou nejlepšími RPG co jsem kdy hrál s tím, že Fallout 3 a Fallout NV se nikdy neměl jmenovat Fallout!
-
hlavne aby tam byla moznost mit virtualni sex stou blondatou vladkyni draku
-
Jinak jak bych si představoval hru na motivy SoIaF? RPG ne, protože tolik fantasy prvků v ní není, spíš strategií (série Total War) nebo rpg ve stylu Mount & Blade.
-
Jak by to mohla zlikvidovat, když SoIaF není žádná hra? S LotR se v herním světě dělali daleko horší lotroviny *4*, než co dokázala Bethesda s Falloutem (ale jako producent F:NV si reputaci zase zlepšila), a taky se z toho čtenáři LotRa nehroutili.