Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Shania
    Pokracuji k tomu co jsme nasal nahore, uz se tam neda pokracovat:)

No jde o to, ze treba ty teleporty nebo banka nejsou kosmeticke veci, ale zcela zasadni featura ovlivnujici tezce hratelnost, cestovani v lotru je jedno z nejotravnejsich co se da v mmo najit a kazda vec co ho ulehcuje je must have.

Ale to je jedno, pointa je, ze hrac platici poplatky ma mit vse, ne jen cast hry, za to jim ty tri stovky mesicne platis. To ze to tam vyvojari pridali presne z duvodu, aby na tom vydelali dalsi penize se mi vubec nelibi, jedna vec je nejak je podporovat a druha je nechat si sr.. na hlavu.Prestanes platit, prijdes o to. 500 bodu za mesic neni reseni, vetsina lidi co hraje, che mit veci hned a ne az za par let, kdy ty body nastradas, takze si to stejne koupis.

Paradox je, ze tu velmi neoblibeny Blizzard, ma nalepku zlodeje roku, sileneho skrblika, co na nas vydelava, presto nevydava zadne placene DLC a nemaji hybridni FTP model.
  • Kdo má peníze, má i technologii a lidi. *3* Nehledě na to, žze Blizzard je tak silná značka, že podle mého názoru (který může být chybný), může přitáhnout naprostou špičku v oboru i nové talenty.
  • Shania
    Zdroje nejsou peníze, ale hlavně lidi a technologie.
  • a co tě k takovému tvrzení vede? mě osobně se daří docela slušně a jediný goldy, který jsem kdy utratil byly za místa v garáži, protože jsem se se svou sbírkou Shermanů nemohl rozloučit. Ano, ta hra má problémy, ale stejné problémy mají i hráči s premium účtem nebo premium tankama.
  • Ani jedna vec nemeni nic na tom, ze je to kupovani vyhody za prachy - p2w.
  • No, a jak vůbec můžeš vědět, že po tobě někdo střílí zlatou municí;)... jestli někdo používá zlatou munici v random bitvách, tak je zralej na blázinec
  • to nerfovani je podle me nejvetsi problem. blizzard se snazi udelat vsechno pro vsechny a to nejde, nebo minimalne se jim to nedari. hc raidy by meli zustat hracum co na to maji spoustu casu. pro ty kteri ho maji mene, ale stale chut se zlpesovat a chteji nejakou vyzvu by mel byt normal a jediny nerf by byl lepsi equip......myslim ze toto vsechno platilo i na zacatku cataclysmu. tri raidy na ktere bylo potreba chodit hc dungy, ktere byly tezke a nutili hrace se naucit hrat za svou classu. zandalari dungy a firelands prinesli zjednoduseni, ale porad to vyzadovalo od hracu nejakou snahu a hlavne jit puvodni raidy a dungeony. problem pak podle me prisel s prichodem LFR a dungeonu s itl 378, kde uz hraci nepotrebovali ani prochazet firelands a kdyz pak prisli na raid, tak neumeli v podstate skoro nic a jeste dostali equip. dragon soul raid taky nebyl na normalni obtiznost uplne jednoducha zalezitost a vyzadoval od hracu aspon dodrzovani taktiky. hrebicek do rakve prisel s nerfama kdy uz nebyl problem slozit raid se spoustou chyb a hracu co ani neznali classu za kterou prisli na raid.
  • Jako ze ty lzes (mesicne platici ma vsechno) a kdyz na to upozornim tak je to o nicem? A lhani je teda o necem? Zajimavy ze dycky ma plnou hubu argumentu nekdo kdo leda ho.no.
  • Gooby plz,
    ten kdo platí měsíční poplatky má všechno, co je standardní součástí hry a co bylo součástí LOTRO před spuštěním F2P.
    V LOTRO došlo se spuštěním F2P k mnoha změnám. Vypíchnu jednu negativní a jednu pozitivní: Negativní je přítomnost tlačítka Store (obchod) v UI hry. To některým vadí. Mně ne. Pozitivní je velké rozmnožení nabídky itemů (včetně outfitů), které jsou všem hráčům k dispozici. Přes spuštěním F2P rozhodně tolik outfitů nebylo a celá řada zajímavých věcí nebyla (např. zmíněné další porty).
    F2P tedy mimojiné vedlo k tomu, že se rozmnožila nabídka, zvětšily se možností hráčů. Co je na tom špatného?
    A zase upozorním, všimni si mé trpělivosti. Spamuješ tu příspěvky o ničem a já stále bojuji, abych obhájil svůj názor. Dokonce jsem stále nezvdal to, že z tebe dostanu aspoň jeden dobrý argument. *2*
  • Gooby plz,
    a zase tu nečtu žádný argument týkající se F2P, ale jen a výhradně názor týkající se mé osoby. Jistě, já reaguji velmi tvrdě až útočně. Cílem je vyprovokovat někoho k nějakému solidnímu výkonu, k nějakému skutečnému argumentu. Bohužel u tebe se to zatím nepodařilo.
    Má otázka je jednoznačná a dovolím si jí ještě jednou zopakovat a velmi doufám v relevantní argumenty:
    V čem přesně je dobré F2P špatné?? Nevíte-li, co je "dobré" F2P, lze čerpat z mého příspěvků, kde jsem se tomu nepříliš dokonale věnoval.
    Víte, co tu já opakovaně čtu?
    F2P je špatné, protože tam člověk musí platit. F2P je špatné, protože tam člověk neplatí měsíční poplatky. F2P je špatné, ehm, nejsem schopen dát dohromady důvod. F2P je špatné, protože jsem před x lety hrál nějaké asijské mmo, které... F2P je špatné, protože si hráč může koupit věci, kterého zvýhodňují (takže hovoříme o P2W a nikoli o dobrém F2P). atd.
    Ježiš, vždyť je tolik možností, jak argumentovat dobře a kritizovat F2P relevantně. *1*
  • A jak by stouplo číslo předplatitelů, kdyby vzali pod záštitu servery plné neplatících hráčů?
  • Aha a mame to tu. Pan obhajce F2P keca. Ten kdo v Lotru plati mesicne stejne nema vsechno. *15* A snazi se to zakecat.
  • Shania,
    výborně, jeden z mála příspěvků, který má svou úroveň a lze ho nazvat jasným argumentem. Vlastně souhlasím. Nicméně, mám výhrady.
    Dostáváš měsíčně TP k tomu, aby sis právě tyhle věci dokoupil. Z vlastní zkušenosti vím, že jako VIP jsem neměl žádné omezení. Všechny ty věci, co nabízejí, nebyly před spuštěním F2P k dispozici a jsou něčím hodně na víc.
    Konkrétně:
    Sloty do skladu: VIP má základní sklad, šatník atd. na zcela dostatečné úrovni. Kdo chce ještě něco extra, nechť do toho vrazí TP, co dostává měsíčně.
    Teleporty: Základem je jeden. Ten více než stačí, když má člověk rychlé cestování. Chce-šli extra port, lze opět využít TP, které člověk jedna dostává měsíčně a jednak je dostává samotným hraním.
    Jistě, pokud chceš úplně každý outfit, úplně každý port, úplně každou věc ze Store, musíš si připlatit. Ale neznám nikoho, kdo by to chtěl či dokonce potřeboval. Nehledě na to, že na ty důležité věci si člověk vydělá prostým hraním a ziskem měsíčních TP bonusu. Opět zmiňuji, jako VIP jsem nebyl nikdy omezen. Porty jsem si koupil poté, co jsem nahrál nějakých 3000 TP jen hraním. Také pár outfit jsem si mohl dovolit koupit. Dokonce i skilly na creepa jsem si koupil. A navíc jsem nedal ani korunu. Prostě mi stačilo to, co jsem dostal a získal hraním. *3*
  • No vidis, a ja tady zase ctu "ja jsem lepsi, protoze mam jediny spravny nazor na F2P" ctu tady jak nevzdelanci nerozumi vyhodnosti platit za kazdou blbost ve hre a ctu tady o "neargumentech" zatimco jediny co jsi napsal je ze "dostavas na vyber". Tak si ten vyber nech, ja ti ho neberu. Kdyz ti nevadi platit za vsechno s myslenkou ze kdyz nechci tak nemusim, tvuj boj.
    Ale stejne jak tobe nikdo neveme nazor ze je to lepsi, me nikdo neveme nazor ze je to utok na hloupost lidi.
  • Shania
    Z.Z
    Ano lotro má i poplatky, ale ja jakou founder a majitel lifitime mam presto ve hre trilion veci, co mi nabizi ve shopu a valnou vetsinu si myslim, ze bych mel dostat zadarmo. Sloty do banky, na autfity, teleporty. To ze dostnu 500 za mesic neni zrovna idealni kompenzace, kdyz kapital na zakoupeni vsech tech veci vygenerujes za par let.

Proste si myslim, ze pro hrace platici mesicni poplatky nemeli vubec zadne mikrotranskace zavadet a ne rict, jen plate, ale dostanete jen polovinu hry a zbytek cash shop.
  • Gooby plz,

ježiš chlape, nespamuj tu neargumenty. Přidej nějaký argument. Já si sakra nemůžu vybavit jediný pořádný argument od tebe. V čem přesně je třeba dobrý F2P špatný? Popiš mi jeho chyby a začnu si tě vážit, bude-li tvůj příspěvek aspoň trochu relevantní. Můžeš vycházet z méhé příspěvku, kde jsem nikterak dokonale popsal základní výhodu F2P modelu (opět upozorňuji, dobrého F2P modelu).
  • Jedna věc je koupě krabice a druhá věc je placení měsíčních poplatků.

Pokud si hrál špatné F2P, je mi to líto. Měl sis zvolit lépe. Já měl štěstí a hrál jsem dobré F2P a z toho taky vychází mé názory na F2P. Samozřejmě chápu, když měl někdo smůlu, že nyní F2P kritizuje. Ale to ještě neznamená, že bych uznával generalizace takových nešťastníků. I ti musí vzít v potaz, že F2P může být výhodné pro všechny - pro hráče i pro vývojáře.
  • Gooby plz, nemůžu překousknout, když tu čtu opakovaně naprosté nesmysly. Tvůj příspěvek je taky naprosto irelevantní, K čemu si se zmohl? Ke slovíčkaření.. Mám tu každý termín precizovat. Mám tedy vypustit slovo "celá hra" a přesně vydefinovat, co přesně ten daný hráč dostane zdarma? Tohle je forum a ne slovník naučný. Nebudu tu zbytečně precizovat každý výrok, co tu napíšu. Myslím si, že musí být každému jasné, vzhledem k celkovému kontextu, co jsem tím termínem "celá hra" myslel. *7*
    Takže velmi doporučuji, neber mi můj čas. Reaguj relevantně či vůbec. Tohle je vlastně docela zásadní téma a já nemám chuť reagovat na podobně zbytečné příspěvky. Ale tu a tam mi to nedá... *3*
  • Shania
    Jen to, že když se hru rozhodněš hrát, tak stejně zaplatíš daleko víc než ve hře, která má měsíční poplatky.
    I u her jako je lotro, které má měsíční poplatky i ftp model je ta platící čast těžce poznamenaná ftp.

FTP je fine na vyzkoušení hry, pro občasné hraní ale jakmile ve hře začneš trávit víc času ....

Tím nechci říct, že to platí pro všechny ftp hry, ale pro naprostou většinu bohužel ano.
  • Ako vhodný príklad dobre použitého a férového F2P systému by som videl Rise of Flight. Hru to krásne drží pri živote napriek tomu, že simulátorová komunita je veľmi malá a pritom platiaci hráči nie sú v MP prakticky zvýhodňovaní (len majú viac možností). A čo si kúpiš máš, nikto ti to nevezme a každý môže investovať do hry toľko, na koľko sa cíti. Naviac sa dá počkať na výhodné zľavy.

Z tohoto by si mali vývojári brať príklad, ale samozrejme to uživí len kvalitnú hru s inteligentným prístupom vývojárov, inak to hre skôr uškodí, resp. zabije ju to.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit