Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SlavicBes

Primitivna hra s primitivnymi RPG mechanikami. Lore je ale pekne a pacil sa mi aj subojovy system. Ale slabota inak...

Paradoxne ma otravovala aj hudba od Inona Zura a ani po 100 hodinach, co som s hrou povodne stravil, som si nezapamatal jedinu melodiu a nepamatam si jediny moment, kedy by ma nadchla. Hudba je tak ako je velkolepa, tak je prazdna ako vesmir sam. To inak potvrdzuje aj fakt, ze hudba zo Starfieldu ani nebola nominovana na Game Awards...

• Je to zase o nastaveni. AI ma moznost pracovat s miliardou fotek, muze si ,,precist,, co je povazovane za krasne a co za skarede, jaky je prumer. Vyvojar muze nastavit, ze ,,rodinni,, prislusnici si maji byt podobni atd...

• a pritom povodne diely MASS Effectu sa mali inspirovat svetom SW :)

osobne nevidim co je na tych SW take skvele .... filmy berem ako nic moc (je vlasne jedno ktoru trilogiu)

cize u mna povodne Mass Effecty boli fajn :) (dokonca ma oslovili viac nez moj preferovany fantasy zaner - cize Dragon Age v tomto pripade)

• ked vas tak sledujem.... Kiez by pouzitie AI aj prinieslo znizenie nakladov na vyvoj hry (napr. tymi 10K roznymi ludmi) ale to sa nestane. aspon nie v dohladnej dobe (tak to vidim ja)

a co sa tyka 10k roznych ludi z ineho pohladu-Teraz si predstav ze v realnom svete sme si tiez hodne podobny, az na par vynimiek, cize +- 10K podobnych NPC by nemal byt az taky okaty problem, ci?

(a to este nehovorim o inych kulturach, napr. take japonsko kde vsednost/priemernost/zapadnutie do spolocnosti je brane/a ako pozadovana)

• Derp_1337

Problém s těmi 10k modely je ten, že ti pak budou všechny nějak povědomé a podobné, protože AI je obšlehla odjinud. Žádná spása to nebude.

Ale asi to bude "revoluce" u nízko a středně rozpočtových her, kde si na žádnou originalitu hrát nebudou.

• The Outer Worlds jsou podle mého něco jako Starfield, neslané nemastné, prostě to člověk odehraje, celkem se u toho i baví, ale žádný hlubší dojem to nezanechá. Osobně se moc těším na Warhammer 40K Rogue Trader - jednak to bude mé vůbec první setkání s tímto univerzem, jednak hry od Owlcat mi naprosto sedí.

• Nemyslim si, ze by to melo byt zhorseni. Naopak, existuje spousta veci co se generuji a na ktere dohlizi clovek...a pokud nedohlizi tak to je uplne peklo. Nikdo proste nezaplati cloveka, ktery bude do hry vyrabet 10k modelu lidi, aby byl kazdy jiny. Pritom pod ,,dozorem,, AI to muze byt super rychly a nenarocny proces.

• iSpirit

asi jsem to zobecnil na sci-fi tematiku ve hrách obecně, což je za mě nedostatkové zboží a v rámci RPG je to úplná krize.

• iSpirit

KOTORy považuji ve všem lepší než Mass Effect, Mass Effect jsem zapíchl po dvojce a nikdy jsem to nedohrál a nikdy jsem k němu nevrátil, nějak mi to nesedlo.

Já hodně pokukoval po The Outer Worlds, dokonce jsem hru koupil, ale pořád jsem k tomu nedokopal. 

Já osobně jsem doufál, že po Elden Ring příjde mistr se Sci-fi ačkním RPG, bohužel to zase vypadá na nějaká kouzla.

PS. Ještě jsem zapomněl na Returnal, sice ne RPG, ale příběhově je to velice dobré.

• AI ve hrách bude totální mor, který bude generovat tuny generického šuntu, stejně jako dnes už generativní AI generuje tuny třetiřadého umění. Lidi co si myslí že AI je nějak inteligentní a že jsme kousek od vytvoření AGI jsou buď neinformovaní nebo lháři (chtějí nalákat peníze od investorů). Bohužel to AI negativní zasáhne i do vývoje her. Proč platit peníze nějakému umělci, když generativní AI obšlehne tisíc jiných ukradených uměleckých děl, a vytvoří z toho jakýsi pseudooriginální hybrid, který pak nacopypastuje do hry.

• Soma i Prey jsou skvělé, ale to jsou immersive sims. RPGček z vesmíru je jak šafránu, z AAA her vlastně jen Mass Effect a KOTOR. Celkem mě láká Star Ocean Second Story

• JohnyTheZik

Hra z vesmíru

> SOMA

hmmmm :D něco mi tu nesedí. Scifi horor je to ale skvělej, o tom žádná.

• iSpirit

Dostat kvalitní hru z vesmíru je v poslední době docela náročná disciplína. Z poslední doby za mě Soma, Prey, Prey Mooncrash(Mooncrash je až geniální), což znamená, že jsem žádnou dobrou sci-fi hru nehrál už pár let...

• Třeba na to použili tu samou umělou inteligenci.

• Jevo83

Bethesda najprv vyrobila 1000 copypast planet a teraz 1000 copypast komentarov na recenzie.... bude to asi nejaka ich diagnoza😂

• Derp_1337

To ale nic moc neříká. I většina příběhových modifikací od fanoušků (moderů) je lepší než původní hra. Takže DLCčka se taky nemusí moc snažit, aby překonali tu nízkou laťku původní hry.

• Derp_1337

To je problém trhu. Hráči si neustále stěžují na ten zastaralý (a zabugovaný) herní engine od Bugthesdy. Ale je to k ničemu. Tak dlouho dokud lidi budou kupovat jejich hry a Bugthesdě se budou sypat prachy, tak dlouho to budou dělat pořád stejně. Oni nemají potřebu nic měnit, když jsou prachy od fanboys jisté.

• Derp_1337

Teď možná ano, ale při vydání FO76 rozhodně nebyl lepší. Byl to další zabugovaný bazmek, který je tak typický u Bugthesdy.

• Ja som sa velmi snazil, aby sa mi to pacilo. Ale pri rodine, praci, a tej kope skvelych hier, co tento rok vysli, proste nie je pre Starfield miesto, a asi ani nikdy nebude. A nikdy by som nepovedal, ako velmi ma budu v roku 2023 triggerovat pootvorene dvere pred loadingom, ale prinasa to tak silne Fallout 3 vibes, ze to proste nedokazem prekusnut.

• JezboX

U Starfieldu mě hlavně překvapoval ten hype lidí. Sakra vždyť to dělá Bethesha tak co ty lidi jako čekali...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit