Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • eeeee
    Je to jen na efekt a jako takove je to zbytecnost. Bud at je ta fyzika soucasti gameplaye a ovlivnuje hrani a nebo at se vyvojari venuji radsi necemu uzitecnejsimu, co ma vliv na gameplay.
    • Celý posun grafiky za posledních deset let je jen "na efekt", připadá ti to jako zbytečnost? Zvláštní, že u vyhlazování hran nikdo neřeší, že nepřináší nic do hratelnosti a je jen "na efekt".
    • Robotron3
      Buď ať si zahrají všichni, nebo jen majitelé Nvidia karet s PhysX... Odpověď je jasná.
  • ako by povedal angličan, je to síce len eyecandy ale je to nesmierne krásne :)
  • jakubtomsa
    Pěkně se na to dívá, ale blbou hru to lepší neudělá a dobrá to nepotřebuje.
  • Jednoznačně v tom vidím přínos. Je samozřejmě škoda, že to běží jenom na grafikách Nvidie, ale AMD mělo možnost PHYSX adoptovat a neudělalo to.
    Místo toho dělali, že budou podporovat BULLET engine nebo nějak podobně a s toho bohužel nic dodnes není.
    • vsak hej ale za ake peniaze:D
  • blbost, par trapnych efektov latky a castic pri zbraniach, no toje toho - buuu - stransa fyzika, upny mega pokrok bezme si seci kupit nvdiu.
    • atiny boli vzdy lepsie a teraz to plati dvoj nasob, hd7 generacia sa podarila upne vyborne + paradne prevedenia od sapphire, nvdia sa moze ist zahrabat.
      • bych rad vedel v cem je AMD teda lepsi protoze jsem jeste nedavno mel obe znacky a niceho sem si nevsim... ta doba kdy mela jeste tehdejsi ATi lepsi vystup na VGA a DVI je davno pryc
        a aby meli lepsi ceny prave kvuli absenci technologii jako je CUDA, PhysX ap. tak to take nehrozi... TAKZE SPIS VIDIM ZE AMD JE TADY TO SPATNE PROTOZE ZA STEJNE PENIZE TOHO NENABIZI TOLIK
        • AMD ma teraz omnoho lepsiu spotrebu pri tej istej kvalite i teplota je nizsia ako pri Nvidii
      • sorry, ale ač jsem většinově pro amd kvůli otevřeným standartům, tak je blbost cos napsal. Každá firma v dané cenové kategorii má nějakou hru, kde je lepší horší a podle toho co hraju, tak vybírám. Nějaké sympatizování k nějaké značce je mi jako zákazníkovi u zádele. Takže jsem měl za život generačně několik od každého výrobce, dle aktuální nabídky.
  • A neni to nahodou tak, ze pokud nemate kartu od nvidie tak vam physx pocita procesor?
    • physx nikdy nepocita CPU ... to ma nvidia vzdy zamknute pro tyto moznosti a je jasne proc :)
      • Neni pravda, pamatuju si, ze u Mafie 2 jsem mel physx zapnute napriklad. A byly tady i jine hry, ktery tohle dovolovaly. Mam dojem, ze prvni Batman =)
        • v ty dobe jsem mel shodou okolnosti ATi ... asi si uz nepamatujes jak to behalo protoze pres CPU to bylo i na nejnizsi nastaveni prakticky nepouzitelne
          • Nepouzitelne? :D Jak nepouzitelne? Mel jsem to na nejvyssi a behalo to uplne normalne a co jsem mel moznost videt jak to lidem bezelo pres GPU tak se to nijak nelisilo. Nicmene tvoje tvrzeni vyvraci tvoje prvni tvrzeni a prvni reakci na muj prispevek. To znamena, ze jsem mel pravdu.
    • ano, ale nvidia to urcitě v téhle hře zamkne nebo použije staré knihovny, aby to bylo nehratelné
      • vsak su udelatka co spristupnuju PhysX aj s AMD, takze ked to bude stat naozaj za to niekto to vyspekuluje
  • Nevím jak vy, ale já když hraji, tak si vlajících vlajek a jakým způsobem něco vybouchne nevšímám a ani nevšimnu, tak mi to připadá docela zbytečné. Hlavní je ať vycházejí kvalitní hry.
  • residentevilfans
    Tohle posunuje herni zazitek nekam dal.Skoda ze amd nema nic podobnyho! *5*
    • physx byl prave duvod proc jsem sel do nvidie ... kdyz AMD nema pri stejnem vykoni nic nejak zajimave levnejsiho tak nevidim duvod proc vubec nekdo mel kupoval AMD
      • spook.y
        Právě že AMD je vetšinou levnější a výkonem stejný nebo lepší. Teď jsem si našel několik grafik od AMD a NVIDIA a skoro vždy je AMD dokonce lepší jak NVIDIA a levnější třeba i o 2000 kč . Efekt ve hře je ale krásný s PhysX. Já jsme z NVIDIE na AMD právě přešel kuli tomu že jsem našel lepší grafiku(než ekvivalent od NVIDA) a za méně peněz.
  • Hanzales
    Tuž já (i když PhysX mám), taky zrovna nejsem nadšený z toho, že je to dostupné jen u jednoho výrobce. Pak jsou ty featurky vždy spíše jen kosmetické, i když mnohdy to na atmosféře přidá i více. Je to prostě jen bonus pro majitele nVidií, ale nečekám, že by PhysX někdy přinesl něco mnohem hlubšího, jako např. postavit celou hratelnost právě na možnostech onoho PhysX. Pokud jde nVidia hernímu studiu s PhysX vstříc, asi by byla hloupost to nevyužít, ale nikdo si nevezme na triko nic víc, než jen trošku obohacené prostředí, protože s hlubším využitím by z toho byly dvě rozdílné hry.
    Kdyby byla fyzika postavena čistě na DX10-11 a DirectCompute a mohli z toho těžit obě skupiny hráčů, určitě by z toho ve finále vzešlo více a hra by mohla být na té fyzice postavená v mnohem širším měřítku. Naštěstí jde toho pořád dost vykoutlit přes Havok, nebo CPU based physX.
    EDIT: á koukám MR.sugar už to mnohem elegantněji vyjádřil níže. Z toho plyne nejdříve číst diskuzi a pak až postovat :D
  • kdyby to bylo v havoku tak to vypadá stejně nebo líp a běží to všude,, tahle trapnost s physx že jde jenom na nvidii, to je fakt k pousmání, uzavřený formáty jsou vždycky na prd
    • tak to tezko... pri zachovani urcityho hratelnyho vykonu si nejsem jistej jestli havok dokaze takto manipulovat s tolika detaiailnimi objekty a pokud by se to nejak podobne udelalo tak by to rozhodne nevypadalo lip

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit