Přejít na výpis diskuzí
Blizzard chce urychlit vývoj datadisků pro WoW
10.5.2011 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
Nevim co na to rict... jen ze me tempo hry vyhovuje od sameho zacatku. Problem je z mago**ma ketery u toho sedej 24/7 a proto maj vse hned hotove... normalni hrac si stim krasne vystaci....
BTW: Lehkta/nelehka.... nevim.... ZA/ZG tam se s PUGem vajpuje porad.. ne-li i se svejma lidma a časem to taky nerfnou pac budou zas deti berecet... -
Ne, to prostě ti lidé musí zapnout mozek a nespamovat jen jedno tlačítko, obrazně řečeno.
-
Bohužel jinak to v MMO udělat ani nejde, aby to nebyl grind. A WoW nebo RIFT je ještě málo grind o proti ostaním MMO. Zkus na něco přijít aby to tak nebylo. To prostě nejde.
Ale je grind a grind. Když někdo chodí trhat kytky, jen aby měl goldy, tak je to pro mě totální grind a ten je nejvíc nudnej. Ale když budu dělat reputaci abych tím něco získal, abych třeba mohl do toho novýho dungeonu, tak je to úplně něco jiného. Je to věc která tě posune dál. A to už přece za něco stojí ne? Překonávat nějakou překážku, ano v MMO je to určitý druh grindu.
Možná EQ1 kdy jsi to mohl hrát několik let a nikdy jsi nebyl ani max lvl. Ale stejně všechno je grind. -
Jestli to nebude tím, že schopní hráči už to nehrají.
-
Vanilla WoW byla nemilosrdná ke casualům, kteří naraidovali. V TBC se rozšířili možnosti jak pro raidery (více buildů postav), tak pro casualy (HC dungeony s epickou věcí na konci). Ale už v polovině TBC dorazil nešvár zlehčování. Odpadli Q pro vstup do raid instancí, možnost pouze 2 elixírů atd...). Až na konci vydali Sunwell, kterej byl ze začátku opravdu težkej. Ve WoTLK v tomto trendu pokračovali ještě dál, v Ulduaru (postupnými nerfy z pěkného dungeonu z toho udělali další dětskou školku - Naxxramas) jsem skončil.
Jako poctivého raidera mě ze začátku štvalo, že když jsme něco tvrdě zabili, za měsíc si přišla skupinka nazdárků a zabila to taky (když to mělo o 20% menší dmg, o 5 milionu hp méně, o 2 minuty posunutý enrage atd...).
Nemám to Blizzu za zlé, obchod je prostě obchod..:-) -
Protože se chci bavit a ne dělat každý den to samé jak ocas jen proto abych byl konečně exalted s další bandou trotlů? Sorry ale to nemá s tímhle nic společného. Ano všude je nějaký grind, jenže WoW v tom stádiu se mění na čistý grind. A to je to co mi vadilo.
Když jsem zjistil že mě na té hře nebaví gameplay, ale trivia bot v jednom channelu a pokec s kámošema na ventrilu ... Neměl jsem důvod to dál hrát.
Ale máš pravdu, moje věc a zároveň tvoje věc. Jestli považuješ grind za zábavu, užij si ho dokud ho nezruší úplně :). -
No je jestli je dobře že 99% lidí se na některé bosse ani nepodívá.... Pak je ani nemusej dělat...
-
Njn tak jseš konzumní. A chceš všechno hned teď. A nic pro to hlavně nechceš dělat. Ok tvoje věc. Ale ber to tak, že v každý hře je prostě něco jako grind.
A ještě k tomu si vem, že kdyby to tam bylo. Tak se to všechno zpomalí. -
Jediné co bude když bliz zrychlí je že guildy eště víc přestanou stíhat s progresem...
Tím lépe, ne? -
Uh tobě se líbily klíče? Mě to přišlo jako něco neskutečně retardovaného.
Repky? Dyť reputace jsou jen otravný grind. Čím méně tím lépe.
To že máš problém sehnat skupinu na raid považuješ za plus?
S tou unifikací s tebou souhlasím, ale ten zbytek co zmiňuješ mi vždycky přišel akorát jako něco otravného, co v té hře je jen proto, že nepřišli na lepší systém. No možná proto to taky už nehraju. :) -
Když je to tak jednoduchý tak mi řekněte proč Black Division je jediná česká guilda co má 13/13?
Každej tu brečí jak dřív to bylo těžký... ale dřív bylo mnohem víc guild co mělo před vydáním patche zabitý všechny bose... Ted je to v ČR jen jedna a je jen pár co se jí blíží ale i tak to asi do 4.2.0 nestihnou...
Jediné co bude když bliz zrychlí je že guildy eště víc přestanou stíhat s progresem... -
Místo dalšího datadisku s obtížností jako pro retardované děti (kterou ještě dalšímy nerfy zlehčí) by mohli udělat vanila servery s nějakým starodávným patchem. Ale oni se raději začnou vymlouvat, jak by se museli starat o další "hru". Tak potom ať nebrečí, že jim odchází lidi. Přeju jim z celého srdce, aby zkrachovali. :)
-
Vem si to takhle. HC mody jsou opravdu těžké ne, že ne. Ta hra v tomhle není lehká.
Ale ona se zlehčila celkově. Podívej se na unifikaci tanků, všechno na 3 sec CD. Stejné defenzivní ability. Unifikace healerů všichni jsi jsou teď podobní mají skoro stejné skilly. Liší se opravdu jen v drobnostech. Unifikace buffů. Jen ty DPS dělej dmg furt stejně.
Já jako povětšinou (semi-)casual hráč. By rád viděl model TBC. Těžký HC dungeony do kterých musím makat na klíčích abych se tam vůbec dostal. A pak někdy v budoucnu se podívat na low tier raid a postupovat tak nějak pomalu. Teď se logneš zmáškneš tlačítko a jsi v dungu. TO si odejdeš za 20-30 minut a co v tý hře máš dál dělat? Kromě těch raidů? Repky děláš rychle přes tabard. O archeologii nemluvím ani. Recepty máš nakoupený. Prostě ta hra se strašně zlehčila v overralu. Ne v raidech. Dřív v TBC bych se lognul scháněl grupu aby se mnou vůbec šla mezitím dělal mnoho dalších věcí abych se dostal do dalšího HC dungu nebo do raidu. Dneska doděláš 85 a můžeš raidit. A to je podle mě stmuný. Takhle já myslím, že ta hra lehká. -
Když se ti nelíbí názory "fanboyů" (tím jako myslíš mě? *1* ), nelez do diskuzí, to máš jednoduchý.
My jsme ho taky složili až s buffem, přesně z důvodu, jakej uvádíš, a ne, taky nemám titul Light of Dawn. Ale já neběhám po webu a nevykřikuju, jak je WoW lehký. Tak se nediv, že když někoho takovýho potkám, jsem zvědavej, jestli to má z vlastní zkušenosti, nebo to jenom někde slyšel. -
Celkem chápu, a taky mi není jasný, proč máš ty mínusy.
Nicméně to podle mě opravdu bude z velký části tou nostalgií; pozoruju něco podobnýho i u sebe, a to jsem začínal v pozdních dnech TBC. Místo okukování Grand Marshallů na náměstí holt vzpomínám, jak jsem v Dalaranu poprvý slyšel Rhonina oznamovat vítězství nad Algalonem, nebo když jsem poprvý viděl na Krasus' Landing přistát Frostbrood Vanquishera *8* . Dneska už ho má leckdo, ale tenkrát každej obdivně slintal stejně jako v dobách Vanilly *3* -
Bože tyhle názory fanboyů vždycky miluju. Kdyby nechali bez buffu určitě by sme ho měli. Moje malá guildička. Na serveru kterej je poslední v progresu. Ho dala s 10%. Prostě tam jde o to, že ICC začali nerfovat příliš brzo. A my když jsme v tý době raidili 1-2x týdně.
-
Poděl se se mnou o link na tvojí postavu s achievem za zabití LK před tím, než ho začali nerfovat tím raid-wide buffem, prosimtě . Budu hodnej, stačí i normal difficulty *3*
Když je to tak strašně lehká hra... -
Nevím proč máš -4. Ale máš pravdu tak napůl. Vanilla byla jistě super v tom, že byla nová, ale měla neskutečně chyb a tím nemyslím bugy. Ale celkově byla nevychytaná. Třeba flight path. Málo speců bylo použitelných atd. A hlavně ty specy to byla bolístka.
TBC je to co dělá WoW, WoWkem. Obtížnost zůstala, zůstala i původní idea a kouzlo. A celkově to bylo pro lidi přístupnější. Nechápu proč se toho Blizz nedržel. -
Jo, ale WoWko většinu lidí omrzí po více jak dvou letech, což je dooooost.
-
souhlasim s tebou, puvodni wowko melo skvelou atmosferu, jenze to je tim ze proste bylo puvodni a neohrane zee; jak rad bych se zase probehl po elvin forestu a nabral nejaky questy v goldshire