Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tilwaen
    BDO jsem koupila tak před dvěma měsíci nejen kvůli místní recenzi a těšila se, že to konečně bude MMO pro mě. Grind mi většinou v MMO nevadí, naopak pokud je nutno vynaložit nějaké úsilí a tak mít pocit, že jste si levely a itemy zasloužili, tím lépe. Buy to play model je skvělý, grafika v MMO nevídaná.

    Jenže velice rychle vyšlo najevo, že tahle hra nemůže být můj šálek kávy. Zpočátku levelujete tak rychle, že ztrácíte přehled o schopnostech, které jste právě získali. Nepřátelská monstra jsou tak slabá, že je složíte na jednu ránu, a nově naučená komba tak nemáte šanci si zapamatovat, protože je prostě nepotřebujete. Spousta věcí, která byla v trailerech avizovaná jako velmi časově náročná (např. stavba lodi), je celkem irelevantní, protože tytéž věci (snad jen ve slabší podobě) dostanete po několika dnech automaticky v podobě dárkových balíčků, že jste se vůbec ráčili přihlásit do hry.

    vím, že do levelu +- 50 je ta hra momentálně koncipovaná jako tutoriál a dle ohlasů na fórech zjevně nejsem první, koho to rozčarovalo. Vím, že později se leveluje brutálně pomaleji a PvE i craft je těžší, nemluvě o vylepšování předmětů a random dropu z bossů. Jenomže na konci tohoto tutoriálu stojíte s jakousi postavou, ke které nemáte žádný vztah, neumíte ji ovládat, protože jste s ní prakticky nikdy nebojovali a komba útoků si tak nezapamatovali, a která má kromě top vybavení všechno, co mít může. A že vás to za ni vlastně nebaví a do té "pravé" části hry se ani nemáte chuť pouštět, tak to prostě zabalíte. Což je škoda.
  • ano, spodní prádlo a brýle byly z eventu (denně se logovat do hry) - ty věci jsou vázané vždy jen na jednu postavu, nemůžete si je přehazovat na jiné, s kterými zrovna hrajete.A nepřijde mi, že by cokoli z toho nějak pomáhalo.
    Rozdíl ve skoku je znát.
    Banky - znám člověka, který vydělal miliardy na bankách. Pro tebe to možná nestojí za to. Vítej ve světě RNG.
    Ghillie je fajn, pokud nechcete být při hraní rušeni pvp stupidy. ne že by to úplně odbouralo nechtěné pvp, ale jiní hráči mě napadali podstatně míň. On si každý rozmyslí, jestli někoho v hejkalovi napadne, aby tím nezpůsobil war s nějakou top guildou. nejsem proti pvp, ale nemusím ho provozovat na každém kroku. Když budu chtít pvp, zajdu na bazilišky, sausany nebo třeba na piráty.
  • k bodu 4 - mám 187 AP, na bossech bývám mezi prvními a loot mám málokdy. že by opět RNG? buď přesvědčen, o čem chceš. platí stará pravda, že sytý hladovému nevěří.
  • Hezký článek, ale mám několik připomínek - ta hra má velmi špatné RNG. Pokud budete patřit mezi ty méně šťastné accounty a budete se chtít účastnit end game (bossové, node wary atd), připravte se na hodiny a hodiny nezáživného grindění, shánění armorů a zbraní a následné děsné enchantování. Armorů je tu jen pár, přičemž cílem všech je získat boss armor. Což je je jeden kousek armoru od snad každého field bosse. Někdo má štěstí a dropne top výbavu okamžitě, čímž získává brutální výhodu proti ostatním, někdo nemá jediný kousek po stovkách hodin hraní. A získat boss armor z marketu nebo od night vendora je opět o štěstí (a penězích a levné to tedy není).
    Pro nepříznivce pvp ještě poznámka - do lvl 45 máte klid, ale pak už vás může kdokoli s lvl 45 a víc kdekoli killnout. A že tu je spousta troubů, co si tu honí ego na lowlevelících, na to se spolehněte. V top oblastech na expení nebo farmení je pvp naprosto běžná záležitost.A pokud uvážíte, že pvp je tady převážně o levelu a equipu, a zároveň nemáte zrovna štěstí na drop a enchanting, máte to v pvp za pár. což taky znamená, že end game je pro vás v podstatě o ničem.
    Můžete se věnovat pve, těžit, craftit, lovit ryby, můžete chovat koně, ale to jsou týdny trénování - a v závěru zjistíte, že i tady je všechno opět jen o RNG.
    Nejsou tu žádné pořádné dungeony, nově tedy jediný dungeon v poušti, kam se před lvl 59 s top výbavou nemá smysl vydávat.
    Ta hra byla pro mě zpočátku velmi zábavná, dokud se člověk jen rozkoukával a bavil, ale jakmile to bez equipu či lvl už nešlo, tak to pro mě zábava nebyla. stereotyp, smůla, nuda.
    A end game obsah ... vlastně jen ty node wary nebo castle siege, pokud budete v dobré (pvp) guildě. Jinak tu na konci není moc co dělat. Ale věřím, že někoho to i tak může bavit. PEACE.
  • nightborne
    Ale tak hlavně že to víš z vidka ;)
  • Sakra, priznam se ze o teto hre jsem doposud nevedel, ale jak uz to byva zaujal me titulek, ktery neco pise ve smyslu "uspesna MMO", tak jsem si s nadsenim, ze nejspise se jedna o westernovku zacal koukat na videjka a ono je to obycejna korejska grindovacka s pedofilni prichuti obnazenych holcicek, tak nic no ... treba jindy to vyjde
  • nightborne
    Běžný mobi se respawnujou do půlminutky, i rychlejc, elity cca jednou za hodinu (ale na ně nějakou dobu klidně zapomeň) a velký bossové se objevujou dvakrát denně ;).
  • Tak to je fajn zpráva. Jen ještě jeden dotaz, než si teda hru koupím :-D Když jsem hrával třeba Star Wars: The Old Republic nebo Teru, tak jsem často procházel prázdné lokace, protože je přede mnou hráči vymlátili a musel třeba i několik minut čekat na spawn bossů. Asi stejný případ i Black desert, že?
  • nightborne
    Tak znemožnit hrát se nikomu nepovede - pokud se někdo rozhodne bejt agresivní, můžeš se zvednout ve městě nebo přepnout kanál. Dokáže to bejt do jistý míry otravný, když se někdo chová jak idiot, to je jasný, ale nejde to dotlačit až do takový míry, že by ti to znemožnilo hraní =).
  • Ale pořád zůstává onen neduh, že vás můžou ostatní hráči pořád dokola na místě zabíjet a tedy vám znemožnit hrát, že? No v tom případě to stále není nic pro mě. Mimochodem bych uvítal, kdyby se více MMO titulů vydalo stylem Path of Exile, které je MMO jen ve velkých městech a když se dobrovolně rozhodnete pro skupinu a jinak vás nechá hrát celý svět v singleplayeru.
  • Vypotil jsi klasický lejno jako vždy. Absolutně nechápu proč máš potřebu věnovat tolik času a psát tolik příspěvků o hře která se ti evidentně nelibí. Koukáš i na filmy který tě nezajímaj a posloucháš hudbu která se ti nelibí ?
  • Zrzzek
    Sice jsi to asi ani nehrál, ale to nevadí... Názor máš...
  • na to se ovšem kolega neptal. ptal se v jaké kvalitě ty questy jsou. a jejich kvalita je tristní, takže odměna za ně je pro něj vedlejší
  • Zdravim pratele. Takze jenom v rychlosti bych chtel oznamit, ze URNA CZ/SK ma nyni 87 clenu a z toho je 35+ denne online. Rekord zatim byl 52 online hracu a jsme pohodva CZ/SK Guilda na serveru Croxus. Mame jeste stale nejake mista u nas, takze kdyby nekdo chtel prestoupit nebo se k nam pridat, tak mile radi Vas nabereme. Nemame zadne prisne pravidla - 10K aktivita za mesic od levelu 50+. Mame vsechny pasivni combat skilly a tedka se chystame na slona. Pravidelne delame Guild Bosse, Conquest wary, Node wary a natacenime guildovni video ( dalsi uz bude na ceste az se vratim z dovolenky ). Konec koncu stejne vsichni skoncime v URNE, at chceme nebo nechceme :D Takze pokud mate zajem, nevahejte se ozvat nebo napsat primo ingame : Krumpina, Avrilka, Thorlaug_unwise, Scherma, Maidie

    web : www.urna.shivtr.com
    FB : https://www.facebook.com/blackdeserturna/
    Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=vJNW7XNEyMw
  • WoW do 2. datadisku nebude uz nikdy prekonano. Zbytecny hrat cokoliv jinyho. Jen odvar, marnost... Nakej black desert. K smichu *12*
  • Pozor Q tu nejsou jen aby se nereklo, zvysuji CP ( Contribution Point ) limit za ktere si propojujes nody, pronajimas nemovitosti, zahradky, atd atd...
  • :D 2. část téměř totožná s tím, jak jsem to měl já.

    Do hry jsem šel hned jak jen to šlo s tím, že se neskutečně těším na combat system, avšak. Na 13. levelu jsem trochu pronikl do profesí, dělníků, rybaření a hned jsem přestal expit a na 2 týdny se zdržel u profesí, přičemž jsem si spíše připadal, že hraji nějakou real-time strategii (myšleno v dobrém). Teprve po tom, co jsem nachytal pár rybek s lodím jsem se znova vrhl na expení.

    Bohužel po určitém čase mne hra přestala bavit a již jsem se k ní nedokázal vrátit. Teď hraji WoW a užívám si to s naprostou spokojeností. Tím ale neříkám, že BDO byla/je špatná hra. Jen asi nejsem cílová skupina.

    Co považuji jako naprosté TOP, co se MMO žánrů týče jsou profese, které mne bavili hodně a mám pocit, že je tam spousta způsobů, jak sehnat herní měnu a to (co je pro mne hlavní) vcelku zábavným způsobem.
  • logicky krome wowka
  • nightborne
    A já slyšel, že měsíc je ze sýra =).

    To je nesmysl, jak fungujou loot brackety ti snad vysvětlovat nemusim, a last hit item rozhodně nezaručuje, to už jsem si taky vyzkoušel =).
  • Na to tam nadavaj uplne vsichni ... a ja tam uz nechodim. Mi staci ze nadavaj lidi v guilde.

    Mimochodem, kdo chce prej 100% navod jak dropnout item, tak sem slysel, ze na yt je video, jak manik predvede 3x cerva a 3x dostane zbran. Dela to prej tak, ze tam jen stoji, cumi a ceka - mimo dosah utoku ale v arene. A kdyz zbejva to spravny %, de si do nej bouchnout. Last hit a item je jeho. Ostatni dostanou prd.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit