Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    Mě přišel grafický styl wowka hnusný i po asi dvou dnech hraní ... nechal sem toho. Nemělo to smysl hrát. Vážně mě to nebavilo. Radši sem se vrátil k EVE. Ale ESO beru jako takové oddychové MMO. Zapnu večer, projdu si nějaké questy, které nejsou špatné, skočím si PVP a udělám jeden dva levely.

Pokud to člověk chce hrát jako HC hru tak bude opravdu zklamaný ... v té hře není nikde žádný HC prvek. PvP není o skillu, PvE je lehké, Dungeony projde člověk celkem lehce ... prostě potřeba realisticky zhodnotit jestli takovou hru chceš hrát, nebo ne.

Jinak dinamika boje je podobná jako v SP TES hrách ... a mě bohatě 5 skillů stačí. Aspoň pro mě je to zajímvější, že nemůžu mít všechno. Musím se rozhodnout co bude nejlepší na to co teď dělám. A myslím, že to funguje.

Z prostředí jsem nadšený ... konečně trochu realističtější (Až na to jak vypadá Morrowind ale s tím nic nenadělám). Já bych klidně snesl ještě mnohem méně fantasy prvků. Na hranice pořád nenarážím ... hra mě v PvE vede od questu ke questu, od lokece k lokaci (Themepark anyone?) a sem tam narazím na nějaký public dungeon. PvP Cyrodiil je zase tak velký, že tam jsem taky nikdy nedošel na konec mapy.

Jinak lvl 50 byli myslím už druhý den po startu ... ale máš ještě dalších 10 veteran ranků. Já jsem lvl 16 a nikam nespěchám. Ale přiznám se, jsem jeden z těch co si myslí že wow stojí za nic. Jsem odkojený Ultimou Online a EVE Online a WoW mě příjde jako špatný ftip. Ty nové příběhové MMO beru jako celkem dobrou odpočinkovku ... projdu si příběhem, zahraju si nějakou dobu PvP, ale pořád to je pro mě jen taková čekací hra na nějaký pořádný sandbox ...
  • Sice jsou první 50ky, ale z 5ti dní mají ve hře stráveno přes 3 a půl dne. Nevím, spíše je to špatná vizitka pro tyto hráče. Já hraju od prvního early, procházím se všude a mám teprve 15. level.
  • Je to strašně osekaný.
  • oka, takže nefungovalo tlačítko "reagovat" a místo toho nový příspěvek... *7*
  • U ESO to ale bude známkou úpadku - bude to signál, že autoři hry přestřelili a příliš si věřili.
  • Dneska se to rozjíždí, tak uvidíme. Mimochodem, už jsou levely 50 v ESO, což teda rozhodně není úplně dobrá vizitka vývojářů. Vemte si, kdy se spustila hra pro digi předobjednávky. *7*

Já ESO můžu srovnat s řadou MMO, ale většina z nich je F2P, takže mohu zvolit ke srovnání jediné P2P, které jsem kdy hrál a tím je WoW. A je mi líto, ale ESO se WoW nemůže rovnat ani omylem.

Když si odmyslím grafický styl, který je u WoW velmi specifický (a podle mě po pár hodinách každému příjde pěkný, ačkoli měl na počátku výhrady až odpor), vidím jeden nedostatek za druhým u ESO. WoWko je více fantasy a takové více uvolněnější a volnější - více ras, více class, podle mě lepší rozvoj postavy, lepší skilly, lepší pvp, lepší herní prostředí (v ESO se nejde potápět, nejde létat, prostředí je strašně obyčejné a tedy nudné). Ani ten bojový systém není zázrak - je jednodušší než ve Skyrimu a to si dobře pamatuju, jak byl tento bojový systém kritizovaný. Kromě toho jen pár skillů na baru povede k velmi monotóní hratelnosti - kdyby dynamika boje byla aspoň taková jako u GW2, kde je nutné aktivně uhybat - to v ESO funguje jinak, špatně.

Jediná výhoda ESO je podle mě TES značka a snaha tvářit se realističtěji. To je ale podle mě i nevýhoda. ESO totiž působí příliš chudě a jednovrstevně - chodíte jen po zemi, po mapě s malou členitostí a na každém rohu narážíte na hranici, hra vám pořád říká "toto nemůžete". Dokonce ani plout na lodi nemůžete - lodě jsou čistě statické.

ESO bude fail. Možná se bude líbit těm, co odmítají z principu WoW a co si myslí, že WoW stojí za nic (hlavně kvůli grafice). Možná se bude líbit pár TES nadšencům, kteří ovšem dříve či později budou zklamaní - nemožnost modifikovat si hru pro ně bude velmi bolestivé. Dlouhodbě ale neuspěje a půjde na F2P.
  • Trápit by tě to mělo, jelikož při nedostatečném počtu se může stát, že ti hru zavřou.
  • Ta grafika nevyrazí dech jako to kdysi udělal Age of Conan. Když srovnáš grafiku právě AoC s ESO, pak tam není zásadní rozdíl, což je poněud smutné, když AoC vyšel před mnoha lety. *3*

I LOTRO na ultra detaily a s high res klientem má srovnatelnou grafiku s ESO.

Nejde o počty ale o aktivity a je mi líto, ve WoW je toho mnohem více...
  • Vzdyt prece pisi ze ''z meho pohledu''. A vubecejde o to jestli nekdo ma ci nema penize,ale kam takovehle jednani speje. Urcite jsi dost chytry aby jsi se nad tim trochu zamyslel a prisel jsi na to sam.
  • Nepisi ze je excelentni. Pisi ze je jedna z nejlepsich z MMORPG her. MMORPG zanr ma na grafiku jine naroky nez ''offline'' hry.
    A kde jsi prisel na ten zbytek nechapu. Rad hraji s lidma i solo. Ale zatimco na serveru treba ve WoW muzes hrat najednou maximalne s 10K lidma(to cislo je vycucane z prstu-slouzi jen jako priklad) a nikdy jich tam proste nebude vic bez ohledu na to ze hru hraje 10M lidi,tak Teso muze hrat treba jen 500K lidi a presto budu hrat s vice lidma nez kdy ty ve WoW.
    A ano,vyvojari maji jine predstavy o postu hracu ,ale proc by to me jako hrace melo trapit?
  • No grafice tady debatovat nebudu je to věc vkusu mi zase tak excelentní jak píšeš nepřijde, nicméně jde o MMO hru, která je dělaná pro co možná největší počet hráčů, takže i když hraješ rád v malém počtu hráčů, vývojáři potažmo vydavatele, mají jistě zcela odlišné představy o počtu hráčů než ty.
  • 25GB mozna.. ale rezervovat to chtelo 60GB :)
  • Kdyby hrala pulka a udrzela by se, tak by to byl uspech teto hry. Mimochodem hra jeste nevysla pro konzole. Beta byla pouze pro PC hrace. Takze predpovidat, jak to bude v budoucnu neni jasne...
  • Nemusi to byt o hlouposti, ty to resis ze sveho pohledu. Ale existuji lidi, ktery nemaji hluboko do kapsi a je jim jedno, ze si koupi virtualni vec, ze ktere maji uzitek pouze ve hre a jen na urcitou dobu. Jsou proste ochotni to zaplatit. V realnem svete si tez okazes koupit nejakou kravinu a nakonec zjistis, ze ji mas nekde v supliku a uzitek z toho nemas zadny, nakonec ji treba i vyhodis.

Navic existuji jeste deti, ktere cerpaji penize z kreditek rodicu a ty jen caluji a caluji.

SWTOR jsem mel a prestal jsem ho hrat, kvuli obsahu na konci hry, komunite, ktera oslabovala a nedostatku obsahu a nepocitam ani neoptimalizovany "Open PvP". Dale me stvali vesmirne souboje, ktere mohli byt od zacatku velkou devizou teto hry. Po par mesicich clovek odesel a po case se spatne k SWTOR vraci zpet.
  • Minamale jednu vec ma oproti 90% MMORPG zcela jiste lepsi. Grafiku. Jedna z nejkrasnejsich MMORPG her.
    A miliony hracu.... kdo o ne stoji? Me jako hrace to skutecne nezajima.Nebo spise naopak. Moje zkusenost rika,ze cim vice lidi nejakou hru hraje,tim vice hlupaku ve hre potkavam.
  • No ja som sa tiež zaregistroval, ale keď som videl že mam stiahnuť 25GB na to aby som mal testovaci vikend tak som to vzdal
  • Osobne mam tyhle grafiky rad, ale faktem zustava, ze by se pri jejich tvorbe meli opravdu zamyslet, co je kladne hodnoceno i pro ostatni lidi (ne/hrace, recenzenty, fanousky atd.)

Napr. pocet moznosti jak si vytvorit postavu je prehnany. Jelikoz v ni existuji stejne extremy a kombinace, ktere si nikdy nikdo dobrovolne nezvoli...

Celkove toto graficke znazorneni je jedno z tech chudsich, nic nevypovidajicich..
  • Z meho pohledu to znamena jen to ,ze lide jsou hloupi. Zrovna ve SWTOR je shop plny veci,ktere proste hranim nikdy nemuzete ziskat. Ale kdyz je zajem,kdo by se BIOWARE divil?
  • No jsem opravdu zvědav, kolik hráčů to bude hrát rok po vydání, osobně to nevidím na žádné miliony, jelikož hra nemá čím překvapit, ani nic inovativního nenabízí a hráči hrající jiné online hry, to možná vyzkoušejí a zase půjdou zpět ... Upřímně to co jsem viděl opravdu nestojí za měsíční poplatky, hra by musela být na jiném levelu a ne slátanina všeho možného, co ve světe MMO již dávno a mnohdy funguje lépe i takřka zadarmo.
  • To muze pouze znamenat, ze tento model ma neco do sebe. Ne ze bych ho obhajoval, ale neco na tom muze byt. Obvzlast pokud se zachova urcity standard a pravidelny a casty prisun noveho obsahu v porovnanim s tim, jak rychle se stane ohranym.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit