Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A neni to nahodou tak, ze pokud nemate kartu od nvidie tak vam physx pocita procesor?
    • physx nikdy nepocita CPU ... to ma nvidia vzdy zamknute pro tyto moznosti a je jasne proc :)
      • Neni pravda, pamatuju si, ze u Mafie 2 jsem mel physx zapnute napriklad. A byly tady i jine hry, ktery tohle dovolovaly. Mam dojem, ze prvni Batman =)
        • v ty dobe jsem mel shodou okolnosti ATi ... asi si uz nepamatujes jak to behalo protoze pres CPU to bylo i na nejnizsi nastaveni prakticky nepouzitelne
          • Nepouzitelne? :D Jak nepouzitelne? Mel jsem to na nejvyssi a behalo to uplne normalne a co jsem mel moznost videt jak to lidem bezelo pres GPU tak se to nijak nelisilo. Nicmene tvoje tvrzeni vyvraci tvoje prvni tvrzeni a prvni reakci na muj prispevek. To znamena, ze jsem mel pravdu.
    • ano, ale nvidia to urcitě v téhle hře zamkne nebo použije staré knihovny, aby to bylo nehratelné
      • vsak su udelatka co spristupnuju PhysX aj s AMD, takze ked to bude stat naozaj za to niekto to vyspekuluje
  • Keyz
    Btw když jsem u té fyziky tak u mnoho her se chovají mrtvoly jako hadroví panáci a hlavně nejde odsunout protivníka pohybem,to mně nejvíce vadí.Jsem 2 metrový barbar co má uber zbroj a stoji přede mnou kostlivec.Když chci jít rovně tak ho musím zabit/nějak obejít.Proč sakra nejde hmotností těla odsunout?Musím použít nějaký útok a samotný pohyb neudělá často nic,jako byl ten kostlivec zabetonován.
    To je opravdu fyzika ve hrách tak nedokonalá?Momentálně se pokouším hrát Dark Souls a při startu se hrdě píše "havok engine" a je tam přesně to co píši.
    • DangerousDave
      predovšetkým na to čo opisuješ nie sú potrebné žiadne fyzikálne výpočty.
      • Keyz
        Tak proto se diví,že to v mnoha hrách není.Rozhodně by to vypadalo lépe a kdyby šlo pohnout protivníkem pouze hmotností těla tak i nové herní možnosti.Oni tam dají mrtvolu o kterou když se otřu tak se posune o dva metry...
        • DangerousDave
          jednoducho je to lenost vývojárov, nič viac ... žial. A podobných detailov sa dá nájsť plno.
    • Sice je to vskutku báječná idea, ale to už můžeš řešit i to, že tvoje postava nechodí na záchod. Jestli někdo zkusí tohle odsouvání tak leda do jedné hry, ale jen tak se z toho nestane standard. A navíc se to nezdá ale fyzika žere hodně výkonu...
    • smejki
      to, že tam je havoc nebo jiný engine, přeci není určující. to, že to tam je, pouze znamená, že nějakýho čičmundu mohlo napadnout, že to použije i k tomuhle. Určující se pořád autor. navíc na tohle v úplně primitivní verzi ani nepotřebuješ fyzikální engine (pokud se nebavíme o pokročilejších řešeních viz GTA 4, Assasin's Creed)
    • :DDD Už nějaký ten tucet let se hry nedělají pro to aby byly nedej bože reálněšjí, ale pro to aby pěkně vypadaly a bylo na co koukat ...
      To víš i PhysX mělo velkohubé předváděčky ,ale v reálu to spíš vždy bylo jen o efektech , až je před bankrtotem zachránila odkoupem Nvidia

Na reálnější fyziku si budeme muset počkat . Do té doby budeme muset dál hrát Mirror Edge a Red Faction a snít o tom že fyziku upřednostní i fandové Zeldy ...
      • Keyz
        Takže to to udělat jde jen na to serou :)
  • residentevilfans
    Tohle posunuje herni zazitek nekam dal.Skoda ze amd nema nic podobnyho! *5*
    • physx byl prave duvod proc jsem sel do nvidie ... kdyz AMD nema pri stejnem vykoni nic nejak zajimave levnejsiho tak nevidim duvod proc vubec nekdo mel kupoval AMD
      • spook.y
        Právě že AMD je vetšinou levnější a výkonem stejný nebo lepší. Teď jsem si našel několik grafik od AMD a NVIDIA a skoro vždy je AMD dokonce lepší jak NVIDIA a levnější třeba i o 2000 kč . Efekt ve hře je ale krásný s PhysX. Já jsme z NVIDIE na AMD právě přešel kuli tomu že jsem našel lepší grafiku(než ekvivalent od NVIDA) a za méně peněz.
  • MrMiChY
    Nové, hodinu trvající video ...
    http://www.youtube.com/watch?v=y6fdpz-bAIw&feature=player_embedded
    • rancor1223
      Díky za upozornění *3*
  • Nedavno jsem kupoval nové PC a myslím, že je relativně jedno, jestli zvolíte nVidia nebo AMD. Já se nakonec rozhodl pro GTX670. PhysX nebylo sice zásadní pro výběr, ale byl to zajímavý bonus, který měl na výběr asi i vliv. Podobný výkon mají řešení z obou táborů, CPU jsem stejně osadil nakonec Intel, takže odpadala alternativa stavět na jedné platformě od AMD a když jsem si srovnal věci navíc ... GTX v testech dopadala lehce lépe a navíc poskytuje PhysX. AMD měli větší pamět, propustnost a trochu lepší výsledky v extrémních rozlišeních plus Eyefinity. Jenže kupovat 3 monitory jsem nechtěl, takže tahle technologická "třešnička" pro mě ztrácela význam, kdežto PhysX si mohu vychutnat hned. Ano, není všude a ano, je v podstatě zatím jen na oko ... ale je to hezké. Mohu si dát Mafia2 apod. s tím ...mít něco navíc a o tom to momentálně asi je ... můžete mít něco málo navíc.

V Borderlands to nemá podstatný dopad na hru a je dobře, že to mnoho lidem nechybí s ohledem na prodeje AMD, kterému fandím, ačkoli jeho produkty v novém PC nemám :-), ale pro mě a ostatní podobné, je to rozhodně dobré zpestření ... je to prostě hezčí.
  • Radioaktivni_surikata
    Kvůli physixu si nVidii asi koupí jen málokdo. Já jí kupoval především kvůli Cudě a dlouholetý spokojenosti. Sem tam nějakej ten efekt navíc beru jako bonus, ne něco nezbytnýho. Rozhodně nevidim důvod nad tím ohrnovat nos.
  • docela brutalni mit 300W grafiku jenom na fyziku oO
    • Mato1987
      Keď mám pravdu povedať gtx670 zožerie v plnej záťaži asi 150 W, a gtx295 zožere ako physx dedikovaná karta okolo 100-150 W, zmeral som to v JoulesMeter programe.
      Teraz keď som na novo testoval výkon v Mafii II, tak bez 295 gtx boli fps v mafii 2 okolo 180 s physx high a s touto kartou ako dedikovanou na physx okolo 150 , takže asi tú 295 GTX strelím niekomu za 130 euro a hotovo
    • DangerousDave
      physx karta nikdy nedosiahne na full spotrebu, možno tak do 50% ... ale je pravda, že vzhľadom na výsledok je to trochu neekonomické.
    • To mela byt reakce na Mato1987
  • Soren_cz
    Tak jsme se konečně dostali do bodu kdy nejen že chip PhysX nepřidává hře nic na kráse, Ale spíše začíná připomínat boj grafiky mobilních zařízení s grafikou nVidia Tegra. Potíž je že že na vašem mobilu/tabletu chip buďto máte nebo nemáte, tam dilema končí. Oproti tomu na stolním PC vám zapnutí pohyblivých částic ještě odebere při online hraní tak ceněné FPS. Ruku na srdce, co je vám milejší?
    • Mato1987
      pamätám si ten hype okolo physx s mafiou II , vtedy som to vyriešil šikovne, mal som ešte starú 8800 GTS a tú som si dal ako dedikovanú kartu pre physx a ako hlavnú som mal gtx295 a všetko išlo na 70-100 fps...teraz mám gtx670 a ako dedikovanú physx gk mám gtx295 takže u mňa žiadny problém.
  • eeeee
    Je to jen na efekt a jako takove je to zbytecnost. Bud at je ta fyzika soucasti gameplaye a ovlivnuje hrani a nebo at se vyvojari venuji radsi necemu uzitecnejsimu, co ma vliv na gameplay.
    • Celý posun grafiky za posledních deset let je jen "na efekt", připadá ti to jako zbytečnost? Zvláštní, že u vyhlazování hran nikdo neřeší, že nepřináší nic do hratelnosti a je jen "na efekt".
    • Robotron3
      Buď ať si zahrají všichni, nebo jen majitelé Nvidia karet s PhysX... Odpověď je jasná.
  • KeanuX
    Je sice hezký že tam teče voda z trubky, ale co z toho když tou vodou nebudu moct nic zatopit *9*
    • Ano, každý bychom chtěli takové pískoviště, kde půjde dělat lecos ...spálit lesy, vysadit nové, zatopit údolí i s nepřáteli a vykopad pod nepřátelskou základnou tunel, naložit jej TNT a půlku údoli vyhodit dopovětří a sledovat, jak to krásně lítá vzduchem, tříští se a poletuje po krajině.

Nicméně ačkoli nejde nic zatopit, vypadá to rozhodně lépe, než kdyby tam nic nebylo ... a hlavně, nehledě na výpočetní výkon, kdybychom s tím měli něco zatopít - přišel by jsi o polovinu kupců, kteří PhysX nezapnout.
      • Resp. nejen pro výkon, ale i marketing, se fyzika využívá opatrně a spíš na efekt. Kdyby lidi neměli problém kvůli hře koupit 2x alespoň GTX670, nebo 3x ... min. 1 dedikovaná na PhysX, mohla by být role fyziky daleko větší.
    • KeanuX
      Chtěl sem říct želatinou*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit