Blizzard chystá remake Warcraftu III s krásnou novou grafikou a matchmakingem
-
jasně, ty máš přehled, co všechno museli předělat...
to, že tam nevidíš nějaký dramatický rozdíl, neznamená, že řadu věcí nedělali znova. to, že se snažili držet podobného vizuálu a celkového dojmu ze hry (což dělat kvůli fanouškům musí), přeci neznamená, že tomu dáš automaticky nálepku remaster, protože je to "přeci to samý, ale jen s trochu lepší grafikou".
těch změn tam může být tolik, že si to označení remake klidně zaslouží. a vracíme se k tomu, že u řady her nelze jasně definovat, jestli jde o remake nebo remaster. často se totiž jedná o obojí. a i zde to na internetech nazývají různě. a někdo dokonce použije raději oba termíny ;)
-
Jestlize bude ve hre MP integrovan do singlu - mysleno tak, ze MP a SP nebudou mit oddeleny .exe , tak zapomen - jakakoliv modifikace je ze strany Blizzu prisne zakazana. Staci vzpomenout na D3 a na pitomou modifikaci upravujici pouze kontrast.
-
jen se tu ztrapňuješ. jak jsem psal, není to černobílé a nelze mít jasnou definici. ono se to dost prolíná. můžeš překopávat třeba i engine a jaká úprava kódu je ještě remaster a jaká remake. chápeme?
jinak citace z recenze: "Crash Bandicoot N. Sane Trilogy není remake, ale nazývat hru obyčejným remasterem by bylo nefér."
a můžeš si o tom ukázkovém příkladu remaku něco přečíst, protože byly bouřlivé diskuze o tom, že tohle je přeci jen remaster.
takže tvůj příspěvek je ukázkovým příkladem trouby v diskuzi. o tom, co je remaster a remake to však nevypovídá vůbec nic. pár lidí se snažilo tomu dát logiku a nějak to definovat, každopádně u řady her to prostě jasně rozlišitelné není, protože část hry se remasteruje a část hry se dělá remake ;)
-
oficiální cestou urcite ne, ale komunita si vzdycky postara, aby se dostal preklad i do techhle novrjch verzi
-
Jen škode, že čeština tam určo nebude a to je Hra s absolutně Top češtinou lepší CZ asi není.
Já jsem na W3 vyrostl ale asi nekoupím mám i krabicovku W3 plus Datadisk v Dabingu CZ již přes 15 let
-
😉
-
Divim se spis, ze tu nebyl clanek o failu ohledne toho velkyho oznameni k Diablu... co se tyce tohohle remaku - nevim nevim, ale ta grafika rozhodne neni tak vymazlena, jak bych si z autorova nadseni predstavoval. Budovy jsou primo hrozny v kontrastu k postavam. A cenu radeji komentovat nebudu.
-
Ale zase čistě remasterem to nemůžeme nazvat, protože vývojáři předělali modely hrdinů, nějaké další věci a navíc upravili engine.
Já vím, je to málo, aby se kvůli tomu dalo říkat, že to je to remake... Spíš to bude takový lepší remaster a nebo něco mezi. -
No já nevím, proto se ptám. Mě to tady teda nějak extra profesionální nepřijde. 🙂
-
tak u me je w3 nekde v top 5 ale nejlepsi neni, hra popravde nicim nevynikala, jedine co ji zpusobilo takovou slavu, je opravdu dobre udelany a vymazleny editor, a muzu rici ze snad ani neznam jiny lepsi editor, nez maji W3
-
A ne? Nejsme snad na profesionálním herním webu? Když tak mě oprav.
-
My jsme na nějakém profi webu? Že jsem si nějak nevšiml. 🙂
-
Ucho prosím Tě, Crash je ukázkový příklad remaku. Stará hratelnost postavena zcela znova na aktuální grafice.
-
Marketacky fraze, nenapisou "We just improved bit here and there, using team of newbies to lower the cost, in few months work of work to milk millions from fanboys."
-
PR prohlášení je dobré ignorovat. Každý snad vidí, že to remake není. Je to jen vylepšená hra, ta hra není dělaná znova na novém enginu, proto to nikdy nemůže být remake.
-
žádnou jasnou definici to nemá. to jen pár lidí se tomu snažilo dát smysl, ale pravda je taková, že v řadě případů se tyto věci prolínají.
to samé se dělo s Crashem Bandicootem. sami vývojáři to považovali za remake, protože prostě řadu věcí dělali úplně znova, ale pár lidí jako ty vykřikovali, že to je jen remaster. v řadě případů je to u her mix obojího. tedy remake i remaster.
-
ono to vždy není tak jednoduché...
Warcraft 3: Reforged is a remake of Warcraft 3 “in the truest sense,”
Warcraft 3 is being more than remastered – it’s be remade from the ground up
-
Ne. není. Profi web - očekávám pro informace o daném tématu, na který se web specialuzuje.
-
A není to vlastně úplně jedno?
-
Remake je postavení původní hry na nových základech. Nový engine, fyzika, animace atd. Hratelnost klidně může zůstat, hra je dělaná, aby vydala jako aktualní hry.
Remaster - oprášení hry -vylepšení textur, animací, modelů ale základ je stejný.