Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zayl
    Jo, zato ty vidíš Blizzard a máš názor na úplně druhé straně spektra. Dopouštíš se stejného prohřešku.

Blizzard zaspal, to je všechno. Nebo si neuvědomil potenciál. To vyjde nastejno.
  • Veskoslav
    Promiň, ale tady moc na diskuzích nejde poznat sarkazmus a ironie. Protože spousta lidí to neumí, takže promiň.
  • To je holt primitivní myšlení některých primitivních jedinců. Protože i kdyby, tak vytřískávat na něčem prachy je tak špatné, že ubozí čecháčci...
  • RockStar
    Proboha sarkasmus... Myslíš, že rok před Ing. bych udělal takovou blbost? Studuji už dost dlouho na to abych věděl jaké jsou priority.
  • Tady je hold každý vidí Valve a hned mají jasný názor. Taky moc nechápu kdo může věřit tomu že by si firma jako Blizzard ,,zapomněla" zaregistrovat značku a přišla tak o hromadu peněz, to už je vrchol demence.
  • Veskoslav
    Pokud kvůli hře nedokážeš udělat školu, tak se na to školu vykašli (já osobně jsem např. zrušl přeobjednávku Diabla III, protože vím, že bych se neučil a koupím si to, až udělám zkoušky). A neříkej, že měsíc nevydržíš nehrát a soustředit se na školu.
  • Veskoslav
    Zjistě te si proboha něco o tom sporu!!! Blizzard nechtěl vlastnit "značku" Dota, ale aby byla jako dosud, aby Valve nemělo výhradní právo používat název Dota. Blizzard nechtěl aby Valve měnilo název hry atd., chtělo jenom aby to zůstalo tak, jak to zůstalo. Mód do doty funguje minimálně 10 let, opravdu si místní hateři Blizzardu myslí, že kdyby z toho Blizzard chtěl vytřískat prachy, že by si to nezaregistroval. Já jsem rád, že se nakonec rozumně dohodli. Název Dota by měl být neutrálně, protože většina si stejně spojí dota s W3:)A to říkám jako hráč Doty 2, která je skvělá (osobně se těším i na Dotu od Blizzardu, kde nám povstanou všichni hrdinové jejich světů)
  • Nikde nikdo nenapsal, že na Dotě Blizzard spolupracoval, on ji jen a pouze podporoval. (třeba turnaje)
  • Shania
    Tady nikdy nešlo o to, že by Blizzard chtěl práva na DOTU, kdyby ji chtěli, tak je dávno mají zaregistrivanou, měli na to moře času. Byla to značka patřící komunitě a to jim vyhovovalo, nikdy neměli v planu ji komerčně využít.

Problém nastav v okamžiku, kdy Valve chtělo zaregistrovat značku DOTA, to by znamenalo, že ji nesmí nikdo jiný používat. Blizzard chtěl, aby značka zůstala dostupná pro komunitu moderů, nevadilo jim, že se hra bude jmenovat DOTA 2, ale právní následky ze zaregistrování značky DOTA.
  • RockStar
    To je mi ale flame při sobotě. Blizz nikdy na DOTĚ nespolupracoval. A kdyby jo, proč by si jí takhle nechal protéct mezi prsty? Prostě měli to na háku jako vždy. Valve se vždy staralo o zajímavé módy. Tak si vzal i takový který nevznikl na jejich enginu.

Každopádně je to jedno. Buďme rádi jak za DOTU tak Diablo3. A asi neudělaný zkoušky tenhle semestr:///
  • To rozhodně, ale League of Legends vzniklo jen s podobným nápadem, zatímco DotA 2 je...ta hra, co vznikla na mechanismech Warcraftu a ten vytvořila jiná společnost.
    Jako mně to je ostatně docela fuk, jsem klidně aj rád, že se toho Valve chytli a udělali z toho "novou" hru, ale tolik se mi nelíbí, že na tom chtěj vydělávat..měla to být teda služba hráčům...čistě můj názor
  • Tak ale třeba League of Legends funguje na mikrotransakcích a funguje dost dobře
  • Nápad vytvořenej na základě jejich hry...jak se do toho nasere komerce, je oheň na střeše...je fajn, že to bude F2P, ale jestli to bude s mikrotransakcemi, to dobrý nebude.
  • lol, ty si malý id*ot
  • Ne nepatří tady jde o duševní vlastnictví ne o program. Prodávat si můžou warcrafta ne dotu. Program který vytvoříš za pomocí jiného nástroje není automaticky vlastnictvím autoranástroje pokud mu to nebylo zadáno či se obě strany nedohodly popřípadě že to nebylo v licenčních podmínkách. A ani jedna podmínka nebyla splněna
  • jako já nevím, ale udělal si mód do jejich hry a trochu za použití jejich programu, takže jim to tak trochu možná i patří. To je jak na vejšce, tam když uděláš svůj program na semestrální práci nebo třeba i za domácí úkol, tak ten program není tvůj, ale škola ma na něj práva a může ho klidně prodat a tobě nemusí dát ani korunu. tak si myslím, že to může stejně fungovat i u Doty
  • Black_Hand
    jiste. ale vlastnictvi vznika s autorstvim. a oni nepracovali pro blizzard, takze jak mohlo byt vlastnictvi na strane blizzardu? (nebo jak si to myslel)
  • smejki
    autorství a vlastnictví značky jsou dvě separátní věci, to bys mohl vědět.
  • Spíš se chtěl napakovat Blizzard na něčem co mu nikdy nepatřilo viz soud
  • Zajímavé. Od kdy patřila značka DoTa Blizzardu? Nikdy! Značka patří moderům. Tady nebylo o čem se hádat. Být Valve tak to dotáhnu do konce. A věřil bych tomu že to má na svědomí Kokotyč než Blizzard. Fakt většího vola v herním branži nenajdete *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit