Přejít na výpis diskuzí
Borderlands 2 s PhysX fyzikou a bez ní: stojí to za to?
29.8.2012 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Se závistí to nemá nic společnýho. Sám jsem ještě nedávno měl nVidii a nyní jsem přešel k AMD. S nVidii jsem si nikdy těhlech fičur nevšiml, modifikovaný level do Unreal Tournamentu jsem taky nestahoval a na celý PhysiX jsem házel bobek. Pokud totiž na tom nebude postavená hra, nebo to nezačne být masivně využívané, je to o ničem. Hra na tom ale nikdy postavená nebude, protože to jede jenom na nVidii. Po přechodu na AMD jsem si bez slavný CUDY a PhysiXu všiml jediného, ve Skyrimu nemůžu mrtvoly chytat za končetiny, nebo to funguje nějak jinak než jsem byl zvyklej. Čert ví, jestli to je jinou grafikou, nebo patchem.
Pokročilejší fyziky se nedočkáme, dokud tu bude dnešní generace konzolí. Pokud nové konzole a jejich grafiky budou umět nějaký open jazyk na programování fyziky (např OpenCL?), pak už to bude jiná. OpenCL totiž umí všichni. -
Podobný efekty u trhání plakátů na zdi měl i Duke Nukem 3D, a žádnou speciální (a drahou) kartu od nvidie na to nepotřeboval.
-
docela brutalni mit 300W grafiku jenom na fyziku oO
-
-
Keď mám pravdu povedať gtx670 zožerie v plnej záťaži asi 150 W, a gtx295 zožere ako physx dedikovaná karta okolo 100-150 W, zmeral som to v JoulesMeter programe.
Teraz keď som na novo testoval výkon v Mafii II, tak bez 295 gtx boli fps v mafii 2 okolo 180 s physx high a s touto kartou ako dedikovanou na physx okolo 150 , takže asi tú 295 GTX strelím niekomu za 130 euro a hotovo -
physx karta nikdy nedosiahne na full spotrebu, možno tak do 50% ... ale je pravda, že vzhľadom na výsledok je to trochu neekonomické.
-
To mela byt reakce na Mato1987
-
-
Kvůli physixu si nVidii asi koupí jen málokdo. Já jí kupoval především kvůli Cudě a dlouholetý spokojenosti. Sem tam nějakej ten efekt navíc beru jako bonus, ne něco nezbytnýho. Rozhodně nevidim důvod nad tím ohrnovat nos.
-
No vidíte a já jsem se na žádné video nepodíval, tudíž nevím o co přicházím a tudíž je mně to u řiti. *2*
-
Když tak vidím záběry ze hry, tak IMHO Borderlands 2 nebudou stát za to ani s PhysX, ani bez ní...
-
a jejda..Tady se seslo zase hlupaku :D Zavistivi AMD chudaci kteri PhysX odsoudi... a jeste trotl kteremu udajne jelo PhysX naplno s AMD grafikou s pocitanim pres CPU :D muhehehe he eee
-
-
a tebe co vajcia odmrzli? Kazdy si vybera podla toho co mu vyhovuje, nie kazdy si potrpi na fyziku v hrach. Mne to zatial len vadilo.
-
-
Tak jsme se konečně dostali do bodu kdy nejen že chip PhysX nepřidává hře nic na kráse, Ale spíše začíná připomínat boj grafiky mobilních zařízení s grafikou nVidia Tegra. Potíž je že že na vašem mobilu/tabletu chip buďto máte nebo nemáte, tam dilema končí. Oproti tomu na stolním PC vám zapnutí pohyblivých částic ještě odebere při online hraní tak ceněné FPS. Ruku na srdce, co je vám milejší?
-
-
pamätám si ten hype okolo physx s mafiou II , vtedy som to vyriešil šikovne, mal som ešte starú 8800 GTS a tú som si dal ako dedikovanú kartu pre physx a ako hlavnú som mal gtx295 a všetko išlo na 70-100 fps...teraz mám gtx670 a ako dedikovanú physx gk mám gtx295 takže u mňa žiadny problém.
-
-
Btw když jsem u té fyziky tak u mnoho her se chovají mrtvoly jako hadroví panáci a hlavně nejde odsunout protivníka pohybem,to mně nejvíce vadí.Jsem 2 metrový barbar co má uber zbroj a stoji přede mnou kostlivec.Když chci jít rovně tak ho musím zabit/nějak obejít.Proč sakra nejde hmotností těla odsunout?Musím použít nějaký útok a samotný pohyb neudělá často nic,jako byl ten kostlivec zabetonován.
To je opravdu fyzika ve hrách tak nedokonalá?Momentálně se pokouším hrát Dark Souls a při startu se hrdě píše "havok engine" a je tam přesně to co píši. -
-
predovšetkým na to čo opisuješ nie sú potrebné žiadne fyzikálne výpočty.
-
-
Tak proto se diví,že to v mnoha hrách není.Rozhodně by to vypadalo lépe a kdyby šlo pohnout protivníkem pouze hmotností těla tak i nové herní možnosti.Oni tam dají mrtvolu o kterou když se otřu tak se posune o dva metry...
-
-
jednoducho je to lenost vývojárov, nič viac ... žial. A podobných detailov sa dá nájsť plno.
-
-
-
Sice je to vskutku báječná idea, ale to už můžeš řešit i to, že tvoje postava nechodí na záchod. Jestli někdo zkusí tohle odsouvání tak leda do jedné hry, ale jen tak se z toho nestane standard. A navíc se to nezdá ale fyzika žere hodně výkonu...
-
to, že tam je havoc nebo jiný engine, přeci není určující. to, že to tam je, pouze znamená, že nějakýho čičmundu mohlo napadnout, že to použije i k tomuhle. Určující se pořád autor. navíc na tohle v úplně primitivní verzi ani nepotřebuješ fyzikální engine (pokud se nebavíme o pokročilejších řešeních viz GTA 4, Assasin's Creed)
-
:DDD Už nějaký ten tucet let se hry nedělají pro to aby byly nedej bože reálněšjí, ale pro to aby pěkně vypadaly a bylo na co koukat ...
To víš i PhysX mělo velkohubé předváděčky ,ale v reálu to spíš vždy bylo jen o efektech , až je před bankrtotem zachránila odkoupem Nvidia
Na reálnější fyziku si budeme muset počkat . Do té doby budeme muset dál hrát Mirror Edge a Red Faction a snít o tom že fyziku upřednostní i fandové Zeldy ... -
-
Takže to to udělat jde jen na to serou :)
-
-
-
Nové, hodinu trvající video ...
http://www.youtube.com/watch?v=y6fdpz-bAIw&feature=player_embedded -
-
Díky za upozornění *3*
-