Přejít na výpis diskuzí
Blizzard potvrdil, že chce ve World of Warcraft zkusit mikrotransakce
9.7.2013 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
lol tahle firma se propadla na uplne moralni dno, ostatni firmy se rozhoduji jestli dat f2p a mikrotransakce nebo mesicni poplatky, blizzard da do hry oboji.
-
-
vetsina MMO, co presla z poptlatku na FTP maji hybridni model, tzv maji oboje a hry jako lotro pomerne slusne inkasuji i na hracich, co mesicni poplatky plati (nebo maji lifetime)
-
A lidi to budou žrát dál..... A to o tom morálním dnu je neopodstatněný kec.Z čeho všeho vzešla tvá dedukce ?
-
-
A tvrďtě si co chcete o tom, že hráč ty mikrotransakce potřeboval k hraní nebude...no, upřímě, proč je tam asi dají? Aby jejich nakupující nějak zvýhodnili, což se u téhle hry obvzláště hodí...a jelikož smyslem je porazit někoho jiného, a ne se jen z bůhdarma brouzdat krajinou, tak musíte mít buď sakra štěstí nebo být dobří...ale to je pak "p2w", kapitola sama o sobě...
KTARÁKOLIV hra by se měla zakoupit JEN JEDNOU, a další obsah by měl být buď zdarma, a nebo nabízet sice něco navíc, ale co nebude ostatním chybět - třeba extra mapu, něco na oháknutí, tetování apod... -
-
GW 2 ? A to s tim "zdarma" je blbost. Takze zaplatis jednou a firma se bude zadara starat o hrace, platit programatory za novy obsah a pomalu krachovat? Pak ti vypnou servery a ty budes brecet jak sla dohaj*lu tvoje namakana postava s endgame equipem? NIKDY nikdo nebude dělat nic zadarmo, protože to že lidi platí umožňuje hru hrát. Komu se to nelíbí ať hraje SP hry, za které opravdu zaplatí jen jednou.
-
-
Zprvé, proto tyhle hry nehraju, protože promiň, ale trávit denně několik hodin práce na imaginární postavě z jedniček a nul, no... možná v pubertě to bylo lákavý, ale teď si radši hoďku zacvičim a pak si odpočinu o nějaký jiný hry...
Je to samozřejmě o prioritách, ale mě stačí si jednou koupit hru, pak si jí vychutnat a když po čse opadne zájem? Tak nějakou jinou... jako nemysli si, že jsou to v blizzardu spasitelé, když vám udržují hru...jako promiň, ale ten kdo to hraje od začátku do teď na ofiku jim vysolil přibližně 13 tis (KREI to tady hezky propočítal ve svym příspěvku), to je na hru opravdu hodně velkej luxus (i jejich oficiální zisky jsou fakt krutý), a ještě si dovolej psát o mikrotransakcích ?? Že jim neni hamba, měli by s pokorou být ticho a být rádi, že je stálý ofiko hráči takle krutě vyživujou... Já si třebas 3 roky zpátky koupil jednu parádní strategii z ww2 za 750,- a od tý doby sem nezaplatil ani korunu, a stejnak se o nás tam autoři staraj... nechtěj ani platby za servery, ani mikrostransakce... možná to bude tím, že prostě většina wowkařů je na téhle hře a na "imaginární postavě" závislá natolik, že si ty prachy buď neuvědomují, nebo je prostě musejí dát... a teď ještě tohle...že jim neni hamba... -
-
Kdo hraje od zacatku a pravidelne za hru dal okolo 30 - 40 tisic:) Ale uvedom si, ze je to za osm az devet let. necele tri stovky mesicne za zabavu je uplny nic ve srovnani s jinou zabavou/konicky.
V dobe, kdy jsme hral jen WOW a nekupoval si jine hry jsem hoodne usetril:)
-
-
-
-
Třeba z toho, že obdobný hry ždímou životy mnoha lidí (neni to hra typu, dám si na měsíc pauzu, mám školu / přítelkyni / práci / sport nebo cokoliv jinýho) a tenhle žánr opravdu patří mezi nejvíc nerdující ze všech... neni to jen prázdnej kec, 2 moji spolužáci "díky" této sérii vyhořeli, jeden propadl (a to býval lepší jak já) a druhý školu dokonce nedokončil, totálně mu to zabilo morálku... oba si hru koupili, pak ještě navíc platili za ofiko servery a teď ještě mikrotransakce? Chudáci rodiče, když viděl, jak jejich dítě-troska utrácí svoje penízky... já mám hry rád, pařim toho spoustu, ale co je moc, to je moc... Blizard prostě vidí, že se závisláci drží, a tak zvyšuje dávky, asi takle... a závisláci se bohužel jak jinak než přizpůsobí, aby dostávali dávky dál... on totiž tenhle "svět", kde má člověk postavu lepší, silnější, korbovatější, nazdobenější, magičtější atd je hrozně lákavej a většina z hráčů si tu akorát v jedničkách a nulách něco dokazujou... bohužel jen imaginárně... *7* stačí to shrnout takle ?
Čest a omluva občasným hráčům... -
-
Závislost na hrách neexistuje. Je to jen výmysl jak z lidí ždímat další prachy.
Je to obyčejná prokrastinace...
Kdykoliv může kdokoliv přestat hrát. Jejich vlástní blbost...
ad druhej příspěvek:
Co je pay2win na non-combat petech, mountech a xp boostu? Doexpit postavu na max level je jen otázka času, ne skillu, a ani te nijak nezvýhodní. Tak samo ty charmy, buď dělás daily, nebo si zaplatíš.
Itemy dostupné nebudou... Blizzard chce vydělat, ne potopit hru. -
-
že závislosť na hrách neexistuje :D dobre no, sa preber :D závislosť na hrách je už dávno vedecky dokázaná a zdokumentovaná
a áno, môže prestať hrať tak ako alkoholik môže prestať piť a feťák môže prestať drogovať ale práve lahké to asi nebude -
Aha a proto má Japonsko nejvíc mladistvých závislých na videoherním průmyslu na světě, že? Raději nepiš. A kdykoliv může přestat hrát? Ne nemůže a proto je to závislost hlupáku.....
-
Závislost na hrách neexistuje ? Aha... *8* z jaké planety prosimtě pocházíš?
-
-
Tak je to čistě o mentalitě člověka, já hrál na základce dost, pak přišla střední, prvák se hrát dalo, druhák taky, třeták už ne, tak jsem na 2 roky přestal, udělal si maturitu a pak zase začal závvyslačit...
To je prostě o člověku a o tom jestli si umí určit priority... -
P.S. kvůli "obyčejné zábavě jako každé jiné" můj spolužák na gymplu propadl? Když měl před objevením té "obyčejné zábavy" průměr pod 2 ? Aha... nevim no, ve třídě většina sportovala včetně mě, bavila se apod, ale nijak zvlášť je to neničilo...
-
Obávám se, že asi patříš mezi ně, jak to tak čtu... závislost neni tehdy, když si hru zapneš, když máš čas (ale opravdu čas, ne že oželíš něco jinýho), zahraješ hoďku dvě, a pak třeba týden nebo měsíc nic a nijak ti to nechybí...to je normální stav...tak jako si zajdeš jednou za čas zaběhat, nebo na brusle a další reálné věci...
A tak stejně, jak se kulturistika může stát závislostí, stejně jako anorexie apod (prostě nevidíš na sobě výsledky, i když korbíš/hubneš a chceš více - přesně jak píšeš - chceš vyšší level, proto potřebuješ hodně a často hrát a expit...) a toho právě chtějí využít v blizzu, vědí, že budeš vždy chtít expit víc a líp, "být lepší jak ostatní" (jakej je to paradox, když se jedná o imaginární svět...) a to pujde lépe s mikrotransakcemi... podobně, jako psal nahoře "KREI", našli zlatou žílu (měsíční platby, to je hrozný svinstvo, hráči té hře dávají mnohonásobně více, než si ta hra zaslouží) a vydělávají blizzu královsky, tak proč né víc ? Jednoduchá logika trhu... zisk...
ALe zpět k tématu - závislost může být na cokoliv, od čokolády, přes sex až po hraní... tak se někdy zkus nad sebou zamyslet... -
A na čem si na hrách závislý? Je to obyčejná zábava jako každá jiná. To, že někteří hrajou moc má podle mě jiné příčiny, než "závilost".
Například chcou mít co nejdřív max level, nebo mají mindráky z toho, že mají slabej EQ, ale závislost? To by mohl hrát 24/7 pong... to je taky hra ne?
-
-
-
-
-
-
R.I.P / Every dog has its day/ No one lives forever
-
A proč ne, alespoň tam bude něco nového. Já si klidně rád za něco připlatím. To že si tady začnou lidi stěžovat, vidím jen v tom, že nemají peníze na něco takového. *5*
-
-
Škoda že si za ty prachy nemůžeš koupit mozek ... aspoň by ses nad tím zamyslel.
-
Zato rodice pana jablicka na to maji !
-
-
No a tvoji ne, tak jen nezáviď. *5*
-
-
Skutečnost je mnohem prostší, lidi se bojí toho, čemu nerozumí a nadávají na to dřív, než to přijde. Zbytečná psychopesimistická příprava na něco, co jejich život vlastně vůbec nijak neovlivní *7*
-
-
Co je to "psychopesimistická příprava" ?
-
-
Že jsou z toho raději preventivně psychicky v prd*li, s pesimistickým pohledem na věc, aby nebyli tak v prd*eli až to skutečně přijde. Říkejte si co chcete, ale prožívat takhle něco, do čeho mě nikdo nenutí rvát prachy, je fakt jen obraz postižené mysli jedince(ů) a ne "morální úpadek" firmy, která dělá jen to co potřebuje (tzn. vydělává), jak tu někteří píšou.
-
-
-