Přejít na výpis diskuzí
Borderlands 2 s PhysX fyzikou a bez ní: stojí to za to?
29.8.2012 | Petr Poláček
96 příspěvků
-
Nevim, PhysX je výborná věc, ale to, že ji má vlastně jen Nvidia se to zabíjí. PhysX by mohl být mocný nástroj, který by mohl posunout i hratelnost, právě díky pokročilé fyzice. Jenže nikdo to nebude samozřejmě implementovat tak, aby si to nezahrál někdo s grafikou od AMD, protože by přišel o zákazníky. Takhle to asi zůstane vždycky jen takovým pozlátkem, bohužel.
-
-
"mohl posunout i hratelnost, právě díky pokročilé fyzice" aj keby zapracovali fyziku do hratelnosti, kolko ludi by si to bolo schopnych pustit? aj tieto "pozlatka" su neskutocnym zrutom vykonu.
-
-
nemyslim ze by to bol najlepsi napad, ale kto vie..
-
-
Ono by vše asi bylo dnes jinak. Vývoj by šel rychle kupředu, optimalizace by taky byla určitě jinde. Neumim si představit, že se vývojáři nějak extra trápí s optimalizací atd. když vědi, že si to prostě celkem velká část trhu ani nepustí. Kdyby to bylo jinak, nepřipadal bych si při tom videu jako bychom byli v roce vydání Mirrors Edge. Od té doby tu fakt neni nějak velký posun. Určitě by ale byl, kdyby to nebyla takhle exkluzivní záležitost...
-
-
Právě kdyby se to neomezovalo na karty od Nvidie, tak by si to dneska pustil snad každej, prozože by to bylo prakticky v každé grafické kartě a dokonce by to nemuselo být ani volitelné) vypínatelné, ale prostě natvrdo zasazené do hry....
-
-
-
Pěkně se na to dívá, ale blbou hru to lepší neudělá a dobrá to nepotřebuje.
-
Vypadá to fakt moc pěkně, ale stejně to budu mít vypnuté (kvůli výkonu *4* )
-
Rozhodně to za to stojí, je to viditelný pokrok v interaktivitě prostředí hry a reálnější fyzice. Nestojí to snad jedině pro toho, kdo na to nemá hardware (jako že já taky ne :)
-
Podobný efekty u trhání plakátů na zdi měl i Duke Nukem 3D, a žádnou speciální (a drahou) kartu od nvidie na to nepotřeboval.
-
Tuž já (i když PhysX mám), taky zrovna nejsem nadšený z toho, že je to dostupné jen u jednoho výrobce. Pak jsou ty featurky vždy spíše jen kosmetické, i když mnohdy to na atmosféře přidá i více. Je to prostě jen bonus pro majitele nVidií, ale nečekám, že by PhysX někdy přinesl něco mnohem hlubšího, jako např. postavit celou hratelnost právě na možnostech onoho PhysX. Pokud jde nVidia hernímu studiu s PhysX vstříc, asi by byla hloupost to nevyužít, ale nikdo si nevezme na triko nic víc, než jen trošku obohacené prostředí, protože s hlubším využitím by z toho byly dvě rozdílné hry.
Kdyby byla fyzika postavena čistě na DX10-11 a DirectCompute a mohli z toho těžit obě skupiny hráčů, určitě by z toho ve finále vzešlo více a hra by mohla být na té fyzice postavená v mnohem širším měřítku. Naštěstí jde toho pořád dost vykoutlit přes Havok, nebo CPU based physX.
EDIT: á koukám MR.sugar už to mnohem elegantněji vyjádřil níže. Z toho plyne nejdříve číst diskuzi a pak až postovat :D -
Tak jako,když si kupuji grafickou kartu tak se dívám na nějaký poměr cena/výkon a pak hlučnost taktování atd...Většinou to vychází tak,že pak jsou dvě karty AMD a Nvidia které jsou na to podobně.Když pak Nvidia navíc nabízí PhysX tak je volba jasná.
-
-
A k tomu 3D, takhle jsem si vybral i já.
-
-
Se závistí to nemá nic společnýho. Sám jsem ještě nedávno měl nVidii a nyní jsem přešel k AMD. S nVidii jsem si nikdy těhlech fičur nevšiml, modifikovaný level do Unreal Tournamentu jsem taky nestahoval a na celý PhysiX jsem házel bobek. Pokud totiž na tom nebude postavená hra, nebo to nezačne být masivně využívané, je to o ničem. Hra na tom ale nikdy postavená nebude, protože to jede jenom na nVidii. Po přechodu na AMD jsem si bez slavný CUDY a PhysiXu všiml jediného, ve Skyrimu nemůžu mrtvoly chytat za končetiny, nebo to funguje nějak jinak než jsem byl zvyklej. Čert ví, jestli to je jinou grafikou, nebo patchem.
Pokročilejší fyziky se nedočkáme, dokud tu bude dnešní generace konzolí. Pokud nové konzole a jejich grafiky budou umět nějaký open jazyk na programování fyziky (např OpenCL?), pak už to bude jiná. OpenCL totiž umí všichni. -
Dovolím si taky přispět, mám novou AMD 7870 od Asusu DCII, ano, minulo mě vydání GTX660Ti o asi dva týdny (jinak bych měl asi tu, přiznávám). Ale, jsem s grafikou od AMD zatím velice spokojený, v Mirrors Edge mám zapnuté PhysX a počítá to (no musí) CPU i5 3570K a běží to v pohodě, ve scéně se spoustou skla se to trochu hryzalo, ale já čekal, že to nepůjde ani zapnout! Takže milé překvapení, většinová aplikace typu vlajky, atd., zvládá úplně hravě. Co se týče fyziky, přesně, Crysis, proč to tam jde všechno dostat do CryEngine a není potřeba žádného PhysX? Je aspoň vidět, že kdo si s tím vyhraje, tak nepotřebuje PhysX (a už přestaňte kvokat, předtím jsem měl GTS250 a předtím 8600GT a předtím 6600GT, takže nejsem žádný vyhraněný ATIfan). Navíc, když jsem měl PhysX zapnuté třeba v Batmanovi, tak ten rozdíl byl úplně minimální. Mám rád letecké simulátory, takže až udělají třeba Flaming Cliffs 9.0 a bude to pod reálně počítanou fyzikou vzduchu (třeba s PhysX), tak pak jsem ochotný se rozhodovat podle PhysX ano/ne. Jinak je to opravdu jenom pozlátko, nic víc.
-
No vidíte a já jsem se na žádné video nepodíval, tudíž nevím o co přicházím a tudíž je mně to u řiti. *2*