Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • miskong

    V niektorych pripadoch ano, build ovplyvni styl hry a nie je len o lepsich statoch - napriklad to sprintovanie dookola s Pilgrim Set, "tankovanie" s Bull King Set, pripadne doraz na Rock Solid (ktory zabera rovnaky slot s Cloud Step, na ktory hra tiez dava moznost zamerat sa) alebo uz spominany Spell Binder. Ok, mozno to nie su take dramaticke rozdiely, ale z mojho pohladu poskytuju postacujucu rozmanitost hernych stylov, v logickych medziach toho, o aku postavu sa stale jedna. Ale vsetko sa to da samozrejme odignorovat a hra sa da plus minus prejst jednoduchym busenim - z tohto pohladu su mechaniky naozaj jednoduche. Inak prave ta Erlangova zbran sice vyzera skvele, ale mechanicky v nej brutalny rozdiel dodatocne k standardnemu Thrust Stance nevidim.

    So siestou kapitolou sa vseobecne neda nesuhlasit, asi nie nadarmo ma titul "Unfinished" :) Uplne takym dojmom posobila.

    Kazdopadne som zvedavy na buduce pociny Cinanov.

  • nightborne

    Ale budeme hrát nějak jinak, když si postavíme jinej build? Víc critu někde nebo bonus k perfect dodge někde jinde je samozřejmě fajn, ale je to... obyčejný. Nudný. Build si představuju jako zaměření na nějakou konkrétní věc, ke který postavíš synergie a pak s ní budeš hrát nějakým zajímavým způsobem.

    Tady si můžeš mírně posílit tohle nebo tamto, ale fakt jedinej efekt, kterej opravdu je znát, a hrozně rád bych takovejch viděl víc, je to Erlangovo kopí, který ke thrust stanci přidá extra útoky. Vypadá to najednou jinak, pocitově to je jiný, super. Akorát škoda, že to dělá jedna zbraň ve hře a ještě taková, kterou 99% lidí nevyzkouší.

    Ne všechny armory jdou vylepšit na stejný staty, třeba ten bull armor, kterej sme už zmiňovali, má v základu víc. Ale je pravda, že drtivá většina ostatních jde. 

    Ale hlavně - itemizace nebo rozmanitost buildů nebyly hlavní důvody ke snižování hodnocení. Vadil mi především ten level design a, nebudu lhát, silně nepovedená šestá kapitola, která mi zkrátka a dobře pokazila dojem. Na konci pátý bych tu osmičku ještě dával taky.


  • miskong

    Buildy (to zahrna vyber zbroji a zbrani) sa daju postavit napriklad okolo sprintovania, jedneho z troch stances (ktore sa nelisia len na oko - dost podstatne sa inak "nabijaju" a funguju tazke utoky, ktore su alfou a omegou), kuziel Rock Solid, Immobilize alebo Perfect Dodge, na co existuju specialne armour set bonusy - osobne som napriklad vacsinu hry pouzival Galeguard Set prave na Perfect Dodge. Pilgrim Set zase sprintovanim moze zvysit Attack o 100% a k tomu este na mythical urovni dobijat Focus. Neplati tiez, ze sa pri zbroji treba zamerat na staty - vsetky zbroje sa daju upgradnut a napriklad prave spominany Galeguard Set som si upgradol az na mythical a nic som v ramci statov teda nestracal ani na top set z Chapter 6. Podobne to je so zbranami, je ine maximalizovat Critical Hit Chance, Attack alebo ist si po nejaky specialny efekt - vzdy som mal dilemu aspon medzi 2-3 zbranami. A to som sa ani nedostal ku kreativnejsim buildom ako je Bull King Set s Dark Iron Staff (nesuhlasim, ze sa hra neda hrat bez Perfect Dodge, neda sa hrat bez uhybania, ale to nie je to iste ako Perfect Dodge) alebo Poison build, zalozeny na tom, ze je tvoja postava neustale poisoned.

    Este k tym Four Banes a resistom - suhlasim, ze je to skor povrchova mechanika a clovek moze resisty vacsinu hry odignorovat, ale "len" vacsinu. Teraz si nespomeniem presnych bossov (mozno Scorpionlord v tajnej zone Chapter 4, na Poison), ale boli pripady, ked som si resist na nejaku Bane posilnil, pretoze ten boj skratka inak isiel tazko. Rovnako pomahal resist voci Scorch pocas celej Chapter 5.

    Skratka, mam pocit, ze si nevyuzil vsetko, co ta hra ponuka - to je v poriadku (ja rovnako), ale z recenzie to miestami vyznelo tak, ako keby to ta hra neponukala. Tieto veci mi pridu ako rozdiel medzi udelenou 7kou a mozno viac zasluzenou 8kou.

  • nostek

    Za mna skvela hra nedavno som dohral elden ring dlc a ked to mam porovnat tak tu sa bavim o trosku viac. Asi to je tym ze je to nieco nove a na 1 pokus klobucik dole.

  • Derp_1337

    Jako je samozřejmé, že sis toho určitě všimnul, ale v recenzi to tak nevyznělo. Asi to chtělo trošku zmínit, protože lidi, které baví prolézt všechno a všechno vysbírat, se bez toho budou cítit trochu ochuzeni.

    Fakt, že ty sety brnění mají chabé bonusy a nejsou moc použitelné, jsou druhá věc.

  • nightborne

    Jak už jsem psal - pro mě to chvílema byla devítka, chvílema pětka, pak dávat finální číslo je docela peklo. Ale nechápej mě špatně, nad osmičkou bych se taky neurazil.

    Boje jsou mechanicky jednoduchý, ale ZÁBAVNÝ, to opakuju pořád dokola =).

    Nastavitelnost "estus flašky" jsem chválil i v textu, fajn nápad imo, a s trinketama máš pravdu, jsou jich mraky. Ale účinek opět docela minimální - zkoušel jsem různě kombinovat samozřejmě, a že by se někdy hrálo vyloženě jinak, to jakože ne. A poměrně hodně týhle itemizace směřuje k resistům na burn/poison a tak dále, což je imho taky k ničemu - v takhle rychlým soubojáku v tom ohni prostě nestojíš, skoro nikdo nemrazí a poison dává tak málo, že ho člověk může v pohodě ignorovat.... K čemu pak plácat sloty výbavy na resist, když si místo nich můžeš narvat víc útoku nebo obrany?

    Sám řekni - jaký buildy postavy tě takhle napadnou? "Víc mlátim", "víc kouzlim" a "jenom mlátim, protože používám spellbinder". Osobně mě žádný další stavění buildů nenapadá, a všechny tři se fakt hrajou dost podobně. Nemluvě o tom, že skillpointů je k mání docela dost - obzvlášť pokud vybíráš i tajný zóny - a hra vyloženě do specializace nijak netlačí.

    A ty samotný zbroje / zbraně... fakt jsi je někdy vybíral podle setu a ne podle armoru a damage? Ty sety nedělaj skoro nic, nenapadá mě případ, kdy by síla setu byla lákavější než vyšší armor... A v některých případech je ten set dokonce tak špatnej, že se cíleně musíš snažit ho nepostavit, což je taky dobrá radost - viz bull armor z tajný zóny pátý kapitoly, kterej s plným setem znemožní perfect dodge, což je při zdejším stylu boje naprostá sebevražda.

  • miskong

    Tiez mi to hodnotenie pride zvlastne - vzhladom na to, ako Games.cz hodnoti ine hry, by bola podla mna zasluzena 8ka.

    Hra ma urcite svoje problemy (zmienene chaoticke rozpravanie pribehu, neviditelne steny a nevyrovnany level design), ale core mechaniky boja su podla mna neskutocne navykove a od hry som mal problem odtrhnut sa. Hra ma silny nadych epickosti. Pomimo zbroji a zbrani, ktore mi prisli dostatocne rozmanite a podporujuce rozne buildy postavy, je tam obrovske mnozstvo roznych trinketov (curios, gourds, drinks, soaks, vessels, spirits) - dokonca by som povedal, ze prilis vela. No a ako bonus vyzera neskutocne.

  • nightborne

    Ale prd chyba, fakt si myslíš, že sem za 40 hodin hraní neuviděl setovky, protože sem inventář sledoval se zavřenejma očima, nebo co =D?

    Stejně to vybíráš podle čísla, ne podle setu, jelikož set beztak dělá naprostý minimum a radši nasadíš lepší armor než abys dostával dvakrát takový rány a "užíval" si setovej bonus, kterýho si ani nevšimneš. Itemizace armorů je prakticky neexistující. A zbraní víceméně taky - snad jediná, která má zajímavej efekt, je kopí z Erlanga, ale to beztak vemeš do ruky tak jako tak, protože má taky ještě k tomu nejvyšší útok, žeano.

  • Derp_1337

    Recenze: "...A prakticky to samé lze prohlásit o výbavě – Předurčeného můžete oblékat do čtyř kusů zbroje, ale žádné příjemné rozmýšlení, co na sebe nasadit, se nekoná. Prostě sáhnete po nejvyšších číslech, hotovo nazdar."

    V recenzi je vskutku chyba. Pokud autor článků jenom řešil jenom statistiky brnění, tak se ochudil o některé silné bonusy.

    Problém s těmi bonusy byl v tom, že se aktivovali jenom když hráč má kompletní set brnění (4 kusy). Není to moc šťastné řešení, protože i jiní hráči si toho nevšimnuli.

    Ale zase na druhou stranu těch unikátních setů brnění je v celé hře jenom 16. To není zrovna hodně. A ještě k tomu ty některé sety mají dost slabé bonusy, takže použitelných je jen pár.

  • Morlang

    Chapu, že si moc vyměklá, ale stejně bys měla tu spotřebu konspiračních teorií krotit 😁

  • Morlang

    Ja se na něj těšil jak malej a furt mam vyčítky ze smazani, ze neuvidim cely ostrov, ale s detma si clovek uz fakt musi vybirat, do ceho da cas. Kdyby tam aspon byly zajimave questy, ala witcher 3, ale zachranovat 9. zajatce ze stejne situace laxniho zajeti... Meh. Ale tech 10h bylo peknych. 

  • Morlang

    Tahle polemika je stara, jako recenzovani samotne. Me se cislovani 1-10 celkem libi, ikdyz je pravda, ze se vetsinou používá jakoby to bylo 1-5. 


    Ne vždy mám čas / chuť se začíst do recenze, ale jak hra dopadla mě zajímá pokaždé.


    Samozřejmě, že člověk si musí dycky přídat nějaké sve bodiky, podle toho, jak se mu hra trefuje do vkusu. 


    Příběh monkey kinga je pro mě top sam o sobě, stejně tak ninjove/samuraiove. Proto me zajima, jak moc se budou tyhle hry kvalitativně lišit. 

  • blaiddtom

    Ak toto nie je zaujatost tak uz neviem co. Wukong ma uplne bez debaty lepsiu exploraciu ako god of war, kde takmer neexistuje. A to mam god of war rad. Leveldizajn je v gow zdaleka najslabsia stranka hry.

  • blaiddtom
    "Wukongovi nebo Hogwarts Legacy 7/10. Dál to asi nemá smysl rozebírat"

    Pravda wukong je tu pravdepodobne zamerne podhodnoteny, ale zrovna hogwarts je prinajlepsom s prizmurenymi ocami tak 6kova hra. Ani obrovskym omylom viac ako 7. Rovnako ako outlaws krasny svet ale vo vsetkom ostatnom je objektivne omnoho horsia.

  • blaiddtom

    Recenzia znie ako od niekoho kto hral hru nasilu a vacsinu mechanik odignoroval alebo zamerne zavadza a pise polooravdy. 

    Ze v hre nie su buildy a armory sluzia len na defenzivne/zbrane na utocne ciselka su vylozene kolosalne lži. Buildovanie v tej hre je a funguje skvele. Suboj je zámerne tiez popisany velmi zjednodusene a rozhodne je komplexnejsi nez v god of war aj ked sa autor snazi nizsie presviedcat o opaku(pisem ako clovek ktory GoW dohral na max obtiaznost vcetne sigrun na ktorej som stravil 5hodin)..Pribeh rovnako zavadzanie..ano znalost predlohy znacne pomoze, ale ak clovek dava pozor, poriadne hlada a cita popisky dokaze si ho dat dohromady..to ma znova len utvrdzuje v tom ze hru odflakol a navyse mnoho vedlajsieho obsahu vynechal. Exploracia je oproti gow o dva parniky napred(znova narazka na komentare nizsie). Okolo tejto recenzie nejaka objektivita a nezaujatost ani len nepresla, ked vidim autorove znamky pri inych hrach.  Beriem ked niekoho nieco nebavi, ale neznasam ked viem ze niekto v recenzii zavadza..ci uz umyselne alebo nie.


  • V pořádku, máš pravdu. Měl jsem napsat že "snad bude k brzy sehnání za rozumnou cenu" jelikož se nejedná o slevu od oficiálních eshopů a vydavatele. 

  • Derp_1337

    "ale záleží odkud si hru koupíš... vystačím si z některých eshopů"

    Nepochopil jsi.

    Ty data s prodeji jsem vytáhl ze všech velkých eshopů. Nemluvil jsem jenom o Steamu. Jsou tam započítané i oficiální obchody s klíčema.


    A tebou zmíněný neoficiální (bazarový) přeprodej klíčů jsi snad nemyslel vážně??! Ti lidé na těch eshopech můžou přeprodávat za libovolnou cenu, z čehož nelze usuzovat nějaká cenová politika.

    Např. Hodně lidí dostane nějakou hru zdarma ke své grafice. Jenže ti lidé třeba nechou danou hru hrát, a tak ji přeprodají na bazarovém obchodu s klíčema. A nastaví tam prodejní cenu 1Kč. Snad nechceš tvrdit, že se z té bazarové ceny dá usuzovat, že se normálně dá koupit ta hra za 1Kč??????? LOL 😂 

    V takovém případě jsou všechny hry od vydání dostupné za 1Kč a tvůj argument je bezpředmětný.

  • Souhlas, ale záleží taky odkud si hru koupíš. Ačkoliv mohou být někteří pohoršeni, tak v případě že konkrétní hra není něco na co bych se těšil dlouho dopředu, tak si vystačím s klíčem z některých eshopů a ne přímo ze Steamu apod oficiálních obchodů a tam často platí že čím větší zájem o hru je (čím líp se prodává) tím víc klíčů se potom přeprodává a některý se dají sehnat za rozumnou cenu (někdy se může jedna o opravdu markantní rozdíl v ceně mezi oficiálními obchody a obchody s klíčema). V případě že mám o hru vážný zájem tak si koupím kolektorku, nebo si ji klidně koupím za plnou cenu na Steamu. Že zakoupením klíče z neofic. eshopů bude studio poškozeno ? V případě her typu Wukong o tom pochybuji když prodali 10 milionů kopií během prvního týdne. Stejně tak jsem neměl sebemenší problém koupit si klíč na Atomic Heart jelikož jsem si chtěl hru vyzkoušet ale zároveň jsem si ji nechtěl kupovat oficiálně bo se jedná o Ruské studio.

  • toka

    V Elden Ringu taky power stance nebyly potřeba a nevidím nikoho říkat jako negativum, že to není potřeba.

    OK, zůstaňme u žánru. Nový Lords of the Fallen má na Games hodnocení 9/10! Na Steamu 60%, streamery to moc nebavilo, hráče už vůbec. Flintlock Siege of Dawn tu má stejný hodnocení jako Wukong. Přitom opět Steam pouhých 77% a bylo to celkově dost zklamání a šili to horkou jehlou na poslední chvíli.

    Hele, já nemám moje životní štěstí postavený na tom, co si myslí ostatní lidé o tom, co mám rád. Říkám, mám Forspoken na 100% a fakt chápu ty hodnocení a nemám to nikomu za zlé. Games.cz hodnotí za mě poměrně kvalitně. Ale občas se prostě hrubě seknou. Jako když třeba vyhlásí multi-player hru roku Death Stranding a nebo když dají Wukongovi nebo Hogwarts Legacy 7/10. Dál to asi nemá smysl rozebírat.

  • Jarisko84

    Tsusima bola dobra hra ale tiez nechapem ten humbuk okolo nej lebo zas daco extra to nebolo... len iny AC...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit