Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mají se naučit dělat pořádné PVP - to je podle mě jediný uznatelný end content. Zbytek z mnoha důvodů nemá smysl (takové grindování v instancích je podle mě ztráta času).
  • "BioWare na tiskové konferenci EA oznámili, že do 15. úrovně bude hra po vzoru WoW free to play."

- koukam, ze WoW vymysleli uz snad i internet. Kde to jsme? Dyt WoW jen vsechno ukradlo z jinych her.
  • Keyz
    To ta hra asi není moc propracovaná když end-game lze dosáhnout tak rychle.
  • walltar
    Je to celkem škoda, že většina MMO zažije to co zažil TOR a WAR ... obrovské nadšení a přehnané očekávání, PR keců plný net a nakonec je to stejně další řadová hra, která každého přestane bavit. Podle mě je to z části kvůli tomu jak lidi očekávají při spuštění další příchod Krista a z části, že studia oznámí hru moc dopředu a tak se vybuduje nezdravý hype. Každé druhé studio dělá hru které se musí prodat aspoň milion kusů a musí ji hrát aspoň milion lidí aby byla šance na splacení, kdyby radši udělali levnější hru zaměřenou na užší skupinu tak by měli větší šanci že se jim ty peníze vrátí.

Já bych si zahrál hru kterou by člověk neproleveloval za týden a nezjistil by že už není co dělat kromě PVP a opakovaného chození jednoho dungu. Hru která by člověku umožnila svobodný pohyb po obrovské mapě, která by byla generovaná i se vším co na ní je. Když tohle zvládly hry v roce 1993 a dřív tak proč už se to dneska nevidí? Já nepotřebuju aby každých 10kroků byla umělecky modelovaná hromada šutrů která zachycuje význam člověka ve vesmíru, pokud můžu udělat jenom dvacet kroků.

Bohužel takových her už se dneska asi nedočkáme, grafika je vše a pokud hra neukáže nádherné screeny a dechberoucí videa tak si jí nikdo nevšimne. Bohužel, z hraní se udělala masová záležitost a jako každou masovou záležitosj ji ovládla filozofie u které je Forma nad obsahem, design nad použitelností a cena nad užitnou hodnotou.

Snad se ještě nejaké dobré hry dožijem.
    • Cypri
      MOC MOC krásně napsáno. Naprosto s tímto souhlasím. +
  • Ahoj všem;) MMO scénu dost sleduji a už mi příjde dost divný, že každé nové MMO dělá ty samé chyby. Všechny se moc soustředí na leveling a snaží se aby nebyl nudný. To ve výsledku znamená, že end game je dost chudý. Argument, že si v Bioware nemysleli, že to hráči prosfištěj tak rychle je s prominutím dost "debilní". Všichni kdo to hráli se sice schodli na tom, že dojít si na ten max level bylo zábavné, ale pak už tam není nic moc co dělat. A argumenty některých vývojářů, ale i někdy novinářů, že když vyšlo wowko, tak tam taky nebyl end game pořádnej, je taky už dost trapný. Wowko tenkrát nemělo konkurenci. Dneska když výjde nové MMO, tak prostě musí dodat pořádnej end game content, když už tu takové MMO je. Jinak prostě v tomhle ohledu nemůže konkurovat, to je prostě fakt. Ještě sem neviděl nové MMO, kde by se vykašlali na nějaký přehnaný levelovaní, dali tam třeba jen 20 levelů, kde dostat se na max lvl by bylo něco jako trochu delší tutoriál a narvat tam pořádnej end game content. Možná by to mělo více šancí než současný přístup k MMO hrám. TOR nám taky ukázal, že lore a universe ve kterém se hra odehrává není zas tak velkej magnet na hráče. Takže pokud takový TES online nepříjde opravdu s nějakým revolučním konceptem na MMO, což zatím nevypadá, tak si nemyslím, že samotná značka udělá toto MMO úspěšným. Co se týče takového GW2 na které se moc těším, tak tam pevně doufám, že nějaký slušný end game bude. Ta hra zatím vypadá hodně dobře a byla by škoda kdyby padla na běžný MMO "choroby". Zatím to vypadá (nebo aspoň mě to tak příjde), že se hra hodně soustředí na PvP a myslím si, že akční styl GW2 by v kombinaci s PvP mohl být pro spoustu hráčů dobrý důvod u hry zůstat. Ale to je jen můj subjektiví názor. Každopádně rád bych viděl MMO, které se vykašle na dlouhý levelování a rovnou naservíruje pořádný end game.
    • walltar
      Proč každý pořád mluví o tom jak je hrozně důležitý endgame? Nebylo by lepší udělat hru která by se dala hrát půl roku a stejně by se člověk na konec nedostal? Nebo se snad MMO hrajou kvůli nějakýmu čísílku u postavy? Problém MMO není v tom že mají špatný endgame, ale v tom že vůbec nejaký endgame mají. Mě přijde, že dnes lidi tu hru berou jako nutné zlo, aby se dostali na konec a konečně začali hrát. Pokud ta hra nebaví v průběhu hraní, tak nebude bavit ani na konci a pokud baví tak na konci je člověk zklamaný proptože už nemá co dělat.
      • Cahir
        To na to koukáš z pohledu hráče RPGéček, chybí ti pohled těch, kteří MMO živí nejvíce: hráčů PvP a PvE - onen "Massive Multiplayer Online" prvek.

BTW, udělat kampaň, která by při každodením mnohahodinovém hraní vydržela půl roku, je čirá utopie. SWTOR má snad jednu z nejdelších kampaní v historii příběhových RPGéček a stejně to nestačilo. Nehledě na to, že typický MMO hráč má příběh u prde...
        • walltar
          Já na to koukám z pohledu bývalého hráče EvE ... tam nebyl příběh ani kampaň a přece sem to hrál dýl než jakékoliv jiné MMO. Hrál sem to protože mě bavilo samotné hraní. A ukončil sem to jenom proto, že už sem neviděl žádnou cestu dál, zastavil sem se a nikam sem se neposouval a tohle trvalo dva roky, ne dva měsíce. CCP udělalo hru pro úzký okruh hráčů, nepotřebovali milion předplatitelů a taky ta hra většinu lidí nebaví, ale pokud člověka chytne tak už ho nepustí. Podle mojeho názoru příběh každému MMO jenom škodí, MMO by měli mít příběh který dělají hráči. Od příběhu tady sou SP hry.
          • Cahir
            Aha, to ale mluvíš o úplně jiném a dost specifickém konceptu.
            "CCP udělalo hru pro úzký okruh hráčů, nepotřebovali milion předplatitelů a taky ta hra většinu lidí nebaví, ale pokud člověka chytne tak už ho nepustí." - Možná indie scéna nebo menší společnosti ti něco podobného uklohní, u velkých studií bych něco takového opravdu nečekal a to právě kvůli tomu, co sám píšeš...
            • walltar
              Já ani nečekám že to velké studia udělají, radši budou dělat hry stylem, kdy řešením všeho je hodit tam víc peněz a ono už to nějak dopadne.
  • Este posledna perla.

Hra nebude zaplatena nikdy, pretoze je stale vlastne vo vyvoji.

Toto som pocul od viacerych ludi, ktory to vyslovili nahlas. Su nazoru, ze EA nepovadali skutocnu sumu na vyvoj tejto hry a ktomu este 1/3 zisku ide Lucas Art. Okrem ineho berte do uvahy ze museli za licenciu na svet STAR WARS platit.
    • Cahir
      hra stála něco mezi 100-300 mega, nikdo to neví přesně.
    • walltar
      Kdyby se to nevyplatilo tak takové hry nikdo nedělá. Oni je dělají jenom proto že se jim to vrátí. Kdyby se jim to nevyplatilo tak je buď nedělají nebo by i inovovali.
    • Keby to nebolo ziskove a nemalo ziadnu nadej na zisk, tak by to ani nevydali, troska pouzi hlavicku, sukromne spolocnosti nie su charita a toboz nie EA...asi je to sucast taktiky, ako nalakat dalsich hracov...Hrajte to, lebo skrachujeme, fnuk fnuk *13* *13*
    • Osobně nevěřím, že se jim celkové náklady vrátily. Ani náhodou.
  • "Máme hru, která je na rozdíl od ostatních MMO zábavná i po delší dobu"
    *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15*
    • Cahir
      To je trochu vytžené z kontextu celého článku, nemyslíš?
    • walltar
      Ano, to dokazuje ten odliv platících hráčů..... Kdyby udělali hru kterou nikoho nebaví hrát tak sou z nich miliardáři. Kdo asi to EA řídí? Opice?
  • Ked bola beta najprv ma to zaujalo, ale som rad, ze som pockal.
    Moj postreh po bete v P v E videa:
    Ked som videl raidi z videa pripadalo mi, ze kazda schopnost charakteru akoby nemalo vyznam. Akoby tam protivnici boli len na mlatenie. Moze to byt len pocit, mozem sa mylit, ale aj samotne schopnosti bosov mi pripadali akoby na efekt. (Je to len podtreh z videa berte s rezervou)
    Postreh 2: Po skonceni bety som mal pocit, ze hra je len jedno velke rozpravanie.
    Postreh fora: Zda sa, ze vyvojari akosi nezapracovali na zasadnych veciach, ktore tam mali byt (resp. ich az teraz idu zaviest, co je fakt cudne).
    Mnoho krat som cital vety z ktorych vypliva toto:
    Dali ste na to stovky a stovky milionov na vyvoj hry a podla toho to malo aj vizerat.
  • vždyť je tu MMORPG jak máku. Kdo to má navíc čas pořád hrát - skupina hráčů těchto her je omezená a když uděláte nové, lidi to vyzkouší a jdou o dům dál.
    Dříve (ještě před FB) jsem hrál něco podobného - jen přes web. A je to jen žrout času.
    Teď hraju už jen singl a na mulťák mám rychlý hry typu Starcraft2 / TeamFortress. A jsem spokojený.

Do Warhammeru se mi nedařilo zaregistrovat a EVE jsem zkoušel jen dva měsíce.
  • Hairy_Ass
    Jj, měli raději udělat KotOR 3. BioWare očividně začali do práce mluvit pašáci z EA, takže to v poslední době není u nich žádná moc velká sláva. *1*
    • Cahir
      Příběh je prý povedený velmi a je delší než KOTOR 1 i 2 dohromady. A příběh byl to, o čem KOTORy byly. Navíc je tu těch příbehů několik.

"Žádná sláva" to není z hlediska end game contentu (ale fér otázka je, kde tomu tak bylo...) a technických problému (FPS drop), pokud vím, na RPG aspekt hry si nikdo nestěžoval, ten je naopak, jak už jsem řekl, vnímám pozitivně a to snad ve všech recenzích, které jsem četl.

Já osobně si po zkouškovém hru koupím jako jakoukoliv jinou SP hru (měsíc je zdarma), projedu příběh Jedi Knighta a Bounty Huntera a poté uvidím. MMO mě nikdy nezajímala, takže pokud po dokončení kampaně nebude co dělat, pak můžu hru klidně uložit k ledu. Očividně to tak udělala spousta hráčů...
      • V tom s tebou Cahire 100% souhlasim.
        Chybicka je v tom, ze tahle hra proste NENI MMO. Je to single player RPG s COOPEM. A nemyslim si ze to Bioware planovali takhle.
        Ta hra je dokonce velmi dobre RPG s COOPEM.
        Ale zaroven velmi spatne MMO.
    • Kotory bych si možná dal radši od Obsidianu :-)
      • Cahir
        Kdyby jim někdo dal víc času na plnohodnotné pokračování a nevznikl tak ve druhé třetině useknutý slepenec s nefungujícími mechanikami, tak bych jim to také svěřil raději...
        Kreia je jednou z nejzajímavějších herních postav vůbec.
        • Shaker
          baba jedna stara, zla, silena bez ruky :D
      • Hairy_Ass
        To já taky, ale pořád lepší něco než nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit