Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejen mezi provinciema, loaduje se tam uplne vsechno - vlezes do baraku = load. Samo ten je rychlejsi nez kdyz prelezes na jinou mapu, ale i tak. Navic to (zcela klasicky v TES) znamena, ze z baraku nevidis ven, baraky jsou uvnitr vsechny stejny, braraky uvnitr neodpovidaji rozmerum a tvarum budovy zvenku ...

A predevsim ... zasadni omyl desitek MMO ... opet nemas kde bydlet! Jak se probuh ma hrac ztotoznit se svoji psotavou, kdyz ta postava je defakto bezdomovcem, a zjevne prespava nekde na dlazbe?
  • Ty pořád dokola hájíš neobhajitelné... To že mají po pár dnech max. level je FAIL a nic jiného. Ale ne, ty se nevzdáváš a pořád dokola opakuješ ty nesmysly. Fanboyiství je nemoc... *6*
  • martin.mares.984
    Mam rad serii TES, zacal jsem kdysi Daggerfallem a proste jsem rad, ze je tu MMO ze sveta TES, rad si ho zahraju a tim to konci... zatim z toho mam pozitivni dojmy a jednoduse to cele funguje jak ma.
    To ze nejaky clovek nedela pet dnu nic jineho nez ze si koupi nekolik tuctu red-bullu, prilepi si nocnik na zadek a hraje jako blazen aby si mohl nahonit nejake svoje ego, ze to prosel jako jeden z prvnich nebudu nijak hodnotit - to je ciste vec takovych lidi. Promin fanboy neni uplne tak vyraz moji generace...
    To, ze je to nezajimavy - to zalezi na cloveku a jeho preferencich - nekomu se libi opera a prijde mu nezajiamvy rap a nekomu se neopak libi rap a nezajimava mu prijde opera....
  • Další co si stáhl špatného klienta... *3*
  • Bude zřejmě otázkou vkusu, co se komu líbí - já jsem velký fanda TES her a proto jsem i do tohoto počinu šel bez rozmýšlení, ale vážně jsem zhnusen...
    Grafika se ti líbí - v pořádku, zóny ti připadají dost velké, spousta hráčů kolem - ok, ale nenápaditost až hloupost questů mi nikdo nevymluví - ve WoW se vyplati hrát trial verzi už jen kvůli tomu, že úvodní lokace do lvl 20 disponují slušným příběhem a jsou nápadité. Tady je zřejmě situace opačná a vracet se mi tam už vážně nechce. Povyšoval jsem hlavně v Public Dungeonech, když už mě ten svět nebavil...
  • 1) hra by te v uvodnich castech mela zaujmout, ne te odradit, nemyslis? Rada typu "tak to preskoc" je fakt lol.
    2) ucelem MMO je, aby se v hernim svete pokud mozno trvale a rovnomerne pohybovali hraci, se kterymi muzes hrat. Rozhodne neni ucelem MMO, aby byli vsichni koncentrovani na jednom fleku ... a po mesici budou novacci hrat singla, protoze v tech oblastech nebude ani noha.
    3) prvni Qsty te maji predevsim navnadit, viz vejs. Idealni tutorial je takovej, kterej vubec nevnimas. Navic delat v roce 2014 tutorial typu "pro pohyb pouzij wasd" ... opet lol. Vis jak se to dela (kdyz uz)? Reknu ti "dojdi ke kleci" => jdes. A kdyz tvoje postava stoji a cumi trebas minutu na miste, tak ti lehce zobrazim ten hint.
    4) grafika je u MMO to posledni, co hrace zajima. Grafika tohoto neni nicim (vubec nicim) zajimava.
    ..
    6) vetsina placenych her se da platit kuponama a milionem jinych zpusobu nez kreditkou. Pokud si navic hru koupis ... s mesicnim pristupem, tak bych dotaz na nejaky zpusob placeni ocekaval tak nejdriv tyden pred koncem toho mesice. Tohle je naprosto typickej pristum smejdskych her - proste honem vymamit prachy, nez hrac dojde k tomu, ze je to smejd.
  • Jo, graficky to vypadá lépe jak Morrowind. To je vše. Ovšem svět je dost špatně navržený a nevěrohodný - ten vypadal i ve starým Morru daleko líp.

Co jako extrémní fanboy řekneš na fakt, že už jsou levely 50? Není to trochu brzy? Nepamatuju se, že by vlastně ještě před vydáním byli hráči na max. levelu.

Jako znalec a fanboy, prosímtě, proč ve hře nejde létat a potápět se? Nebo proč je ten svět tak strašně plochý a nezajímavý? A za ty stovky milionů, co do toho vrazili, nemohli udělat více modelů snad všeho kolem? Proč se stále dokola opakují modely baráků, skal, stromů atd. a proč je k dispozici tak málo účesů a vousů?
  • martin.mares.984
    - Je to esteticky konzistetni graficky styl a ma to pozvolne prechody - takze nic jako ze z pouste jsi behem par metru v ledove krajine
    - Questy pro Mages a Fighters guild jsou docela zajimavy (treba ziskat pro Shaerogatha tu ztrestenou hul "wabbajack")
    - Nektere questy se ziskaji klasicky nahodne jako v single TES - napriklad to rekne nekdo v drbu v hospode nebo najdes stit s mecem jen tak v prirode a k tim probudis ducha - ten ti zada quest, nebo si neco prectes ve svitku/knize)
    -Souboje s bossy lze vyhrat i sam, pak je to sice na treba 3-5 minut (neco ve stylu Dark Souls) same kotouly, behani kolem a pro ten pocit to stoji za to a nekdy funguje i ze chytre vyuzijes prostredi (jako souboj s vlkodlakem v horicim dome, kde ho muzes obcas nalakat pod padajici horici trosky stropu apod)
    - Craftovani je hezky designove i graficky provedeny a prijde mi i zabavny ( zkousel jsem zatim hlavne kovani, vareni, alchymii a ocarovani )
    -Komunita je zatim v pohode, lidi si hodne pomahaji a v dungeonech se klidne muzes sparovat s par "cizincema" a presto ta kooperace funguje
    -Hudba v kombinaci s hezky vypadajicim prostredim (na mmo) tvori fakt fajnovy zazitek, ze ma clovek chut se jen tak toulat, cist si ruzne knihy, svitky, pozorovat zapad slunce nebo si v taverne poslechnout baladu od bardu, ktere jsou spickove nazpivany
    -Zavirani tech daedrickych portalu je na druhou stranu dost chaoticky a neprehledny a zatim ve vic hracich nepredstavuje nejak velkou vyzvu. System perku a schopnosti je zatim hodne vyvzeny (hraju za valecnika se stitem), ale co se mi libi nejvic je fakt, ze stejne jako v single TES muzu kdykoliv delat cokoliv a kdyz chci nosit ted lehky brneni nebo magickou robu tak muzu (ne jako omezeni v jinych hrach podle class nebo rasy). Hlavne mi prijde, ze je tam hodne uzitecnych pasivnich schopnosti, coz mam obecne radsi nez kupu aktivnich, ktere pak stejne vsechny nepouzivam. To jsou zatim moje dojmy...
  • Jop ... hrat mmo kde nejsou hraci ... to je kauf, stejne jako ji provozovat ...
  • To, že chce každé b2p MMO kreditku je zřejmě pravda (pokud nemá nějaký trial jako WoW), což ovšem nutně neznamená, že se mi tahle praxe zamlouvá.

Dostal jsem se na 18 lvl a žádné další zóny jsem tam neviděl - možná jak říkáš později a endgame, ale jako hráče TES mě tohle omezování pohybu pěkně štve.

Skyrim měl paletu barev opodstatněně - jedná se o severskou provincii, tady ji ale mají všechny ( a že by Arena, Dagerfall, Redguard nebo Oblivion nebyly pestré se taky říct nedá).

Za lokaci považuji jednu zónu, která se ti vysvítí na mapě a v té je vidět z jednoho konce na druhý. Teď mě napadla další bota - loadování mezi provinciemi v roce 2014? Ale fuj!
  • martin.mares.984
    Abel: Co pises neni uplne tak pravda:
    1) Uvodni quest s prophetem je klasicky tutorial, stejne tak jako dalsi dve uvodni oblasti (za daggerfall covenant je to pristav v Alik r a potom ostrov Bethnik, ale nemusis tyhle instance plnit), po uvodu lze prejit rovnou do prvni velke instance, kde teda rozhodne neni videt na druhy konec (napriklad Glenumbra a pozdejsi Starkhaven apod.)
    2) megaserver funguje dobre a tohle je presne jeho ucelem - aby ses tam mohl potkavat s vetsim mnozstvim hracu ne jen s par desitkami jeko na serverech v jinych mmo. Ja zacal hrat v nedeli a nekde byl vetsi naval, to je pravda a obcas byl problem u jednoho questu kde se mobove zabijeli rychleji nez si to sam stacil, ale to byl snad jediny problem, ktery jsem co se tyka poctu hracu na zony zazil.

3) vzhledem k tomu jak daleko ses dostal, coz z tveho prispevku lze vycist, tak slo o prvni questy, ktere maji vzdy za ucel seznamit hrace s hrou, prostredim apod - nasledne uz je hra plna kvalitnich, rozvetvenych questu, casto i s volbou. Nektere questy navic muzes najit jen tak po precteni knihy, nalezeni "neceho" v divocine apod.
    4) Grafika neni barevna a pitoreskni jako u jinych mmo, ale je to jedno z mala mmo, ktere ma esteticky konzistentni styl a pozvolne prechody mezi lokacemi, coz rozhodne beru jako +

5) Grafika neni spatna, v leccems prevysuje i jine singleplayerove TES hry jako napriklad konecne hezky vypadajici modely a vzhled obliceju zenskych postav

6) udaje o kreditce chce takhle kazde placene mmo, to neni zadna novinka v pripade TESO
  • walltar
    Já sem wowko dva roky nehrál. To sem se asi někde upsal ... wowko sem hrál necelý měsíc a nechal jsem toho a vrátil jsem se k EVE.

Já EVE hrál taky celkem dlouho ... jsme měli vlastní malou organizaci a potom se přidali k velké ruské alianci ... celkem sem si s těma klukama rudýma užil. *1*
  • tonnymontana
    waltar: jasny to co pises ma hlavu a patu jen mi rekni proc si wow hral 2roky kdyz ti tak vadilo?:D to mi nejak neleze do palice. s tim EVE samozdrejme souhlasim je to uzasna hra a hraju ji uz velice dlouho. samozdrejme mimo cz komunitu:)
  • tonnymontana
    Tak uz se tesim na nejaky ten trial 7+dni abych si hru zkusil.WoW mam rad uz dlouho ale to neznamena ze vdy stejne. Uz nekoilikrat se vahy zabavnosti pohnuly nahoru ci dolu. tak jako tak v posledni dobe me novinky potesuji vice a vice. Nenuti to hrat cloveku 20hodin dene ovsem i to temto "lidem" umoznuje. ESO urcite zkusim pokud se tam uchytne zajimavejsi komunita a svizna podpora v podobe vyvojaru. jinak stale cekam na klon starWars:Galaxies :) klidne placene poradne RP ale tak to se zdrejme nestane a mensim kralem bude EQN. zatim co jsem videl je to vymazlene dilko.

pokud nekdo uz bude hrat end game nebo ma postrehy z ESO kde se neboji kritiky rad si ho klidne tady v zumpe prectu:)
  • walltar
    Tak zatím každá b2p MMO, kterou jsem hrál po mě chtěl kreditní kartu ... co vím, tak je to celkem standard.

Jinak s těch zón si vyjmenoval asi tak 1/3 ... laždá aliance má vlastní zóny a ty se s jednou postavou dostaneš i do těch zón ostatních aliancí. Po lvl 50 se ti otevřou jako veteran zóny.

Ale zatím jsem z jedné strany lokace neviděl ... kde sis koupil ten dalekohled? *1*

Jinak k té grafice ... Skyrim byl zase jednotně hnědý. To už je u TES her takové theme.
  • Tak se s vámi podělím o jeden z těch horších zážitků: Hrál jsem 3denní early acces a naprosto mě odradil stupidní začátek při hledání propheta, doslova mračna lidí (při takových náporech má megaserver i své nevýhody), pidizóny, kdy vidíte z jednoho konce lokace na druhý, nesmyslnost questů (už ten první, kdy mi prophet řekne, ať jdu prokecnout lidi z přístavu, ale NIKDO se tam se mnou nechce bavit a furt mě jen verbují do guild), celkově malá rozloha (je tam jen Skyrim, specifický Cyrodiil, který bych ani nepočítal a kus Morrowindu) a opravdu nehezká grafika (neříkám, že hnusná, ale nezajímavá, všude prostě šedivá).
    Super bylo i stahování hry - zapomeňte na nějaké simultánní stahování, instalaci, update... Všechno jede pěkně postupně a dokud si celou hru nenainstalujete, tak si prostě nezahrajete (žádné fáze playable a optimal jako u Blizzardu) - tím jsem strávil prosím celý první den early accesu :-D

Nakonec jen asi poznámka o tom, že zřejmě držím jeden z rekordů, jelikož jsem hru odinstaloval přesně v 0:05 hodin v den releasu (potom, co po mně vyšlá verze obligátně chtěla registraci kreditky pro pravidelné platby).

Nu vážení, přeji pevné nervy;-)
  • Komentáře modelu: „nehrál jsem to, ale bude to blbost...“ a podobný nesmysly strhávající ESO, eee vlastně kvůli čemu? Vlastně to nechápu, proč to vůbec děláte? Snažíte se někde zanechat svůj otisk, protože vám rodiče nevěnovali dost pozornosti? Prostě jste tu hru viděli z rychlíku, maximálně někde na youtube, ale přesně víte jaká je :) Takhle se chovaj děti ale...
  • walltar
    Tak v SC jde hlavně o stíhačky ... ty vetší lodě jsou pro skupinové hraní.
  • walltar
    Mě nějak nezajímají, jestli další měsíc ti lidi zaplatí ... ta hra má jeden server, takže jestli bude hrát 100K nebo 1M tak kolem tebe bude pořád stejně lidí. A já neplánuju hru hrát roky, takže jak přejdou na F2P tak končím. Do té doby si jí užiju dost.
  • Ahoj, muze mi nekdo poradit jak se zbavit toho kostickovanehi vykreslovani predmetu? Celkem mi to vadi a pripada mi to takive zastarale. Diky za radu :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit