Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to mi teda napiš jakyho klienta bych mel stáhnout, protoze lotro sem mel vzdycky graficky priserny.. to je divny me na tom odpuzovalo
  • má pravdu ten chlapec, tyhle věci se měly opravovat jako první (stejně jako to že už asi 3 roky nejde měnit hlasitost u videa ve fullscreenu, což v kombinaci s přeřvanýma reklamama před každým videem opravdu kazí zážitek)
  • Tilwaen
    Antialiasing? *4*
  • To mas uplne jedno .. tak se snazej o speedrun ... no a ... s tim proste MUSI vyvojar pocitat ... a to tvrdili, ze expeni jeste do ostry zpomalej ...

Navic si uvedom, ze se bavime o zcela novy prave vydany hre ... kdyz nekdo probehne "za odpoledne" 90lv wowka ... tak je to po tech letech kdy lidi prozkoumaly vsechny zakouti hry a vi se jak na to ... celkem pochopitelny.
  • Nevim jestli to tim je nebo neni, ale kamos co to hraje na notesu pomerne smutne koukal, kdyz to u me videl v hires na pomerne nadupanym desktopu. A jak sem psal, ani na GTX 780 to neni uplne vpohode, semo tamo to neprijemne lagne. Rikal ze takhle by to hrat chtel taky. Prave proto, ze lotro patri graficky k vubec nejhezcim hram, pokud neni vubec nejhezci vizualne.
  • A to je prave ta tragedie .. swtor dtto, jakmile dokoncis linii na planete, nemas duvod se tam vracet.
  • Presne tak ... doufal sem, ze konecne zaziju nejakou poradnou pozemni bitku ... ze uvidim utok imperialnich krizniku ... a ono ... naprosty houno. Jako bonus k tomu nalozili ten uzasnej p2w system ... jako da se to odehrat, jako singl fajn, jako interaktnivni film ... spica.

Ale technologicky .. naprosta tragedie ... neustaly nesmyslny loading, Lore ... zcela mimo (odkdy jedi meni svuj mec na kazdym rohu?) ... tzv "epicky" itemy jsou doslova vysmech ... a kdyz clovek dohraje pribeh tak uz muze jediny - porad dokola behat ve stejnych arenach ... a porad dokola dostavat naprdel (to pokud nema tu "jedinou spravnou" postavu).
  • Mno ... ad penize ... vem si, ze u tech tzv "top" projeku (cenove) se odhaduje investice kolem 200M $ ... kdyz si vemes, ze 2/3 z toho sezere PR (a klidne i vic) tak 50M na kokstarteru uz dokupy das. Navic nikde neni receno, ze musis vse implementovat najednou, hra se muze postupne rozrustat - pokud ji hraci hrajou. Musi to mit ale nakou formu ... ne pandy do wowka ... ze. A vem si, ze pokud chces mit opravdu solidni a uspesnou hru, tak musis pocitat s tim, ze ta gameska pobezi 20let ... a ty bys uz pri jejim spusteni mel mit predstavu, co dal.

Podivej se trebas na free wow servery ... to mas tisice, desetitisice hodin prace, co tomu lidi venujou ... zcela zadarmo. Proste proto, ze je to bavi delat. Jedinej problem toho vseho je, ze ta snaha je ponekud roztristena, protoze se pohybuje na hranici ilegality (aspon v nekterych zemich).

Kdyz podobny usili napres organizovane do vlastni gamesky ... a navic to podporis nejakyma zlatkama ...
  • martin.mares.984
    co jsi napsal zni opravdu zajimave a ja sam bych si asi v dobach kdy jsem mel vic casu hrat aktivne takove fantasy MMO zahral! Ale, na takovy projekt by bylo potreba obrovske mnozstvi penez jen na vyrobu a pak nasledne na spravu te hry - mluvim o castce, jake se zadny projekt na kickstarteru ani omlylem nepriblizil ani kategoricky. Z marketingoveho hlediska i jako investice nejakeho miliardare nebo spolecnosti by to byla sebevrazda - ten projekt by se nikdy nezaplatil, protoze sice jen pocet hracu kteri by tohle chteli celkem veliky, ale rozdhodne bych to videl spis na nekolik desitek tisic skutecne hardcore hracu, kteri tomu chteji a maji moznost obetovat dost casu, energie a taky penez.

Obecne se mi to co pises libi -vypada to krasne jako myslenka v hlave a urcite by to vypadalo nemene zajimave jako navrh na papire, ale otazka je jak a jestli vubec by ty napady samy fungovaly ve hre, jak by se to technicky provedlo a zda by nebyly nutny nejaky ustupky apod. Proto mi realizace takoveyho projektu prijde miziva - uz jenom, ze MMO mas "Massive" a to co jsi popsal urcite neni to co chce "masa" potencionalnich zajemcu/predplatitelu o nove MMO.
  • Podivej se na kickstarter ... hraci si radi zaplati hru ... kterou pujde hrat. A ty pozadavky tu zaznivaji a celkem opakovane od ruznych lidi ...

Chci otevreny svet - zadny loading, uveritelny svet, fungujici = NPC ve dne pracuji, v noci spi, necumi na jednom miste - proste se normalne presunuji.

Itemy maji svoji hodnotu - vsechny. Proc byc nemoh svuj opotrebovany mec odprodat ... hraci? Ocekavam, ze ziskat kazdy jeden kus vybaveni = nejaka namaha. Ne ze mi vypadne item z kazdy slepice. Ocekavam, ze veci si musis nechat vyrobit - chces kozenou zbroj z vlci kuze? Ok, ulov vlka(nebo dva) ... stani jim kuzi (a nebo to zmrv, kdyz to neumis), vydelej ji (=2-3 dny si pockas nez se vysusi ...) a pak si sezen zine/jehly/... a nauc se (=mozna ty kuze znic) nebo si najdi nekoho a zaplat mu ...
    Takovou zbroj pak budes nosit minimalne nekolik tydnu (realnyho casu) ... protoze na nic lepsiho proste nebudes mit material/schopnosti/penize/... ale muzes na ni trebas casem pridelat mozazne/zelezne/ocelove desticky. Muzes si na tu zbroj nechat vysit/vyryt/... nejake runy, vlozit nejakou magickou esenci ... ale porad je to ta zbroj, kterou si ziskal pred ... a kterou si, az zbohadnes a budes mit trebas na zbroj krouzkovou, nejspis vystavis ve svym dome/chatrci/... protoze "v tyhle zbroji sem zabil svoji prvni ..."

A tohle muze byt primo soucasti hry ... kdyz tu zbroj budes chtit prodat, tak ji muzes prodavat jako zbroj ... ktera prosla bitvou u vesnicky ...XYZ ... kde jsme slavne na hlavu porazili ... coz samo rapidne zvedne jeji hodnotu ... obzvlast, pokud takova bitva neni eventem co 10 minut, ale probehla trebas jen jednou jedinkrat ... (viz EVE a posledni velka bitka. Tam by nebyl zadny problem lodim ktere se zucastnily a prezily dat odpovidajici status ... stejne jako hracum ... typu "v bitve u stanice ... jsem velel lodi tridy titan aliance ... a po urputnem boji a zniceni 3489 nepratelskych plavidel ma posadka hrdine v boji padla"

Pokud lidem udelas podobnou hru, nebo jim nabidnes (dost duveryhodne) ze neco takovyho vyrobis, tak si to lidi sami zaplatej, a sami se slozej i na provoz. Samo, nesmis to postavit tak, ze na tom chces rejzovat. To okamzite vyvola odpor - viz oculus a jeho odpodej fuckbooku. Horsi marketingovej krok snad uz ani udelat nemohli.
  • martin.mares.984
    Jo a jeste tam byly dobry takovy ty blaznivy minihry dne v Lion's Arch jak tam byl takovy sileny bezecky zavod nebo to odnaseni sudu a takova ta "battle" arena s obovitym krabem
  • Mně se na gw2 líbil jen ten soubojový systém. Všechno ostatní bylo docela o ničem. Nejvíce mě štvalo málo class, které byly nato dost nezajímavý. Ve WoW jsem nevěděl, jakou classu hrát dříve, v GW2 jsem si naopak nedovedl pořádně vybrat páč bylo všechno takový divný - nakonec jsem zvolil mesmera a thiefa, i když jsem zkusil všechny classy dohrát do levelu 30-40.
  • martin.mares.984
    Ja to hraju tak pohodove, mozna to budu mit za mesic dohrane, pak zkusim nejake PvP a nasledne se uvidi jaky bude dal vychazet obsah. Ja jsem fanousek TES obecne, vsak jsem s tou serii zazil spoustu let a hral jsem i ty mene povedene jako Redguard nebo Battlespire, takze bud jak bud pro me TESO byla jasna volba a zatim me to spis pozitivne prekvapilo a dal uz se uvidi... co se tyka LOTRO tak s Tebou souhlasim, to bylo od zacatku na tehdejsi dobu kvalitnejsi a musim se priznat, ze jsem si i nedavno uzil Helm's Deep jako posledni pridavek a zase jsem se u toho bavil kralovsky stejne jako kdyz LOTRO cerstve vyslo.
  • Treba to tak naplanovali ... trebas sme vsichni uplne blbi, a jejich pvp je tak uzasny a dokonaly, ze se vsechny 50tky vrhnou do vzajemnych souboju a budou platit a platit ... ;D

Ale jak pises, dosahnou v MMO na max lv za 3 dny ( i kdyby to byl skutecne 24/7 speedrun) ... lol. Tusim ze v swtor to ti nejrycheljsi zvladli nekde po mesici. A vyvojari tim pry byli (velmi nemile) prekvapeni.

Mozna objevili nejakou peknou durku ... trebas co sem testil neofiko wowko (nevim zda to lze i na ofiku), tak klasika byla, ze trebas 60tka vzala 20tku do 40tkovyho dungu, a 20tka jen za to ze se drzela vzadu a nedelala vubec nic dostala Xp na 5+ levelu ...
  • Tohle jsem měl s kámošem. Já přišel o dvě hodiny dříve do hry a začal jsem questy. Pak se připojil kámoš a chtěl hrát se mnou - jenže od k*rva do pr*ele se mnou hrát nemohl, protože já měl quest C linie 3 a on měl teprve quest A linie 1, jestli mi rozumíte. Takže já jako šul*n musel počkat, až si to kámoš dodělá a pak teprve jsem mohli hrát spolu. Takže oni demen*i udělají questy tak, aby spolu hráči nemohli hrát - je tohle normální? Podle mě to prostě zprasili.

Redakce, máte to forum zprasený až běda. Nebudu tu pořád dokola dohledávat, na koho jsem reagoval, když mi utekl autor jen kvůli tomu, že jsem napsal zakázané slovo nebo špatně vyplnil kód. *7* Cenzurovat tu slova typu D3M3NT, šul*n je prostě d*mence. Na taková fora ostatně nemaj chodit malý děcka - ty maj doma dřepět a učit se, aby z nich nevyrostlo takový lejno jako jsem já. *3* Nehledě na to, že od děcek ze školky byste se dneska naučili takový sprosťárny, že byste se divili..
  • Za SWTOR bych odsuzoval na doživotí. Takhle promarněná šance... boha jeho. Vždyť i o mnoho let starší hry z prostředí SW byly o tolik lepší a oni vyplivnou takový humus až je to k pláči.
  • martin.mares.984
    Hral jsem GW 2, zpocatku me bavil ten system docela dost, ale asi tak od 30 levelu me to prislo porad to stejny a navic me stvalo, ze i kdyz se clovek snazil a chtel bojovat nejak takticky sam, tak jsi nemel s cca o 3-4 urovne lepsim protivnikem v souboji jeden na jednoho vubec sanci. Prislo mi to moc rychly a chaoticky ve skupinach, ale to je zase jenom muj dojem. Neber to negativne, jinak se mi treba libilo na GW 2, ze to bylo takovy "od vsecho trochu" a kazdy si tam mohl najit to oblibene a ta hra byla takova celkove "libiva" a "krasna" - obecne tam snad neslo potkat nebo vytvorit osklivou postavu.
  • Přesně. Co si tu všude napsal, to jsou přesně moje názory.

Já mám moc rád WoW, ale když vychází nová MMO, ku*va nechci hrát WoW ale nová MMO! Když chci hrát WoW, hraju do p*če WoW. Jedinou výjimkou bylo LOTRO, který je sice taky WoW klon, ale umí hráče okouzlit a oblbnout ho tak, že to prostě hraje nehledě na miliardy chyb, co tam jsou.
  • Ono to nemuze fungovat ... jestli sis vsim, spousta lokaci je instancovanych "pribehove" => prijdes tam, a v lokalite jsou trebas pratelska NPC ... pak splnis nejaky Q, a NPC jsou jiz nepratelska ... mno a kdyz kamos ten Q jeste splnenej nemel, nemuzete bejt ve stejny instanci. Je to sice neskutecna hovadina, ale je to tak.

Dtto, free lov - funguje to tak, ze kill ziska prvni nebo posledni (nezjistil sem), a ostatni utrou. Proto jsou na spawnech qstovych mobu hromady lidi a zabijej je porad dokola. Zase, zasadni dizajnova chyba vyvojaru.

IMO trebas dobrym prikladem jak to fungovat ma je rift. Hitnes moba a neco ti znej padne + mas kill. Prides nekam kde je vic lidi ... staci kliknout na ikonu a ses snima v parte ... bez kecu, bez dotazu ... zabijete spolu par mobu/splnite nejakej qst ... a z party se vyhodis a des si po svym ... za minutu muzes jinde bojovat s jinou partou ... pohoda. Ale i pokud se do party nepridas, dostavas XP, $$, ...

V tomhle pripade totiz vyvojari evidentne velmi spravne vydedukovali, ze v jednoduchosti je sila. Samo, pokud chces, muzes si prepnout partu na soukromou, a nikdo se k tobe neprida bez souhlasu/pozvanky ... ale to ma smysl tak maximalne kdyz des nekam z guildou ... proc bys to delal.
  • Problém je, že za měsíc to budeš mít dohrané a to by se u takovýho MMO stát nemělo. LOTRO jsem jednou vyexpil na level 85 za 7 dnů a musím říct, že to bylo jenom táhnutím postavy za sebou a s vynecháním spousta questů a hrál jsem fakt intenzívně. A tady to vytáhli tak rychle? Mně to prostě příjde divný, toť vše.

Chce to nějakýho magora miliardáře, nadšeného hráče, co udělá MMO nehledě na trendy a kecy merkentingových grázlů, co jen melou a kazí vše od her po čokolády.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit