Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vogon
    Docela smutně načasovaná recenze, před pár dny byla hra přeměněna na silné P2W, jelikož patch přinesl změnu, která umožnila prodávat věci z "Pearl Shopu"(obchod s mikrotransakcemi) v aukcích za herní měnu. Za kterou si logicky můžete koupit vybavení nebo předměty na vylepšování vybavení, což zničilo jak balanci PvP tak balanci měny.

    Tato změna vedla k hromadným in-game protestům http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/ed7hHK9JDmDGHsNbtSWUvh-650-80.jpg
    • nejakej mimon.. ten patch teprve bude :D
    • Jack1947
      Hehe p2w už ve hře kterousi koupíte *12*
    • ja teda nevim, ale neni nahodou P2W system kdy lze hru hrat seriozne jen za realne penize? Tohle mi spis zni jako opak kdyz si veci z item shopu muzu koupit za in game penize:)
      • nightborne
        Jsem se svým názorem v menšině, ale přesně tak. Podle mě tahle změna naopak míru p2w sníží, protože všechny premium věci budou dostupný i za herní měnu, když si je koupíš od někoho, kdo za ně zaplatil nejdřív real.

        Je jasný, že se z toho několik hráčů strašně nagearuje. Ale podle mě to bude daleko menší množství, než hlasatelé konce světa vykřikujou, protože, jak už jsem psal, ta endgame výbava se nezhmotní z čistýho vzduchu. Nejdřív ji někdo musí taky regulérně získat. A ta opravdu, opravdu best-in-slot výbava je tak vzácná, že ji zkrátka nikdo nikdy neprodá.

        Co se stane, je, že deset lidí, co do toho nasypou strašný prachy (btw omezený, můžeš prodat jenom 5 věcí tejdně, takže ne, že bys do toho narval deset tísíc euro jak magor hned) a JEŠTĚ K TOMU budou mít strašlivý štěstí, získá lepší výbavu. Jo. Oproti tomu statisíce lidí budou mít možnost získat všechno, co hra nabízí, bez placení reálných peněz. Je to prostě změna k lepšímu, nemůžu si pomoct.
        • no.. v jistem slova smyslu souhlas.. komunita se spis boji, ze raketove nekdo vystreli nahoru a bude mit veci rychle na +20 :) a pak bude pwnovat cele party a to oni prece neprekousnou.. protoze oni tam grindili od release.. :) ehm no za predpokladu, ze ty itemy ziskane protocenim RL money ten clovek nepropali pri ench.. :D
          • nightborne
            To je ale přesně vono, PEN, nebo +20, fakt neni sranda dostat, a to můžeš mít peněz neomezený množství =)
        • Nesouhlasím jen v tom, že se pár lidí strašně moc nagearuje.....mě na levelu 10 vypadla dýka, kterou jsem u NPC prodal za 5 milionů..... kámoš mě vzal na místo, kde se chytají ryby, kdy jednu prodám za 100000,-, tzn za 3 ryby koupím jeden enchant kámen......z 5ti milionů, co jsem utržil za dýku jsem za 2 miliony nakoupil a naenchantoval gear na mou postavu level 15......teď mám level 30 a mám zase víc jak 5 milionů a to hru hraju tak hoďku denně a nevěnuju se craftu ani obchodu, jen čistě ze zábavy zabíjení mobů a dropování věcí....už teď jsem natěšenej jak sfiňa na to, jak si v obchodě koupím něco, za co bych jinak dal reálný peníze. Jak to někomu pomůže k tomu, aby byl OP, nechápu. V obchodě si stejně nekoupí nic víc, než co bych si tam mohl koupit já sám........že bude mít víc peněz na to si ty věci koupit???, Však kámoš je schopen za den vydělat 10 milionů jen na obchodování a to to má puštěné na pozadí a věnuje se fakturám v reálném světě. Taky si může koupit prakticky kdykoliv, cokoliv je v nabídce a co má nějakou cenu. Právě že v této hře pomocí herní měny nejde hrát P2W, protože nakoupením gearu se tady nikdo OP nestane.
          • To rybaření mi připomnělo WoW ještě bez datadisků. Tam také bylo jedno jezírko, ani nevím k čemu ta ryba byla dobrá, ale v aukci to lidi brali za zlato a to jsem byl 15-19 lvl
            • To jo, jenže tady si to správný místo musíš najít a není to bug, nebo tak něco, prostě jen vzácnější druh ryb.....
          • nightborne
            Máš pravdu, že ani s penězma z prodeje premium věcí si nekoupíš nic, co by nešlo získat i bez toho, to už jsem psal. Všechen gear musel nejdřív někdo nafarmit a vylepšit, stejně tak všechen silver v oběhu musel někdo nejdřív získat.

            Ty stítžnosti jsou kvůli tomu, že lidi očekávaj, že si někdo nakoupí premium věci, prodá je, a pak si půjde vylepšit vybavení "bez práce".

            1) což není pravda, protože ta práce odvedená byla, jenom ne tím, kdo prodal předmět, ale tím, kdo peníze nafarmil a dobrovolně provedl obchod.

            2) ani nekonečno silverů nezaručuje gear. Vidím to na sobě, do pokusů o +18 bheg's rukavice sem nasypal už přes 500 milionů a nejhorší na tom je, že je pořád ještě nemám.
            • Pořád se oháníš tím, že to musel někdo nafarmit.
              Jenže to přece tak není.
              Jako vývojář mohu tento gear dostat za cca 1 sekundu že si prostě kliknu.
              Takže nemusím farmit a budu takto prodávat.
              Firmy dělají různé věci tak proč ne prodávat virtuální věci z mé hry za reálné peníze :o)))
              Kde máš jistotu že to takto nedělají?
            • nightborne
              EJ! +18 bheg ruce, konečně =D
            • nightborne
              Jojo, to už jsem psal nahoře, ta nejlepší výbava je tak vzácná, že ji nikdo nikdy neprodá =). A i kdyby, tak by si to nikdo nemohl dovolit koupit.

              Třeba včera se někomu poprvé povedl +20 tree spirit armor. Existuje všeho všudy jeden a cenu na marketu má 6 MILIARD. Při nejlepším odhadu bys tímhle "p2w" mohl získat 500 mega tejdně. Za 150 euro. Takže tři měsíce placení, 2000 nebo co já vim éček, aby sis moh dovolit jeden kus zbroje. Kterou bys pak stejně nekoupil, protože jí nikdo nedá na prodej.
            • A to nejpodstatnější jsme zapomněli zmínit oba - do shopu se dávají věci, které jsou prodávajícím na nic, tedy ani s nekonečnem ingame peněz nekoupáš nic víc, než co už někdo jiný nechce. Tedy skutečná výhoda pramení pouze a jen z toho, že nemusíš nikde lítat po světě a obchodovat/craftit/dropovat. Jestli tohle je F2W tak jsem bagr - jinak řečeno, pravdu díš
        • Ja to nehraju, ale znam to z jinych MMO jako treba AION kde tenhle system prodeje veci z item shopu pres aukce je taky, a taky mi to spis prislo lepsi nez do ty hry rvat realny penize.

          PS: on Vogon je takovej siritel poplasnejch zprav, vzdycky kdyz se neco u nejaky hry sustne tak to ma potrebu sem napsat. minule to bylo par chybejicih textu u Fire emblemu a ted tohle. Porad ho neco irituje, proste Vogon, ty uz jsou takovy:)
    • nightborne
      Změna, ze který řada lidí, který nepřemejšlej, dělají velblouda...

      Věci, který si za podobně nabytej silver budeš moct koupit, musel někdo nejdřív nafarmit, upgradovat, získat. Stejně tak peníze, který získáš, musel nejdřív někdo nafarmit. A ten někdo se jich pak dobrovolně vzdal a získal tak věc z cash shopu, aniž by musel zaplatit cent. Obě strany spokojený.

      Krom toho, kolik tak čekáš, že bude lidí ochotných do hry investovat 150 euro týdně? Minimum. A z toho minima pak ještě míň lidí získá dobrou výbavu, protože ani nekonečno silverů ti nezaručí špičkovej gear - pořád ještě k tomu musíš mít nelidský štěstí. Jestli jsi zkusil někdy něco dát na TET nebo PEN, víš to moc dobře =). A to ani nemluvím o tom, že často slyšíš výkřiky typu "všichni si to zaplatěj a budou mít strašně dobrej gear"... aniž by někdo bral v potaz, že když bude každej prodávat premium balíčky na marketu, nezbude jaksi nikdo, kdo by si je koupil, žejo.

      Oproti tomu 99% lidí, který do hry sypat prachy nechtějí, budou moct získat premium a "p2w" kostýmy za herní měnu, což je naprosto skvělá změna.
    • Tak nic jiného autorům nezbylo. Ona ta populace ve hře rapidně klesla poté. Co se rozhodli, že při PK nepřijdeš o expy. Takže prostě banda noobu začala brát ty lepší exp. spoty útokem. A ty jsi mohl jen koukat. Protože když jsi je zabil o expy nepřišli a zachvilku jsi je tam měl zase. Naše parta například kvůli tomuhle black desert přestala hrát. A ten výpadek populace, které se nebála si něco v pearl shopu koupit musí nahradit holt jinak no.
      • 1 - mohli jste jim vyhlasit valku a zneprijemnit jim to tak, ze by vypadnuli.. naopak ztratu exp. zneuzivali i lide, kteri utocili na lidi, kteri poklidne farmili.. takze argument smeten pod stul.. jestli jste patrili mezi ne, tak je dobre, ze uz to nehrajete.. a zmena populace nebyla nikaj drasticka..
        2 - tyto upravy shopu jsou planovane nemaji s tim nic spolecneho.. :)
    • Asharak
      Jojo, ekonomika vždycky všechno zničí, když se do ní začne špatně rýpat. Další MMO které "P2W" pošle do kytek, nebo min. silně znehodnotí.
    • Auction house? *1*
  • Grind and fishing simulator 2016... *1*

    ale grafika je top
    • Fishing už taky ne :-D Nějak to upravili a moc lidí už taky tolik nerybaří...
  • BDO hraju už delší dobu a musim říct, je to jedno z nejlepších MMO co jsem hrál, možná vůbec nejlepší.. Nicméně teď končim a dost ostatních hráčů asi taky, protože se teď do hry zavádí P2W systém.. Takže varuju všechny nové hráče, kteří by do toho chtěli jít.. Hra bude za chvilku RIP, nebo nějakou dobu počkejte a bude to F2P...
    • bb mej se.. BDO je p2w od release, hra ktera nabizi za penize vyssi staty nez maji ostatni.. narazim tim na kostymy, ktere maji staty! je proste p2w takze zadne zavadeni, ale rozsirovani p2w ;) kazdopadne i s tim se to da hrat.. no hral jsi to prece do ted ;))))
      • Když si za prachy kupoval kostým, obleky, nebo ostatní věci, tak tě to hru spíš usnadňovalo ale zas moc nevylepšovalo..ostatní mohli celkem držet krok. Nicméně ted za ty prachy budeš moct získávat prakticky cokoliv, a hráči co do toho nebudou investovat ty prachy tak nemaj šanci se držet nebo bejt konkurenceschopný...
        Navíc teď třeba bude moct přijít kdokoli ze západu, kde mají prachů dost zainvestovat a rázem bude lepší než člověk co do toho vloží moře času...
        • nightborne
          Nemůžu souhlasit. Máš tam týdenní/měsíční limit kolik toho můžeš prodat. A rozhodně nikdo nebude rázem lepší než všichni ostatní, protože ty věci, opakuju znova, nekupuješ od vývojářů nebo z nějakýho GM shopu, kupuješ je od ostatních hráčů. Tzn někdo tu věc, aby sis ji mohl koupit, nejdřív musel nechtít a dát ji na prodej.
          • Tak nesouhlas.. Každý má právo na svůj názor...
  • Kdo má uši, už slyšel poměrně podstatná doporučení před pár měsíci, ale i tak je prima, že na games o téhle MMO napsali větší článek.
    • Já je slyšel. Několik kamarádu to začalo hrát a snažili se mě taky zlanařit. Vychvalovali to při každém pivku a na můj pesimistické přístup, že je to za pár měsíců přejde a že se z toho vyvrbí grindovačka, kde šance na postup dále (tedy získání lepšího equipu) bude klesat extrémně rychle, se pohrdavě smáli. Nu, ze 6 lidi už to hraje jen 1 a i ten se na to asi vykašle.
  • >po třech tisících hodinách

    neni to preklep? 125 dnu cisteho casu od roku 2014?
    • XorxoxTalarius
      Proc by mel byt? Tak holt hraje v prumeru 12 hodin denne
      • nightborne
        Není to překlep =).

        Ale to číslo je hodně upravený tím, že jak už je řečený v recenzi, BDO tě nechá mraky věcí dělat, když u toho nejseš. Rybařit, trénovat koně, zejména. Takže když to pokaždý třeba necháváš puštěný přes noc, ten čas se nasčítá =).
  • Nečekal bych, že to řeknu, ale docela mě tohle MMO zajímá. Asi vyzkouším. Díky za recenzi.
  • Diky za recenzi, ac jsem do BDO vkladal nejake nadeje, je z recenze jasne, ze pres vsechny jine klady (vizual, neotrele pojeti nekterych prvku, atd.) je to jen dalsi MMO asijskeho strihu, ktere si nevazi hracova casu (tezke RNG na vsechno, spojene zdlouhavym grindem take vseho). Ze se nektere veci v MMO dosahuji zdlouhave a pomalu je v poradku, pokud je cely mechanismus rozumne vyvazeny a je na nem videt lidsky nastaveny progress, ale co je moc, to je moc...
  • Bohužel ze hry se stalo s posledními updaty Pay to Win. Krásně to shrnul ve svém novém videu youtuber jménem LazyPeon: https://www.youtube.com/watch?v=EIuFymMM2ak
    Musím s ním ve všem souhlasit :-/
  • Sandbox, který umožní nakup předmětu za reálné peníze s možností je vypustit do ekonomiky, není sandbox.
    • To bude inflace jak sviňa. *5*
      • nebude no.. ek. neni rizena hraci i kdyz se tak na prvni pohled tvari ;)
  • Po dlouhy dobe MMO, kterou stoji za to minimalne vyzkouset. Jen je trochu neprijemny, ze na to ptorebujete pas. Ten se da ziskat bud od hrace kterej hru ma, nebo vysel tusim minulej mesic ve score, pripadne se da kolem $1 koupit na ruznych aukcich. Plati 7 dnu. Za tech 7 dnu se pri pohodovym hrani da dostat na cca lv20-30, a v mesci bude zcela jiste 10M i kdyz se nebude nikdo nijak snazit.

    Paradni je system Qstu, zadnej otaznik a vykricnik ... spoustu Qstu clovek nedostane, pokud nezna ty spravny veci/neni s postavou dost velkej kamos/... a rozhodne se vyplati se pravidelne vracet do navstivenych lokaci. O ingame menu rozhodne v tyhle hre nouze neni, prakticky si muze hrac po par minutach hrani koupit kdekoli cokoli potrebuje. Maximalne muze resit, jestli je vyhodnejsi to koupit u vendora nebo v aukci. Dtto prodej.

    Ad p2w ... zvasty, doticni vubec netusej jak p2w vypada. Naopak, to ze je mozne ponovu koupit ingame cokoli, kdyz to nekdo chce prodat? Proc ne. Stejne se tam neprodava nic, co by jakkoli zasadne ovlivnovalo hru. P2W je (napriklad) po nekolika poslednich upravach Rift. Bez nakupu nekterych rozsireni neni mozne nekterou vybavu vubec postave dat (nausnice napriklad).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit