Přejít na výpis diskuzí
Blizzard zvažoval rozšíření free to play pro WoWko, ale...
24.8.2012 | Adam Homola
82 příspěvků
-
Jo, taky nechápu, že nemají peníze, když jiná velká MMO v pohodě přežívají s max. milionovou populací a často ještě daleko méně. *7*
-
No, nicmoc příklad. Lepší je LOTRO nebo AoC. *3*
-
Tvůj příspěvek je pravdivý jen v tom úhlu pohledu, kdy tvrdíš, a já to zobecním, že všechno jednou skončí. Ano, vše jednou skončí. Každá hra, vše.
A že ta populace klesá? Už to tu bylo vysvětleno. Vedle toho určitě část lidí odchází na GW2 - to je jisté. Holt konkurence tu je a to se nějak musí odrazit na populaci u jednotlivých MMO (snad vyjma EVE, které je až příliš unikátní a konkurenci de facto nemá). -
To, ze nedokazes prekousnout, ze ma nekdo jinej nazor. *5* Btw, pises hovadiny. Nemuzes dat nekomu CELOU hru a pak mu dat na vyber jestli si neco prikoupi, nedava to smysl. *15*
-
WoWko s mikrotransakcemi ? Vtip? To by už nehrál nikdo, podle mě jen noví hráči. Jediné rozumné, co Blizzard může u WoWka udělat - nerušit free servery a vzít si je pod záštitu, aby jim to číslo stouplo. *3*
-
Proč být ve hře nejlepší? Není smyslem hry prostě jen pobavit, zahrát si s přáteli a dočasně se zbavit každodenních starostí?
-
Dobrá, budu tak laskav a vysvětlím to (nevzdělanci, nyní zbystřete a odnaučte se ty bludy, co stále opakujete):
F2P (to dobré) dává hráči nějaký obsah hry zcela zdarma a pak dává hráči na výběr, jestli si další obsah hráč koupí jednotlivě po kouskách (např. různé quest packy apod) a nebo si zaplatí měsíční poplatek a bude mít veškerý obsah. Dává to tedy hráům na výběr. Hráči nedostanou nějaké hloupé demo či trial, ale dostanou k dispozici celou hru a neomezeně času k tomu, aby se rozhodli, kolik investovat a jak investovat.
CO JE PROBOHA, VY CHYTRÁCI, NA TOMHLE ŠPATNÉHO???????? *7* *7* -
Nehajis, fanboyujes. Vyskocit jak certik z krabicky a zacit tu prskat jak si nekdo dovolil napsat "f2p, ne diky" fakt nic jinyho neni. *11*
-
world of tanks je p2w, nie f2p
-
WOT, AoE:O, APB, LoL, NF, vsechno tohle (a asi aji naky co jsem zapomel) byly drazsi nez kdybych platil 1600 za krabici. Treba u toho Lolka to vychazi na tezce pres 10 tisic kdybych chtel kompletni hera, ne grind.
-
No taky si je odemknout nemusí a zaplatit si VIP a hrát tak přesně ten model, co tu lidi brání - tj. pravidelné měsíční poplatky. F2P LOTRO dává na výběr a to je fajn. Jak tohle může někdo kritizovat, nikdy nepochopím. Asi mají všichni hodně peněz, aby si koupili hru, zaplatili si měsíční poplatky a hráli. Já ale ne, proto hájím dobré F2P.
Mimochodem, většina kritiků F2P jsou naprosto irelevantní, protože neznají žádné F2P. (Tím nutně nemyslím tebe, to je jasné.) -
Jop, ty zlaty naboje fungujou opravdu rozumne, vubec nedavaji zadnou vyhodu. *7*
-
Píšeš tu nesmysly. Hrál si někdy nějaké relevantní F2P? Podle mě si pleteš P2W modely s F2P. Běž si to uvědomit.
Já čerpám z F2P LOTRO a Age of Conan. Pokud čerpáte z nějaké asijské srágory, tak se nedivte. V Asii vše funguje trochu jinak... *7* -
A W4 jen tak asi nebude, když celej RTS team maka na Starcraftu.
-
to je blbost.. popisuješ tu nějaké hodně špatné asijské P2W. Hrál si někdy nějaké F2P? Podle mě ani náhodou. *7*
-
Problém Blizzardu nejsou peníze, ale jiné zdroje, jako napříkald lidi, kterých má nedostatek a jejich filozofie pracovat v malých teamech neumožňuje na nabrat 1000 nových vývojářů a chrlit nový obsah. Podle toho jakou rychlostí dělají jiné hry je téměř zázrak, že přidávají do wow ten obsah touhle rychlostí.
Teď je otázka, jestli není na čase tohle přehodnotit a nabrat víc lidí. -
horšiu triedu tanku? ty si prešiel WOT z rýchlika že? mnoho faktorov určuje priebeh boja... akú triedu tanku máš, level tanku, skúsenosti posádky + ako sa s tankom vôbec hýbeš, či máš krytie atd...
ja som dal príklad iba toho že to môže fungovať aj rozumne neznamená to že by malo wowko prejsť priamo na F2P model mudrlanti lenže to by ste si museli môj príspevok interpretovať z trochu iného uhla... -
Napr. aj ten trash k Magtheridonovi bol fakt epicky, za 5 sekund mohol kludne odfajcit polku raidu :D
Ono samozrejme ide aj o kvantitu, ale aj o kvalitu. Blizzard sam uznava, ze raidy ako Karazhan, Ulduar boli majstrovske diela a priznava, ze take nieco uz v Wow nebude. Niekedy tie raidy mali atmosferu, bol tam vidiet kvalitny art design, design isiel ruka v ruke s celkovym lore warcraftu. Ked to provname s poslednymi raidami v Cataclysm, Dragon Soul je okopirovany design z Lich King - Wyrmrest Temple, vsetci bosovia vyzeraju rovnako, Fireland je tematicka kopia Molten Core. Vela sa tam nenarobili. O 5 men dungeonoch skoda hovorit. Hra celkovo je od posledneho datadisku strasne lahka, vsade same nerfy dungeonov, mechanizmov hry az do takej urovne, ze to zacina byt otravne. Dnes sa da vylevelovat za par dni, urobit par 5 men dungeonov, ist na burzu kupit nejaky gear, sup do LFR a zabit posledneho bosa v hre. Hra totalne stratila svoje caro, bola zlahcena na taky level, uz tam nie je ten pocit epickosti, uz to nie je o namahe, postupne vylepsovat svoju postavu. Chyba tam progress, Blizzard strasne podcenil psychologiu hry, t.j. koncept motivacia - snaha - odmena, podla mojmo nazoru. Zacina to byt arkada. -
WoT? Jako myslíš to, kdy mě sundá cucák, co do toho narval desetitisíce a přitom má hroší třídu tanku? Nebo tu hru, kdy mi hlásí zásah a přitom nic nezasánu a následně to schytam od toho, co jsem "zasáhl". Proboha, když už chceš dávat příklad, tak např LOTRo.
-
ono hlavne co pamatuju tak i trash byl kolikrat pekne zakerny. treba ta bandicka ke karlovi to byli krutaci jedna blba ovce a borec vyjmlatil pulku raidu.... Nicmene to je hodne zajimave ten vytah s tema poctama bosu. Jako ne ze by mi vadilo kratsi raidy. aspon se clovek jak prave treba v AQ necamral po trashi dva dny ale takhle to vnimam jeste jako vetsi sprostost od blizardu. Po D3 uz si od nich dlouho nic nekoupim :-)