Přejít na výpis diskuzí
Blizzard zvažoval rozšíření free to play pro WoWko, ale...
24.8.2012 | Adam Homola
82 příspěvků
-
k čertu, Z. Z., co to hulíš? Takovýho fanboye F2P jsem ještě neviděl, navíc ani neznáš rozdíl mezi freemium a f2p. Jednoduše ale hra, která je P2W jako WOT a další, si nezaslouží nic jiného než zkázu, velmi pekne má ale F2P řešeno LOL, kde si nemusíte nic kupovat, pokud hrajete a nevlastnění všech skinů vám netrhá žíly. Každopádně je ale F2P vesmeš jen zlo, které vám z kapes vybere více peněz (tem blbcum, co zacnou hrat), než kdybyste si koupili retail, a platili měsíční poplatky.
-
Dávají, ale malou, takže to oprevdu štve jen nuly co to párkrát zkusily a hned si našli důvod proč jim to nejde.
-
No to je ale výborná hloupost...někdo, kdo hraje takovou hru zadarmo by najednou platil extra obsah? *15* To je jako kdybys jezdil tramvají na černo a najednou by sis moh připlatit za to, že si sedneš...stejně pojedeš na černo a nedáš ani korunu *1*
-
zase pokracovani zz:
ftp lotro jednoznacne zachranilo, coz je dobre, ale stejne se mi nelibi jak zachazi s platicimi hraci.
Zaplatil jsme jim 4000 hned pri vydani hry za lifetime, velky risk, je sice pravda, ze bez nej bych se do hry uz asi nikdy nevratil a nelituju tech penez, ale zadneho extra bonusu jsem se od nich nikdy nedockal.
Vidim to tak, ze jako platici hrac bych mel mit vsechno zdarma, az na placene datadisky do hry. Veci v cash sopu jako materialy na craft a outfity mi nevadi, na to je tech 500 bodu, ale zasadne nesouhlasim se vsim ostatnim.
Hlavne kdyz vetsinu veci jako jsou teleporty kupujes pro kazdeho avatara zvlast. V dobe vydani ftp jsme mel asi 7 postav z toho tri aktivni, takze rozhodne tech 500 bodu ani nahodou nestaci. -
Ano, F2P může generovat větší zisky, neboť se spousta lidí odváží a hru si prostě zkusí. Přesně tak to bylo u mě a u LOTRO. Kdyby bylo LOTRO jen za měsíční poplatky, nikdy bych ho nezkusil. Ale že přešel na F2P, tak jsem si ho taky vyzkoušel. Totéž platí i u dalších F2P.
F2P má tedy jednu dobrou vlastnost: Umí přilákat nové hráče a tito hráči nakonec většinou stejně přecijenom něco zaplatí. Podle mě na tom není nic špatného. Nikde jsem samozřejmě nepsal, že F2P = hraní zcela zdarma (i když v případě LOTRO je to hraní zcela zdarma možné, ač ne lehké).
Co se týká utracení mnohem více peněz, je to možné. Já si to počítal a vyšlo mi to, že jsem v podstatě utratil méně, než kdybych si platil každý měsíc pravidelné měsíční poplatky. Tohle ovšem platí jen k LOTRO - k ostatním F2P modelům se nemůžu vyjadřovat. Vždy jsem prosazoval LOTRO F2P model jako poměrně dobrý.
Samozřejmě se omlouvám, že se nevyjadřuju jako úplný hlupák a že umím dát pár vět dohromady. Na některé je to, koukám, až moc. Zajímalo by mě, jaký odborný termín jsem použil. Ale jistě, máš pravdu, měl bych volit jednodušší formu písemného projevu, abych některé členy fora neuváděl do rozpaků. *15*
Ještě jedna věc: Prosím vás, uvědomte si, že hry nehrají jen děti. Uvědomte si, že na toto forum nechodí jen děti ale i lidi dávno pracující s rodinou atd. Berte to v potaz, když někoho nazýváte "střevem". Je velice snadné v internetové diskuzi někoho urážet. Ale tohle forum neslouží k urážení ale k diskutování. Já se snažil diskutovat a chtěl jsem, aby se vyjádřili zarputilí odpůrci F2P, abych mohl poznat i jiný názor. Protože se argumenty odpůrců nedostavily, byla má snaha a mé příspěvky v podstatě na nic. Bohužel se dostavilo pár příspěvků velmi pochybné kvality. *6* -
Nepochybuju o tom, že lidi odcházejí proto, že je to nebaví, ale stejně tak je i pravda kolegy nad námi.Blizzard na to teď šel špatně.Jednoduše řečeno, byla chyba nechat 3/4 roku jeden content a to ten hlavní důvod, proč teď odcházeli.
Ale zase se vráti, sice to možná nebude na moc dlouho, ale vrátí se. -
Nenapsal jsem předplatitelů, ale hráčů, to je rozdíl. Kdyby si Blizzard posčítal i hráče kteří neplatí free servery, věděl by, jestli má cenu přestupovat na f2p. Ti z free serverů by pak mohli hráli to WoWko s mikrotransakcemi, ale to už by museli udělat před vydáním těch pand.
-
Marginální výhoda, nikdy nemáš jistotu, že tě zasáhla zlatá střela, klidně se ti mohl trefit do weakpointu, vždy půjde o to, jak kdo dobře vystřelí. Člověk s premium tankem, zlatou municí a zlatými spotřebními předměty (který jsou vlatně k ničemu) ti bitvu nevyhraje, málokdy vidím, že by jeden hráč vystřílel třetinu nepřátel sám, a když už, tak pochybuju, že by na tom měli zásluhu koupený věci. Když se to shrne: jestli tě zajímá jen ta nejrychlejší cesta k Tieru10 a pak se nudit, tak ano, proplať se k tomu skrz tisíce. Za ten rok co hraju shledávám, že nejlepší bitvy, kde se nikdo nebojí jít do útoku, aby si náhodou nepoškodil tank, je maxiámálně do Tieru 5-6 a tady ti goldy těžko pomůžou.
-
Týýý vole :-DDD nečetl jsem tu diskuzi celou, protože ty samolibý monology, rádoby zahalený do nějakýho univerzitního nádechu Mr. Z.Z. se prostě číst nedaj. Nemůžu se prostě ubránit pocitu, že tohle střevo potkat někde na ulici, tak bude od pohledu na pěst. Přestaň se tu ohánět rádoby odbornejma termínama, který na tomhle foru stejně nikoho neoslní a zapoj mozek....
F2P je jen a pouze moderní marketingovej krok, kterej vlivem konzumenta docílí mnohonásobně větší rentability, než v případě stávajícího systemu, kterej vlivem stoupajícího torrentění a věku hráčů dost ubírá na ziskách. Osloví tim hráče, který nedaji plnou cenu za originálku, ale takhle nenápadně po 50 korunách za rok utratí mnohem víc.
Vyzdvihovat tady ten system do výšin - to může jen idi*t a samozřejmně ještě Z. Z.
Schováváš se za bezplatnej přístup k obsahu hry a využití jako demo? :-D Pokud mi pamět slouží, tak dema byla v historii vždy bezplatná a hráčovi dost jasně naznačila či koupit nebo ne.
Aby si tohle zkusil byť jen jako demo a chtěl poznat většinu aspektů hry, tak jim stejně na účet pár šestáku pošleš- jako dalších xxxxxxxx jiných- ve finále větší zisky, než při plnohodnotnym prodeji xxx hráčům.
A ty si Z. Z. tak blbej, že tu okolo sebe sypeš tyhle moudra a ještě se snažíš vystupovat hrozně odborně....to sou lidi :-DD -
Klesa pred datadiskem (DD) proto, ze lidi uz vi, co se s hrou stane. WoW tahne equip a ten stoji na nejake forme herni driny (raidy, progress, umirani nebo daily a grindovani apod.) Jenze s DD nastane devalvace vseho. To je super pro lidi, co chteji s ostatnima srovnat krok (zacit znova), ale neni to dobre pro ty, co jim konecne droplo neco poradnyho. Najednou je to k nicemu a prvni modra vec na novy max level to hrave prekona. Proto lidi s blizicim se DD prestanou hrat. Nema to pro ne cenu se honit za necim, co pak zahodi.
-
Přesně si pamatuji, jak před WOTLK došlo k nerfu BT a hlavně Illidana, tehdy si z toho hráči dělali ještě srandu a pouštěli éterem hlášky jako "Free For All". Následně ve WOTKL ukázali Blizzardi, že to myslí smrtelně vážně. Tehdy to byl takový hřebíček do rakve, pro mě osobně. A když jsem viděl, jak dál všechno zjednodušují do Cataclysmu. Tak jsem definitivně skončil s WOW. Těch věcí, které mi zvedaly žluč bylo více, ale už si je ani nepamatuji. Zlatá doba Vanilli a TBC!
-
Gooby plz,
A já jasně ukázal, že kdo má v LOTRO VIP, už nemusí platit za nic kromě toho VIP (měsíční poplatky) a kromě datadisků. Takže u mě platí: Stáhnout LOTRO, zaplatit si VIP a už se o nic nestarat. Nic jsem si za peníze kupovat nemusel. Pokud jsem si něco koupil, bylo to výhradně za herní měnu, kterou jsem dostal za to, že jsem si zaplatil měsíční poplatek.
A víš, co je ještě dobrý? Když v LOTRO nezaplatím, stejně se mohu připojit do hry. To u placených MMO platí: nezaplatíš = nemůžeš se ani do hry podívat, nemůžeš nic. Máš smůlu. Zaplať a my ti zase dovolíme se podívat do hry, projet si herní svět atd. Jinak ne!
Je tohle vážně lepší než F2P? Jak někdo může hájit placení měsíčních poplatků (netvrdím, že to děláš ty, tvé příspěvky toho vlastně moc neříkají) a tak tvrdě odmítat F2P? Podle mě jen díky neinformovanosti a podjatosti. -
Podle me je chybou platit za veci i kdyz mam hru koupenou a platim mesicni poplatky. Ale jak rikam, kdo chce kam... *7*
-
To už je jiné téma. Bavili jsme se o zdrojích a zdroje jsou. Jestli nejsou schopni efektivně pracovat z jakýchkoli důvodů, a nebo nelze pracovat efektivněji, to už je úplně jiné téma.
Ať je to, jak chce, WoW se stále drží velmi solidně a tohle prostě nelze zpochybnit. WoW je stále (bohužel) králem MMORPG. -
To že když někdo má horšího tanka tak tě jako nemůže dát ? Co to je za kravinu?
"Nebo tu hru, kdy mi hlásí zásah a přitom nic nezasánu a následně to schytam od toho, co jsem "zasáhl" Co tohle je? Můžeš mu dát jen kritický zásah ale hp mu neubereš. Připadá mi že si tu hru vůbec nehrál. -
Gooby plz,
jestli je podle tebe outfit a nějaký port "druhá polovina hry", tak fakt nevím. Platící hráč má v LOTRO k dispozici kompletní obsah a chybí mu jen drobnosti (pár slotů ve skladu navíc, nějaký ten outfit, nějaký port apod.), které si může postupně dokupovat. Jde fakt o drobnosti a pokud tyhle drobnosti hráč nemá, vůbec nic se neděje.
Problém je, že se tu bavíme na téma, o kterém ty vůbec nic nevíš a přidáváš tedy jen nesmyslné reakce. Podle mě je chybou přidávat se do diskuze na téma, ke kterému nemám co říct a nebo nejsem schopen něco přidat, protože se v tématu nevyznám. Já také nediskutuji na témě třeba Need for Speed, protože tuto hru nehraju, pořádně jí neznám a nemám tedy k ní co dodat. *3* -
Shania,
nemůžu s tebou souhlasit, ale velmi dobře si uvědomuju, že je subjektivním pocitem, co je ve hře nutností a co ne. Já to cítím jinak, ale nemůžu tvrdit, že v tomto případě je můj pocit ten správný a tvůj ne.
Faktem je, že další teleporty, další skladové prostory atd. nebyly součástí LOTRO před spuštěním F2P. Tzn., že tyhle věci byly vydány až s F2P. Pokud si zvládal/a hrát bez daných věcí léta před spuštěním F2P, jsem si jistý, že lze bez těchto věcí hrát i nadále.
A opět velmi konkrétně:
Sklad: Mám 5 postav na vyšším lvl (+ další na nižších levelech). Tyhle postavy mají crafting na max., skladují suroviny, outfity atd. a stejně mi ten sklad bohatě stačí. Čím to je, že tobě ne?
Porty: Jako VIP (nyní už bývalý) mám swifty do všech regionů + 1 port. Nikdy se mi nestalo, že bych snad potřeboval vícero portů. Jistě, snad jeden by se hodil - v Morii ve Flaming deeps, protože sem se jede špatně a tady je quest na knihu nutnou pro crafting reliců. To bych ještě pochopil. Takže koupě jednoho portu navíc = 350 TP (s běžnou slevou i za 250+). Takže hned první den hry si ten port mohu koupit, ačkoli ho těžko hned ten první den budu potřebovat.
Dej mi prosím příklad, co vše by si chtěl/a mít ihned po založení postavy. Jen připomínám, že low level postavy sotva mohou potřebovat více jak dva porty, že sotva využijí větší kapacitu skladu atd. Co tedy nový VIP hráč musí mít ihned? Prosím specifikuj. Já opravdu nevím.
Chápu tvou pointu, ale je třeba si uvědomit, že F2P je prostě jakýsi kompromis. Platící hráči v F2P typu LOTRO nemůžou mít vše, co je v ingame obchodě. To prostě nejde. Ovšem nevylučuju, že by třeba neměli VIP dostávat více TP měsíčně apod. Moc dobře vím, že se výhody VIP diskutují už léta a Turbine na to vždy nějak reagovala (vydávání nových skirmishů čistě jen pro VIP, nových oblastí atd.). Úroveň VIP se bude diskutovat ještě dlouho, tím jsem si jistý. -
Ja zase cekam ze nekdo nebude lhat, aby jim fanboyovana vec vypadala lip. *7* By me zajimalo jak velky degén musi byt nekdo, kdo si neco koupi ale druhou pulku zaplati znova, protoze neni nutne aby byla v te prvni cene. *15*
-
To ano, muze si koupit spickove vyvojare, ale problem je v tom jak oni pracuji v malych teamech, to je proc nemuzou expandovat prilis rychle. Otazka je, jestli je tato strategie udrzitelna i do budoucna nebo ne.
-
Gooby plz,
bohužel pozoruji, že v tvém případě je zde nejspíše intelektuální limit, který ti nedovolí nějaké lepší reakce. To je mi líto. Cílem tohoto fora je diskutovat. Diskutovat ovšem neznamená vložit libovolný příspěvek do diskuze. Od příspěvku se vždy očekává nějaká relevance a pokud ta relevance není naplněna, není naplněna funkce fora a forum se stává být nefunkční. Pokud je takových nerelevantních příspěvků příliš mnoho, je funkce fora silně narušena a forum se stává zbytečným.
Každopádně k věci: Opakuji: Plátce měsíčních poplatků (VIP) v LOTRO dostane vše, co je podstatné a k tomu ještě něco navíc, za co si může koupit i věci nepodstatné. Vše co nemá VIP k dispozici je opravdu jen navíc, něco, co není nutné mít. Příklady jsem dal.
Samozřejmě netvrdím, že LOTRO F2P je naprosto ideální model - ale je to dobrý model.
Omlouvám se za mé opakované příspěvky. Marně jsem doufal, že se dočkám diskuze. To se bohužel nestalo. Dále budu reagovat jen na hodnotnější příspěvky, neboť mé opakované příspěvky už také ztrácí smysluplnost a nikterak foru nepomáhají. *3*