Přejít na výpis diskuzí
Betu Elder Scrolls Online hrálo přes 5 milionů lidí
4.4.2014 | Adam Homola
114 příspěvků
-
Ty groupy uz funguji a jste ve stejne instanci, ale obcas to muze najit i hrace co nema objeveny portaly a tak to musi dobihat treba az pres celou mapu.... coz je problem (takle jsem cekal na healera u jednoho dungeonu - Spindelclutch)
Ten vlk se zapocita obema nebo i vic hracum, ale musis ho alespon jednou hitnout.
Co rikas ma neco do sebe, rozhodne mi prijde ze si TESO clovek fakt uzije hodne i sam (nebo respektive narozdil od treba Conana nebo Guild Wars 2 je to porad hratelny a krome dungeonu a tech "dark anchors" muzes prakticky sam porazit a zabit cokoliv vcetne bossaku jak jsem tu psal jinde). Jinak se to da dobre uzit podle me z vlastni zkusenosti zatim s partou par kamaradu cca 4-5, to je podle me optimalni pocet a me to takhle bavi. -
A to swtor prevysuje tes o nekolik radu - v kategorii pribeh a dabing.
-
To mas tezky - ja posledni MMO co jsem hodne nahral je LOTRO (z predchozi generace hlavne Asheron's Call a SW: Galaxies, pak jsem zkousel jen lehce Age of Conan a Guild Wars 2 jsem prosel,ale nedokoncil uplne cele, takze nejsem klasicky konzument mmo, ktery jde do vseho co vyjde. Tudiz se mi nektere veci a mechanismy zatim tolik neprotivy jako jinym hardcore mmo hracum.
Co chces abych o hre rekl? Nepsal jsem ze je perfektni, napsal jsem ze zatim mam pozitivni dojmy - finalni verzi hraju od nedele, zatim mam postavu na 22 levelu a to je zatim sakra malo, abych mohl tu hru celou hodnotit - u MMO to vidim tak cca mesic hrani za sebou, kdy to clovek muze nejak objektivne zhodnotit - tam jse zatim nedosel.
V poslednim bode s Tebou souhlasim, ale udelat neco prilis odlisneho od mainstreamu by mohlo znamenat velke riziko, ze hraci mmo nebudou chtit hrat "neco jineho" nez jsou zvykli a tohle provedeni klasickeho strihu jim dava alespon nadeji na prilakani hracu, kteri proste chteji hrat zase "nejake nove MMO", ktere neni s mikrotransakcemi, kde jako v Guild Wars 2 lidi expi diky tomu ze koupuji boostery nebo kdyz si chces dat "premiovy" uces tak zaplatis stejne preneseno na realne penize jako mesicni poplatek nebo jako ted v Conanovi kdy se plati za dalsi slot v inventari. -
Ty, martine,
co jsem tak hrál ESO, přišlo mi, že není děláno pro více hráčů. Proto hodně lidí celkově v té samé oblasti zážitek spíše k*rví. Teď mi řekni, jestli je to jinak, protože já hrál jen betu.
Když jsou dva hráči, nejsou spolu ve skupině a mají oba tentýž úkol "zabij 3 vlky", hráč A hitne vlka číslo 1, pak hráč B hitne téhož vlka, započítá se ten vlk jako zabitý objema i s lootem? V betě se nepočítal a každý hráč musel zabít toho svého vlka sám.
Funguje už vytváření groupy tak, aby členové byli automaticky v téže instanci? Tohle v betě taky nefungovalo a trvalo nám dobrých 20 minut, než jsem se dostal do stejný groupy s kámošem. -
Co je nepochopitelnyho na tom, ze "uvodni lokace" je nesmysl? MMO ma mit nejaky svet - vesnice, mesta, ... Hrac se nejak (podle rasy/puvodu/...) objevi nekde v tom hernim svete - kazdy jinde (stovky, klidne tisice mist - podle potreby). Je to jeho "rodiste", ke kterymu muz emit nasledne nejaky vztah (kdyz tam prijde, NPC ho vitaj, nebo mu nadavaj, podle jeho skutku ...), ma tam trebas "rodny dum" ...
Ukoly a dalsi veci dtto - mely by byt rovnomerne rozlozeny po celem hernim svete, zadny mapy pro lv10, 20, 30 ... to je prezitek a hovadina, na kterou mmo dojizdej - viz trebas pusty lotro.
A grafika vazne nikoho nezajima - podivej se na uspech minecraftu. 80% jeho uspechu je o ... ONLINE blbnuti s kostkama. Na vetsine serveru se nehrajou vsemozny adventurni a jiny mody, ale proste si hraci stavej ... a kochaj se stavbama druhejch, pripadne stavej spolu ...
Prepis server tak, aby udrzel 100 000 hracu online... a mas nejuspesnejsi hru historie.
Samozrejme ze se najdou mamlasove, kteri resej, jestli se jejich mec leskne dost ocelove/platinove/... a je jim jedno, ze ve hre neni zadny kolizni model, ze jejich postava nevidi ani centrimetr pod vodu, natoz aby se umela potopit... ze je ve hre spousta umelych barier typu "pirani" v mori ...
BTW: Nejhnusnejsi na celym grafickym ztvarneni je to, co je v cely serii kritizovany uz drahne let ... a to naprosta neschopnost udelat zbroj tak, aby jako zbroj aspon !vypadala! Postavy v serii TES totiz nenosej zbroj, ale zcela zjevne "silikonove oblesky pro teplouse". Zkratka neco na tema http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Kost%C3%BDm+Superman -
Ne, tím to není.
-
Zkus Twitch a YT. Jsou tam teď často videa z ESO a některá opravdu hodně kritická.
-
S takovým přístupem se nikdy nic nezmění. Fanboyvé kazí hry strašným způsobem. Je potřeba hry kritizovat, aby se zlepšily, protože já tu vidím u nových MMO jen ubohost a generičnost. SWTOR byl jeden z nejhorších failů v mým životě - špatně udělaný klon WoW, kterému chybělo přesně to, co je na WoW dobrý.
-
Hráčům je jedno, kdo jim zadává quest. Ovšem hráči nechtěj hrát simulátor běhání a chtějí prostě už něco jiného. Vše co je v ESO je k vidění v jiných MMO a to za nižší cenu a lépe udělané. Nikdo se nemůže divit, že se kritizuje ESO, když Zenimax úplně zbytečně promarnil šanci a udělal jen MMO s ještě horším bojovým systémem.
Mimochodem hrál si Guild Wars 2? To má podle mě mnohem lepší bojový systém. -
Funguje, když je to tak jednoduché, až z toho umírám nudou.
Jako zástupce fanboyů si mohl zodpovědět mé otázky. Ale já vím, že fanboy stejně jako zamilovaný člověk přehlíží veškeré nedostatky a aby se neřeklo, občas napíše jakoby něco negativního, jak to předvádí tvůj soudruh walltar. *3*
Já nevím, ale možná jsem fakt dem*nt, ale mně nepříjde v pořádku, že lze v mmo nahrát max. level ještě před ofic. vydáním. Mně to příjde jako fail.
Tak jako mnozí jiní kritici já se na ESO těšil. Hraju TES taky od druhého dílů a ve Skyrimu mám nahráno za svou poslední postavu 200 hodin a jsem prostě extrémně zklamán, že namísto šance vytvořit pořádné unikátní MMO tu zase máme jen generický odpad. -
Oki, už se stalo. Jen mě to mrzí jako fandu TES.
-
S tim nocnikem jsi mi pripomnel south park wowko "mom! toilet!"..."ooou such a good boooy":-D
-
No vidis, proto bude lepsi kdyz uz nebudes ztracet s touhle hrou svuj cas a venujes ho radsi necemu co Te bavi hrat!
-
Tak ono loadování mezi provinciema není problém ... stejně jak z té provincie jednou odejdeš tak už nemáš důvod se tam nikdy vracet. A stejně tak nemáš důvod jít o provincii dál, protože tě tam všechno zabije. Je to klasický themepark ... jdeš po cestě od jednoho questu ke druhému.
-
7dni trial? Neblazni, za tejden to dohrajes.
-
Mno ... ja spis dosel k zaveru, ze jestli neco v TES opravdu nefunguje, a to tak ze defakto vubec, tak prave kooperace hracu. Priklady? Des neco zabit, potkas se tam s hromadou lidi ... ale zabiti splni jen ten, kdo da prvni nebo posledni ranu (to se mi v tom chaosu nepovedlo zjistit). Takze zcela bezne ceka na spawnu 20+ lidi, jakmile se mob spwne zacnou do nej vsici rezat, a za 10s jeden z nich kdo byl nejrychlejsi/mel kliku odbehne, protoze ma splneno ... a takhle muzes zabijet totez i 20x.
Kdyz vemes nekoho do party ... v zavislosti na splnenych/nesplnenych qstech se v ruznych lokalitach vidite/nevidite. Zcela bezne se stava ze ste v jinych instancich.
Craftovani je padly na hlavu uplne stejne jako ve vsech soudobych MMO, proc bys mel neco vyrabet, kdyz ti za minutu padne lepsi item. -
Moznost platby kuponem to umoznuje...
Pri kazdym startu MMO jsou uvodni lokace preplnene hraci (vsichni totiz chteji hrat...) u nekterych jinych mmo v tehle pripadech padali servery anebo lide cekali extremne dlouho nez mohli zacit vubec hrat - to mi prijde rozhodne jako horsi varianta.
S uvodnima questama souhlasim ze maji navdanit, ale ono je to casto o malickostech a kolikrat zalezi kdo ten quest zadava - ono je asi vzrusujici kdyz ti zada quest Aragorn nebo Gandalf, i kdyz jde vlastne o rutinni - bez a vybij deset banditu za rybnikem.
Grafika nikoho nezajima? Mluvis za vsechny hrace? Jsou hrace kteri si to mmo chteji pozvolna projit s par kamarady, objevovat ten svet a celkove si to maximalne uzit - pak mi docela zalezi na tom zda se mi ty kulisy jako hudba nebo grafika libi nebo ne. Kdo chce jen proletnout hrou co nejrychleji, tak toho to asi nezajima to mas pravdu. -
Nevěřím, že si hrál WoW déle. Nikdo duševně zdravý by nehrál něco, co se mu nelíbí.
-
WoWko nestojí za nic. Neříkám, že je nejlepší, to je věc vkusu, ale je to top MMO. Mým dalším top je LOTRO, který je kopírkou WoW akorát v dost umírněnější podobě a řeknu to narovinu, v dost chudé podobě oproti WoW (ale zase je to F2P a má to uvěřitelný svět). Pak jsem ještě rád hrát Age of Conan, který mělo své pro a bylo daleko lepší, než je teď ESO úplně po všech stránkách včetně boje (já ale hrál jen bojovníky s mečem, neznám castery).
Odpočinkové mmo být může, ale chce to i nějaký progress a to v ESO není ani náznakem. -
Zas ale abych jen nehanil - hudba je jako vždy perfektní a relaxační. Trochu tak mrzí, že působí jako pěst na oko ve světě nápadně podobném OC Tesco, když máslo zlevní o pár korun...